آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

تعریف ارزش ، مفهوم ارزش در کسب وکار

آیا تا به حال شده تا از خود بپرسید که معنای دقیق کلمه ارزش چیست ؟ دقیقاً چه معنی دارد؟ اصلا از آن در کجاها استفاده می‌شود؟. در پاسخ به این سوالات باید بگویم که سوال ارزش چیست یکی از سوالات متداولی است که بسیاری از مردم خواهان دانستن آن هستند، زیرا حتی اگر کسی معنای دقیق ارزش را هم نداند باز به این موضع واقف است که داشتن ارزش‌های والا و اخلاقیات از مهمترین ویژگی‌های یک فرد از نظر زندگی اجتماعی محسوب می‌شوند و همچنین همه قوانین آسمانی نیز به آن تاکید دارند.

می‌توان گفت فردی که برای خود و کارهایش ارزش قائل است و زندگی خود را طبق این ارزش‌ها به پیش می‌برد شخصی محبوب محسوب می‌شود که مردم بسیار او را دوست دارند.

در واقع شخصی که در زندگی طبق ارزش‌های خاص خود زندگی کند (حال این ارزش‌ها، ارزش کسب و کار باشد و یا ارزش‌های شخصی و یا ارزش‌های دینی) راحتتر مورد قبول جامعه خود قرار می‌گیرد. همانطور که گفتیم ارزش‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی وجود داشته باشند برای مثال؛ ارزش یک ملت، ارزش قیمتی، ثبات، دوام، یکپارچگی، اعتدال و غیره . به طور کلی می‌توان گفت نزدیکترین معنای موجود به ارزش،  ثبات، دوام و پایداری است.

حال با توجه به اهمیت این مسئله ما تصمیم گرفتیم تا در ادامه این مقاله به توضیح اینکه دقیقا ارزش چیست و اینکه ارزش در بوم کسب و کار چگونه سنجیده می‌شود بپردازیم.

ارزش چیست؟

تاکنون تعاریف و پاسخ‌های متعددی برای سوال ارزش چیست ارائه شده است. در این بخش از مقاله تعدادی از این تعاریف عنوان شده برای پاسخ به این سوال را برایتان مطرح خواهیم کرد. در واقع محققین معتقدند که از ارزش به عنوان نشان دادن اهمیت بالای یک موضوع استفاده می‌شود.

به طور متعارف ارزش به عنوان مجموعه‌ای از خصوصیات اخلاقی تعریف می‌شود که در آن‌ها انسان به واسطه داشتن این ارزش‌ها از سایر انسان‌های دیگر متمایز می‌گردد و همچنین زندگی اجتماعی یک فرد را بنا می‌سازد. گاه ارزش می‌تواند با استفاده از کلمات و اعمال یک فرد بیان شود و همچنین به عنوان مجموعه‌ای از اخلاق‌ها و فضیلت‌ها شناخته شود که به طور کلی به آموزش و پرورش یک فرد متکی است.

به طور کلی ارزش از این نظر اهمیت دارد که:

  • منجر به تغییر رفتار بد و تبدیل آن به یک رفتار خوب در انسان می‌شود.
  • به عنوان یک ابزار برای پیشرفت جامعه بشری به حساب می‌آید.
  • اراده انسان را تقویت می‌کند و مردم را به پایبندی و ثبات در رفتار سوق می‌دهد.

معنای ارزش در کسب و کار چیست؟

در واقع همانند زندگی یک انسان که دارای ارزش‌های متعددی است، کسب و کار نیز برای خود ارزش‌های مشخصی دارد که در این بخش از مقاله قرار است آن را کاملتر برای شما توضیح دهیم .

در واقع تعدادی از عناصر ملموس و ناملموس در ارزش کسب و کار دخیل هستند که نمونه‌هایی از عناصر ملموس عبارتند از؛ دارایی‌های پولی، ارزش سهامداران، سهام و میزان سودمندی شما از آن تجارت. از جمله عناصر ناملموس نیز می‌توان به مارک تجاری، شناخت، حسن نیت، منافع عمومی و علائم تجاری اشاره کرد.

در واقع هر یک از این عناصر ملموس و ناملموس تاثیر زیادی بر ارزش کل کسب و کار و تجارت شما می گذارند. به زبانی ساده‌تر هر دو ارزش ذکر شده حال چه پولی و چه غیرپولی میزان اهمیت و ارزش یک شرکت را نشان می‌دهد که به واسطه یک مدیریت کارآمد می‌توان آن‌ها را به گونه‌ای بهینه دستکاری کرد.

در واقع همه سازمان‌ها به منظور دستیابی به ارزشی بالاتر در کسب و کار خود فعالیت‌هایی هدفمند انجام می‌دهند. مفهوم کلی ارزش کسب و کار یک مفهوم ذهنی است و به نوع نیازهای سازمان و تجارت شما بستگی دارد، برای مثال ارزش کسب و کار برای یک سرمایه گذار که صرفا دستیابی به منافع مالی را هدف اصلی خود قرار داده است متفاوت است با یک کارآفرین که آرزو دارد اهداف شخصی خود را دنبال کند.

ارزش کسب و کار را چگونه میتوانیم بسنجیم؟

حال که به شما توضیح دادیم ارزش در کسب و کار چیست و چه معنایی دارد در ادامه این بخش از مقاله به شما می‌گوییم که چگونه می‌توانید ارزش در بوم کسب و کار خود را بسنجید.

پس از اینکه درک کردید معنای صحیح ارزش چیست ممکن است که ماهیت ذهنی و پویایی ارزش شما را به سمت این سوال سوق دهد که آیا می‌توان ارزش کسب و کار را سنجید یا خیر؟ پاسخ به این سوال مثبت است عواملی که در زیر ذکر می‌کنیم می‌توانند به شما در تعیین ارزش کسب و کارتان کمک کنند.

  • میزان درآمد
  • سودآوری
  • سهم بازار
  • تشخیص مارک
  • میزان وفاداری مشتری
  • حفظ مشتری
  • سهم کیف پول
  • نسبت فروش متقابل
  • میزان پاسخ کمپین
  • میزان رضایت مشتری

پس از شناخت عوامل تاثیرگذار در سنجش میزان ارزش تجارتتان دیگر زمان آن رسیده است تا به شما بگوییم که چگونه می‌توانید برای کار خود ارزش بسازید.

همانطور که در بالاتر برایتان به وضوح توضیح دادیم دیگر می‌دانید که یک کسب و کار باید ارزش‌های خاص خود را داشته باشد و از آن‌ها پیروی کند. حال به منظور این که بتوانید در تجارت و کسب و کارتان ارزش‌های خاص خود را داشته باشید ما به شما راه‌حل‌هایی را آموزش خواهیم داد که به واسطه عمل کردن به آن‌ها می‌توانید برای کسب و کارتان ارزش بسازید و یا این که ارزش‌های قبلی خود را تقویت کنید. به منظور انجام اینکار تنها کافیست تا:

  • در ابتدا باید برای تجارتتان هدف مشخصی داشته باشد.
  • باید با اهداف تجاری خود همسو شود.
  • باید از حمایت سهامداران برخوردار باشید.

نمونه‌هایی از ارزش‌های مهم در کسب و کار

در واقع در دنیای تجارت ارزش‌ها معیارهای رفتاری هستند که آن شرکت می‌خواهد هر یک از اعضای آن سازمان از آن‌ها تبعیت کند. همچنین بهره‌مندی از یک شیوه مدیریتی عالی برای کسب و کار باعث ایجاد فرهنگ و ارزش در کسب و کار شما می‌شود. ارزش‌ها از طریق الگویی که مدیران آن را ارائه می‌کنند و از طریق دورهای آموزشی به کارمندان القا می‌شوند. حال در این قسمت از مقاله قرار است تا برای شما چندین نمونه از ارزش‌های مهم در یک کسب و کار را ذکر کنیم.

  1. سخاوت

در واقع  سخاوت را می‌توان یکی از مواردی دانست که در یک شرکت یا سازمان باعث می‌شود تا کارمندان بهتر و تاثیرگذارتر به انجام کارهای مربوط به خود بپردازند. سخاوت می‌تواند به معنای پرداخت مداوم دستمزدی بالاتر از حد متوسط و استاندارد به کارمندان باشد که به آن‌ها این انگیزه را می‌دهد تا از تمام توان خود برای انجام کارشان مایه بگذارند. کارفرماهایی که از این اصل پیروی می‌کنند به راحتی کارمندان خود را به کسب و کارشان وفادار می‌سازند.

  1. انصاف

رعایت انصاف یکی دیگر از میاحث و ارزش‌هایی است که می‌تواند به تنهایی یک توضیح کامل برای پاسخ به سوال ارزش چیست باشد. قرارگیری در یک وضعیت منصفانه و یا به اصطلاح برد برد چیزی‌ است که هر مدیر و کارفرمایی به دنبال رسیدن و دستیابی به آن است.

در واقع برای رسیدن به چنین حالتی هر دو طرف یک معامله تجاری باید احساس کنند که با آن‌ها به طور عادلانه‌ای رفتار شده است. برای مثال؛ اگر شرکت شما معروف به رعایت انصاف در معاملات تجاری خود باشد قطعاً می‌تواند به واسطه این ارزش سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان زیادی را به سمت خود جلب نماید.

  1. پیگیری

پیگیری یکی از ارزشمندترین صفاتی است که یک شرکت می‌تواند به واسطه رعایت آن باعث بهبود محصولات و خدمات خود و بهبود رضایت دائمی مشتری گردد. در واقع تاکید بر این ارزش تا حدودی می‌تواند تحت تاثیر ماهیت رقابتی نوع کسب و کار شما قرار گیرد. شرکت‌هایی که به طور دائم پیگیر بهبود وضعیت کلی خود نیستند و در این راستا اصلاً تلاش نمی‌کنند معمولاً سهم بازار خود را به رقبایشان می‌بازند.

  1. مشارکت‌های خیرخواهانه

هر نوع کسب و کاری که دارید حتماً تا کنون باید متوجه این موضوع شده باشید که اکثر شرکت‌ها علاوه بر اینکه به دنبال دستیابی به سود بیشتر و موفقیت هستند به موضوعاتی مانند مشارکت فعال داشتن در زمینه بهبود کیفیت زندگی برای مردم خود و یا کل جامعه بشری نیز اهمیت می‌دهند و دوست دارند در این زمینه‌ها فعالیت‌های بشر دوستانه‌ای انجام دهند.

برخی از شرکت‌های بزرگ نیز هر ساله میزان بودجه‌ای مشخص برای فعالیت در زمینه مسائل خیرخواهانه کنار می‌گذارند و از پیشنهادات خوب کارمندانشان در این زمینه‌ها استقبال می‌کنند. انجام چنین فعالیت هایی برای یک شرکت می‌تواند نشان دهنده ارزش کسب و کار آنها باشد.

  1. نوآوری

اگر شما نیز از خود می‌پرسید که در یک کسب و کار نقش نوآوری در ارزش چیست باید به شما بگویم که افراد مبتکر و نوآور در یک کسب و کار همواره به دنبال یافتن نیازهای جدید مشتریان هستند و بهترین راه‌حل‌های ممکن را برای رفع این نیازها طراحی می‌کنند.

حال این نوآوری این امکان را به شرکت شما می‌دهد تا کیفیت زندگی مشتریان خود را بهبود بخشید. همچنین پیروی از نوآوری به عنوان یک ارزش اصلی در شرکت به تجارت شما کمک می‌کند تا بتوانید از رقبای خود در بازار پیشی بگیرد.

  1. نگرانی برای رفاه کارمندان

اهمیت دادن به رفاه کارمندان یکی دیگر از ارزش‌های یک کسب و کار موفق است. کارمندان شما به شغل خود تنها به چشم یک ابزار برای کسب حقوق نگاه نمی‌کنند و می‌خواهند برای شرکتی کار کنند که واقعاً به آن‌ها اهمیت می‌دهد. به همین منظور کارمندان همواره از سرپرستان خود می‌خواهند تا نگرانی و عقاید آن‌ها را بشنوند و بدانند که آیا جایی که در آن کار می‌کنند برایشان زمینه پیشرفتی مهیا می‌کند یا خیر.

در واقع کارمندان همواره به دنبال یافتن یک محیط کار دلپذیر و ایمن هستند و از مدیران خودد می‌خواهند تا منابع مورد نیاز از جمله فناوری، منابع انسانی و بودجه مورد نیاز را برای آن‌ها تامین کنند.

با توجه به هر آن‌چه تا کنون در خصوص ارزش کسب و کار به شما گفتیم،  شما دیگر می‌توانید به عنوان مدیر و یا صاحب یک کسب و کار با رعایت موارد ذکر شده در این بخش از مقاله ارزش کسب و کار خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

نتیجه‌گیری

در طول این مقاله از دکتر ویز سعی کردیم تا برای شما به صورت کامل توضیح دهیم که ارزش چیست و دقیقا چه معنایی دارد. همچنین برای شما توضیح دادیم که ارزش در زمینه‌های مختلف زندگی مورد استفاده قرار می‌گیرد، مانند زندگی شخصی و کسب و کار.

در ادامه سعی کردیم تا به شما بگویم که چگونه می‌توانید ارزش را در کسب و کار خود بسنجید و همچنین نمونه‌هایی از ارزش‌های مهم در کسب و کار را به شما معرفی نمودیم. شما می ‌توانید با مطالعه این مقاله از مطالب ارائه شده در آن در خصوص ارزش و اهمیت آن در کسب و کار آگاه شوید.

برخی از سوالات رایج

۱. ارزش چیست؟

ارزش به عنوان مجموعه ‌ای از خصوصیات اخلاقی تعریف می ‌شود که در آن‌ ها انسان به واسطه داشتن این ارزش‌ها از سایر انسان‌های دیگر متمایز می‌ گردد و همچنین زندگی اجتماعی یک فرد را بنا می‌ سازد.

۲. معنای ارزش در کسب و کار چیست؟

  1. میزان درآمد
  2. سودآوری
  3. سهم بازار
  4. تشخیص مارک
  5. میزان وفاداری مشتری
  6. حفظ مشتری
  7. سهم کیف پول
  8. نسبت فروش متقابل
  9. میزان پاسخ کمپین
  10. میزان رضایت مشتری

۳. عناصر تاثیر گذار در ارزش یک کسب و کار چیست؟

عناصر ملموس و ناملموسی در ارزش کسب و کار دخیل هستند که نمونه‌هایی از عناصر ملموس عبارتند از؛ دارایی‌های پولی، ارزش سهامداران، سهام و میزان سودمندی شما از یک تجارت و از جمله عناصر ناملموس نیز می‌توان به مارک تجاری، شناخت، حسن نیت، منافع عمومی و علائم تجاری اشاره کرد.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مفهوم و اهمیت ارزش آفرینی در کسب و کار

ارزش آفرینی مفهومی است که اگر در کسب‌وکارها لحاظ شده و به عنوان یک گزینه کلیدی به آن نگاه شود، می‌تواند هم برای مشتریان یک سازمان ارزش والایی ایجاد کند و هم سود خوبی را برای صاحبان کسب وکارها به همراه داشته باشد. اما ارزش گذاری در سازمان به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد که هریک می‌توانند جنبه‌ها خاصی از ارزش را برای عام و خاص ایجاد کنند.

در همین راستا می‌خواهیم در این مطلب تمام چون و چرای ارزش آفرینی در سازمان و شرکت‌ها را مورد بحث و بررسی قرار دهیم تا این مفهوم را به شکلی اساسی و اصولی در کسب و کار خود پیاده‌ سازی کنیم. پس برای رسیدن به این مهم، لطفاً تا انتهای متن با ما همراه باشید.

ارزش آفرینی چیست؟

ارزش آفرینی در لغت به معنای «ایجاد اعتبار، ارج، شایستگی و سندیت در امر خاصی» است. بر این اساس، می‌توان گفت که ارزش آفرینی در کسب‌وکارها باید در تولید و شیوه معرفی محصولات و خدمات لحاظ شود. البته هر محصولی که تولید می‌شود، ارزش خاصی را ایجاد می‌کند که باعث می‌شود آن محصول به فروش برسد.

مثلاً یک تولیدکننده کفش، در پی ارزش عامی که ایجاد می‌کند، مشتریان قابلی توجهی هم بدست می‌آورد (همه مردم به کفش نیاز دارند و آن را تهیه می‌کنند. پس پوشش دادن این نیاز مردم، ارزش‌آفرینی برای آن‌ها است.»

اما با توجه به بازار رقابتی و تنوع محصول بالایی که در عصر حاضر وجود دارد، تنها محصولات و خدماتی می‌توانند مورد توجه عام قرار بگیرند که ارزش بیشتری را ایجاد کرده باشند. (مانند تولید کفش راحت‌تر، شیک‌تر یا باکیفیت‌تر)

حالا تصور کنید که دو شرکت مجرا، محصول یکسانی مانند تلفن همراه تولید کنند. یکی از این شرکت‌ها امکانات عمومی که یک تلفن همراه اسمارت باید داشته باشد را در محصول خود جای می‌دهد، اما آن یکی شرکت علاوه بر این امکانات عمومی، یک سری امکانات اختصاصی را نیز به محصول خود اضافه می‌کند و آن را با قیمت نسبتاً بالاتر از رقیب خود به بازار عرضه می‌کند.

اگر امکاناتی که شرکت دوم به محصول خود اضافه کرده، برای مشتریان ارزش بالاتری ایجاد کند، بسیار بیشتر مورد استقبال قرار می‌گیرد. این ارزش می‌تواند شامل حل یک مشکل، راحت انجام دادن کاری، ایجاد حس آرامش، زیبایی، برتری یا ….. باشد.

«هرچیزی که باعث شود انسان حس بهتری نسبت به خود و دنیای خود داشته باشد، برای او ارزش تلقی می‌شود!» با توجه به این تعریف، باید تولید محصولات و ارائه خدمات در جهت ایجاد این ارزش‌ها صورت بگیرند. پس صاحبان کسب‌وکار می‌توانند محصولات و خدمات خود را در پی ارضای حس ارزشمندی انسان ارتقا دهند و خود نیز از ثمره آن بهره‌مند شوند.

چرا ارزش آفرینی مهم است؟

انسان تنها موجود هوشمند این سیاره است که به ارزش نیاز دارد. همه مشاغل برای رفع نیازهای انسان ایجاد شده‌اند، اما همیشه مشاغلی در صدر قرار دارند که در کنار رفع نیازها، ارزشی را نیز برای مردم ایجاد کنند. دلیل محبوب بودن برخی از برندها در بین مردم هم به همین ارزش‌گذاری‌ها مربوط می‌شود. در واقع وقتی یک مدیر، ارزش آفرینی در سازمان یا شرکت خود را در اولویت قرار دهد، شاهد موفقیت‌های بسیاری در سازمان خود خواهد بود. اما متاسفانه اولویت اول اکثر افراد برای تولید یا خدمت، تحقق اهداف مالی است.

در گذشته به دلیل ناآگاهی مردم و پایین بودن سطح تکنولوژی، به ارزش آفرینی توجه چندانی نمی‌شد. اما امروزه با رونق امکانات ارتباطی، ایجاد انواع شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های بزرگ فروشگاهی و بالا رفتن سطح عمومی دانش مردم، توجه به ارزش آفرینی در کسب و کارها جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. به‌طوری که اگر در حال حاضر بخواهیم یک کسب‌وکار ایجاد کنیم – چه در سطح فردی و چه در سطح شرکتی و تیمی – باید ارزش آفرینی را اساس کار خود قرار دهیم تا در راستای تحقق آن، از مزایای مادی آن نیز بهره‌مند شویم.

آیا ارزش آفرینی می‌تواند باعث سود بیشتر شود؟

با اطمینان می‌توان گفت که: «اگر ارزش آفرینی به شیوه‌ای درست انجام شود، حتماً سود خوبی را نیز به همراه خواهد داشت.» در رقابت بالایی که امروزه در بازارها وجود دارد، هر کسب‌وکاری که ارزش بیشتر ایجاد کند، مشتریان و مخاطبین بیشتری هم خواهد داشت؛ مشتری و مخاطب بیشتر، یعنی فروش و توجه بالاتر، فروش و توجه بالاتر نیز به معنی سود بالاتر است! مصداق این مورد را می‌توان در الگوهای معنوی نیز پیدا کرد، مبنی بر اینکه: «کسی که خدمت بیشتری به جامعه کند، پاداش چند برابری آن را دریافت خواهد کرد.»

پس ارزش گذاری می‌توان مترادف با عبارت «خدمت رسانی» هم عنوان کرد. البته باید به این نکته توجه کرد که اگر یک مدیر به ‌جای تفکر صرف در مورد کسب‌ سود، به فکر ارزش آفرینی برای مشتریان حوضه خدمت‌رسانی خود باشد، می‌تواند با تولید محصولات و ارائه خدمات ارزشمندتر، یک موقعیت برد – برد برای خود و مشتریانش ایجاد کند (مشتریان راضی‌ – مدیر راضی).

ارزش آفرینی یا مزیت رقابتی؟

معمولاً برخی از اصطلاحاتی که در سطح مدیریتی به کار برده می‌شوند، ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. یکی از دو اصطلاح مدیریتی که معانی مشابهی دارند، اصلاح «ارزش آفرینی» در کنار «مزیت رقابتی» است. مزیت رقابتی، همان وجه تمایز محصولات و خدمات شما به نسبت رقیبانتان است.

می‌توان مزیت رقابتی را همان ارزش آفرینی در نظر گرفت، اما بین این دو تفاوت‌های کوچکی وجود دار که آن‌ها را تا حدی از هم متمایز می‌کند. مثلاً مزیت رقابتی صرفاً به داشتن عملکرد بهتر از رقبا تمرکز دارد، اما ارزش آفرینی در پی ایجاد ارزش بیشتر برای مشتریان است، حتی اگر در جهت رقابت با رقیبان نباشد! نکته کلیدی این است که اگر صاحبان کسب‌وکارها مزیت‌های رقابتی خود را در جهت ارزش آفرینی ایجاد کنند، به مراتب نتایج بهتری دریافت خواهند کرد.

چطور می‌توان ارزش ایجاد کرد؟

ارزش آفرینی در کسب‌وکارهای مختلف با هم تفاوت دارد، به همین خاطر نمی‌توان یک الگو یا فرمول اختصاصی را ارائه داد که برای تمام سازمان‌ها، شرکت‌ها، نهادها و کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک قابل استناد باشد. به صورت کلی ارزش آفرینی می‌تواند به اشکال زیل در کسب‌وکارها پیاده‌سازی شود:

  • ارزش آفرینی فردی

افراد می‌توانند در پی تولید محصولات کاربردی یا ارائه خدمات موردنیاز، برای خود و دیگران ارزش آفرینی کنند. وقتی کسی یک محصول همیشگی را به شکلی خاص‌تر، کاربردی‌تر، شیک‌تر، سَبُک‌تر، مقاوم‌تر و بهتر ارائه دهد، ارزش آفرینی اتفاق افتاده است. پس افراد جامعه اولین کسانی هستند که می‌توانند در پی ارزش گذاری، از خدمات و محصولات یکدیگر به صورت برنده – برنده سود ببرند.

  • ارزش آفرینی سازمانی

گاهی سازمان‌ها و شرکت‌ها سهم خوبی از بازار هدف‌شان را تسخیر کرده‌اند و نیازی به پیدا کردن بازارهای جدید یا مشتریان بیشتر ندارند. این شرکت‌ها می‌توانند با «تهیه مواد اولیه از فاصله نزدیکتر»، «تهیه مواد اولیه با قیمت پایین‌تر و کیفیت یکسان»، «استخدام افراد بیشتر یا کارآمدتر» یا «بکارگیری یک شیوه مدیریتی بهتر» در خود سازمان ارزش‌های تازه‌ای ایجاد کنند. بنابراین ارزش آفرینی می‌تواند علاوه بر سطح فردی، در سطح سازمانی و برای افراد درون سازمان هم ایجاد شود.

  • ارزش آفرینی در سطح جامعه

ارزش گذاری علاوه بر موارد فوق، می‌تواند در سطح جامعه نیز صورت بگیرد. مثلاً حکومت‌ها با ایجاد امکانات، بسترهای لازم، آموزش، ارائه تسهیلات و دیگر روش‌های موجود، می‌توانند جامعه را تشویق به کارآفرینی و ایجاد استارت‌ آپ‌ها کنند. با توجه به اینکه بازارهای مختلف به هم پیوسته هستند، افراد نیز می‌توانند با پیوند دادن کسب و کار خود به بازارهای دیگر، یک روند کلی ایجاد کنند.

مثلاً یک شرکت تولید کننده شیر آب می‌تواند با کسب‌وکارهای مبتنی بر تولید لوله، سینک و …. همکاری ایجاد کند تا یک سطح به هم پیوسته از ارزش‌ها در جامعه ایجاد شود.

با توجه به گزینه‌هایی که عنوان شد، می‌توانیم نتیجه بگیریم که ارزش آفرینی در سطح فردی، قابل دسترس‌ترین نوع ارزش آفرینی برای عموم مردم است.

بنابراین ما می‌توانیم با در نظر گرفتن تمام جنبه‌های شغلی خود، در فکر ایجاد ارزش‌های تازه باشیم تا آن ارزش را به دیگران ارائه دهیم و خود نیز از آن سود ببریم. به نظر می‌رسد، کسب سود از طریق ارزش گذاری از هرگونه کسب سود از راه‌های دیگر، منطقی‌تر، انسانی‌تر و اثربخش‌تر است.

  • ارزش گذاری با بررسی زنجیره ارزش

برای اینکه بدانیم چگونه به کمک زنجیره ارزش می‌توانیم در سازمان خود ارزش تازه ایجاد کنیم، باید ابتدا از مفهوم و تعریف زنجیره ارزش و ارزش آفرینی آگاه باشیم. پس می‌توان گفت که، زنجیره ارزش یا «Value Chain» مجموعه فعالیت‌هایی است که در یک سازمان به‌صورت زنجیره‌ای انجام می‌شود تا یک ارزش تازه خلق شود.

زنجیره ارزش به سازمان‌ها کمک می‌کند تا از مرحله ورودی (مواد خام)، ارزش‌گذارهای خود را آغاز کرده و تا رسیدن محصول به دست مشتری، آن را مدیریت کنند. شمایی که این مطلب را مطالعه می‌کنید، ممکن است یک مدیر یا صاحب یک کسب‌وکار مستقل باشید که می‌خواهد زنجیره ارزش را در کار خود پیاده‌سازی کند. برای انجام این کار می‌توانید از الگوی زیر استفاده کنید. چراکه معمولاً زنجیره ارزش در شرکت‌ها، در پی سه مرحله زیر انجام می‌شود:

  • تحلیل و بررسی فعالیت‌ها

در مرحله‌ی نخست زنجیره ارزش، باید تمام فعالیت‌هایی که در شرکت‌ انجام می‌شود را مورد بررسی قرار دهید. این فعالیت‌ها بسته به شرکت‌های گوناگون می‌توانند تعداد بیشتر یا کمتر داشته باشند. اما در صورت کلی، فعالیت‌هایی مانند خدمات، تولید، مراحل مهم بازاریابی، حسابداری، سفارش گیری، پشتیبانی، تعمیرات، پیگیری، آزمایش و …. می‌توانند جزو فعالیت‌های موجود در یک سازمان باشند.

البته بسته به بزرگی سازمان، عواملی مانند چگونگی استخدام افراد توانمند، چگونگی ایجاد انگیزه در بین کارکنان، چگونگی استفاده از آخرین متد روز در زمینه کاری‌تان، چگونگی شناخت مشتریان و بازخورد گرفتن از آن‌ها، چگونگی ایجاد و مدیریت پلتفرم‌های آنلاین و …. نیز می‌تواند جزو دغدغه‌های نخستین مرحله‌ در زنجیره ارزش باشد.

  • تحلیل و بررسی ارزش‌ها

در دومین مرحله از زنجیره ارزش، باید ارزشی که در هنگام انجام هر فعالیت می‌توان ایجاد کرد را یادداشت کنید. مثلاً اینکه در مرحله پشتیبانی یا سفارش‌گیری، چه چیزهایی برای شما و مشتریانتان ارزش تلقی می‌شود را یادداشت کنید.

معمولاً در مرحله سفارش‌گیری، عواملی مانند «به موقع تحویل گرفتن، تحویل دادن و انجام درست سفارشات» ارزش است، یا در مرحله پشتیبانی نیز عواملی مانند «پاسخگویی تلفنی، پاسخگویی آنلاین، پیگیری حضوری، بررسی و حل نهایی مشکلات» ارزش تلقی می‌شوند.

وظیفه مدیران در مرحله دوم این است که تمام ارزش‌های ممکن برای هر فعالیت را مورد بررسی قرار داده و آن‌‌ها را در یک فلوچارت قرار دهند تا جلوه بصری قابل فهم‌تری داشته باشد.

  • ارزیابی نهایی و برنامه‌ریزی

اگر مرحله دوم را به خوبی انجام داده باشید، آن‌گاه آماده اجرا هستید. با اجرای همه یا تعدادی از ایده‌هایی که یادداشت کرده‌اید، می‌توانید به ارزش‌ آفرینی‌های مورد نظر خود دست یابید و پیشرفت فوق‌‌العاده‌ای را در کار خود ایجاد کنید.

می‌بینید که برای ارزش گذاری می‌توان روی ایده ‌پردازی و خلاقیت فردی و تیمی حساب کرد. ذهن انسان، آغازگر تمام تغییرات موجود در این کره خاکی بوده است. پس پیشنهاد می‌کنم همین حالا سه مرحله فوق را در مورد کسب‌وکار خود اجرا کنید و برای اجرایی کردن اید‌های ارزشمندتان برنامه‌‌ریزی کنید.

ارزش آفرینی باید فردی انجام شود یا گروهی؟

اگر چه معمولاً اجرای مراحل زنجیره ارزش در سازمان‌ها، به‌صورت گروهی و تیمی انجام می‌شود، اما اشاره کردیم که اجرای آن‌ها به صورت فردی در مورد کسب‌وکارهای کوچک هم می‌تواند انجام شود و نتایج قابل توجهی به همراه داشته باشد.

البته نکته حائز اهمیت آن است که همیشه طوفان فکری جلسات تیمی، نتایج بزرگتر و کارآمدتری نسبت به جلسات فردی با خودتان دارد. حتماً متوجه شده‌اید که قدرت تیم، همیشه از قدرت یک فرد بیشتر است. بنابراین اگر کارمندانی دارید که فکر می‌کنید می‌توانند در اجرای زنجیره ارزش شما سهیم باشند، بلافاصله موضوع را با آن‌ها در میان بگذارید.

جایگاه مشتریان در ارزش آفرینی‌

در متد جدید بازاریابی که به صورت آنلاین، بازاریابی ویروسی وایرال ، اجتماعی و گسترده انجام می‌شود، مشتری برترین جایگاه ممکن را در کسب‌وکارهای مدرن دارد. با توجه به اینکه توسعه کسب‌وکارها در گرو استقبال مشتریان قرار دارد، توجه به نیازهای مشتریان در صدر فعالیت‌های یک سازمان، شرکت یا کسب‌وکار قرار می‌گیرد.

بنابراین اگر بتوانید با مشتریان خود تعامل برقرار کنید، آن‌ها را بشناسید و از ایشان بازخورد بگیرید، آن‌ها بزرگترین راهنمای شما برای ایجاد ارزش‌های تازه در سازمانتان خواهند بود. ارزش آفرینی شرکت با نیازها و رضایت مشتریان آن شرکت ارتباط مستقیم دارد. شما نیز برای تعامل با مشتریان کسب‌وکار یا شرکتتان می‌توانید از راه‌های زیر استفاده کنید:

  • ایجاد باشگاه مشتریان و جمع‌آوری اطلاعات تماس آن‌ها (برای فرستادن پیشنهادهای ویژه به ایمیل آن‌ها)
  • ارسال پیامک به مشتریان (پیامک‌های مناسبتی، تشکر برای خرید، دعوت به خرید، معرفی محصولات تازه)
  • برگزاری مسابقات و قرعه‌کشی
  • تماس مستقیم با مشتریان و جویا شدن نظرشان در مورد محصولات و خدماتتان
  • اهدای فرم‌های نظرسنجی
  • و …..

نمونه ارزش‌گذاری در کسب‌وکارهای مختلف

تا به امروز نمونه‌های نامحدودی از ارزش‌ها در کسب‌وکارهای مختلف سراسر جهان ایجاد شده است که هریک نتایج متفاوتی را نیز به همراه داشته‌اند. اگر بخواهیم به‌صورت کلی نمونه‌های ارزش آفرینی در کسب‌وکارها را بررسی کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • ایجاد یک ارزش جدید

با توجه به نیازهای مادی و معنوی بی‌انتهایی که انسان‌ها دارند، هنوز هم نیازهایی پیدا می‌شوند که برای رفع آن‌ها هیچ راه‌حلی ارائه نشده است. با پیدا کرده نیازهای رفع نشده مردم و ارائه راه‌حل برای رفع آن‌ها، می‌توان یک ارزش تازه خلق کرد، ارزشی که تا امروز در هیچ کسب‌وکاری لحاظ نشده باشد.

برای مثال، ایجاد شغل «مسئول برگزاری مراسمات» در کشورمان سابقه کمی دارد. هیچکس در گذشته به فکر رفع چنین نیازی در کشورمان نیفتاده بود، اما امروزه این کار به شکل یک کسب‌وکار لاکچری درآمده است (اینکه کسی باشد تا تمام کارهای برگزاری یک مراسم مانند گرفتن سالن، تهیه غذا و پذیرایی، اطلاع‌رسانی و … را برای ما انجام دهد!) رفع چنین نیازی، خود یک ارزش تازه است که می‌تواند نتایج قابل توجهی به همراه داشته باشد.

  • بهبود عملکرد

اگر صاحب یک کسب‌وکار بتواند راه‌حل ساده‌تری برای انجام یک کار ارائه دهد، یک ارزش قابل توجه برای افراد ایجاد کرده است. برای مثال می‌توان به اپلیکیشن‌هایی اشاره کرد که انجام بسیاری از کارها مانند ثبت‌نام‌ها، انتقال وجه، سفارش غذا و …. را برای ما آسان کرده‌اند.

  • قیمت پایین‌تر

قیمت پایین‌تر یک محصول نسبت به محصولات مشابه با همان کیفیت، یکی از رایج‌ترین نمونه‌های ارزش‌گذاری در کسب‌وکارهای مختلف است. قیمت پایین یک اهرم ارزشی بالاست که اکثر افراد جامعه را به خود جذب می‌کند. تخفیف‌های فصلی و مناسبتی و فروش‌های ویژه، مثال‌هایی از قیمت پایین‌تر هستند.

  • کاهش ریسک خرید

همه افراد به صورت ذاتی، هنگام خرید کردن از اینکه اشتباه خرید کنند، می‌ترسند. بنابراین کاهش ریسک خرید برای مشتریان می‌تواند یک ارزش والا برای آن‌ها باشد. کاهش ریسک خرید می‌تواند با «امکان پس گرفتن کالا در صورت نارضایتی»، « ارائه آموزش استفاده صحیح از محصول»، «پاسخگویی به تمام سوالات در مورد محصول یا خدمت» یا ….. انجام شود.

موارد بسیاری برای ارزش‌گذاری وجود دارد که نمونه‌های عنوان شده، جزو رایج‌ترین آن‌ها بودند. شما نیز می‌توانید به کسب‌وکارهای اطراف خود نگاه کنید و از ارزش‌های آن‌ها برای ایجاد ارزش‌های کسب‌وکار خود الگو بگیرید.

سخن نهایی

با توجه به انواع مدل ارزش آفرینی که در این مطلب عنوان شد، می‌توان به این نتیجه رسید که ایجاد ارزش، جزو عناصر اصلی ایده کسب ‌و کار در عصر حاضر است. بدون ایجاد ارزش نمی‌توان انتظار سود زیادی داشت. خوشبختانه در پی گسترش شبکه‌های اجتماعی، ارزش‌گذاری‌های آنلاین جایگاه والایی در بین مشتریان پیدا کرده‌اند.

بنابراین دیگر لازم نیست برای ایجاد ارزش به دنبال راه‌های پرهزینه باشید. شما با ایجاد یک صفحه قدرتمند اجتماعی، می‌توانید با کمترین هزینه‌های ممکن، بالاترین ارزش‌ها را به مشتریان و مخاطبین خود بدهید. مگر ارزش آفریدن چیزی غیر از حس خوب دادن به مشتریان است؟!

برخی از سوالات رایج

۱.ارزش آفرینی چیست؟

ارزش آفرینی مفهومی است که اگر در کسب‌وکارها لحاظ شود و به عنوان یک گزینه کلیدی به آن نگاه شود، می‌تواند هم برای مشتریان یک سازمان ارزش والایی ایجاد کند و هم سود خوبی را برای صاحبان کسب وکارها به همراه داشته باشد

۲. چرا ارزش آفرینی مهم است؟

دلیل مهم بودن ارزش آفرینی این است که انسان تنها موجود هوشمند این سیاره است که به ارزش نیاز دارد و تمامی پیچیدگی های موجود در در کره زمین به منظور رفع نیازها و ایجاد ارزش برای مردم است

۳. چطور می ‌توان ارزش ایجاد کرد؟

به صورت کلی ارزش آفرینی ممکن است به اشکال زیل در کسب و کارها پیاده شود:

  1. ارزش آفرینی فردی
  2. ارزش آفرینی سازمانی
  3. ارزش آفرینی در سطح جامعه
  4. گذاری با بررسی زنجیره ارزش
  5. تحلیل و بررسی فعالیت ‌ها
  6. تحلیل و بررسی ارزش‌ها
  7. ارزیابی نهایی و برنامه‌ریزی
 



تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مقاله کامل کسب درآمد اینترنتی از طریق استریم ، میزان درآمد استریمر های موفق

در سال‌های قبل بازی‌های کامپیوتری فقط جهت پرکردن وقت بود و بسیاری از افراد این کار را اتلاف وقت می‌دانستند. به عبارت دیگر درآمد استریم داشتن بیش‌تر شبیه یک رویا بود اما شاید برای شما جالب باشد که بدانید که در دهه اخیر میلادی همه چیز عوض شده است و این کار به یکی از جدیدترین و پردرآمدترین شغل‌های جهان تبدیل شده است.  سرویس توییچ در سال ۲۰۱۱ روی کار آمد و به‌تدریج رقیب خود یعنی Justin.tv را کنار زد.

البته این شرکت یعنی توییچ در سال ۲۰۱۴ توسط آمازون خریده شد. پس از موفقیت استریم و رغبت بالای مردم به این موضوع یوتیوب نیز از غافله عقب نماند و در سال ۲۰۱۵ بخشی با نام یوتیوب گیمینگ راه‌ اندازی کرد که قابلیت‌هایی مشابه توییچ داشت.اگر شما هم می‌خواهید آشنایی بیش‌تری با استریمر های معروف و میزان درآمد استریمر ها داشته باشید توصیه می‌شود تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

استریمر شدن چقدر زمان لازم دارد؟

اگر به این کار علاقه‌مند هستید حتما مشتاق هستید که بدانید برای استریمر شدن از کجا باید شروع کرد و چه کارهایی برای استریمر شدن لازم است.

در حقیقت استریمر شدن نیز مانند دیگر کسب و کارهای خانگی به زمان و ممارست زیادی نیاز دارد و برای کسانی که به دنبال یک شبه پولدار شدن هستند مفید نیست. برای این که شما به یک استریمر موفق تبدیل شوید حداقل ۶ ماه تا یک سال زمان نیاز است البته به شرطی که مسیر را به درستی طی کنید.

بهتر است بدانید که هر ماه بیش‌ از ۲ میلیون نفر در حال استریم کردن و کسب درآمد استریم از طریق توییچ هستند. پس با این اوصاف رقابت سنگینی وجود دارد و شما باید تلاش زیادی داشته باشید تا در این مسیر به موفقیت برسید.

درآمد استریمر های ایرانی

معمولا یکی از پارامترهای انتخاب هر شغلی میزان درآمد آن است، پس احتمالا این سوال برای شما هم پیش آمده است که درآمد استریمر های ایرانی چقدر است و اساسا این شغل ماهیانه چند دلار برای شما به همراه می‌آورد؟!

خبر خوب در مورد کسب درآمد استریم این است که بدانید شما به صورت دلاری درآمد کسب می‌کنید اما کسب درامد دلاری به سادگی به دست نمی‌آید چرا که در ایران بخاطر تحریم‌ها و مشکلات ارزی نمی‌توان این پول را به سرعت دریافت کرد و باید از برخی واسطه‌ها استفاده کرد که ممکن است درصدی از این پول هم بخاطر واسطه‌ها از بین برود.

البته بهتر است به این نکته هم دقت کنید که اگر میانگین درآمد استریم ۱۰۰۰ دلار باشد و حتی ۳۰ درصد آن بابت واسطه‌های ارزی از بین برود هنوز ۶۶۰ دلار برای شما باقی می‌ماند که این عدد حدود ۱۸ میلیون تومان در ماه می‌شود و عدد قابل توجهی است.

البته استریمر‌های موفق جهانی راه‌های درآمد دیگری نیز دارند و این گونه نیست که تنها از طریق استریم کردن ارتزاق کنند. شرکت‌های بازی سازی و کمپانی‌های ساخت بازی این افراد را برای تست و معرفی محصولات خود استفاده می‌کنند که این موضوع هم می‌تواند یک راه کسب درامد با بازی باشد. البته بهتر است بدانید که این موضوع برای استریمرهای داخل ایران چندان میسر نیست.

راه دیگری که می‌توان از طریق آن کسب درآمد استریم کرد بلاگری در حوزه استریم است. به عبارت دیگر این افراد در اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی فعالیت مستمری دارند که این موضوع باعث می‌شود شرکت‌ها و فروشگاه‌های لوازم استریم و… به این افراد تبلیغات زیادی بدهند و از این طریق هم درآمد این افراد بیش‌تر می‌شود.

پس اگر « چگونه از استریم پول در بیاریم» دغدغه و سوال شما هم بوده است احتمالا با خواندن این قسمت از مطلب پاسخ این سوال را گرفته‌اید.

نرم افزار مورد نیاز استریم

همان طور که در ابتدای متن هم اشاره شد نرم‌افزارهای زیادی برای استریم کردن وجود دارد که شما متناسب با نیازی که دارید می‌توانید از یکی از آن‌ها کمک بگیرید. در حقیقت نرم افزارهای مناسب استریم کردن بسیار زیاد هستند اما این شما هستید که باید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید و استریم کردن را شروع کنید.

برای شروع استریم نرم افزارهای زیادی مناسب هستند و نحوه استفاده از آن‌ها نیز بسیار ساده است و شما را به دردسر نمی‌اندازد. البته برای برخی از این نرم‌افزارها باید هزینه پرداخت کنید ولی بین نرم‌افزارهای رایگان، نرم افزار Streamlabs OBS بسیار مناسب و کاربردی است. مزیت برتر این نرم افزار این است که شما علاوه بر استریم می‌توانید دیتای استریم خود را در بستر آنلاین هم ذخیره کنید و در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

وسایل مورد نیاز برای استریم

برای آغاز استریم قطعا شما به وسایل و تجهیزاتی نیاز دارید که باید آن‌ها را تهیه کنید تا استریم شما بدون مشکل اجرا شود. در ادامه به بررسی مهم‌ترین اقلام استریم می‌پردازیم.

وب کم استریم

بعد از تهیه نرم افزار استریم باید به سراغ وب کم بروید. وب کم یکی از مهم‌ترین اقلام برای استریم کردن است. قیمت یک وب کم این روزها بین ۳۰۰ هزارتومان تا ۲ میلیون تومان است اما برای شروع نیازی به تهیه وب کم گران قیمت نیست. برای گرفتن بهتر خروجی تصویر در حقیقت وب کم نقش به سزایی دارد اما مهم‌تر از وب کم نورپردازی حرفه‌ای است که به بهتر شدن ویدیو کمک می‌کند. برای نورپردازی بهتر می‌توانید از پرده سبز و نورهای حرفه‌ای موجود در بازار استفاده کنید.

میکروفون استریم

میکروفون و تنظیم صدا نیز از مهم‌ترین عوامل استریم کردن است. در حقیقت برای داشتن یک استریم موفق ترکیب درست و اصولی میکروفون و وب کم بسیار اهمیت دارد. در پس زمینه یک استریم موفق معمولا صدای موزیک نیز شنیده می‌شود اما باید دقت داشته باشید که صدای موزیک نباید بیش‌ از حد بلند باشد چرا که روی مخاطب نتیجه منفی می‌گذارد.

موفقیت در کسب درآمد استریم

مواردی که در بالا اشاره شد همگی برای رسیدن به یک درآمد استریم موفق است؛ شما زمانی می‌توانید از استریم کسب درآمد کنید که تمام المان‌های گفته شده در بالا را رعایت کنید و با دنیای ویدیو مارکتینگ آشنایی خوبی را داشته باشید. در ادامه مطلب نیز موارد دیگری برای موفقیت در استریم بیان می‌کنیم.

  • کیفیت ویدیو: سعی کنید تمام ویدیوهای ضبط شده شما کیفیت بالایی داشته باشد، این کار کمک زیادی به موفقیت سریع‌تر شما دارد. از طرفی سعی کنید ویدیوی ضبط شده‌تان صدای واضحی داشته باشد چرا که بیش‌تر افراد به‌دنبال یک صدای باکیفیت برای استریم هستند.
  • شوخی و بداهه‌گویی: دقت داشته باشید که شوخی و بداهه گویی نیز اهمیت زیادی در جلب نظر مخاطبان دارد.
  • تسلط به زبان انگلیسی: همچنین برای رسیدن به درآمد استریم باید زبان انگلیسی خودتان را هم تقویت کنید. تقویت زبان انگلیسی نقش زیادی در گرفتن مخاطبان خارجی زبان دارد.
  • ویدیوهای مناسبتی: استفاده از تقویم محتوایی نیز اهمیت زیادی برای مخاطب دارد. شما برای رسیدن به بالاترین میزان مخاطب باید یک تقویم مناسبتی داشته باشید و در ایامی مثل هالوین، ویدیوهای مناسبتی منتشر کنید تا مخاطبان بیش‌تری با شما آشنا شوند.

برخی از سوالات رایج

۱.استریمر شدن چقدر زمان لازم دارد؟

استریمر شدن همانند سایر کسب و کارهای خانگی به زمان و ممارست زیادی نیاز دارد و برای اینکه بتوانید به یک استریمر موفق تبدیل شوید حداقل به شش ماه تا یک سال زمان نیاز دارید.

۲. درامد استریمر های ایرانی چقدر است؟

ایرانیان علاقه‌مند به کسب درآمد از استریم باید بدانند که درآمد در این راه به‌صورت دلاری است و با وجود تحریم‌ها و مشکلات ارزی نمی‌توان این پول را به سرعت دریافت کرد و باید از واسطه استفاده نمود

۳.برای استریمر شدن چه وسایلی مورد نیاز است؟

برای آغاز استریم شما به وسایل و تجهیزاتی در این راه نیاز پیدا می‌کنید که مهمترین آنها عبارتند از:

  • وب کم استریم
  • میکروفون استریم



تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

۵۵ نکته تولید کننده محتوا حرفه‌ای

اصول تولید محتوا چیست ؟ یک تولیدکننده محتوا حرفه‌ای برای ایجاد محتوای هدفمند باید نکات زیادی را در نظر بگیرد. اگر شما نیز قصد دارید در این حرفه مشغول به کار شوید، ۴۵ مورد از نکات ارزنده تولید محتوای زیر را در نظر بگیرید:

  • مخاطب را در اولویت قرار دهید

امروزه مخاطبین تنها سرتیترهای مطالب را اسکن می‌کنند تا ببینند کدام مطلب می‌تواند موضوع موردنظر آن‌ها را پوشش دهد. بنابراین طوری تولید محتوا کنید که مخاطب می‌پسندد نه خود شما.

  • صادق باشید

ذهن مخاطب هوشمند امروز، صداقت و عدم صداقت محتوای تولید شده را حس می‌کند. خوشبختانه در دنیای تولید محتوا سراسر شایستگی و مهارت حاکم است. بنابراین محتوای شما تنها زمانی مورد توجه افراد قرار می‌گیرد که با صداقت کامل ارائه شده باشد.

  • ۳۰ ثانیه اول مهم است

اگر یک مخاطب محتوای شما را در قالب متن، ویدئو یا صوت نظاره کند، در 30 ثانیه اول در مورد محتوای شما نتیجه‌گیری می‌کند. برای اینکه بتوانید از همان ابتدا روی مخاطب تاثیر بگذارید، باید بر تولید محتوای آسانسوری یا Elevator pitches تسلط داشته باشید.

  • مدیریت زمان را جدی بگیرید

اگر برای هر محتوا ساعت‌ها و روزها وقت بگذارید، نمی‌توانید مخاطبین زیادی جذب کنید. به همین خاطر بهتر است فرمول‌های مشخصی برای تولید محتوای خود پیدا کنید تا بتوانید در اسرع وقت محتوا تولید کنید. فرمول‌ها پس از  کسب اولین تجربه‌های تولید محتوای شما ایجاد خواهند شد. مثلاً یاد می‌گیرید که در اول کار تمام سرتیترها را مشخص کنید.

  • در شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید

اگر تولید محتوای شما تنها برای مجلات یا سایت‌ها است، بهتر است در فکر تولید محتوا برای شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار مانند اینستاگرام هم باشید. حدود نیمی از مردم کشورمان عضو برنامه‌های اجتماعی هستند؛ بنابراین شبکه‌های اجتماعی بهترین بستر برای تولید محتوای شما هستند.

  • تنها به یک روش بسنده نکنید

بهتر است محتوای خود را تنها به متن یا صوت محدود نکنید، سعی کنید هم به‌صورت تصویری و هم به ‌صورت متنی و ویدئویی محتوا تولید کنید تا بتوانید سطح گسترده‌تری از مخاطبین را پوشش دهید (برخی از مخاطبین تنها به دیدن ویدئو علاقه دارند و برخی تنها می‌خواهند متن بخوانند)

  • کیفیت را جدی بگیرید

ضمن داشتن صداقت در تولید محتوا، بهتر است اطلاعات مفید و کاربردی را در اختیار افراد قرار دهید. هرچقدر محتوای شما باکیفیت‌تر و کاربردی‌تر باشد، موفق‌تر خواهید بود. کاربرد تولید محتوا در اصل برای اعتمادسازی است. بنابراین تنها زمانی می‌توانید این اعتماد را در مخاطبین ایجاد کنید که واقعاً اطلاعات درستی را در اختیار آنان قرار دهید.

  • از سرتیترهای جذاب استفاده کنید

در اسکن کردن اولیه‌ای که توسط مخاطبین در مطالعه محتوای متنی صورت می‌گیرد، تنها سرتیترهای جذاب هستند که می‌توانند آن‌ها را برای خواندن ادامه متن ترغیب کنند.

  • احساسات مخاطبین را تحریک کنید

در محتوای خود باید بتوانید احساسات انسانی مانند حس ترس، آزادی، خشم، مالکیت، محبت و …. را تحریک کنید. وقتی احساسات مخاطبین را هدف بگیرید، آن‌ها بیشتر تحت تاثیر قرار گرفته و بهتر شما را دنبال خواهند کرد. البته هدف قرار دادن احساسات منفی از نظر اخلاقی درست نیست، مثلاً برخی از تولیدکنندگان محتوا به صورت پی‌در‌پی احساس گناه را در مخاطبین خود ایجاد می‌کنند تا برای استفاده از یک محصول خاص ترغیب شوند.

  • ایده‌هایتان را یادداشت کنید

هر ایده‌ای که به ذهنتان می‌رسد را یادداشت کنید تا وقت‌هایی که ذهنتان بلوکه می‌شود و هیچ خلاقیتی از آن تراوش نمی‌کند، بتوانید از آن‌ها کمک بگیرید. (گاهی بلوکه شدن ذهن و عدم خلاقیت برای تمام تولیدکنندگان محتوا ایجاد می‌شود)

  • قدرت در ساده‌نویسی است

مخاطبین محتوایی را می‌پسدند که به راحتی بتوانند آن را درک کنند. پس به جای استفاده از اصطلاحات پیچیده، به ساده‌ترین شکل ممکن محتوا تولید کنید.

  • داستان‌سرایی کنید

داستان‌سرایی به روش‌های گوناگون در تولید محتوا کاربرد دارد. نکته قابل توجه این است که بتوانید داستان‌های بکری را برای مخاطب تعریف کنید که هم لذت ببرد و هم قانع شود شما را دنبال کند.

  • مزیت‌های محصول خود را به صورت پیام‌مخفی انتقال دهید

هیچ کس دوست ندارد چیزی را به او بفروشید؛ بنابراین سعی کنید مزیت‌ها و نحوه خرید محصولات را به  شکل غیرمستقیم در داستان‌های محتوای خود جای دهید.

  • اقدامات اجرایی داشته باشید

سعی کنید در محتوای خود اقدامات اجرایی قرار دهید و به مخاطبین بگویید که کارهای خاصی را انجام دهند. اقدام به عمل، درگیری بیشتر مخاطب را در پی دارد که می‌تواند منجر به تبدیل شدن آن به مشتری دائمی شود. (مثلاً اگر در زمینه آموزشی تولید محتوا می‌کنید، یک نکته آموزشی عملی را در اختیار مخاطب قرار دهید که مطمئن هستید با انجام آن نتیجه خوبی می‌گیرد)

  • هرروز و هر لحظه مطالعه کنید

وقتی وارد شغل تولید محتوا شوید، با کارفرمایان مختلف روبه‌رو خواهید بود. حوزه فعالیت آن­ها ممکن است طیف گسترده­ای از پزشکی تا علوم انسانی را در بربگیرد. وجود دارند تولیدکنندگان محتوایی که به صورت تخصصی در یک شاخه کار می­کنند، اما در بیشتر مواقع چنین نیست. برای مثال با رشدی که بازار بورس این روزها دارد، تقاضا برای تولید محتوا در این زمینه بسیار بالا است. بنابراین سعی کنید در زمینه ­های مختلف مطالعه داشته­ باشید.

  • کمال وجود ندارد

با شک و تردید، موفقیت محتوای خود را به خطر نیاندازید. چیزی به‌عنوان کمال وجود ندارد و شما نمی­توانید منابع خود را فدای این طرز فکر که «می­توانیم محتوایی بهتر تولید کنم» بکنید.

  • مدیا­های موجود را به خوبی بشناسید

مدیام یا رسانه، بسترهایی است که امروزه افراد باید برای آن تولید محتوا کنند. هر شبکه مجازی با شبکه­ دیگر متفاوت است. برای مثال شما نمی­توانید برای توییتر و اینستاگرام به شکل مشابه متن بنویسید. چراکه جدای از تعداد کاراکترهایی که به شما می­دهند، ماهیت آن­ها نیز متفاوت است. همچنین به دلیل امکان مشارکت بیشتر در شبکه­ های مجازی نسبت به وب­سایت­ها، نحوه تنظیم محتوا از نظر دخالت دادن مخاطب باید متفاوت باشد.

  • کلمه کلیدی مناسب، شانس دیده ­شدن

انتخاب کلمه کلیدی مناسب به شما در دیده­ شدن کمک می­کند. کلمات کلیدی، در محتوای متنی به کلماتی گفته می­شود که ماهیت محتوا را مشخص می­کند و از طرف کاربران جستجو می­شود. برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب، می­توانید از ابزارهایی که گوگل در اختیار شما قرار می­دهد استفاده کنید. این کلمات در شبکه ­های مجازی نیز مهم هستند. برای مثال در اینستاگرام نیز افراد برای جستجو از کلمه ه­ای که نیاز آن­ها را نشان می­دهد استفاده می­کنند.

  • روی مفهوم تمرکز کنید

نویسندگی عالی تنها منوط به چیدن صحیح کلمات پشت­سر هم نیست. شما باید بتوانید از قدرت کلمات برای نفوذ در ذهن مخاطب استفاده کنید. در تولید محتوا کسی موفق است که در یادها بماند. این امر باعث می­شود افراد برای خواندن مطالب دیگر نیز به سمت شما برگردند.

  • سبک خود را داشته ­باشید

هر تولیدکننده محتوای حرفه­ای سبک مخصوص به خود را دارد. همان­طور که به تعداد انسان­ها سبک زندگی وجود دارد. کافی است روشی برای خود ابداع کنید و از آن پس شما به آن شیوه شناخته خواهید شد.

  • فقط وقتی حرفی برای گفتن دارید بنویسید

ممکن است شما از افرادی باشید که فقط در سایت خود تولید محتوا می‌کنید. در این­صورت فقط در زمان لزوم بنویسید. فعالیت همیشگی نشانی بر حرفه­ای بودن نیست.

  • به نیاز و زمان مخاطب خود احترام بگذارید

طولانی بودن یک محتوا فقط به این دلیل که موتور جستجو آن را مناسب بداند، گزینه خوبی نیست. اگر مطالبی که می­خواهید بیان کنید بسیار طولانی است، به گونه­ای تولید محتوا کنید که به جای جملات طولانی، نکته­ وار مطالب مرور شوند.

  • فقط برای یک نفر بنویسید!

معنی این جمله، شناخت مخاطب هدف است. شما نمی­تونید همه را راضی کنید و نمی­توانید برای هرموضوع به دنبال مخاطب عام باشید.

  • ارزش خلق کنید

خلق ارزش به معنی اضافه کردن ویژگی­های جذاب به محتوا است. متنی، صوتی یا تصویری، تفاوتی ندارد. محتوا باید به گونه­ای باشد که در کنار ارائه نکات لازم، توانایی ایجاد احساس ارزشمند بودن را به مخاطب خود بدهد.

  • از ایجاد ارتباط با مخاطب نترسید

نگران این­که در آینده مخاطب از شما سؤال خواهد پرسید نباشید. بنابراین در محتوای خود مخاطب را دعوت به تعامل با خود کنید. این کار سبب جلب اعتماد مخاطب به تسلط شما روی محتوایی که منتشر کرده‌اید می‌شود.

  • از نقد شدن نترسید

همیشه آماده دریافت نظرات و انتقاد دیگران به ویژه مخاطبان خود باشید. تولید محتوا در سطح حرفه­ای با رفع اشکالاتی به دست می­ آید که در بیشتر مواقع خود شما قادر به دیدن آن نیستید.

  • با زبان خود سخن بگویید

در بیشتر زمینه­ ها شما ابداع‌کننده نیستید. بنابراین قرار است با تحقیق و مطالعه به نتیجه برسید. این مسئله اهمیت چندانی در معتبر بودن متن شما ندارد. مهم‌ترین مسئله‌ای که در تولید یک محتوای باکیفیت وجود دارد این است که آن محتوا کپی شده از یک محتوای دیگر نباشد و به زبان خود شما نوشته شده باشد.

  • خلاقیت خود را پرورش دهید

تولید محتوا در هر شکلی که باشد نیاز به خلاقیت دارد. اتفاقات روزمره و خاطرات شما می­تواند منبع الهام باشد. خواندن کتاب نیز به شما کمک زیادی خواهد کرد. می­توانید با الهام از هریک داستانی بسازید و محتوای خود را در آن بگنجانید.

  • پیش از شروع سؤال بپرسید

قبل از این شروع به ارئه مطلب درباره موضوع مورد نظرتان کنید این سوالات را از خودتان بپرسید: اگر من به‌دنبال این مطلب بودم جذب چه چیزی می­شدم، و در این محتوا به‌ دنبال چی­چیزی بودم؟ مخاطب به دنبال چه چیزی می­گردد؟ چنان­چه سؤال درستی بپرسید، پاسخ آن، محتوای شما را تشکیل خواهد داد.

  • قابلیت خواندن را افزایش دهید

با انتخاب تیترهای مناسب و تنظیم بخش معرفی، چکیده و نتیجه­ گیری، خواندن برای مخاطب راحت­تر خواهد بود.

  • رنگ­ها را بشناسید

برای تولید محتوای تصویری یا ویدیو مارکتینگ، شناختن رنگ­ها و روانشناسی رنگ بسیار مهم است. درواقع به صرف زیبایی یا علاقه شخصی نمی­توان از هر رنگی استفاده کرد. موضوعی که در آن تولید محتوا می­کنید انتخاب رنگ بسیار مهم است.

  • متن جایگزین را فراموش نکنید

همیشه برای تصاویر محتوای خود متن جایگزین انتخاب کنید. این مورد از نکات فنی و مؤثر در سئو سایت است.

نکات بسیار زیاد دیگری نیز در زمینه تولید محتوای حرفه­ای وجود دارد.

  • توانایی ترجمه را فراموش نکنید، در زمینه ­های نوین بسیار کارآمد است.
  • ابزارهای کارخود را شناسایی کرده و کار با آن­ها را بیاموزید.
  • قواعد جستجو حرفه­ای در گوگل و شبکه ­های مجازی بسیار مهم و کارآمد هستند.
  • تقویم محتوا داشته ­باشید و آن را به شکلی اثربخش تنظیم کنید.
  • به‌روز باشید؛ این مورد می­تواند در بخش مطالعه مستمر نیز جای­بگیرد. به‌روز بودن مربوط به تمام جنبه ­های کار است. برای مثال سئو ممکن است در مدت کوتاه دچار تغییراتی شود.
  • برای آن­ که متن خود را به اندازه مطلوب برسانید، جملات را بی ­دلیل بلند نکنید.
  • به قواعد نگارشی و دستوری زبان اشراف کامل داشته باشید.
  • با وجود این­که بعضی موضوعات در ذات خود پیچیده هستند، سعی کنید روان بنویسید.
  • از شخص دیگری برای ویراستاری و ویرایش محتوا کمک بگیرید.
  • الگوریتم­های سئو و نکات موردنظر گوگل برای یک محتوای خوب را بشناسید.
  • چرای خود را بشناسید. یعنی بدانید چرا وارد این شغل شده­اید و به دنبال چه هدفی هستید. پس از آن مسیر درست تولید محتوا خود را نشان خواهد داد.
  • اگر در حوزه تجارت تولید محتوا می­کنید، خوب است کمی بازاریابی بدانید.
  • تعداد زیاد کلمات کلیدی موفقیت محتوا را تضمین نمی‌کند. بنابراین چگالی مناسبی برای آن درنظر بگیرید.
  • نظرات خود را هوشمندانه در محتوا بگنجانید. فراموش نکنید که شما برای مخاطب می­نویسید نه برای خودتان.

تا به اینجا نکات کلیدی و اساسی در تولید محتوا را برای شما عنوان کردیم. دیگر نکته‌های تولید محتوا که به‌صورت کلی باید رعایت شوند به قرار زیر هستند:

  • در کنار محتوای متنی از تصاویر جذاب استفاده کنید
  • از تصاویر اینقوگرافیک کمک بگیرید (تصاویر با توضیحات مختصر و مفید)
  • در پایین هر پست لینک‌های اشتراک‌گذاری قرار دهید
  • در تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی از هشتک اماده «#» استفاده کنید.
  • در محتوای خود آمار و ارقام واقعی ارائه دهید
  • از جملات و عبارات مثبت در محتوا متنی استفاده کنید
  • پیام‌های رضایتبخش مشتریان را در محتوای خود جای دهید
  • با زبان معیار بنویسید یا صحبت کنید (زبان غیرتحریری و غیر عامیانه)
  • از مخاطبین خود بازخورد بگیرید و سپس محتوا را اصلاح کنید
  • گاهی مطالب مرتبط خود را به صورت یک کتاب الکترونیکی برای مخاطبین‌تان بفرستید
  • برای تولید محتوا برنامه مشخصی داشته باشید
  • در تولید محتوای ویدئویی، سعی کنید ویدئوهایتان از ۱۰ دقیقه طولانی‌تر نشوند
  • در تولید محتوا صوتی، از ابزارهای ضبط باکیفیت استفاده کنید
  • هر محتوای جدیدی که تولید کردید، از طریق ایمیل به مخاطبین خود خبر دهید
  • از هر اتفاق زندگی خود، یک داستان محتوایی بسازید
  • از تصاویر باکیفیت، واضح و مرتبط با متن استفاده کنید
  • از چند رنگ متنوع در محتوای متنی بهره ببرید (مثلاً تیترها را قرمز یا سبز کنید)
  • کلمات کلیدی را به صورت صحیح در متن بگنجانید
  • در انتهای مقالات متنی، فایل صوتی آن مقاله را نیز قرار دهید
  • محتوای رقیبان خود را چک کنید
  • پس از انتشار هر محتوا، خود را جای مخاطب گذارید و از آن بازدید کنید
  • سعی کنید به صورت عمقی وارد مباحث شوید و سطحی از آن‌ها عبور نکنید
  • تمام جوانب سئو را در تولید محتوای متنی رعایت کنید و محتوای سئو شده تولید کنید
  • برای تولید محتوا در شبکه‌های مجازی مانند توییتر، متون کوتاه و تاثیرگذار بنویسید
  • لینک اصلی‌ترین محتواهای خود را در محتواهای دیگر قرار دهید
  • به صورت مستمر، محتوای خود را مورد بازنگری قرار دهید
  • اطلاعات بیشتری نسبت به مخاطبین خود کسب کنید
  • براساس سلیقه و نیاز مخاطبین اصلی خود محتوا تولید کنید
  • از اصلی‌ترین منابع برای تولید محتوا استفاده کنید و اطلاعات درست بدهید
  • اگر به تنهایی از پس اجرای تمام این نکات برنمی‌آیید، افراد دیگری را برای تولید محتوا استخدام کنید
  • برای عملکرد بهتر، در دوره‌های آموزش تولید محتوا شرکت کنید

سخن نهایی

تولید محتوا یک شغل نسبتاً مدرن و ایده‌آل برای جوانان است که می‌توانند به‌راحتی آن را یاد بگیرند. تمام تکنیک‌هایی که در این مقاله عنوان شد طی چند هفته قابل آموختن هستند. علاقه‌مندان می‌توانند از انواع دوره‌های آموزش تولیدمحتوایی که توسط اساتید زبده طراحی شده‌اند، استفاده کنند.

 

برخی از تولیدکنندگان محتوای حرفه‌ای در پی دست یافتن به درآمد بیشتر، وارد بازار کار فریلنسری جهانی شده و شروع به تولید محتوا به انگلیسی کرده‌اند تا درآمد دلاری داشته باشند. خوشبختانه اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، تمام مرزهای کسب‌وکار را جا‌به‌جا کرده و شرایط را برای فعالیت و کسب درآمد حتی از تولید محتوا درسی بسیار آسان کرده‌اند. باشد تا روزی که همه جوانان بتوانند از این پتانسیل‌ها برای رسیدن به استقلال مالی و خدمت‌رسانی به جامعه بهره بگیرند.

برخی از سوالات متداول

هدف اصلی تولید محتوا چیست؟

اگر بخواهیم هدف اصلی بازاریابی محتوایی را بررسی کنیم به این نتیجه می‌رسیم که ما برای مشتری تولید محتوا می‌کنیم و سعی داریم نیازهای وی را برطرف کنیم و مشتری نیز با خریدی که از ما انجام می‌دهد به ما سود می‌رساند. البته همیشه هدف از تولید محتوا فروش بیش‌تر نیست و در بسیاری از موارد هدف اصلی تولید محتوا اعتمادسازی بین مشتریان است.

تولید محتوا برای کسب و کارها چه فایده‌ای دارد؟

فرض کنید که شما یک پیج اینستاگرامی دارید و قرار است در زمینه‌ی فروش کادو فعالیت کنید. حالا باید سعی کنید مطابق با نیازهای کسب و کارتان به تولید محتوا در اینستاگرام بپردازید. جالب است بدانید که هر شبکه‌ اجتماعی پرسونای خاص خودش را دارد و شما نمی‌توانید از همان استراتژی تولید محتوای اینستاگرام، در تلگرام هم استفاده کنید.

ویژگی‌های یک تولید کننده محتوای حرفه‌ای چیست؟

۱ـ شناخت درست مخاطب و پرسونا ۲ـ قدرت نویسندگی بالا ۳ـ کسب اطلاعات لازم برای تولید محتوای باکیفیت

 



تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

چرا تولید محتوا اهمیت دارد؟

حالا که می‌دانیم تولید محتوا به انواع شیوه‌ها انجام می‌شود، می‌خواهیم بدانیم اهمیت آن در چیست؟ در واقع می‌خواهیم بدانیم که چرا تولید محتوا بهترین جنبه تبلیغات است یا چطور به کمک آن می‌توانیم محصول یا خدمات خود را بفروشیم؟! اگر بخواهیم با تغییرات جوامع شروع کنیم، می‌توانیم گستردگی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را مهم‌ترین عامل اهمیت تولید محتوا بدانیم.

در گذشته برای انتخاب و خرید هر محصول، گزینه‌های محدودی وجود داشتند. اما امروزه گزینه‌های بسیار زیادی وجود داشته و حس رقابت بسیار بالاتر است. در عصر حاضر، تنها محصولات و خدماتی می‌توانند توسط افراد انتخاب شوند که به ‌وسیله تولید محتوا برای مخاطبین شناخته شده و قابل اعتماد باشند. امروزه نمی‌توان تنها روی تبلیغات و تیزرهای تلویزیونی حساب کرد، بلکه باید با مشتری‌ها تعامل ایجاد کرده و حس خوب و احترام به آن‌ها داده شود.


وقتی شما فوت و فن‌های اصلی کارتان را صادقانه با مشتریان در میان می‌گذارید و باعث می‌شوید بتوانند بخشی از مشکلات خود را حل کنند، آن‌ها به شما اعتماد کرده و مشتری شما می‌شوند. مثلاً فردی که یک فروشگاه لوازم خانگی دارد، وقتی در صفحه اینستاگرام خود بهترین نکات برای تشخیص جنس اصل از بدل را با مخاطبین خود به اشتراک می‌گذارد، حس خوبی را در ایشان ایجاد کرده و اطلاعات مفیدی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

همین اطلاعات می‌تواند حس اعتماد را در مخاطبین ایجاد کرده و منجر شود برای خرید لوازم آن پیج اقدام کنند. همینطور یک معلم خصوصی می‌تواند بخشی از تدریس خود را به‌صورت رایگان در اختیار مخاطبینش قرار دهد تا این حس اعتماد و تعامل را ایجاد کند. این اطلاعات مفید و رایگان، همان «تولید محتوا» هستند که بسیار بهتر از تبلیغات قدیمی عمل می‌کنند.

چگونه تولید محتوا با کیفیت داشته باشیم؟

اگرچه تمام پست‌هایی که روزانه در شبکه‌های اجتماعی می‌بینید، تولید محتوا محسوب می‌شوند، اما همگی آن‌ها تولید محتوای اصولی یا حرفه‌ای نیستند. محتوا یا Content واقعی، باید اصول خاصی داشته باشد. به همین خاطر می‌توان تولید محتوا یا «Content Creation» را یک تخصص و یک شغل حرفه‌ای در نظر گرفت. در واقع کسانی که میل دارند تولید محتوا کنند، باید ویژگی‌های زیر را داشته باشند:

  • قابلیت و روحیه نویسندگی
  • اعتقاد و پایبندی به کپی‌رایتینگ و تولید محتوای منحصر به فرد
  • آگاهی از اصول طراحی و گرافیک (نه در حد حرفه‌ای)
  • آگاهی از روش‌های سئو و بهینه کردن محتوا
  • وجود خلاقیت به عنوان اصلی‌ترین فاکتور در تولید محتوا
  • آگاهی از اصول بازاریابی و فروش

یک تولید کننده محتوای حرفه‌ای باید به این ویژگی‌ها مجهز بوده و بتواند در راستای اهداف مورد نظر خود محتوا تولید کند. هدف افراد مختلف از تولید محتوا بسیار تفاوت دارد. ممکن است کسی برای معرفی محصولات یا فروش آن‌ها محتوا ایجاد کند و فرد دیگری صرفاً برای مخاطبین فعلی خود محتوا قرار دهد تا موجبات رضایت آن‌ها را فراهم کند.

بهرحال یک تولیدکننده محتوا باید فرآیند مشخصی را برای کار خود تعیین کند تا بتواند در مسیر آن حرکت کرده و هدف خود را محقق کند. به‌صورت کلی، تولیدکنندگان محتوا می‌توانند از فرآیند زیر برای این کار استفاده کنند:

  • هدفگذاری (هدف خود از تولید محتوا را کاملاً مشخص کنید)
  • تعیین یک استراتژی مناسب (مانند تولید محتوا تنها به شکل ویديویی یا ترکیبی از تصویر و متن)
  • اقدام
  • اشتراک‌گذاری یا ترویج
  • گرفتن بازخورد
  • اصلاح و به‌روزرسانی محتوا

اگر هنوز می‌پرسید: چگونه تولید محتوا را شروع کنیم ؟ می‌توانم به شما بگویم که فرآیند فوق نقطه ابتدای کار شما خواهد بود. می‌توانید این موارد را به عنوان نقشه راه خود در پیش بگیرید و جلو بروید. شما همچینن می‌توانید نمونه تولید محتوا را در سایت‌های مشهور ایرانی مانند متمم یا وبلاگ نوین ببینید. تولید محتوای صفحات اینستاگرام پرطرفدار هم می‌توانند نمونه‌های خوبی برای الگوبرداری باشند.

آیا تولید محتوا یک شغل مستقل محسوب می‌شود؟

معمولاً صاحبان کسب‌وکارها خود تمایلی به تولید محتوا ندارند و این امر را به افراد دیگری واگذار می‌کنند. تولیدکنندگان محتوا افرادی هستند که به اصول عنوان شده مسلط بوده و می‌توانند هرگونه محتوایی را برای کارفرمایان تولید کنند.

بنابراین می‌توان تولید محتوا را یک شغل مستقبل با پتانسیل بالا در نظر گرفت. این شغل حدود یک دهه است که در جهان ایجاد شده و روز به روز بر اهمیت آن افزوده می‌شود.

 

البته افرادی هم هستند که محتوای خود را صرفاً در جهت تبلیغات ایجاد می‌کنند و درآمد آن‌ها نیز از طریق تبلیغات تامین می‌شود؛ مانند بلاگرهای اینستاگرامی و یوتیوبی که ویدئوهای سرگرم‌کننده یا فشن تولید می‌کنند. این بلاگرها پس از جذب مخاطبین و فالوورهای زیاد، اقدام به تبلیغات می‌کنند.

درآمد تولید محتوا در ایران چقدر است؟

افراد زیادی در داخل کشورمان اقدام به تولید محتوای آموزشی، تولید محتوا در اینستاگرام و تلگرام و تولید محتوای درسی کرده‌اند. این افراد بسته به مهارت و توانایی خود، در‌آمدهایی بین یک تا سه میلیون تومان از این شغل دارند. البته اگر افراد برای وبسایت یا صفحه شخصی خود تولید محتوا کنند و در کنارش محصول بفروشند، درآمد آن‌ها ماهانه به چندین میلیون تومان هم خواهد رسید.

بهرحال درآمد حاصل از تولید محتوا ثابت نبوده و بسته به پتانسیل موضوع و هدفی که انتخاب کرده‌اید متفاوت است. اگر ما حداقل درآمد حاصل از تولید محتوای ایرانی‌ها را سه میلیون تومان در نظر بگیریم، هر تولیدکننده محتوا در جهان ماهانه حدود پنج هزار دلار از این کار درآمد دارد. بنابراین ایرانیان یک پنجم متوسط جهانی از تولید محتوا درآمد دارند. این یعنی پتانسیل این شغل در کشورمان بسیار بالاست.

شغل تولید محتوا در کشورمان هنوز جای رشد بسیار دارد و جوانان می‌توانند به عنوان کسب و کار خانگی پردرآمد به آن مشغول شوند و درآمد تمام ‌وقت یا پاره‌وقت خوبی را برای خود دست و‌ پا کنند.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

ویژگی‌های یک تولید کننده محتوای حرفه‌ای

۱ـ شناخت درست مخاطب و پرسونا

درک این نکته که مخاطب شما چه کسی است و چه نیازهایی دارد بسیار مهم است و یک تولید کننده محتوای خوب باید در این موضوع تبحر زیادی داشته باشد. شاید برای شما جالب باشد که حتی زن یا مرد بودن مخاطب هم از دید یک تولید کننده محتوا حرفه‌ای بسیار مهم و ارزشمند است چراکه معمولا خانم‌ها احساسات بیشتری دارند و در متن‌های تبلیغاتی که بانوان مخاطب هدف محتوا هستند، از فعل‌های احساسی‌تر و حتی رنگ‌های خاص استفاده می‌شود.

۲ـ قدرت نویسندگی بالا

اگر بخواهید یک تولید کننده محتوا را بشناسید، از روی نوشته‌های او نیز می‌توانید قضاوت کنید؛ یک تولید کننده محتوا حرفه‌ای باید توانایی نوشتن بالایی داشته باشد به‌طوری که با مطالعه‌ی آن، یک تصویر و الگوی درست در ذهن مخاطب شکل گیرد. به شعارهای تبلیغاتی برندهای مختلف دقت کنید؛ شعارهایی که حتی پس از سال‌ها در ذهن شما مانده‌اند قطعا شعارهای خوبی بوده‌اند که توسط یک تولید کننده محتوای حرفه‌ای نوشته‌ شده‌اند. البته این شعارها در برخی موارد ترکیب تصویر و متن و صوت هستند.(روشن شدن تلفن‌های قدیمی شرکت نوکیا را برای این مثال به‌یاد آورید.)

۳ـ کسب اطلاعات لازم برای تولید محتوای باکیفیت

می‌گویند زمانی‌که دیوید اگیلوی در جستجوی یک شعار تبلیغاتی برای شرکت خودورسازی رولز رویس بوده است در حدود چندین هفته در شرکت رولز رویس رفت و آمد داشته است. او در این مدت ویژگی‌های خودروی جدید این شرکت را از مهندسان کارخانه جویا می‌شده و تک‌تک آن‌ها را یادداشت می‌کرده است.

اگر می‌خواهید یک تولید کننده محتوا حرفه‌ای شوید بهتر است به ویژگی‌های محصول یا خدمتی که قرار است برای آن محتوا بنویسید دقت زیادی داشته باشید. برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر حتی می‌توانید در صورت امکان، چندین هفته از آن محصول یا خدمت استفاده کنید تا ویژگی‌های مثبت و منفی آن را بشناسید. سپس با توجه به نقاط قوت و بررسی رقبای آن محصول یا خدمت یک محتوای به‌یادماندنی تولید کنید تا در ذهن مخاطب‌تان ماندگار شود.

 چه کسانی می‌توانند تولید کننده محتوا باشند؟

پاسخ این سوال کمی سخت و پیچیده است که چرا که تولید کننده محتوا شغلی است که مزایا و معایب خاص خودش را دارد و ممکن است هرکسی نتواند با دنیای واژه‌ها و عکس‌ها و ویدیوها سر و کله بزند. برای این‌که بتوانید به یک تولید کننده محتوا حرفه‌ای تبدیل شوید می‌بایست در حوزه‌های مختلف کانتنت(محتوا) فعالیت کرده باشید و تجربه‌های ریز و درشت زیادی داشته باشید. اوژین شوارتز نویسنده‌ی کتاب پرفروش تبلیغات افسانه‌ای در این مورد می‌گوید:

اولین ویژگی کسی که می‌خواهد در حوزه‌ی تولید محتوا فعالیت کند قوه‌ی تخیل و اشتیاق است. شما نویسنده‌ی داستان رویاهای خود هستید و همچنین شما مشتری آینده‌ی خودتان هستید. پس وظیفه‌ی شما آن است که با همه‌ی جزییات، آینده‌ی ممکن برای آن را ترسیم کنید

پس با این توضیحات اگر به تولید محتوا علاقه دارید و قدرت تخیل خوبی نیز دارید این حوزه مناسب شماست و می‌توانید این شغل را برای خود انتخاب کنید البته یادتان نرود که باید دیوانه‌ی نوشتن باشید تا بتوانید در حوزه‌ی محتوا به درجات رفیعی برسید.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست