آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

نکات مهم در مورد مراحل بازاریابی در ایران

همان‌طور که می‌دانید بازاریابی امری تدریجی و زمان‌بر است. به عبارت دیگر بازاریابی زمانی اثر بخش خواهد بود که به‌صورت تدریجی و در طی زمانی مشخص انجام شود. برای این‌که بتوانید بهترین بهره را از مراحل بازاریابی ببرید باید فرآیندی مشخص را در نظر بگیرید و در بازه‌های زمانی مشخص مراحل انجام شده را بررسی کنید.

زمانی‌که می‌خواهید اولین مرحله بازاریابی را در شرکت و یا سازمان‌تان آغاز کنید بهتر است روشی برای کنترل آن در بازه‌های زمانی مشخص تعیین کنید. این کار کمک می‌کند تا در طول زمان بتوانید روند کلی فعالیت‌های بازاریابی را بررسی کنید. اگر می‌خواهید در علم بازاریابی به شیوه موفق عمل کنید توصیه می‌شود حتما کتاب اصول بازاریابی نوشته فیلیپ کاتلر را مطالعه کنید. گرچه این کتاب به لحاظ حجمی بسیار پرمحتوا و سنگین است اما مطالعه آن می‌تواند نتایج بسیار مطلوبی را برای شما و کسب و کارتان داشته باشد.

اگر مطالب بالا را با دقت خوانده باشید متوجه شده‌اید که بازاریابی را در ۶ مرحله خلاصه کرده‌ایم؛ البته این ۶ مرحله می‌تواند مقدمه‌ای در بازاریابی باشد و قطعاً این تعداد مرحله برای هر کسب و کار مقداری متفاوت است. در موضوعات بازاریابی بودجه‌ای که در مسیر بازاریابی مشخص می‌کنید نقش بسیار مهمی دارد.

برای مثال فرض کنید می‌خواهید بازاریابی یک محصول آرایشی را با بودجه ۱۰۰ میلیون انجام دهید. حال ممکن است همین بازاریابی را با بهینه کردن هزینه‌ها بتوان با ۶۰ میلیون تومان انجام داد.  تمامی این کارها وظیفه شخص یا تیم بازاریاب است. به پایان رساندن یک پروژه زمانی موفق تلقی می‌شود که شما بتوانید با کمترین هزینه بازاریابی یک محصول یا یک سازمان را به بهترین شکل به انجام رسانید.

بازاریابی محصولات و شرکت‌ها همیشه به یک صورت نیست و متناسب با نوع محصول بازاریابی آن فرق می‌کند. مطالعه کتاب نسل چهارم بازاریابی فیلیپ کاتلر به شما کمک می‌کند تا بتوانید تفاوت‌های بازاریابی در گذشته و حال را به‌طور کامل متوجه شوید.

در سال‌های دور بازاریابی شرکت‌ ها به‌صورت کاملا ساده و روانی صورت می‌گرفت اما کم کم علم بازاریابی پیشرفت‌های فراوانی را تجربه کرد و آرام آرام روش‌های بازاریابی محصولات و خدمات در کل دنیا تغییر کرد. تغییرات بازاریابی أن‌ چنان در همه دنیا فراگیر شد که بسیاری شرکت‌ها بلافاصله به سراغ جذب یک نیروی بازاریاب رفتند. البته بعدها بازاریابی به شکل دیجیتال مارکتینگ در آمد و جالب است که این شغل در این روزها جز پردرآمدترین شغل‌ها است.

 

دیجیتال مارکتینگ تلفیقی از بازاریابی و همچنین تکنولوژی است که به شرکت‌ها کمک می‌کند تا محصولات و خدمات‌شان را به شیوه بهتری به مشتریان ارائه دهند. شرکت‌هایی که می‌خواهند کمترین هزینه را برای بازاریابی‌شان داشته باشند معمولا یک شخص بازاریاب استخدام می‌کنند. اما باید در نظر داشته باشید که در شرکت‌های بزرگ این موضوع با حساسیت بیش‌تری پیگیری می‌شود.

در حقیقت بازاریابی در شرکت‌های کوچک و بزرگ، زمین تا آِسمان فرق می‌کند. برای مثال در شرکت‌های بزرگ بازاریابی به ۲ شاخه سنتی و دیجیتال تقسیم می‌شود و هر کدام از این دو قسمت شامل زیر مجموعه‌های زیادی می‌شوند. بازاریابی دیجیتال به خودی خود شامل مهارت‌هایی شامل محتوا، گوگل ادز، سئو و بسیاری شغل‌های دیگر می‌شود. ساماندهی و پیوند میان این شغل‌ها برعهده شخص سرپرست در سازمان است.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

انواع بازاریابی

انواع استراتژی های بازاریابی یکی از زمینه‌هایی است که با سرعت در حال توسعه است. در واقع شما با  گذراندن دوره‌ای از آموزش بازاریابی و داشتن اطلاعاتی راجب به این مبحث قادر خواهید بود تا هر چه بهتر برای ارتقای مارک و یا برند خود در زمینه‌های مختلف در اینترنت تلاش کنید.

در میان انواع بازاریابی که در حال حاضر وجود دارند، می‌توان به جرات گفت که بازاریابی الکترونیکی یکی از محبوب‌ترین آن‌هاست به گونه‌ای که ما هر روز در دنیای بازاریابی بیشتر و بیشتر شاهد استراتژی‌ها،‌ روش‌ها و استانداردهایی هستیم که هدف همه آن‌ها انجام بازاریابی الکترونیکی برای برندها در زمینه‌های مختلف است.

البته همان‌طور که به شما گفتیم انواع مختلفی از بازاریابی وجود دارد که در گذشته این بازاریابی‌ها شامل ابزارهایی سنتی چون تلویزیون، روزنامه، مجله و تبلیغات خیابانی بود که در طول سال‌های گذشته توسط بازرگانان و صاحبان مشاغل مورد استفاده قرار می‌گرفت اما امروزه کمتر از قبل شاهد استفاده از چنین بازاریابی‌هایی هستیم.

شاید بتوان گفت به دلیل تغییر علاقه‌ی امروزی مردم و گرایش بیشتر آن‌ها به استفاده از اینترنت، استفاده کردن از موتورهای جستجو و برقراری ارتباط از طریق سیستم عامل‌های مختلف رسانه‌های اجتماعی به جای استفاده از تلویزیون، روزنامه‌ها و مجلات برای تبلیغات و یا کسب اطلاعات در مورد مارک‌های تجاری بهترین انتخاب حال حاضر باشد.

اما همان‌گونه که برای شما شرح دادیم علاوه بر بازاریابی الکترونیکی انواع مختلف دیگری از بازاریابی وجود دارند که گذراندن آموزش بازاریابی آن‌ها نیز خالی از لطف نیست و به همین منظور در ادامه این مقاله ما مهم‌ترین و برجسته‌ترین اشکال بازاریابی را که ممکن است در آینده بتوانند کمک بسزایی به شما کنند را برایتان شرح خواهیم داد تا بتوانید مناسب‌ترین نوع بازاریابی را با توجه به اهداف، زمینه تجاری و استراتژی‌های خود انتخاب کنید. بهترین روش بازاریابی چیست؟

  1. بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال، بازاریابی الکترونیکی یا بازاریابی دوره‌ای یکی از مهمترین انواع بازاریابی امروزی محسوب می‌شود؛ زیرا بیشترین ارتباط را با مخاطبین برقرار می‌کنند. شما می‌توانید از طریق گذراندن آموزش بازاریابی دیجیتال و با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی یا اینترنتی که مخاطبین همواره در حال استفاده از آن‌ها هستند به کسب درآمد مشغول شوید.

بازاریابی دیجیتال را می‌توان نقطه مقابل بازاریابی سنتی دانست. در این روش مشاغل با استفاده از کانال‌های دیجیتال مانند موتورهای جستجو، رسانه‌های اجتماعی، ایمیل و وب سایت‌ها سعی می‌کنند تا با مشتریان فعلی و یا احتمالی خود در آینده ارتباط برقرار کنند.

  1. بازاریابی موتور جستجو

حتماً این اصطلاح را تا به حال بین مردم زیاد شنیده‌اید که می‌گویند گوگل همه چیز را می‌داند. در واقع این اصطلاح زمانی شکل گرفت که دیگر موبایل‌های هوشمند همگی به موتور جستجوی گوگل مجهز بودن و مردم هر سوالی که داشتند ابتدا برای یافتن جوابی مناسب به گوگل مراجعه می‌کردند.

در حال حاضر نیز زمانی که ما می‌خواهیم معنی کلمه‌ای را بدانیم، مکانی جدید را برای پیاده روی جستجو کنیم و یا حتی زمانی که قصد داریم محصولی را خریداری کنیم ابتدا آن را در گوگل سرچ می‌کنیم و به این موضوع باور داریم که گوگل جواب همه سوالات را می‌داند.

شاید بتوان همین دلایل ذکر شده را اصلی‌ترین دلیل تبدیل شدن گوگل به یکی از مهم‌ترین انواع بازاریابی الکترونیکی دانست که می‌توان با استفاده صحیح از آن به بالاترین نرخ فروش و درآمد برای مارکت‌ها دست یافت؛ زیرا شما با استفاده از این ابزار می‌توانید با مخاطبینی که به دنبال شما و یا محصولات‌تان هستند ارتباط برقرار کنید.

بازاریابی موتور جستجو هم شامل دو تکنیک است که به شما در بازاریابی، ارتقا بخشیدن به تجارت، محصول یا خدماتی که دارید کمک می‌کند. اولین تکنیک در آموزش بازاریابی موتور جستجو تکنیک سئو یا بهینه سازی و تکنیک دیگر تبلیغات SEM یا پرداخت به ازای هر کلیک است.

  1. بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا ابزاری اساسی در بازاریابی ورودی و دیجیتال محسوب می‌شود؛ زیرا محتوا همان چیزی است که به مخاطبان و همچنین موتورهای جستجو مانند Google اجازه می‌دهد تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را در وب پیدا کنند.

رایج‌ترین مؤلفه‌های یک برنامه بازاریابی محتوا، شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی، وبلاگ‌ها، محتوای بصری و ابزارها، کتاب‌های الکترونیکی یا وبینارها هستند. شما با استفاده از انواع بازاریابی محتوا از جمله تصاویر، فیلم‌ها و متن‌ها می‌توانید با ارائه اطلاعات مورد نیاز و پاسخ دادن به سؤالاتی که مشتریان می‌خواهند بدانند به راحتی با مردم ارتباط برقرار کنید. تمامی کارهای ذکر شده در بالا باعث می‌شوند تا مردم بتوانند بیشتر از قبل تجارت شما را بشناسند و شما تعامل برقرار کنند.

  1. بازاریابی از طریق شبکه‌های اجتماعی

شما از طریق گذراندن دوره‌های آموزش بازاریابی استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌توانید با استفاده از رسانه‌های اجتماعی مختلفی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، اسنپ‌چت، پینترست، لینکدین و واتس‌اپ نام تجاری و فعالیت خود را بیشتر به مردم معرفی کنید.

پس به هنگام تولید ‌محتوا برای شبکه‌های اجتماعی خود مخاطبین‌تان را به یاد بیاورید و با استفاده از انواع محتواهای مفید، آموزنده، سرگرم کننده و جذاب سعی در جذب آن‌ها به تجارتتان داشته باشید. همچنین محتواهای تولید شده از جانب شما باید متناسب با نوع پلتفرمی باشد که در حال اشتراک‌گذاری مطالب در آن هستید.

  1. بازاریابی اینفلوئنسر

یکی از معروفترین نوع بازاریابی که امروزه زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد بازاریابی اینفلوئنسر است. در این نوع بازاریابی شرکت‌ ها با ارسال نمونه‌ای از محصول و یا خدمات خود به یکی از این اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی و یا افراد مشهوری که مشغول به این کار هستند تجارت خود را در سطحی گسترده تبلیغ می‌کنند. این کار باعث ایجاد انگیزه برای خرید در افراد می‌شود.

همچنین برای پیدا کردن یک اینفلوئنسر قابل اعتماد می‌توانید از طریق راه‌های گفته شده در زیر عمل کنید:

  • جستجوی دستی در شبکه‌های اجتماعی
  • استفاده از بستر بازاریابی اینفلوئنسر
  • کمک گرفتن از یک آژانس مرتبط برای انجام تحقیقات و اطلاع رسانی به شما
  1. بازاریابی سنتی

تبلیغات به واسطه تلویزیون یکی از مهم‌ترین اشکال بازاریابی سنتی است که  از همان ابتدای معرفی رویکرد بازاریابی به دنیا در جهت تبلیغات مورد استفاده قرار گرفته است.

شاید بتوان به سؤالی درباره اینکه چرا تلویزیون اصلی‌ترین زمینه برای بازاریابی سنتی بوده است این طور جواب داد که در گذشته تلویزیون تنها وسیله سرگرمی برای قشر زیادی از افراد محسوب می‌گشته است که در زمان خود توانسته بود به طرز چشمگیری به گسترش این نوع تبلیغات کمک کند و بالاترین میزان موفقیت در فروش و کسب درآمد را به دست آورد.

همان‌طور که در ابتدای مطلب گفته شد اولین بار مفهموم بازاریابی در سال ۱۹۳۵ مطرح شد و تعریف آن به‌صورت زیر بود:

«بازاریابی اجرای فعالیت‌هایی در فضای کسب و کار است که جریان کالا و خدمات را از تولیدکننده به سمت مصرف‌کننده هدایت می‌کند.»

این مفهوم رفته رفته شکل کامل‌تری به‌خود گرفت و البته در سال‌های ۱۹۸۵ و ۲۰۰۴ مورد بازبینی‌هایی قرار گرفت و در آخرین تعریف که در سال ۲۰۱۳ میلادی توسط «انجمن بازاریابی آمریکا» مطرح شد به تعریف زیر رسید:

«بازاریابی مجموعه‌ی نهادها، فعالیت‌ها و فرایندهایی است که به خلق، ارتباط [اطلاع‌رسانی و کسب اطلاع]، تحویل و تبادل پیشنهادها (Offerings) مربوطند. مبادله‌هایی که برای مشتریان، کارفرما، شرکا و در مقیاس بزرگتر، جامعه، ارزشمند محسوب می‌شوند.»

پس با توجه به تغییر تعریف بازاریابی در سال‌های اخیر می‌توان این‌گونه گفت که بازاریابی به مجموعه‌ کارهایی گفته می‌شود که قرار است به تبادل بیشتر شما با مشتریان‌تان منجر شود که البته این فعالیت‌های بازاریابی برای مشتریان‌تان نیز بسیار ارزشمند است.




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

بازاریابی چیست؟

بازاریابی، یکی از مهم‌ترین قسمت‌ های فروش موفق هر محصول یا خدمت است. مراحل بازاریابی اگر به ‌صورت اصولی انجام شوند احتمال فروش موفق محصول یا خدمت بیشتر می‌شود. بازاریابی اصولی باعث می‌شود شرکت شما در فروش خدمت یا محصول‌ های‌تان بسیار موفق عمل کند. حتماً برای شما جالب است که بدانید مفهموم بازاریابی برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ توسط « انجمن اساتید بازاریابی کشور آمریکا» ارائه شد. هرچند این تعریف در سال‌های اخیر دچار تغییرات ریز و درشت زیادی شده است اما تا حد زیادی مفهوم آن بدون تغییر باقی مانده است.

بازاریابی در حقیقت کمک می‌کند تا شرکت شما با مشتریان‌تان ارتباط مؤثری برقرار کند. امروزه بازاریابی با شیوه‌های قدیمی دیگر کارساز نیست و هر روزه روش‌های جدید و موثری به میان می‌آیند و شرکت‌های بزرگ از آن‌ها استفاده می‌کنند تا بتوانند فروش بیشتری را برای محصولات و خدماتشان به‌ دست آورند. در ادامه توضیح خواهیم داد که چگونه بازاریابی را شروع کنیم .

 

البته این نکته را هم در نظر بگیرید که بسیاری از شرکت‌های کوچک و سنتی هم در حال بازاریابی برای محصولات‌شان هستند اما اگر از آ‌ن‌ها بپرسید که آیا از بازاریابی استفاده می‌کنند جواب منفی می‌دهند. علت این موضوع این است که با مفهوم بازاریابی به شیوه‌ی آکادمیک آشنایی ندارند و نمی‌توانند مفهوم آن را درک کنند اما در اصل در حال استفاده از آن هستند.

 

برای مثال بسیاری فروشگاه‌های بزرگ و قدیمی محل زندگی‌تان از بروشورهای تبلیغاتی و محلی استفاده می‌کنند و یا یک بنر را در قسمت پرتردد شهر نصب می‌کنند. همه‌ی این مجموعه کارها در زیر پرچم بازاریابی قرار می‌گیرد که ممکن است بعضی از آن‌ها را دیده باشید و یا از طرف دیگر، شاید هم اسم بعضی از انواع بازاریابی حتی به گوش‌تان هم نخورده باشد




تاریخ: جمعه 24 آذر 1402برچسب:بازاریابی,
ارسال توسط پول دوست

9 روش پول درآوردن بدون سرمایه در ایران

در تفکر سنتی، پولدار شدن به سرمایه فراوان بستگی دارد، اما در تفکر مدرن بدون سرمایه هم می‌توان به درآمد رسید؛ حتی گاهی شغل‌های بدون سرمایه می‌توانند به کسب ثروت فراوان منجر شوند. چیزی که اهمیت دارد، نوع انجام آن کار توسط افراد است. در عصر حاضر، فراگیرشدن اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به قدرتمندترین ابزارهای راه ‌اندازی کسب ‌و کار بدون سرمایه تبدیل شده ‌اند. 

می‌توان گفت که پول درآوردن بدون سرمایه بیشتر از طریق کانال‌ های اجتماعی صورت می‌گیرد اما رویکردهای دیگری نیز دارد که نیاز به بررسی دارند. در این مطلب می‌خواهیم تمام چون و چراهای پول درآوردن بدون سرمایه اولیه (راه پول درآوردن) را مورد بحث قرار دهیم. لطفاً با ما همراه باشید.

آیا واقعاً بدون سرمایه می‌توان پولدار شد؟

نمونه‌های موفق جهانی حاکی از این هستند که واقعاً پول درآوردن بدون سرمایه و حتی ثروتمند شدن در کسب‌وکاری، بدون هیچ سرمایه‌ای هم ممکن است.

بزرگترین نمونه پول درآوردن بدون سرمایه سایت‌های بزرگ فروش محصولات هستند که از جمله آن‌ها می‌توان آمازون و ایبِی را نام برد. شاید با خود بگویید که این شرکت‌ها در حال حاضر سرمایه هنگفتی در دست دارند، اما از اول چنین نبود.

آمازون فروشگاه مجازی خود را با یک کتابفروشی آنلاین ایجاد کرد شروع به پول در آوردن مجازی کرد و بعدها توانست کسب ‌و کار خود را در حد اعلا گسترش دهد. اگر از نمونه‌های خارجی بگذریم و بخواهیم نمونه‌های ایرانی پولدار درآوردن بدون سرمایه را مثال بزنیم، می‌توانیم به بسیاری از میلیادرهای ایرانی اشاره کنیم که بدون سرمایه کار خود را آغاز کرده‌اند که حتی در بین آن‌ها مدیرعامل شرکت‌های بزرگی چون امرسان و زرماکارون هم دیده می‌شوند.

البته در چند سال اخیر جوانان زیادی در رده میلیاردرهای جهانی قرار گرفته‌اند که تنها به کمک بسترهای آنلاین به این ثروت رسیده‌اند. اگر بخواهیم داستان زندگی تمام ثروتمندان دنیا را بررسی کنیم، متوجه خواهیم شد که بیشتر آن‌ها کار خود را با سرمایه اندک یا بدون سرمایه آغاز کرده‌اند.

بنابراین به ‌راحتی می‌توان به این نتیجه رسید که راه پول درآوردن بدون سرمایه برای همه افراد ممکن است، به شرطی که به آن باور داشته باشند و فوت و فن پول درآوردن را یاد بگیرند. وقتی فردی هربار که می‌خواهد کسب‌وکار تازه‌ای راه بیندازد، نبود سرمایه را بهانه کرده و تلاش‌هایش را متوقف می‌کند، هیچ اتفاق خاصی هم در مسیر درآمد وی روی نمی‌دهد.

بنابراین بهتر است نمونه‌هایی که بدون سرمایه موفق شده‌اند را بررسی کنیم و به خود بفهمانیم که پول درآوردن بدون سرمایه ممکن است، تا ما نیز بتوانیم با انگیزه کافی و دستان خالی کار خود را شروع کنیم.

آیا منظور از سرمایه، تنها سرمایه مالی است؟

به صورت معمول منظور از سرمایه، پول و دیگر سرمایه‌های مالی است؛ اما اگر بخواهیم دقیق‌تر موضوع سرمایه را بررسی کنیم، به‌راحتی متوجه می‌شویم که به غیر از پول، سرمایه‌های دیگری نیز برای موفق شدن لازم هستند.

از جمله سرمایه‌های لازم غیر پولی می‌توان سرمایه زمان، انرژی و مهارت را نام برد. گاهی وقتی بیوگرافی افرادی را مطالعه می‌کنیم که بدون سرمایه مالی موفق شده‌اند، می‌توانیم تلاش‌های مستمر، زمان فراوان و مهارت‌های تخصصی آن‌ها را مشاهده کنیم که سرمایه‌های اصلی موفقیت آن‌ها بوده‌اند.

بنابراین بهتر است وقتی صحبت از سرمایه می‌شود، نه تنها فقط سرمایه‌های مالی، بلکه سایر سرمایه‌های ارزشمند انسان در مسیر موفقیت را نیز ببینیم. آیا به نظر شما فردی که هیچ پولی ندارد، اما انرژی و مهارت کافی و ایده راه ‌اندازی یک کسب ‌و کار را دارد، نمی‌تواند موفق شود؟! احتمالاً تا به اینجا شما نیز متوجه شده‌اید که پاسخ به این سوال ۱۰۰ درصد می‌تواند مثبت باشد.

اگرچه موضوعی که در این متن مورد بررسی قرار می‌گیرد، پول در آوردن بدون سرمایه مالی اولیه است، اما سایر مدل‌های سرمایه باید وجود داشته باشد. یعنی اگر شما پول ندارید، باید انرژی، مهارت یا استمرار داشته باشید.

آیا هر نوع کار بدون سرمایه‌ای برای انجام مناسب است؟

همان‌طور که اشاره کردیم، پول تنها سرمایه لازم برای کسب درآمد نیست. این در حالی است که موضوع پول به تنهایی یک اهرم بزرگ انگیزشی است؛ یعنی وقتی افراد بدانند با وجود انجام یک کار، پول زیادی بدست می‌آورند، انگیزه کافی برای انجام آن کار در آن‌ها ایجاد می‌شود.

آیا اگر به خود شما پیشنهاد کاری را بدهند که هرگز انجام نداده‌اید و علاقه‌ای هم به انجام آن ندارید اما در صورت انجام پول هنگفتی نصیب‌تان ‌شود، قبول می‌کنید که آن کار را انجام دهید؟! به احتمال زیاد قبول می‌کنید، مگر اینکه اهداف یا برنامه‌های مهم‌تری داشته باشید.

پس اگر پای پول در میان باشد، کارها بهتر و سریع‌تر انجام می‌شوند، اما گاهی ایده راه ‌اندازی استارت ‌آ‌پ‌ نمی‌توانند درآمدهای حاصل از آن را تضمین کنند. یعنی فردی کاری را شروع می‌کند اما نمی‌داند چه زمانی به درآمد قابل توجهی از آن کار می‌رسد. در این‌صورت فاکتورهای تعیین کننده دیگری لازم هستند تا فرد بتواند آن کار را ادامه دهد. اگر برایتان سوال شده است که استارت آپ چیست؟ پیشنهاد می کنیم با دکتر ویز همراه باشید.

مثلاً اگر شخصی به کاری که انجام می‌دهد علاقه زیادی داشته باشد، کسب درآمد برایش بی‌معنی می‌شود و تنها هدف وی انجام درست کار مورد نظرش خواهد بود. اما اگر علاقه نباشد و درآمدی هم در کار نباشد، به احتمال ۹۰ درصد، آن کار به سرانجام نمی‌رسد.

اگر نمونه‌های برتر استارت آپ های میلیاردی ایران و جهان را بررسی کنید، می‌بینید که علاقه و ایمان عامل اصلی رشد آن‌ها بوده‌اند. مثلاً شرکت‌هایی مانند گوگل یا اپل کار خود را از منزل یا گاراژ خودشان شروع کردند و بعدها توانستند به غول‌های تکنولوژی جهان تبدیل شوند.

می‌توان نتیجه گرفت که به ثمر رسیدن کسب‌وکار تا رسیدن به درآمد، بدون سرمایه اولیه، باید با علاقه، انرژی و انگیزه همراه باشد. بنابراین هرکاری نمی‌تواند به واسطه بدون سرمایه بودنش مورد انتخاب قرار بگیرد.

چه راه‌هایی برای کسب درآمد بدون سرمایه مالی وجود دارد؟

قطعاً راه‌های بسیاری زیادی همچون کسب و کار خانگی برای پول درآوردن بدون سرمایه وجود دارد. بخش اعظم چنین کارهایی هم در داخل کشورمان به راحتی امکان‌پذیر هستند.

اما با توجه به مطالبی که عنوان شد، بهتر است قبل از شروع هر کاری، به شناخت دقیقی از خودتان برسید. آن‌گاه در بین فرصت‌های کاری بدون سرمایه (راههای پول درآوردن بدون سرمایه)، می‌توانید مناسب‌ترین گزینه را برای خود انتخاب کنید. پیشنهاد ما این است که هرگز براساس مقدار درآمد نهایی کسب‌وکارها آن‌ها را انتخاب نکنید، بلکه کاری را برای انجام در نظر بگیرید که بیشترین علاقه را به انجام آن داشته باشید.

در ادامه این متن ۹ راه پول درآوردن بدون سرمایه اولیه یا با سرمایه اولیه اندک را به شما معرفی می‌کنیم. شما می‌توانید هم از بین گزینه‌های زیر کار مورد نظر خود را انتخاب کنید و هم از آن‌ها برای راه‌اندازی کارهای دیگر الگو بگیرید.

۹ راه پولدار شدن بدون سرمایه مالی

قبل از اینکه راههای پول درآوردن بدون سرمایه را بررسی کنیم، باید در نظر داشته باشید که اکثر شغل‌ها به خودی خود قابلیت ثروتمند کردن افراد را ندارند، بلکه سرمایه‌گذاری با درآمد حاصل از آن کارها است که می‌تواند افراد را ثروتمند کند.

پس کارهایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم، می‌توانند در صورت علاقه و استمرار، درآمد خوبی برای شما ایجاد کنند تا بتوانید در کنار پوشش دادن هزینه‌های ضروری زندگی‌تان، سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام دهید. برخی از مهم‌ترین مشاغل بدون سرمایه به قرار زیر هستند:

۱. همکاری در فروش

همکاری در فروش می‌تواند به دو صورت همکاری در فروش مستقیم یا «فروش قطره‌ای» صورت بگیرد. این دو مفهوم بسیار شبیه به هم بوده و تنها تفاوت‌های جزئی با هم دارند.

در سیستم فروش قطره‌ای، شما لیستی از محصولات شرکت‌های بزرگ را انتخاب کرده و اقدام به فروش آن‌ها می‌کنید. در این‌صورت شما تنها به یک واسطه فروش تبدیل شده و خود هیچ محصولی ندارید. حتی درصورت پیدا کردن مشتری، شما چیزی برای مشتری ارسال نمی‌کنید، فقط شرکتی که محصولات آن را برای فروش لیست کرده‌اید، با دریافت سفارش، آن را به مقصد مشتری مورد نظر ارسال می‌کند و شما پورسانت خود را دریافت می‌کنید. این فروش می‌تواند به صورت حضوری یا مجازی (پول دراوردن مجازی) توسط شما انجام شود.

همکاری در فروش هم دقیقاً مانند فرش قطره‌ای است و در آن شما باید اقدام به معرفی و فروش محصولات یک تولید کننده خاص کنید. اما در سیستم همکاری در فروش لازم است شما برای یک مکان یا شرکت خاص کار کنید.

مثلاً یکی از برندهای تولید کننده لوازم خانگی را انتخاب کرده و تنها در فکر فروش محصولات آن شرکت باشید. البته همکاری در فروش می‌تواند برای هر نوع محصول یا خدماتی انجام شود. وقتی همکاری با فروش را شروع کنید، نیاز به هیچ سرمایه‌ای ندارید.

تمام کارهای تولید، انبار، حمل‌و نقل و ….. توسط تولید کننده یا عرضه‌کننده اصلی انجام می‌شود و شما تنها در نقش یک بازاریابی، فروشنده یا همکار اقدام به معرفی و فروش محصولات و خدمات آن‌ها می‌کنید و در برابر ارجاع دادن هر مشتری، پورسانت دریافت می‌کنید.

سیستم همکاری در فروش به عنوان اولین و بهترین راه پول درآوردن بدون سرمایه در جهان شناخته شده است. اگر توانایی بازاریابی یا فروش بالایی دارید، همکاری در فروش بهترین روش پول درآوردن بدون سرمایه برای شماست.

آن‌گاه می‌توانید محصولات مورد علاقه خود یا شرکت‌های موردعلاقه خود را برای همکاری انتخاب کنید.

۲. وبلاگ نویسی

برای راه‌اندازی وبلاگ هیچ محدودیت و اخذ مجوزی وجود ندارد. حتی لازم نیست مانند راه‌اندازی سایت، هاست و دامنه خریداری کنید. بنابراین تنها ایده وبلاگ‌نویسی هم نماد پول دراوردن بدون سرمایه (راههای پول درآوردن بدون سرمایه) است.

اما اینکه در وبلاگ خود چه مطالبی را منتشر می‌کنید و چقدر ترافیک دریافت می‌کنید، مشخص می‌کند که چقدر می‌توانید از وبلاگ‌نویسی درآمد کسب کنید. شما می‌توانید موضوع خاصی را انتخاب کرده و فقط در مورد آن در وبلاگ خود مقاله بنویسید و منتشر کنید تا افراد بیشتری برای خواندن آن مقالات به وبلاگ شما رجوع کنند.

از جمله مطالب پرطرفداری که می‌تواند ترافیک خوبی برای شما جذب کند، می‌توان به مشکلات جامعه، موضوعات داغ روز، اخبار، داستان‌نویسی و ….. اشاره کرد. لازم به ذکر است که هرچقدر محتوای یک وبلاگ کاربردی‌تر باشد (یعنی گره کوچکی از مشکلات و مسائل کاربران باز کند) آن وبلاگ طرفدران بیشتری خواهد داشت.

وبلاگ‌نویسان پس از جذب ترافیک بالا، می‌توانند از طریق تبلیغ گرفتن یا تبلیغات کلیکی درآمد کسب کنند. برای این کار می‌توان تبلیغ سایت‌های معروف را در وبلاگ خود قرار داده و هزینه تبلیغ دریافت کنید یا با قرار دادن لینک‌های مربوط به تبلیغات کلیکی از تعداد کلیکی که در سایتتان می‌شود نیز درآمد کسب کنید. در واقع پول درآوردن بدون سرمایه از طریق وبلاگ‌نویسی، تنها به ترافیک بالا و تعداد بازدیدکننده‌های آن وبلاگ بستگی خواهد داشت.

۳. بلاگری

شاید تصور کنید که وبلاگ‌نویسی و بلاگری تفاوتی با هم ندارند؛ اما با اطمینان می‌توانم به شما بگویم که بلاگری کاملاً متفاوت از وبلاگ‌نویسی است.

اگر بخواهید برای پول درآوردن بدون سرمایه از بلاگری استفاده کنید، باید تنها در شبکه‌های اجتماعی به فعالیت بپردازید. البته این فعالیت باید کاملاً هدفمند باشد. مثلاً شما می‌توانید در بستر شبکه‌های اجتماعی قدرتمندی مانند اینستاگرام به یک بلاگر تبدیل شوید. بلاگری یکی از راه های پول درآوردن بدون سرمایه و بصورت مجازی است.

برای این که بتوان تبدیل به بلاگر موفق شوید باید خود را در زمینه خاصی به عنوان متخصص اعلام کرده و به تولید محتوای مستمر و هدفمند بپردازید. در این‌صورت با بالا رفتن تعداد اعضا و فالوورهایتان می‌توانید با گرفتن تبلیغ به درآمدهای قابل توجهی برسید. از جمله موضوعات بلاگری پرطرفدار می‌توان به مُد و فشن، طنز و سرگرمی، استایل، تست غذا، آموزش آشپزی، آموزش بورس و … اشاره کرد.

 

۴. فروش محصولات دانلودی

راه‌اندازی یک فروشگاه‌ مجازی فایل می‌تواند ایده خوبی برای پول درآوردن بدون سرمایه (پول درآوردن مجازی) باشد. شما می‌توانید هم یک سایت فروش فایل گسترده ایجاد کنید و هم تنها در یک زمینه تخصصی اقدام به فروش فایل کنید.

مثلاً فقط‌ فایل‌های صوتی، متنی، ویدئویی، پاروپوینت، پی‌دی‌اف یا …. قرار دهید و برای هرکدام قیمت مناسبی در نظر بگیرید. فروش نرم‌افزار و فیلم سینمایی هم می‌تواند در این ایده جای بگیرد. در این صورت بدون هیچ سرمایه‌ای صاحب کسب‌وکار خواهید شد. فروش محصولات دانلودی می‌تواند به اندازه فروش محصولات فیزیکی سودده باشد. در مقاله «بهترین فیلم های انگیزشی سینمایی» به معرفی ۱۳ فیلم انگیزشی پرداخته ایم که مطالعه آن می‌تواند مفید باشد.

۵. آموزش مجازی

خوشبختانه آموزش مجازی در هر زمینه‌ای مورد استقبال قرار می‌گیرد. شما هر تخصص خاصی داشته باشید، می‌توانید آن را به ‌صورت مجازی به دیگران آموزش دهید و در راه پول درآوردن بدون سرمایه گام بردارید.

شما می‌توانید آموزش‌های خود را به‌صورت کتابچه متنی الکترونیکی، ویدئو، صوت یا پاورپوینت ارائه دهید. آموزش شما می‌توانید تلفیقی از متن، صورت و ویدئو هم باشد. برای فروش این آموزش‌ها هم می‌توانید یک سایت شخصی ایجاد کنید یا از سایت‌های ارائه آموزش مجازی مانند فرانش، فرادرس یا …. کمک بگیرید.

۶. تولید و فروش صنایع دستی

صنایع دستی همیشه طرفدار دارند و با قیمت‌های گزافی به فروش می‌رسند. هرکسی خواهان صنایع دستی نیست، اما افرادی که مایلند این صنایع را خریداری کند، پول خوبی بابت آن‌ها پرداخت می‌کنند.

برای فروش محصولات و صنایع دستی تولیدی خود یا دیگران، یک بستر یا بازار مناسب انتخاب کنید و از طریق فروش آن‌ها به درآمدهای بالایی برسید. مسیرهای توریستی می‌تواند بهترین گزینه برای فروش صنایع دستی باشد. اگر در تولید این صنایع تخصص دارید یا کسی را می‌شناسید که می‌تواند صنایع خوبی تولید کند، مسیر فروش این کار را پیدا کرده و پول درآوردن بدون سرمایه خود را شروع کنید.

۷. خدمات مشاوره

خدمات مشاوره در هر زمینه‌ای می‌تواند به‌‌صورت آنلاین، تلفنی یا حضوری صورت بگیرید. حتی می‌توانید هرسه این موارد را در کار خود لحاظ کنید؛ یعنی در زمینه‌ای که تخصص دارید، هم به‌صورت آنلاین و هم به‌صورت تلفنی و حضوری مشاوره بدهید.

برای این کار باید دارای تخصص خاص یا اطلاعات بالا در زمینه مشخصی باشید. آن‌گاه به‌راحتی می‌توانید در برابر دریافت هزینه‌ی مشاوره، به دیگران کمک کنید. مشاوره می‌تواند برای موضوعات روانشناسی، تربیت فرزند، آشپزی، سلامت، دکوراسیون و ….. در نظر گرفته شود.

۸. آزادکاری یا فریلنسری

امروزه بازار آزادکاری یا فریلنسرینگ بسیار داغ شده است. افرادی که تخصص‌ خاصی دارند، می‌توانند با مراجعه و ثبت‌نام در سایت‌های فریلنسری ایرانی و خارجی به اخذ پروژه بپردازند و در قبال انجام پروژه‌ها دستمزدهای خوبی دریافت کنند. شما از تایپ گرفته تا برنامه‌نویسی، ادیت ویدئو یا هر مهارت دیگری، می‌توانید پروژه‌های مربوط به این کارها را به‌صورت آزادکاری قبول کرده و در منزل خود، بدون هیچ سرمایه‌ای انجام دهید. فریلنسری یکی از راههای پول درآوردن بدون سرمایه است.

۹. خدمات ترجمه

خدمات مربوط به ترجمه متون، فیلم‌ها و فایل‌های آموزشی طرفداران بسیاری دارند. شما اگر به زبان انگلیسی یا هر زبان دیگری تسلط داشته باشید، در برابر ترجمه‌ای که انجام می‌دهید، پول خوبی دریافت خواهید کرد. این کار نیز تنها به مهارت زبان شما وابسته بوده و به سرمایه نیاز ندارد.

بهترین راه پول درآوردن بدون سرمایه کدام است؟

با توجه به اینکه هرکسی علاقه، سبک زندگی، مهارت، تخصص و شرایط متفاوتی دارد، نمی‌توان گفت یک راه مطمئن برای همه افراد وجود دارد که همه می‌توانند با دنبال کردن آن به درآمد بالا برسند.

هرکسی بسته به موقعیت زندگی خود می‌تواند بهترین راه پول در آوردن بدون سرمایه خود را پیدا کند. اما یک نکته وجود دارد که غافل شدن از آن ممکن است نتایج خوبی برای شما ایجاد نکند.

ممکن است شما بارها اقدام به راه‌اندازی کسب‌وکارهای بدون سرمایه یا حتی با سرمایه کرده باشید، اما هیچ نتیجه خاصی حاصل نشده باشد. متخصصان برتر موفقیت و کسب‌وکار جهان با صراحت اعلام می‌کنند که برای یافتن بهترین راه کسب درآمد، ابتدا باید روی خودتان کار کرده و رشد شخصی پیدا کنید.

رشد شخصی به معنی ارتقا دادن خود و مهارت‌هایتان است. شما اگر از نظر شخصیتی (اعتمادبه‌نفس، عزت ‌نفس، توانایی صحبت در جمع، توانایی پرزنت خود، دیدگاه و باورهای مثبت نسبت به دنیای کسب‌وکار) در سطح بالایی قرار داشته باشید، دست به هر کاری بزنید، از آن نتیجه مثبت و قابل توجه خواهید گرفت.

اگر بتوانید از نظر مهارتی هم در سطح خوبی قرار بگیرید، باز هم امکان موفقیت شما چندین برابر خواهد شد. بنابراین اگر از کارهایی که استارت می‌زنید، نتیجه نمی‌گیرید، تنها باید روی خودتان کار کنید و شخصیت و مهارت‌های خود را ارتقا دهید. در واقع می‌توان گفت که ساده ترین راه پول درآوردن تنها در ارتقای شخصیت نهفته است.

سخن نهایی

در این مطلب فوت فن پول درآوردن را با ارائه ۹ روش کسب درآمد بدون سرمایه را به شما معرفی کردیم. با توجه به مطالبی که عنوان شد، می‌توان به این نتیجه رسید که پول در اوردن بی دردسر نه تنها امکان‌پذیر است، بلکه کار بسیار راحتی نیز هست. تنها کافیست نمونه‌های موفق افرادی که بدون سرمایه به ثروت رسیده‌اند را پیدا کنید و با مطالعه شرح حال آن‌ها، به وضوح و باور در این زمینه برسید.

امیدواریم که شما نیز جزو افرادی باشید که راه های مدیریت مالی شخصی و پول درآوردن بدون سرمایه (فوت و فن پول درآوردن) را متوجه و توانسته‌ باشید بدون سرمایه، درآمدهای قابل توجهی کسب کنید و به موفقیت مالی دست پیدا کنید. فراموش نکنید که نه تنها برای راه‌اندازی کسب‌وکار بدون سرمایه، بلکه برای راه‌اندازی هر نوع از کسب‌وکار، ابتدا باید به افزایش مهارت و تغییر دیدگاه خود نسبت به دنیای کسب‌وکار مشغول شوید.

برخی از سوالات رایج:

۱. راه های ایجاد کسب و کار بدون سرمایه چیست؟

۱. همکاری در فروش
۲. بلاگری
۳. وبلاگ نویسی
۴. فروش محصولات دانلودی

 

۲. راه آسان برای پول درآوردن بدون سرمایه چیست؟
شاید بتوان راه مشخص و واضحی برای تمام افراد وجود ندارد. هر فردی با توجه به شرایط و توانایی که دارد می تواند کسب و کار خود را راه اندازی کند.

 

۳. منظوراز راه اندازی کسب و کار بدون سرمایه صرفا سرمایه مالی است؟
این موضوع واضح است که برای راه اندازی هر کسب و کار به سرمایه نیاز است اما داشتن سرمایه تنها راه شروع یک کسب و کار نیست و باید توانایی و امکانات دیگر نیز فراهم باشد.




تاریخ: چهار شنبه 22 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آموزش کامل مدیریت مالی برای کسب و کار در ایران

مدیریت مالی عبارتی است که معمولاً توسط مدیران کسب ‌و کار استفاده می‌شود. مدیریت مالی در واقع بر شیوه‌های مدیریت یک کسب‌وکار استوار است. این روش‌ها شامل اخذ سیاست‌هایی است که باعث می‌شود ضمن پیشرفت مالی یک سازمان، افراد و شرکت‌های ذی‌نفع هم از سود خوبی بهره‌مند شوند.

«وارن بافت» یکی از سرمایه‌داران بزرگ آمریکا در یکی از سخنرانی‌های خود می‌گوید: هرگز فکر نکنید که کارکردن می‌تواند شما را سرمایه‌دار کند بلکه این مدیریت مالی است که می‌تواند شما را به ثروت برساند. شاید برای‌تان سوال شده باشد که مدیریت مالی یعنی چه؟

اگر بخواهیم یک تعریف ساده از آن ارائه بدهیم باید بگوییم به روش‌ها و تکنیک‌هایی که سبب می‌شود بین درآمد و مخارج یک فرد، خانواده یا یک شرکت تعادل ایجاد شود مدیریت مالی می‌گویند.

در کشور ما به دلیل وضعیت اقتصادی نامناسب توانایی مدیریت‌ مالی اهمیت بیش‌تری از میزان درآمد پیدا کرده است همین امر سبب شده تا افراد زیادی از موسسات مختلف و کتاب مدیریت مالی برای مدیریت درآمد شرکت و یا زندگی شخصی‌شان استفاده کنند.

البته راه ‌کارهای مدیریت مالی در زندگی شخصی افراد هم می‌تواند تاثیر داشته باشد. با توجه به شرایط بحرانی اقتصاد کشورمان، در حال حاضر بحث مدیریت مالی هر فرد نیز به اندازه مدیریت مالی شرکت‌های بزرگ اهمیت پیدا کرده است.

در همین راستا سعی کرده‌ایم تا در این مطلب در کنار تعریف مدیریت مالی، معرفی صفر تا صد انواع روش‌ها مدیریت مالی کارآمد در ایران، معرفی رشته دانشگاهی مدیریت مالی، به روش‌های مدیریت مالی در زندگی شخصی افراد هم بپردازیم. لطفاً با ما همراه باشید.

مدیریت مالی چیست؟

در منابع مختلف تعاریف متفاوتی برای مدیریت مالی ارائه شده است اما اگر بخواهیم کامل‌ترین و جامع‌ترین تعریف را برای این موضوع ارائه بدهیم باید بگوییم : به مدیریت کارآمد منابع مالی یک شرکت یا سازمان در جهت رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده، «مدیریت مالی» گفته می‌شود.

با توجه به اینکه اولین و مهم‌ترین هدف هر سازمان، افزایش سرمایه و سود است، علم مدیریت مالی برای نیل به چنین هدفی تعیین شده است. در واقع در سطح جهان هر شرکتی که به ‌صورت اصولی اداره شود، مدیریت مالی قوی را سرلوحه کار خود قرار داده است.

سه اصل در مدیریت مالی وجود دارد که عبارتند از: به‌دست آوردن درآمد، پس‌انداز کردن درآمد و سرمایه‌گذاری درآمد. برای توضیح این سه اصل باید بگوییم هر فرد یا سازمانی باید باید دارای یک منبع درآمد باشد و علاوه‌بر خرج کردن این درآمد بتواند آن را پس‌انداز بکند و با آن در زمینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری کند.

بسیاری از شرکت‌های بزرگ برای موفقیت در کسب‌وکار خود افرادی را به‌عنوان مدیر مالی استخدام می‌کنند که در رشته مدیریت مالی تحصیل کرده‌اند و در این زمینه تجربه کافی دارند. درواقع موفقیت یک کسب‌وکار ارتباط بسیار نزدیکی با بخش مالی آن دارد پس اگر شماهم صاحب یک کسب‌وکار هستید بهتر است به بخش مالی شرکت‌تان توجه خاصی داشته باشید و آن را به یک مدیر مالی خوب بسپارید.

 

اگر بخواهیم تعریف کلی‌تری از مدیریت مالی ارائه کنیم، می‌توانیم بگوییم: «مدیریت مالی یعنی مدیریت منابع و مصارف یک سازمان در کنار هم به شکلی مؤثر و کارآمد برای افزایش ارزش، ثروت و سود سهامداران آن سازمان.» از جمله مواردی که در مدیریت مالی مورد بحث و برنامه‌ریزی قرار می‌گیرد می‌توان به عناوین زیر اشاره کرد:

  • بودجه‌بندی‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت شرکت یا سازمان
  • تخصیص منابع
  • تأمین مالی و افزایش سرمایه
  • توزیع سود سهامداران
  • برنامه‌ریزی‌های مالی
  • افزایش سرمایه و سهامداران (در صورت نیاز)
  • و ……

مدیر مالی به چه کسی گفته می‌شود؟

با اطمینان می‌توان گفت که: «مدیر مالی مهم‌ترین نقش موجود در یک سازمان یا راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم است.» بنابراین اگر مدیریت مالی یک شرکت به فرد مدبر، حرفه‌ای و کاردانی واگذار نشود، مهم‌ترین بخش سازمان با مشکل مواجه شده و تمام عملکرد آن سازمان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. بر این اساس به نظر می‌رسد مدیر مالی بودن یکی از سخت‌ترین و پرمسئولیت‌ترین شغل‌های دنیا است.

هرچقدر یک سازمان بزرگتر باشد، مدیریت مالی آن نیز دشوارتر خواهد بود. یک مدیر مالی تنها زمانی می‌تواند تمام منابع موجود در یک شرکت را به درستی مدیریت کند که از آخرین دستاوردهای علم مدیریت جهانی باخبر بوده و بر اصول پایه‌ای آن‌ها مسلط باشد. از جمله وظایف یک مدیر مالی می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:

  • جمع کردن و مدیریت نقدینگی

در یک شرکت برنامه‌ریزی، هدف‌گذاری و عمل به این اهداف همگی در گرو میزان بودجه یک شرکت است و کسی که وظیفه مدیریت این بودجه را دارد مدیر مالی شرکت است. درواقع مدیر مالی شرکت باید برروی تک تک بخش‌های شرکت و بودجه مورد نیاز آن اشراف کامل داشته باشد و بهترین برنامه را برای اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت شرکت تدوین کند.

روش‌های گوناگونی برای کنترل بودجه یک شرکت وجود دارد اما بهترین روشی که تا امروز ارائه شده است جمع کردن نقدینگی و بودجه است که در ادامه درباره ان توضیح خواهیم داد.

روش جمع کردن نقدینگی به این صورت است که مدیر مالی شرکت باید برنامه‌ای را تدوین کند که در آن بتواند با صرف کمترین بودجه بیش‌ترین بازده و سود را به‌دست بیاورد حال می‌تواند این کار را با ایجاد یک تعادل مناسب بین پرداخت حقوق کارکنان شرکت یا دخالت دادن سرمایه‌گذاری‌های شرکت انجام بدهد. مدیریت نقدینگی مهم ترین وظیفه یک مدیر مالی است.

پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان، پرداختی بستانکاران، تسویه بدهی‌ها، خرید مواد اولیه و …. از جمله کارهایی است که در جریان مدیریت نقدینگی یک مدیر مالی باید انجام شوند.

  • کنترل مالی

یکی از مهترین وظایفی که یک مدیر مالی به عهده دارد این است که هنگام اختصاص دادن بودجه شرکت به جای کم‌کردن بودجه اختصاص یافته به بخش‌هایی که به خوبی رشد کرده‌اند، بودجه به‌دست آمده از سرمایه‌گذاری‌های شرکت را برای اهداف بلند مدت محاسبه کند و  تخصیص بودجه را بر اساس آن‌ها انجام بدهد.

درواقع در این روش مدیر مالی از یک شیوه غیرمستقسم برای تخصیص بودجه شرک استفاده کرده است. همچنین بررسی و کنترل سرمایه شرکت به‌صورت دوره‌ای یا فصلی یکی دیگر از وظایف مهم مدیران مالی است که موجب می‌شود شرکت در جهت برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به پیش رود. اگر کنترل مالی صورت نگیرد، هزینه‌های شرکت هم در جهت درستی صرف نمی‌شود.

  • برآورد سرمایه‌های موردنیاز در شرکت

تعیین سرمایه موردنیاز برای یک شرکت براساس هزینه‌های فعلی آن شرکت و سود آن، خرید دارای‌های ثابت و متغیر، سرمایه در گردش و برنامه‌های توسعه توسط مدیر مالی آن تعیین می‌شوند.

  • تهیه بودجه و تخصیص آن

شرط اصلی برای این که یک مدیر مالی بتواند بودجه شرکت را به درستی بین تمام بخش‌های شرکت تقسیم کند این است که اشراف کامل برروی بودجه کلی و نیاز هر بخش از شرکت داشته باشد.

نکته مهمی که در این بخش وجود دارد این است که مدیر مالی یک شرکت باید در تمام مراحل کاری‌اش به مصرف بهینه بودجه توجه خاصی داشته باشد یعنی باید ببیند چگونه می‌تواند با پرداخت کم‌ترین هزینه بیشترین سود را به‌دست بیاورد. می توان یکی از دلایل شکست استارت آپ ها را عدم شناسایی درست نیاز بخش ها به منابع مالی دانست.

  • تعیین ساختار سرمایه‌ گذاری‌های یک شرکت

تعیین بلندمدت یا کوتاه مدت بودن سرمایه‌گذاری‌ها، زمینه‌های سرمایه‌گذاری و تعیین مقدار تجاری‌سازی سرمایه‌ها نیز از دیگر وظایف یک مدیر مالی است.

  • درک بازار سرمایه

یک شرکت برای این که در بازار سرمایه بتواند درآمد خوبی داشته باشد نباید فقط به فروش محصولات و خدمات خود متکی باشد و باید از راه‌های مختلفی برای کسب درآمد استفاده کند.  یکی از کارهایی که بخش مدیریت مالی برای کسب درآمد شرکت می‌تواند انجام دهد این است که سهام شرکت را در بازار بفروشد و یا سهام شرکت‌های مختلف را خریداری کند.

مدیر مالی یک شرکت نقش بسیار مهمی در افزایش درآمد آن سازمان دارد اما باید به این نکته توجه کرد که سرمایه‌گذاری در بازار نیازمند دانش و تجربه بسیار است و اگر مدیر مالی آن سازمان تجربه کافی در حوزه سرمایه گذاری نداشته باشد قبل از هر اقدامی برای این کار بهتر است با افرادی که دانش و تجربه کافی در این زمینه دارند مشورت کند.

  • ارائه یک برنامه مناسب برای سوددهی

رشد اقتصادی یک مجموعه به سودی که به‌دست می‌آورد بستگی دارد و تدوین یک استراتژی مناسب برای این سودآوری وظیفه مدیر مالی آن مجموعه است.

سودآوری یک شرکت به چندین عامل بستگی که عبارتند از: وضعیت اقتصادی، نوع قیمت‌گذاری، میزان عرضه و تقاضا و رقابتی که در صنعت وجود دارد. یک مدیر مالی توانا باید از تمام این عوامل آگاهی داشته باشد و تاثیر آن‌ها را برروی میزان سودآوری بررسی کند.

حال که با وظایف یک مدیر مالی آشنا شدید بهتر است با ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری یک مدیر مالی نیز آشنا شوید تا بدانید امور مدیریت مالی کسب‌وکارتان را به چه کسی بسپارید.

اولین نکته‌ای که در انتخاب یک مدیر مالی باید مورد توجه قرار بدهید این است که رشته تحصیلی و سابقه کار آن فرد را بررسی کنید. بعضی از شرکت‌ها برای پرداخت حقوق کم‌تر افرادی را به‌عنوان مدیر مالی استخدام می‌کنند که از دانشگاه معتبری فارق‌التحصیل نشده اند یا سابقه کار ندارند اما این کار اصولی نیست زیرا همان‌طور که گفتیم بخش مدیریت مالی یکی از حیاتی‌ترین بخش‌های شرکت است.

نکته دیگری که در استخدام مدیر مالی بهتر است مورد توجه قرار دهید این است که مدیر مالی باید علاوه‌بر رشته تحصیلی خود در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و اقتصاد اطلاعات کافی داشته باشد.

توزیع سود مازاد

سود مازاد شرکت‌ها ممکن است وارد سرمایه‌های گردشی شرکت شوند، در بخش‌های دیگر سرمایه‌گذاری شوند یا به‌صورت عادلانه بین سهامداران تقسیم شود. تصمیم‌گیری برای توزیع سرمایه مازاد در هرکدام از این بخش‌ها توسط مدیر مالی شرکت اتخاذ می‌گردد.

رشته مدیریت مالی در ایران شامل چه موضوعاتی است؟

رشته دانشگاهی مدیریت مالی یکی از بهترین رشته‌های آکادمیک است که هم در سطح جهانی و هم در داخل کشورمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت می‌توانند در بخش‌های مربوط به بانکداری، بیمه، سازمان بورس و اوراق و بهادار، معاونت مالی در سازمان‌های دولتی و خصوصی، ارزیابی اقتصادی پروژه‌ها و ارائه روش‌های نوین مالی و مدیریت ریسک مشغول به کار شوند. همچنین این افراد پس از کسب تجربه‌های عملی می‌توانند خود کسب‌وکارهای مختلف مبتنی بر سرمایه را راه‌اندازی و مدیریت کنند.

افراد با تحصیل در این رشته با انواع تئوری‌های مدیریتی آشنا شده و ضمن آگاهی از چگونگی کاربرد شیوه‌های مدیریت نوین، با چگونگی عمل به تئوری‌ها در مدیریت عملی سازمان نیز آشنا خواهند شد. تحصیل در رشته مدیریت مالی هم در سطح بین‌المللی و هم در سطح ملی تا درجه دکتری می‌تواند ادامه داشته باشد.

آیا بدون تحصیل هم می‌شود مدیریت مالی را فرا گرفت؟

با توجه به اهمیت مدیریت مالی درست در تمام کسب‌وکارها، صاحبان مشاغل می‌خواهند برای مدیریت کسب‌وکار خود از روش‌های نوین مدیریت مالی کمک بگیرند. اما آیا این افراد بدون اینکه در زمینه مدیریت مالی تحصیل کرده باشند، می‌توانند برای آموزش آن اقدام کنند؟  پاسخ به این سوال مثبت است.

 

در واقع امروزه تمام علومی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شوند را می‌توان به ‌صورت آزاد از متخصصین این رشته‌ها آموخت. اگر شما هم یکی از افرادی هستید که می‌خواهید کسب‌وکار شخصی خود را به ‌صورت اصولی مدیریت کرده و آن را ارتقا دهید، به راحتی می‌توانید در دوره‌های آزاد حضوری و آنلاین مدیریت مالی شرکت کنید.

عدادی از دوره‌های مدیریتی که در هم ‌اینک در داخل کشورمان توسط اساتید زبده به‌صورت آزاد تدریس می‌شود، به قرار زیر هستند:

  • دوره‌های مدیریت مالی و حسابداری با ارائه گواهینامه پایان دوره از وزارت علوم
  • دوره‌های یک‌ساله مدیریت بازاریابی فروش
  • دوره‌های مدیریت رهبری سازمان یا کوچینگ
  • دوره‌های مدیریت تخصصی مراکز آموزشی، اداری و ….
  • دوره‌های مدیریت کیفیت
  • دورهای چند ماهه و یک‌ساله مدیریت بازاریابی شبکه‌ای
  • و ……

بیشتر این دوره‌ها از تضمین بازگشت وجه برخوردار هستند و شرکت در آن‌ها هیچ ریسکی به همراه ندارد. شما می‌توانید با بهره‌گیری از محتوای تخصصی این دوره‌ها، ضمن مدیریت و ارتقای کسب‌وکار خود، به ارائه مشاوره به سایر کسب‌وکارهای دیگر نیز بپردازید.

تفاوت مدیریت مالی و مدیریت اجرایی در سازمان چیست؟

مدیر اجرایی در واقع می‌تواند همان مدیرعامل شرکت باشد که وظایف گسترده‌تری نسبت به مدیر مالی دارد. لازم است این نکته را بررسی کنیم که شرکت‌های بزرگ برای مدیریت بخش مالی و دارایی سازمان خود مدیران مالی استخدام می‌کنند؛ این در حالی است که در سازمان‌ها و کسب ‌و کارهای کوچک‌ تر یا کسب و کارهای خانگی مدیران اجرایی وظیفه مدیریت مالی شرکت را نیز به عهده می‌گیرند.

گاهی مدیریت اجرایی و مدیریت مالی به جای هم به کار برده می‌شوند که البته اشتباه است، مدیریت اجرایی اختیارات و وظایف بیشتری نسبت به مدیر مالی دارد که می‌تواند با استخدام مدیر مالی بخشی از وظایف مالی سازمانش را به او واگذار کند.

جالب است بدانید که مدیران اجرایی صرفاً مدیران مالی خوبی هم نیستند و بهتر است مدیرعامل‌ها به‌جای انجام همه امور به تنهای اقدام به استخدام مدیر مالی کارآمد و خبره کنند و نقش کلیدی و محوری مدیر مالی را جدی بگیرند.
از جمله وظایف یک مدیر اجرایی در سازمان می‌توان وظایف زیر را نام برد:

  • پشتیبانی و انجام امور اداری سازمان
  • مدیریت منابع انسانی
  • تعریف و تدوین هدف سازمان
  • تقویت و ترویج ارزش‌های سازمان به ‌صورت عملی نه شعاری و انگیزشی
  • نظارت بر برنامه‌ریزی سازمان
  • مستندسازی سوابق سازمان
  • و …..

مواردی که نام بردیم عناوینی هستند که در اثر تجربه سازمان‌ها به مدیران اجرایی اطلاق می‌گردد؛ این در حالی است که به صورت تخصصی و ویژه وظیفه مدیر اجرایی تعیین نشده است. بنابراین با توجه به اختیارات گسترده مدیر اجرایی، گزینه‌های فوق می‌تواند تا چندین مورد دیگر نیز ادامه داشته باشد.


تفاوت حسابداری و مدیریت مالی در چیست؟

فرد حسابدار در یک سازمان دارای مهارت‌های دفترداری و حسابداری است که باید حسابرسی، گزارش‌گیری، تحلیل هزینه‌های صرف شده و اداره سیستم آنلاین حسابداری و حسابرسی سازمان را انجام دهد. حسابدارها هزینه‌ها و درآمدهای گذشته شرکت را برآورد می‌کنند و کلاً نگاه رو به آینده دارند؛ این در حالی است که مدیران اجرایی باید برای آینده مالی سازمان برنامه‌ریزی کنند.

می‌توان نتیجه گرفت که حسابدار و مدیر مالی سازمان نقش مکمل هم هستند. البته حسابدار می‌تواند برای ثبت داده‌های خود یک دفتردار هم استخدام کند. حسابدار و مدیر مالی چون هر دو وظیفه مدیریت دارایی‌های یک شرکت را برعهده دارند، در چارت‌های سازمانی هم در یک سو قرار داده می‌شوند.

آیا مدیریت مالی فقط برای سازمان‌هاست؟

مدیریت مالی حرفه‌ای و گسترده فقط برای سازمان‌ها می‌تواند کاربرد داشته باشد اما قسمت‌های کوچک‌تر ترفندهای مالی می‌تواند برای اداره مالی زندگی شخصی افراد هم کاربرد داشته باشد. البته در سال‌های اخیر بحث مدیریت پول شخصی طرفداران زیادی پیدا کرده است. در پی افزایش شدید تورم، مردم کشورمان نیز به بحث مدیریت مالی در زندگی خود علاقمند شده‌اند.

افراد زیادی با بکارگیری ترفندهای مدیریتی توانسته‌اند هزینه‌های خود را سازماندهی کرده و شاهد پیشرفت‌های زیادی در توسعه مالی و ارتقا سرمایه خود باشند. بنابراین بهتر است به بررسی مدیریت مالی در زندگی شخصی نیز بپردازیم تا ببینیم با بکارگیری چه روش‌هایی می‌توانیم ضمن برنامه‌ریزی برای درآمد خود، سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام دهیم.

کشورهای توسعه یافته دانش مالی را در دروس پایه کودکان قرار داده‌اند تا پس از رسیدن به سن بزرگسالی بتوانند با برنامه‌ریزی برای درآمد و هزینه‌های خود به رفاه مالی دست پیدا کنند. متاسفانه در کشور ما چنین آموزش‌های پایه‌ای وجود ندارد. برای اینکه ما نیز بتوانیم از دانش مالی و سواد مالی بهره‌مند شویم، باید از ابتدا اصول آن را فرا بگیریم. مدیریت مالی در زندگی شخصی چگونه است؟

ممکن است تصور کنید که در سن و سال کنونی خود دیگر قادر به فراگیری درس جدیدی درباره مدیریت پول‌های خود نیستید؛ اما می‌توانم به شما اطمینان بدهم که تنها با توجه به اصول مدیریت مالی در زندگی شخصی خود و عمل به آن‌ها در چند سال آینده می‌توانید به درجات مالی بالایی دست پیدا کنید.

۱۴ قدم برای شروع مدیریت مالی 

دانش مدیریت مالی اگرچه ترفندهای زیادی دارد اما در ابتدا می‌توان با یک سری اصول ساده شروع کرد. در واقع برای فراگیر سواد مالی و دست‌یابی به دانش مدیریت آن، لازم است تا ۱۰ مرحله ابتدایی زیر را طی کنید:

  • ارزش خالص دارایی‌های خود را حساب کنید

از مجموع دارایی‌های نقدی و غیرنقدی خود تمام بدهی‌های خود را کسر کنید تا ارزش خالص دارایی‌تان به دست بیاید. با عدد بدست آمده می‌توانید بدانید دقیقاً در چه جایگاه مالی قرار دارید. بهتر است به‌صورت دوره‌ای دارایی خالص خود را مورد بررسی قرار دهید تا اگر کم یا زیاد شد، برنامه‌ریزی مالی خود را براساس آن تنظیم کنید.

  • خرج‌هایتان را یادداشت کنید

خیلی از کتاب‌های بزرگ در زمینه مدیریت مالی خانواده و موفقیت یادداشت هزینه‌های روزمره را توصیه کرده اند. این روش فواید بسیار زیادی برای مدیریت هزینه‌ها و در طول زندگی دارد اما مهم‌ترین فایده این کار این است که چشم شما به روی مخارج بیهوده زندگی‌تان باز می‌شود.

گاهی اوقات پیش می‌آید بخشی زیادی از درآمدتان را برای مواردی که زیاد مهم نیستند خرج می‌کنید اما متوجه آن نمی‌شوید مثلا خرید قهوه به صورت روزانه اگر هر قهوه ۲۰۰۰۰ تومان باشد ماهانه ۶۰۰۰۰۰ تومان از درآمد برای خرید قهوه خرج می‌شود در صورتی که می‌شود با کم‌تر کردن تعداد دفعات خرید قهوه یا روش‌های دیگر مخارج این بخش را کم کرد.

درواقع نوشتن مخارج روزانه باعث می‌شود تا بتوانید با رفتار مالی‌تان آشنا شوید و آن را اصلاح کنید.این کار را برای همیشه توصیه نمی‌کنیم اما در ابتدای کار بهتر است چند ماه کل هزینه‌های خود را بنویسید. در آخر ماه هزینه‌های خود را رصد کنید و ببینید درآمد خود را برای چه اموری صرف کرده‌اید. کدام‌یک از آن‌ها ضروری و کدام‌یک غیرضروری بوده‌اند. یادداشت کردن خرج‌ها می‌تواند عادت‌های مالی شما را مشخص کند تا بعداً برای اصلاح آن‌ها اقدام کنید.

  • یک چشم‌انداز مالی برای خود تعیین کنید

معمولاً افراد درآمدهای خود را ناآگاهانه خرج می‌کنند و هیچ استراتژی مناسب برای آینده مالی خود ندارند. اگر شما بتوانید چشم‌اندازهای مالی کوتاه‌مدت و بلندمدت برای خود تعیین کنید، ناخودآگاه درآمد خود را حساب‌شده خرج کرده و از خریدهای اضافی صرف‌نظر می‌کنید. تعیین کردن چشم‌انداز مالی یکی از مهم‌ترین مراحل برای مدیریت شخصی مالی‌تان خواهد بود.

  • طراحی یک برنامه اقتصادی

لازمه‌ی طراحی یک برنامه اقتصادی مناسب این است که رفتار مالی‌تان را شناخته و آن را اصلاح کرده باشید. اگر موفق به کنترل مخارج و مدیریت مالی شده باشید می‌توانید اهداف اقتصادی بلندمدت و کوتاه‎مدت زندگی‌تان را مشخص کرده و برای تحقق آن‌ها برنامه‌ریزی کنید.

  • وام و قرض ممنوع

برای این که بتوانید مدیریت مالی مناسبی برای درآمد خود داشته باشید سعی کنید تا جایی که امکان دارد زیر بار وام‌های بانکی نروید تا مجبور نباشید هر ماه مبلغی را برای قسط‌های آن کناربگذارید.

  • درآمدتان را افزایش دهید

ممکن است شما یک چشم‌انداز ایده‌آل برای آینده مالی خود تعیین کرده باشید که با درآمد کنونی‌تان فاصله زیادی داشته باشد که معمولاً اکثر افراد به همین شیوه ویژن‌های مالی خود را تعیین می‌کنند.

بنابراین برای رسیدن به آن باید درآمد خود را افزایش دهید. ممکن است بالا بردن درآمد برای شما مفهوم سختی داشته باشد و با خود بگویید که با نرخ تورم کنونی و افزایش روز‌افزون بیکاری و نرخ قیمت‌ها، چطور می‌توان به فکر افزایش درآمد بود؟

برای پاسخ به این سوال باید به باورهای مالی خود رجوع کنید؛ اگر فکر می‌کنید نمی‌توانید درآمدتان را افزایش دهید، پس هرگز موفق به این کار نخواهید شد. اما اگر فکر می‌کنید با وجود تمام سختی‌ها این امر امکان‌پذیر است، حتماً موفق به افزایش درآمد خود خواهید شد.

برای بالا بردن درآمد خود می‌توانید در کنار شغل اصلی‌تان به فعالیت‌های آنلاین یا کسب‌وکارهای کوچک خانگی بپردازید. در سطح اینترنت آموزش‌های زیادی درباره راه‌اندازی انواع کسب‌وکار خانگی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها بهره بگیرید.

 

  • درآمد خود را بودجه‌بندی کنید

همان‌طور که یک مدیر مالی وظیفه‌ بودجه‌بندی بخش‌های مختلف یک مجموعه را دارد ما هم باید مانند یک مدیر مالی هزینه‌های مختلف زندگی‌مان را بررسی کنیم و بودجه‌ای را به آن اختصاص دهیم.

برای مثال اگر ۵ میلیون در‌آمد داشته باشید بهتر است ۲۰% آن را سرمایه‌گذاری کنید، ۵% آن را پس‌انداز کنید و مابقی را برای موارد مختلف هزینه کنید.

نکته‌ای که در این کار وجود دارد این است که باید به درصد بودجه توجه شود نه به مبلغ یعنی کسی که ۵ میلیون درآمد دارد نباید ۲ میلیون از آن را سرمایه‌گذاری کند بلکه باید ۲۰% آن را برای سرمایه‌گذاری کنار بگذارد.

مقدار درآمدتان هرچقدر که باشد، باید برای خرج کردن آن برنامه مشخصی داشته باشید. بودجه‌بندی درآمد برای خرج‌های ضروری و غیرضروری به شما کمک می‌کند تا طبق برنامه و چشم‌اندازتان پیش بروید.

 

پس بهتر است هرچه زودتر برنامه اقتصادی و بودجه‌بندی خود را تنظیم کنید. بهتر است این برنامه به‌صورت ماهانه تنظیم شود. مثلاً مبالغ ضروری برنامه‌تان می‌تواند شامل اجاره منزل یا شارژ ساختمان، هزینه‌های خورد و خوراک و شهریه مدرسه فرزندان باشد. هزینه‌های متفرقه هم می‌تواند بسته به اولویت و شرایط زندگی شما شامل موارد دیگری باشد.

  • رفتارها و عادت‌های مالی خود را اطلاح کنید

در این مرحله پس از یادداشت کردن خرج‌های خود، تعیین چشم‌انداز و بودجه‌بندی درآمد باید به دید کلی نسبت به شرایط مالی زندگی خود رسیده باشید؛ حالا برای اینکه بتوانید طبق برنامه به پیش بروید و اهداف مالی خود را محقق کنید باید عادت‌های بد مالی خود را به عادت‌های مثبت تبدیل کنید. اگر در گذشته هزینه زیادی را صرف خریدهای غیرضروری می‌کردید، بهتر است دیگر آن‌ها را فراموش کرده و پول خود را نگه‌دارید.

  • اولویت‌های مالی مشخصی داشته باشید

هدف از کسب درآمد رسیدن به هدف‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت است و این اهداف بسته به نوع زندگی و خواسته‌های هر شخص می‌تواند متفاوت باشد. یکی از راه‌هایی که  در مبحث مدیریت مالی می‌تواند شما را به اهداف‎‌تان نزدیک‌تر کند اولویت‌ بندی مخارج‌تان است. اگر با اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت آشنایی زیادی ندارید پیشنهاد می‌کنم به این مثال توجه کنید؛

تصور کنید می‌خواهید تا اخر سال یک خانه بخرید شما برای خرید این خانه تمام تلاش‌تان را می‌کنید تا درآمدتان را افزایش‌دهید و با مدیریت مالی مناسب هزینه‌های‌تان را کنترل کنید.در این مثال خرید منزل هدف بلند مدت شما است و شما آن را در اولویت لیست مدیریت مالی خود قرار داده‌اید.

اگر اولویت شما خرید ماشین یا یک وسیله برای منزل‌تان است باید آن را در اولویت خود قرار داده و تا خرید آن از هزینه کردن برای چیزهای دیگر صرف‌نظر کنید. مثلاً پیش آمده فردی روزانه بالای ۲۰ هزار تومان هزینه خرید قهوه‌اش بوده است اما بعد از مشخص کردن اولویت‌های مالی با خرید یک دستگاه قهوه‌ساز ۲۰۰ هزار تومانی درآمد خود را برای خرید اساس منزلش کنار گذاشته است.

  • پس‌انداز داشته باشید

تا زمانیکه پس‌انداز نداشته باشید، نمی‌توانید به ثروتمند شدن فکر کنید. براساس آن‌چه که در کتاب «ثروتمندترین مرد بابل» از مردم ثروتمند بابل قدیم نقل شده است، این مردم ۱۰ درصد از درآمدشان را به عنوان پس‌انداز برای خود نگه‌می‌داشتند. آن‌ها در هر شرایطی این مقدار را خرج نمی‌کردند تا به حد قابل توجهی می‌رسید.

  • سرمایه‌گذاری کنید

مردم ثروتمند بابل پس از اینکه پس‌اندازهایشان به حد قابل توجهی می‌رسید، آن را در زمینه مناسبی سرمایه‌گذاری می‌کردند. البته سرمایه‌گذاری حتماً باید با مشورت افراد آگاه انجام شود تا از سودبخشی آن اطمینان داشته باشید.

سپردن سرمایه خود به دست افراد ناآگاه می‌تواند کل سرمایه شما را به باد بدهد. بنابراین در این مرحله دقت زیادی داشته باشید

  • همه احتمالات را درنظر بگیرید

زندگی واقعی همیشه پر از اتفاقات پیش‌بینی نشده است و کسانی در زندگی واقعی پیروز هستند که همیشه در برنامه روزمره و اقتصادی خود جایی را برای اتفاقات غیر منتظره خالی می‌گذارند. اگر شما هم می‌خواهید در برنامه مالی و روزمره زندگی‌تان شکست نخورید پیشنهاد می‌کنیم مقداری از درآمدتان را برای روز مبادا پس‌انداز کنید تا دچار مشکل نشوید.

  • زنگ خطر مالی را به صدا دربیاورید

یکی از رفتارهای مالی بدی که در اکثر انسان‌ها وجود دارد این است که تمام موجودی حساب‌شان را خرج می‌کنند. این کار سبب می‌شود تا اتفاقات پیش‌بینی نشده شما را گرفتار کند برای جلوگیری ازاین اتفاق برای بودجه‌ای که دارید خط قرمز تعیین کنید و زمانی که موجودی حساب‌تان به آن محدوده رسید زنگ خطر مالی را به صدا دربیاورید و اجازه ندهید موجودی حساب‌تان صفر شود.

  • درصد تعیین کنید نه مبلغ

سعی کنید به جای مبالغ همیشه با درصدها سروکار داشته باشید. ساختار مغز انسان به شیوه‌ای است که در آن اگر همیشه یک مبلغ مشخص در نظر گرفته شود، همان را به عنوان واقعیت زندگی‌تان در نظر گرفته و از افزایش درآمد و پیشرفت مالی شما جلوگیری می‌کند.

بنابراین بهتر است همیشه بودجه‌بندی‌های خود را به‌صورت درصدی انجام داده و نامی از مبلغ اختصاصی نبرید. مثلاً ۴۰ درصد را به خوراک، ۱۲ درصد بچه‌ها و بقیه را نیز برای سایر امور به همین شیوه دسته‌بندی کنید.

معروف‌ترین کتاب‌های مدیریت مالی کدام‌اند؟

در زمینه مدیریت مالی کتاب‌های فراوانی وجود دارند که می‌توانید به آن‎ها سر بزنید و اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید. در این مقاله فهرستی از کتاب مدیریت مالی که می‎تواند به شما کمک کند را فراهم کرده‌ایم و به‌صورت زیر است:

  • کتاب هنر شفاف اندیشیدن اثرRolf Dobelli
  • کتاب خلق مدل کسب‌وکار اثر استروالدر
  • کتاب تفکر، سریع وکند اثر Daniel Kahneman
  • کتاب صفر تا یک اثر پیتر ثیل
  • کتاب ای کاش وقتی بیست ساله بودم می‌دانستم اثر تینا سیلیگ

برخی از سوالات رایج

مدیریت مالی چیست؟

به مدیریت کارآمد منابع مالی یک شرکت یا سازمان در جهت رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده، «مدیریت مالی» گفته می‌شود.

مهم ترین مواردی که در مدیریت مالی مورد بحث و برنامه‌ریزی قرار می‌گیرد کدامند؟

  • بودجه‌بندی‌های کوتاه‌مدت و بلند‌مدت شرکت یا سازمان
  • تخصیص منابع
  • تأمین مالی و افزایش سرمایه
  • توزیع سود سهامداران
  • برنامه‌ریزی‌های مالی
  • افزایش سرمایه و سهامداران (در صورت نیاز)
  • و ……

تفاوت مدیریت مالی و مدیریت اجرایی در سازمان چیست؟

مدیر اجرایی در واقع می‌تواند همان مدیرعامل شرکت باشد که وظایف گسترده‌تری نسبت به مدیر مالی دارد. لازم است این نکته را بررسی کنیم که شرکت‌های بزرگ برای مدیریت بخش مالی و دارایی سازمان خود مدیران مالی استخدام می‌کنند؛




تاریخ: چهار شنبه 22 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

قدم های رسیدن به مدیریت مالی شخصی ، معرفی 3 نرم افزارهای مورد نیاز

مدیریت مالی شخصی به معنی اداره کردن درست زندگی از نظر مالی است. کنترل هزینه‌ها یکی از مهم‌ترین اصول مدیریت مالی است که آگاهی از آن برای هر فرد لازم است. ابزارهای زیادی برای کنترل و مدیریت مالی شخصی افراد وجود دارد که شما می‌توانید به کمک آن‌ها برنامه شخصی خود را به‌صورت کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برنامه‌ریزی کنید.

در این مطلب می‌خواهیم به صورت کلی مدیریت مالی شخصی و ابزارهای لازم برای آن را مورد بررسی قرار دهیم. شما می‌توانید به کمک همین اطلاعات در زمینه مدیریت مالی خود گام برداشته و در نهایت استقلال مالی خود را رقم بزنید.

مدیریت مالی شخصی چیست؟

علم مدیریت دارایی‌ها، درآمد، اموال، پس‌اندازها و هزینه‌های زندگی شخصی یک فرد را «مدیریت مالی شخصی» گویند. شما تنها زمانی می‌توانید یک مدیریت مالی شخصی موفق داشته باشید که اصول درست این نوع از مدیریت را فرا بگیرید.

شاید تصور کنید مدیریت مالی کار سختی است؛ اما با توجه به میل غریزی انسان به داشتن برنامه‌ریزی برای درآمدها، فراگیری این علم به‌راحتی امکان‌پذیر است. در کشورهای توسعه یافته، مدیریت مالی شخصی مانند مدیریت مالی برای کسب و کار بخشی از واحدهای ضروری درسی کودکان و نوجوانان است.

در واقع درست‌ تر آن است که علم مدیریت مالی از سنین پایین به فرزندان آموزش داده شود تا ایشان با رسیدن به سن بزرگسالی بتوانند اولین درآمدهای خود را نیز به درستی مدیریت کنند. این امر نه تنها در زندگی شخصی افراد تحول شگرفی ایجاد می‌کند، بلکه باعث پیشرفت جامعه نیز می‌شود.

مدیریت مالی شخصی همچنین یکی از واحدهای درسی رشته اقتصاد در سطح آکادمیک است که دانشجویان ایرانی این رشته مؤظف به گذراندن این واحد درسی هستند.

اگر چه مدیریت مالی بیشتر از سایر علوم در زندگی ما کاربرد دارد، اما اهمیت آن برای جوانان ایرانی در اولویت قرار ندارد. افرادی که این موضوع را جدی می‌گیرند، می‌توانند رفاه مالی و تحقق اهداف مالی خود را در طی چند سال رقم بزنند.

این در حالی است که برخی از افراد حتی با رسیدن به سن بالا، هنوز هم درگیر ساده‌ترین هزینه‌های زندگی‌شان هستند. فاصله ناتوانی مالی تا رسیدن به حد اعلای مالی، در دانش مدیریت مالی شخصی و پس از آن نیز در مدیریت مالی خانواده قرار دارد.

چطور می‌توان به مدیریت مالی شخصی رسید؟

همانطور که اشاره کردیم، برای دست یافتن به مدیریت مالی شخصی باید روش‌ها و اصول این نوع از مدیریت را فرا بگیرید. اگرچه هرکس بسته به ذهنیت، سبک زندگی و سبک کاری خود می‌تواند اصول و قوانین مشخصی برای مدیریت مالی شخصی‌اش داشته باشد، اما یک سری اصول اولیه قرار دارند که با الگو گرفتن از آن‌ها می‌توانید قدم‌های اولیه و اساسی مدیریت مالی خود را بردارید.

برای درک بهتر این موضوع می‌توانیم به بررسی زندگی مالی دو مرد جوان اشاره کنیم. تصور کنید آقای الف فردی است که اعتقادی به مدیریت مالی ندارد و معتقد است که خودش می‌داند چگونه برای درآمدش حساب و کتاب کند. آقای ب هم فردی هم سن‌وسال و هم‌موقعیت آقای الف است که می‌خواهد یاد بگیرید مدیریت مالی شخصی خود را برعهده بگیرد.

پس از گذشت چند سال آقای الف توانسته است ازدواج کند، خانه خوبی رهن کند و یک ماشین معمولی بخرد. او همچنان برای امرارمعاش در یک اداره دولتی کار می‌کند و هنوز هم شعارش آن است که خود می‌داند چگونه حسابش را مدیریت کند.

آقای ب نیز پس از گذشت این چند سال، ازدواج کرده است و یک خانه متوسط خریده است. ماشین معمولی خود را فروخته و تصمیم دارد تا چند ماه آینده یک ماشین مدل بالاتر برای خود و خانواده‌اش تهیه کند. حالا این نیز بگذرد.

آقای الف و ب به سن ۵۰ سالگی می‌رسند و فرزندان دانشجو دارند. آقای الف دارایی محدودی دارد و مجبور است آن را نیز برای تأمین هزینه تحصیل فرزندانش بفروشد.

آقای ب فرزندان خود را به دانشگاه‌های برتر فرستاده و می‌خواهد کم‌کم خود را بازنشسته کند و باقی عمر خود را با همسرش در طبیعت و سفر بگذراند.

میان زندگی این دو فرد تفاوت‌هایی وجود دارد. تنها چیزی که این تفاوت را ایجاد کرده، مدیریت مالی آقای ب است. البته در این مثال، آقای ب، یک مدیریت مالی متوسط را در زندگی خود ایجاد کرده بود. اگر مدیریت مالی شخصی در حد اعلا رعایت شود، می‌تواند نتایج شگفت‌انگیزتری را برای افراد رقم بزند.  پس با ما همراه بمانید تا شیوه مدیریت مالی صحیح را بررسی کنیم.

۵ قدم تا رسیدن به مدیریت مالی شخصی

با اطمینان می‌توان گفت که اگر مدیریت مالی شخصی وجود نداشته باشد، افراد هرگز نمی‌توانند به اهداف مالی خود دست پیدا کنند؛ چرا که اصلاً نمی‌توانند هدفی برای خود در نظر بگیرند.

افرادی که در دام اخبار بد اقتصادی گرفتار می‌شوند، مدیریت مالی شخصی را امری بی‌فایده می‌دانند و آن را در کشوری با نرخ تورم بالا مثل ایران بی‌نتیجه می‌دانند.

اگرچه نمی‌توان منکر شرایط بد اقتصادی جامعه‌مان شویم، اما حتی در بدترین شرایط ممکن هم می‌توان به کمک مدیریت مالی درست، به نتایج مالی خوبی دست پیدا کرد. اگر می‌خواهید یاد بگیرید منابع مالی خود را به شکلی درست مدیریت کنید، قدم‌های زیر را دنبال کنید:

  • دخل و خرج‌تان را یادداشت کنید

اگر ندانیم درآمد خود را صرف چه چیزهایی می‌کنیم، نمی‌دانیم چه هزینه‌های ضروری و غیرضروری در زندگی‌مان داریم. یادداشت کردن مقدار درآمد و تمام هزینه‌های ماهانه اولین قدم در جهت رسیدن به مدیریت مالی صحیح است.

شما می‌توانید با بررسی یادداشت‌های خود به عادت‌های خوب و بد مالی خود پی ببرید. آن‌گاه عادت‌های بد را ترک کرده و عادت‌های خوب را تقویت کنید. عادت‌های بد مالی می‌تواند شامل خرج‌های بیهوده، خریدهای ناگهانی، خرج‌کردن بخاطر پُز دادن، چشم‌ و هم‌چشمی، خریدهای سنگین، قرض گرفتن و … باشد.

از جمله عادت‌های خوب مالی هم می‌توان به پس‌انداز کردن اشاره کرد. پس‌انداز نه تنها یکی از مهم‌ترین بخش‌های مدیریت مالی است، بلکه وسیله رسیدن شما به استقلال و بی‌نیازی کامل مالی است.

اگر بتوانید هزینه‌های غیر ضروری زندگی مانند خریدهای بی‌مورد را حذف کرده و مقدار آن را به پس‌انداز‌های خود اضافه کنید، بزرگترین قدم را در راه رسیدن به مدیریت مالی شخصی خود برداشته‌اید.

با رسیدن پس‌اندازتان به یک حد قابل قبول، باید آن را در مسیر مطمئنی سرمایه‌گذاری کنید. سرمایه‌گذاری در املاک، بورس و بازار کالا از جمله سرمایه‌گذاری‌های خوب و رایج در کشورمان هستند.

البته برای سرمایه‌گذاری باید حتماً باید با افراد متخصص در این زمینه‌ها مشورت کنید تا دچار ضرر نشوید. رسیدن به چنین جایگاهی از یادداشت کردن دخل و خرج‌تان شروع می‌شود. پس پیشنهاد می‌کنم از همین امروز هزینه‌های کوچک و بزرگ خود را یادداشت کرده و ماه بعد آن را ارزیابی کنید.

  • برای خود اهداف مالی تعیین کنید

پس از برداشتن قدم مهم اول برای رسیدن به مدیریت مالی شخصی صحیح، نوبت به هدف‌گذاری مالی می‌رسد. این مرحله را می‌توان جذاب‌ترین مرحله رسیدن به مدیریت مالی در نظر گرفت؛ چرا که تعیین هدف برای آینده با اشتیاق درونی فراوانی همراه است.

شما می‌توانید اهداف کوتاه‌مدت تا بلندمدت مالی خود را برای چند ماه یا چند سال آینده تعیین کنید. اهداف کوتاه‌مدت می‌تواند شامل خرید وسایل منزل، وسایل شخصی موردعلاقه‌، ماشین، سفرهای تفریحی داخلی یا خارجی، خرید ملک کوچک یا …. باشد.

اهداف بلندمدت هم می‌تواند شامل خرید خانه، خرید ملک بزرگ یا ….. باشد. البته این اهداف بسته به علایق، شرایط و موقعیت هرکس می‌تواند گزینه‌های متفاوت‌تری داشته باشد. پیشنهاد می‌کنیم همین حالا سه مورد از اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت مالی خود را روی یک صفحه کاغذ یا در دفترچه یادداشت گوشی‌تان بنویسید تا بدانید در پی تمام تلاش‌های مالی خود می‌خواهید به کجا برسید.

  • بودجه‌بندی کنید

پس از کاهش هزینه‌های غیرضروری و تعیین اهداف مالی، بهتر است درآمد خود را به شکلی کارآمد بودجه‌بندی کنید. برای مثال می‌توانید ۵۰ درصد از درآمد خود را به هزینه‌های ضروری مانند خوراک، پوشاک و هزینه مسکن اختصاص دهید؛ ۲۰ درصد را پس‌انداز کنید؛ ۱۰ درصد را ببخشید و ۲۰ درصد را نیز برای تفریح، سرگرمی، سفر و …. در نظر بگیرید.

شما می‌توانید درصدها را بسته به شرایط زندگی خود جابجا کنید، اما سعی کنید مبلغ پس‌انداز هرگز کمتر از ۲۰ درصد و مبلغ قابل بخشش به نیازمندان و امور خیریه نیز کمتر از پنج درصد نباشد. رعایت این گزینه‌ها به‌صورت منظم باعث می‌شود ضمن دستیابی به مدیریت مالی شخصی، خیر و برکت معنوی نیز وارد زندگی‌تان شود.

  • ذهنیت مالی مثبتی داشته باشید

اگر فعالیت‌های فوق را انجام دادید، اما حس بهتری پیدا نکردید، پیشرفت زیادی در کارتان حاصل نشد یا به نتیجه موردنظر خود دست نیافتید، باید فقط و فقط در ذهن خود به دنبال چاره این مسئله باشید.

نه تنها در بحث مدیریت مالی شخصی، بلکه در تمام جنبه‌های زندگی باید برای پیدا کردن دلیل ناکامي‌هایمان به ذهن خودمان رجوع کنیم. تغییر باورها و عادت‌های مخرب مالی به دانش، زمان و حوصله نیاز دارد؛

اما در نهایت می‌تواند زندگی ما را به سمتی هدایت کند که بتوانیم در آن بالاترین سطح رفاه و رضایت مالی را تجربه کنیم. برای تغییر باورهای منفی مالی می‌توانید از دوره‌های حضوری و آنلاین اساتید موفقیت یا کتاب‌های برتر در این زمینه استفاده کنید.

یادتان باشد که باورهای مخرب در لایه‌های زیرین ذهن ناخودآگاه ما قرار دارند و دسترسی به آن‌ها به راحتی ممکن نیست. حتی گاهی تشخیص باورهای منفی نیز برای افراد دشوار است.

بنابراین هرگز تصور نکنید که بر باورهای منفی خود در زندگی واقف هستید. این باورها مخفی‌تر از آن هستند که بتوانید به‌راحتی تغییرشان دهید؛

  • مشاوره بگیرید

اگرچه مشاوره گرفتن همیشه با مزایای زیادی همراه است، اما متاسفانه اکثر افراد از مشورت گرفتن فرار می‌کنند. به نظر می‌رسد توهم دانش و تصور همه‌چیز‌دانی باعث می‌شود افراد فکر کنند خود همه چیز را می‌دانند و نیازی ندارد از شخص دیگری مشاوره بگیرند.

هرگاه احساس کردید خود همه چیز را می‌دانید و نیازی به یادگیری هیچ چیز جدید ندارید، آن لحظه به زندگی خود نگاه کنید؛ اگر مشکلی در زندگی‌تان وجود دارد که نیاز به حل دارد، مطمئن باشید که چیزهای زیادی برای یاد گرفتن وجود دارد. بنابراین برای دستیابی به یک مدیریت مالی شخصی صحیح، با افراد متخصص اقتصادی مشورت کنید.

آن‌ها ایرادهای مالی شما را بررسی خواهند کرد. یادتان باشد مشورت حتماً باید با افراد متخصص در این زمینه صورت بگیرید. مشورت گرفتن از افراد ناآگاه، نه تنها اشتباه است، بلکه می‌تواند منجر به شکست شما شود.

طی کردن قدم‌های رسیدن به مدیریت مالی شخصی، شما را در سطح بالاتری از نظر مالی قرار می‌دهد. اگر تمام اصول فوق را رعایت کنید، موقعیت‌های کاری بهتری را جذب خواهید کرد و با افراد بهتری (از نظر شخصیتی و داشتن تفکر سازنده) آشنا خواهید شد. اگر طی کردن این مراحل برای‌تان سخت است، این جمله را به یاد داشته باشید که: «موفق شدن سخت است، اما موفق نشدن هزاران بار سخت‌تر است!»

۳ نرم‌افزار برتر مدیریت مالی شخصی در جهان

از دهه ۱۹۸۰ میلادی، نرم‌افزهای مدیریت مالی شخصی ایجاد شدند و تا به امروز همچنان مورد استفاده افراد زیادی قرار گرفته‌اند. اگر بخواهیم به ترتیب بهترین و کاربردی‌ترین نرم‌افزارهای مدیریت مالی شخصی را نام ببریم، نرم‌افزارهای زیر در اولویت قرار خواهند گرفت:

  • نرم‌افزار «کوئیکن» – Quicken

کوئیکن قدیمی‌ترین نرم‌افزار مدیریت مالی شخصی در جهان است که امتیاز بهترین نرم‌افزار مدیریت مالی شخصی جهان را در سال ۲۰۱۹ ازآن خود کرد. از جمله ویژگی‌های این نرم‌افزار می‌توان به قابلیت‌های بودجه‌بندی، پیگیری بدهی‌ها، مدیریت پس‌انداز، آموزش سرمایه‌گذاری، قابلیت ارتباط با اکسل، پرداخت مستقیم قبوض، برآورد ارزش دارایی خالص و ….. اشاره کرد.

  • نرم‌افزار «مینت» – Mint

مینت، یکی دیگر از نرم‌افزارهای برتر مدیریت مالی شخصی است که امکان پیگیری کلیه دارایی‌ها، درآمد، سرمایه‌گذاری‌ها، کارت‌های اعتباری، بدهی‌ها و امور مالی را برای شما فراهم می‌کند. این برنامه همچنین ابزار مناسبی برای بودجه‌بندی و برنامه‌ریزی هزینه‌های شماست که می‌تواند دید روشنی نسبت به عملکرد مالی‌تان به شما نشان دهد.

  • نرم‌افزار «پرسونال کپیتال» – Personal Capital

پرسونال کپیتال هم یکی دیگر از بهترین نرم‌افزارهای مدیریت مالی شخصی در سطح جهان است که می‌تواند دید بسیار شفاف و واضحی نسبت به شرایط مالی‌تان در شما ایجاد کند. وجه تمایز اصلی این نرم‌افزار با سایرین در برنامه‌ریزی دوران بازنشستگی است. شما می‌توانید به کمک این سرویس نرم‌افزاری، هر ماه بخشی از درآمد خود را برای دوران‌بازنشستگی‌تان اختصاص دهید.

این سه مورد جزو برترین نرم‌افزارهای تحت وب مدیریت مالی شخصی در جهان بودند که هر فردی می‌تواند به کمک آن‌ها وضعیت مالی خود را مدیریت کند. از دیگر نرم‌افزارهای مدیریتی مشهور جهان می‌توان به باجت‌پلاس، باجت سیمپل، گودباجت، اینکس فایننس، باجت‌پلاس، ریدی فور زیرو و ….. اشاره کرد.

البته تمام این برنامه‌ها با زبان انگلیسی طراحی شده‌اند و بازدهی زیادی برای فارسی‌زبانان ندارند. همچنین امکان پرداخت قبوض و پشتیبانی از کارت‌های اعتباری این نرم‌افزارها هم در کشور ایران بلااستفاده خواهد بود. به همین خاطر در ادامه سه مورد از نرم‌افزارهای کاربردی ایرانی مدیریت مالی شخصی را به شما معرفی خواهیم کرد تا از آن‌ها به‌راحتی استفاده کنید.

۳ نرم‌افزار مدیریت مالی شخصی ایرانی

خوشبختانه برنامه‌نویسان کشورمان موفق شده‌اند برای امر مدیریت مالی شخصی هموطنان، انواع نرم‌افزار و اپلیکیشن مدیریت مالی شخصی ایجاد کنند که می‌توان به کمک آن‌ها شرایط مالی خود را بررسی و برنامه‌ریزی کرد. از جمله این سرویس‌ها می‌توان به سه اپلیکیشن پرطرفدار مدیریت مالی شخصی ایرانی زیر اشاره کرد:

  • اپلیکیشن «پارمیس همراه»

برنامه پارمیس همراه یکی از بهترین سرویس‌های مدیریت مالی شخصی ایرانی است که امکان استفاده گروهی و خانوادگی را نیز برای کاربران خود ایجاد کرده است. یعنی شما می‌توانید به کمک این سرویس، علاوه بر شرایط مالی خود، شرایط مالی سایر افراد خانواده‌تان را نیز مدیریت کنید. این سرویس از زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی پشتیبانی می‌کند.

از جمله ویژگی‌های برتر پارمیس همراه می‌توان قابلیت‌های مدیریت هزینه‌ و درآمد، پیگیری بدهکار و بستانکار، ارتباط با بخش مخاطبین تلفن همراه، امکان تعریف حساب در سه سطح، مدیریت حساب‌های بانکی، مدیریت وام، بدهی و دارایی، مدیریت چک و اسناد پرداختی و دریافتی، بودجه‌بندی، پشتیبانی از تقویم شمسی، میلادی و قمری، امکان انتخاب انواع ارز به عنوان واحد پولی رایج، تهیه گزارش اکسل و پشتیبان‌گیری خودکار را نام برد.

  • اپلیکیشن «فانوس»

سرویس هوشمند فانوس یکی دیگر از برنامه‌های رایج مدیریت مالی شخصی ایرانی است که امکانات بسیاری را در دسترس مخاطبان خود قرار می‌دهد. فانوس می‌تواند با ثبت خودکار هزینه و درآمد شما، در نهایت به شما پیشنهادهای اقتصادی ارائه ‌کند.

این سرویس همچنین با مقایسه هزینه‌های شما با سایر افراد، به شما اعلام می‌کند که چقدر بیشتر یا کمتر از دیگران خرج کرده‌اید. وقتی به سقف هزینه‌هایی که در فانوس تعیین کرده‌اید نزدیک شوید، این برنامه به شما اعلان می‌دهد.

از امکانات دیگر فانوس می‌توان به پشتیبان‌گیری خودکار، خروجی اکسل، ثبت خودکار تراکنش‌ها، دسته‌بندی خودکار دخل و خرج، معرفی گزینه‌های سرمایه‌گذاری، معرفی وام، قابلیت اضافه کردن دسته‌بندی‌های شخصی و ….. اشاره کرد.

  • اپلیکیشن «قیاس»

استفاده از سرویس قیاس با ارائه امکاناتی ساده برای تمام کاربران با هر سطحی قابل انجام است. استفاده از قیاس کاملاً رایگان است و شما می‌توانید در محیط کاربری ساده و راحت آن مدیریت مالی شخصی خود را انجام دهید.

قیاس دارای قابلیت‌های ارائه گزارش و نمودارهای متنوع، تعریف انواع حساب، مدیریت نسخه‌های پشتیبان دراپ‌باکس، ثبت تراکنش‌های بانکی، ثبت دریافت و پرداختی روزانه، امکان ثبت یادآوری، بدهی، هزینه و درآمد، قابلیت ثبت وام، ارتباط آسان با تیم پشتیبانی و ….. است. این سرویس مبتنی بر اندروید بوده و برای تمام کاربران تلفن‌های هوشمند قابل استفاده خواهد بود.

اگر مدیریت مالی به‌صورت دستی برایتان کاری زمان‌بر و دشوار است، می‌توانید تمام عملیات مدیریت شخصی مالی خود را به کمک سرویس‌های ایرانی موجود انجام دهید. خوشبختانه با پیشرفت هر روزه تکنولوژی، هربار استفاده از سرویس‌های متنوع باعث راحت‌تر شدن زندگی افراد می‌شود.

سخن نهایی

افراد به کمک مدیریت شخصی مالی می‌توانند با بودجه‌بندی اختصاصی و بررسی هزینه‌های خود، از مشکلات مالی رها شده و به استقلال مالی دست پیدا کنند. خوشبختانه انواع نرم افزار حسابداری شخصی برای کامپیوتر و موبایل در دسترس عموم قرار دارد تا بتوانند مدیریت شخصی مالی خود را به صورت مجازی ثبت و بررسی کنند.

مدیریت مالی شخصی یا حسابداری شخصی از ضروریات رسیدن به رفاه و آرامش مالی در آینده است. توصیه‌های اقتصادی حاکی از  آن است که به‌جای گرفتن وام‌های جدید، سعی کنید تمام بدهی‌های خود را صاف کرده و  برای پوشش دادن هزینه‌های سنگین زندگی‌تان به فکر افزایش درآمدتان باشید. افزایش درآمد در عصر حاضر کار راحتی بوده و به کمک انجام کارهای نیمه‌وقت، دورکاری و راه‌اندازی استارت‌آپ‌های آنلاین به‌راحتی امکان‌پذیر است.

برخی از سوالات رایج:

۱. مدیریت مالی شخصی به چه معناست؟

مدیریت مالی شخصی شامل مجموعه فعالیت و برنامه ریزی هایی ست که یک فرد در زندگی شخصی خود انجام می دهد تا به اهداف و برنامه های خود برسد.

۲. به چه طریق می توان به مدیریت شخصی مالی رسید؟
۱. به دخل و خرج هایتان توجه داشته باشید.
۲. اهداف مالی خود را بررسی کنید.
۳. بودجه بندی خود را یادداشت کنید.

۳. چگونه می توان برنامه مشخصی برای مدیریت مالی شخصی داشت؟
این موضوع با توجه به شرایط هر فرد متفاوت است در حالت کلی با داشتن اطلاعات کافی از بودجه هر فرد و کنترل دخل و خرج می توان به این تسلط رسید.




تاریخ: چهار شنبه 22 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست