آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

شاید شما هم در مورد بهترین سیستم همکاری در فروش تحقیق کرده‌اید و به‌دنبال پیدا کردن پرسودترین سیستم همکاری در فروش هستید. ایده‌ای که در پشت سیستم همکاری در فروش با پورسانت بالا وجود دارد این است که شما محصولات دیگران را اغلب از طریق یک شبکه وابسته تبلیغ می کنید.

اما در حقیقت مردم به لطف بازاریابی شما خرید می کنند ، کمیسیون دریافت می کنید. جالب است بدانید که در سال‌های اخیر همکاری در فروش محصولات آموزشی (همکاری در فروش محصولات دیجیتال) هم رونق زیادی داشته است.

اگر محصولی دارید و می خواهید فروش بیشتری داشته باشید، می‌توانید از طریق یک برنامه وابسته به مروجین انگیزه مالی بدهید. اگر محصولی ندارید و می خواهید پول در بیاورید، می توانید محصولی را که احساس می کنید ارزش دارد تبلیغ کنید و از آن به عنوان بازاریاب وابسته درآمد کسب کنید.

قبلا در مورد همکاری در فروش صحبت کرده‌ایم اما اکنون میخواهیم بدانیم که در بهترین سیستم همکاری در فروش (همکاری در فروش با پورسانت بالا) ایران و جهان چیست، طرف‌های آن چه کسانی هستند و چطور شروع کنیم؟ بنابراین بیایید به راهنمای بازاریابی افیلیت مارکتینگ خود برویم.

همکاری در فروش چیست؟

همکاری در فروش یا افیلیت‌ مارکتینگ (Affiliate Makreting) همانطور که از نامش هم مشخص است به همکاري در فروش یک محصول یا خدمت خاص اطلاق می‌گردد.

وقتی یک تولیدکننده بزرگ محصولات خود را به بازار عرضه می‌کند، افراد می‌توانند برای همکاری در فروش محصولات آن اعلام آمادگی کنند. آنگاه بین تولیدکننده و مشتریان افرادی به عنوان همکار فروش قرار می‌گیرند که مشتریان بیشتری برای خرید به تولیدکننده اصلی ارجاع می‌دهند و بابت هر مشتری که خرید انجام دهد، پورسانتی را از تولیدکننده اصلی دریافت می‌کنند.

تصور کنید شما به صورت عمده از خارج کشور اسباب‌بازی خاصی را وارد کشور می‌کنید یا از تولیدکننده‌های داخلی به‌صورت عمده خرید می‌کنید. البته خودتان هم می‌توانید تولیدکننده آن اسباب‌بازی باشید؛ در هر صورت شما فروشنده‌ای هستید که می‌خواهید محصولی که در دست دارید را به‌صورت گسترده با نرخ مصوب به فروش برسانید.

در این‌صورت شما برای فروش گسترده خود به بازاریابان زیادی نیاز خواهید داشت. بازاریابانی که به‌ صورت اینترنتی اقدام به معرفی و فروش محصول شما کنند، سیستم همکاری در فروش ایجاد می‌کنند؛ در واقع شما بخش بزرگی از محصولات خود را با سیستم همکاري در فروش عرضه کرده‌اید.

اگر چه مصرف‌کنندگان نهایی با همان نرخ مصوب محصول شما را دریافت می‌کنند اما شما باید از سود خود به افرادی که همکاري در فروش کرده‌اند پورسانت یا کمسیون بدهید. افرادی که در سیستم همکاري در فروش کار می‌کنند، با عنوان بازاریابان اینترنتی، بازاریاب وابسته یا تبلیغ‌کننده هم خوانده می‌شوند. هدف اصلی از ایجاد سیستم‌های همکاري در فروش، افزایش فروش است.

فرق همکاری در فروش با ویزیتوری

با توجه به تعریفی که از شغل همکاري در فروش ارائه دادیم، ممکن است این سوال هم برای شما ایجاد شده باشد که آیا همکاري در فروش همان ویزیتوری است؟ جواب این سوال «خیر» است.

همکاری در فروش همان ویزیتوری نیست؛ اگرچه شباهت‌های زیادی به هم دارند اما متفاوت از هم هستند. وقتی شما به عنوان یک ویزیتور استخدام می‌شود، محصولات فیزیکی یا خدمات یک شرکت را به‌صورت حضوری (ویزیت کردن) به مشتریان معرفی کرده و در برابر هر فروشی که انجام دهید، پورسانت مشخصی دریافت می‌کنید.

این در حالی است که در سیستم همکاری در فروش هیچ ویزیت یا فروش حضوری صورت نمی‌گیرد. هرآنچه که شما با سیستم همکاري در فروش عرضه می‌کنید باید به صورت اینترنتی باشد. مراحل انجام این کار در ادامه بررسی خواهد شد.

تعاریف مربوطه به بهترین سیستم همکاری در فروش

بهترین تعریف از همکاری در فروش را می‌توان در درآمد غیرفعال هوشمند یافت:

حتما می‌دانید که همکاری در فروش به فرآیند بدست آوردن پورسانت با تبلیغ محصولات دیگران (یا شرکت) گفته می‌شود. شما محصولی را که دوست دارید پیدا می‌کنید ، آن را برای دیگران تبلیغ می‌کنید و برای هر فروشی که دارید بخشی از سود خود را کسب می کنید.

با این حال، وب سایت‌ های معتبر در مورد ۴ طرف مختلف درگیر صحبت می کند: تولید کننده و فروشنده محصول و بازاریاب افیلیت. بهترین سایت ها برای همکاری در فروش با پورسانت بالا کدام است؟

وقتی نوبت به بازاریابی فروش می‌رسد، دو معادله وابسته وجود دارد: تولید کننده و فروشنده محصول و بازاریاب افیلیت.

بنابراین همکاری در فروش می تواند به عنوان روند گسترش ایجاد محصول و بازاریابی محصول و معرفی محصول در بین احزاب مختلف شناخته شود ، جایی که هر یک از طرفین با توجه به سهم خود سهمی از درآمد دریافت می کنند.

فقط تبلیغ یا فقط ایجاد محصول نیست که شما را به عنوان بازاریاب افیلیت مارکتینگ ها مشخص می کند.


شما می توانید هم ایده همکاری در فروش دهید و هم بازاریاب و همچنان از ایده اصلی تقسیم درآمد سود ببرید.

حال بیایید به تمام قسمت‌های بهترین سیستم همکاری در فروش نگاهی بیندازیم.

همکاری در فروش: این حزب بعضاً به عنوان ناشر نیز شناخته می شود. افلیت مارکتینگ‌ها می‌توانند به صورت فردی یا حتی به صورت زنجیره‌ای یا شرکت‌های بزرگ مانند بوش و…  باشند. یک تجارت همکاری در فروش می تواند هر ماه چند صد دلار کمیسیون یا ده ها میلیون دلار درآمد کسب کند.

 

این جایی است که بازاریابی برای بهترین سیستم همکاری در فروش اتفاق می‌افتد. یک افیلیت مارکتینگ یک یا چند محصول وابسته را تبلیغ می‌کند و سعی می کند مشتریان بالقوه را از ارزش محصول بازرگان جذب و متقاعد کند تا در نهایت خرید آن را انجام دهند. این امر می‌تواند با راه اندازی یک وبلاگ بررسی محصولات فروشنده حاصل شود.

مصرف کننده: مشتری یا مصرف کننده سیستم همکاری در فروش را دور و برش پیدا می کند. بدون فروش ، هیچ کمیسیونی برای توزیع وجود ندارد و هیچ درآمدی برای تقسیم وجود ندارد.

افیلیت مارکتینگ شما در بهترین سیستم همکاری در فروش سعی خواهد کرد در هر کانالی که صلاح می داند، اعم از شبکه اجتماعی، بیلبوردهای دیجیتالی یا از طریق موتور جستجو با استفاده از بازاریابی محتوا در وبلاگ ، به مصرف کننده بازاریابی کند.

این که آیا مصرف کننده می داند که آنها بخشی از سیستم بازاریابی شرکت های همکاری در فروش هستند یا خیر ، بیشتر به شرکت افیلیت بستگی دارد.

برخی تصمیم می گیرند که به مصرف کنندگان خود اطلاع دهند و شرکت های همکاری در فروش بیشتر تمایل دارند در مورد انگیزه بازاریابی خود از نظر مالی شفاف باشند ، اما برخی دیگر این کار را نمی کنند.


آنها اجازه می دهند سیستم ردیابی در پس زمینه کار کند ، جایی که مشتری می تواند روند خرید را مثل همیشه دنبال کند و شرکت وابسته همچنان در ازای کارمزد پرداخت می شود.

مصرف کننده معمولاً قیمت بالاتری به بازاریاب شرکت وابسته پرداخت نمی کند ، زیرا هزینه شبکه وابسته قبلاً در قیمت خرده فروشی لحاظ شده است.

شبکه: فقط برخی قسمت شبکه را از معادله بازاریابی همکاری در فروش در نظر می گیرند. اما یک راهنمای بازاریابی همکاری در فروش باید شامل شبکه‌های زیادی باشد  زیرا در بسیاری از موارد، یک شبکه به عنوان واسطه بین شرکت افیلیت و بازرگان کار می کند.

در حالی که می توانید دوره آنلاین شخصی را ایجاد کرده و فقط یک سهم مستقیم از درآمد را با آنها ترتیب دهید ، به شبکه ای مانند ClickBank یا کمیسیون اتصال اجازه پرداخت و تحویل محصول را می‌دهد تا نکته جدی تری در مورد بازاریابی همکاری در فروش شما ایجاد کند.

بعضی اوقات، شرکت‌های افیلیت مجبورند از طریق یک شبکه وابسته از طریق آن شرکت کنند تا حتی بتوانند محصول را تبلیغ کنند. به عنوان مثال، این اتفاق می افتد اگر تاجر فقط برنامه همکاری در فروش خود را در آن شبکه مدیریت کند.

سپس شبکه وابسته به عنوان پایگاه داده بسیاری از محصولات عمل می کند، که بازاریاب شرکت های همکاری در فروش می توانند از بین آنها محصولات موردنظر را انتخاب کنند.

در مورد تبلیغ کالاهای مصرفی ، مانند ابزار ، کتاب ، اسباب بازی و وسایل خانگی ، بزرگترین شبکه همکاری در فروش ، آمازون است. برنامه افیلیت Amazon Associates به شما امکان می دهد هر کالایی را که در سیستم عامل آنها فروخته می شود تبلیغ کنید. آمازون یکی از بهترین سیستم همکاری در فروش جهان را دارد. همکاری در فروش کالای ایرانی به چه صورتی است؟


هر کسی می تواند ثبت نام کرده و سپس یک لینک همکاری در فروش سفارشی برای محصولات آمازون ایجاد کند. اگر شخصی از طریق لینک شما خرید کند ، کمیسیون کمی بدست می آورید.

با روشن شدن اصطلاحات اساسی، بیایید نمای کلی از چگونگی شروع کار با بازاریابی شرکت های همکاری در فروش خود داشته باشیم.

مزایای همکاری در فروش

سیستم افیلیت یا همکاري در فروش مزایای زیادی دارد که می‌تواند به عنوان یک شغل اصلی و پردرآمد در نظر گرفته شود. افرادی که کارمند یا دانشجو هم هستند، می‌توانند به عنوان یک شاغل پاره‌وقت به آن نگاه کنند. مزایای این نوع از سه کسب و کار موفق در ایران به قرار زیر است:

  • نیاز به سرمایه‌گذاری ندارد.
  • نیاز به تولید محصول یا انبار کردن آن وجود ندارد.
  • وسیله کار همکاری در فروش تنها یک اتصال اینترنتی به همراه کامپیوتر، لپ‌تاپ یا گوشی هوشمند است.
  • در هر زمان و مکانی قابل انجام است.
  • می‌تواند به عنوان یک شغل خانگی و کار در منزل انتخاب شود.
  • درآمد آن نامحدود است.
  • و …..

معایب همکاری در فروش

همکاری در فروش علی‌رغم مزایایی که دارد، معایبی هم دارد که باعث می‌شود افرادی با انجام آن مخالف باشند یا کلاً آن را رد کنند. البته مانند هر شغل یا پیشه دیگر انتظار نمی‌رود تمام آراء ممکن به سود این کسب‌وکار باشد.

بالاخره سلایق، علایق و ارزش‌های خاصی در بین افراد وجود دارد که باعث می‌شود نظرات متفاوتی نسبت به یک کسب‌وکار داشته باشند. تعدادی از آراء مخالف به همکاري در فروش به‌ خاطر مشکلات زیر است:

  • ایجاد ترافیک بالای سایت برای فروش بیشتر کاری زمان‌بر و نسبتاً دشواری است.
  • بازاریابان هیچ کنترلی بر روی کیفیت و معرفی محصولات ندارند.
  • تعداد رقیبان در این کار بسیار زیاد است.
  • برخی از شرکت‌ها بدقول هستند و پول همکاران فروش خود را به موقع پرداخت نمی‌کنند.
  • و ….

همانطور که قبلاً گفتیم، هرکاری که در ظاهر راحت به نظر می‌رسد، دردسرهای خاصی هم دارد. در مورد سیستم همکاري در فروش هم مشکلاتی که عنوان کردیم وجود دارد. بنابراین تنها افرادی می‌توانند این شغل را انتخاب کنند که چالش‌های آن را پذیرفته و بتوانند از موانع این کار عبور کنند.




تاریخ: سه شنبه 21 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

بازاریابی برونگرا از مهم‌ترین مباحث بازاریابی مطرح شده در سال‌های اخیر است. بازاریابی به عنوان یک فرآیند مدیریتی اجتماعی تعریف می شود که به وسیله آن افراد و گروهها از طریق تولید و مبادله کالا و خدمات با یکدیگر به وسیله ابزار مهم و واسطه ای به نام پول و در محلی به نام بازار به تأمین نیازها و خواسته های خود اقدام می نمایند.

فلسفه‌های مدیریت بازاریابی شامل چه مواردی است؟

فلسفه تولید

این فلسفه یکی از قدیمی ترین فلسفه های بازاریابی می باشد، سازمانها و شرکتهایی که از این فلسفه پیروی می کنند معتقد هستند که مصرف کنندگان خواستار اجناس ومحصولاتی هستند که در دسترس آنها بوده و توانایی خرید آن را داشته‌اند. بنابراين مديريت اين شركت‌ها تمام تلاش‌هاي خود را در بهبود توليد و توزيع متمركز مي‌نمايند.

فلسفه کالا

شرکتهایی که فعالیت خود را بر پایه این فلسفه بنا نهاده اند بر این اصل معتقدند که مصرف کنندگان کالایی را می خرند که بهترین کیفیت،عملکرد و شکل را دارا باشد و بدین جهت تمام انرژی خود را به بهبود بخشیدن دایمی کالا اختصاص می دهند.

فلسفه فروش

بسیاری از مؤسسات تولیدی ،خدماتی و تجاری، مفهوم و فلسفه فروش راسر لوحه نگرش بازاریابی خود قرار می دهند. سازمان‌هایی که از این فلسفه پیروی می کنند، براین باورند که مصرف کنندگان از کالاهای تولیدی آنها به اندازه کافی نمی خرند مگر اینکه سازمان کوشش وسیعی را در زمینه های فروش شخصی و تبلیغات و ترویج کالاهای خود انجام دهد.

 

فلسفه بازاریابی

پیروان این فلسفه ،شناخت و ارضاء نیاز ها و خواسته های مشتریان را در بازارهای هدف ، بهترین راه نیل به اهداف سازمانی می دانندو معتقدند که در راستای مقابله با رقبا باید هر چه بیشتر رضایت مصرف کننده راجلب نمایند.


انواع بازاریابی:

هر چند که در مقاله ای جداگانه درباره انواع بازاریابی گفته ایم اما می توان به دسته بندی زیر نیز تقسیم بندی نمود.

بازاریابی تبدیلی

 شیوه بازاریابی تبدیلی ،زمانی به کار گرفته می شود که برای کالاها و خدمات عرضه شده شرکت،تقاضای منفی وجود داشته باشد یعنی مردم تمایلی برای خرید و استفاده آنها نداشته و نگرش منفی نسبت به به آن کالا ها دارند حتی حاضرند با پرداخت مبلغی از خرید و مصرف آن صرف نظر کنند.

بازاریابی انگیزشی

بازاریابی انگیزشی یا تحریکی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که تقاضای برای کالا وجود نداشته و مردم نسبت به محصول بی اعتنا باشد.

بازاریابی توسعه (آشکار کردنی)

این نوع بازاریابی به منظور پاسخگوئی به تقاضای نهان یا پنهان مصرف کننده بالقوه،به کار گرفته می شود. تقاضای پنهان حالتی از تقاضا است که کالا یا خدمتی مورد نیاز عده زیادی از مردم است.

بازاریابی مجدد(بازاریابی احیائی)

در بعضی از مواقع ممکن است تقاضابرای محصول مورد نظر کمتر از دوره های قبل پیش بینی شودو در صورت ادامه روند فعلی کالا یا خدمت مزبور،شرکت تعدادی از مشتریان خود را از دست بدهد چرا که تمام اشیاء،خدمات،ایده ها،تفکرات،مکانها و سازمانها در نهایت تقاضای متزلزل و تنزلی را تجربه خواهند کرد.

بازاریابی همزمان یا تبدیلی

در بعضی از مواقع عرضه و تقاضا با هم برابر نیستند یعنی ممکن است در بعضی از فصول سال عرضه بیشتر از تقاضا و برعکس در فصول دیگری از سال تقاضا بیشتر از عرضه باشد. برای مثال هتلهای موجود در مناطق گرمسیر در فصل تابستان کمتر از ظرفیت ودر فصل زمستان بیش از حد رزو می شوند.

بازاریابی محافظتی یا (ابقائی)

مطلوبترین حالتی از تقاضا که مؤسسات با آن روبرو می شوند،حالت تقاضای کامل است که در آن سطح عرضه و تقاضا در زمان معینی با هم برابرند البته این از مواردی است که به ندرت برای مؤسسات پیش می آید.

بازاریابی تضعیفی (بازاریابی برای کاهش تقاضا)

در بعضی از مواقع، تقاضا برای یک محصول یا خدمت خیلی بیشتر از عرضه آن است.این حالت که به تقاضای بیش از حد معروف است نوعی از تقاضاست که معمولاً در شرایط جنگی و یا در هنگام بحرانهای اقتصادی و سیاسی ناگهانی و غیر منتظره اتفاق می افتد.

بازاریابی مقابله‌ای

در بازاریابی مقابله ای،مدیران سعی در از بین بردن تقاضا دارند و می کوشند خود کالا را به طور ذاتی نامطلوب جلوه دهند،که این وظیفه را اصطلاحاً بازاریابی مقابله ای ،بازاریابی مخالف،عدم فروش و یا ضد بازاریابی می نامند.

بازاریابی برونگرا چیست؟(بازاریابی بیرونی چیست)

outbound marketing چیست؟ بازاریابی برونگرا یکی از قدیمی­ترین روش­های بازاریابی است که قدمت آن به قرن­ها قبل می­رسد و  یکی از روشهای بازاریابی آفلاین است. این روش بازاریابی قدمی هنوز بسیار کهنه نشده و به تاریخ نپیوسته و هنوز نیز کاربرد دارند.

در بازاریابی برونگرا ایجاد مدیریت ارتباط با مشتری همواره از طرف  کسب­وکار است. در روش قدیمی بازاریابی برونگرا کسب و کار می­خواد به هر طریقی شده به مشتری بفروشد در بازاریابی برونگرا ارتباط یک­طرفه است.

در این نوع از بازاریابی فروشنده هیچ تلاشی برای ایجاد ارزش ندارد و سرگرم کردن و آموزش مخاطب اهمیت چندانی ندارد. رایج ترین روش­های بازاریابی برونگرا شامل موارد زیر است:

تبلیغات رادیوئی، تلوزیونی و تبلیغ در نشریات

زمانی که رادیو در دهه ۱۹۲۰ محبوب بود تبلیغ کنندگان تبلیغات فروانی در رادیو انجام می­دادند زمانی که مخاطب مشغول شنیدن آهنگ یا گوش دادن به گزارش یک بازی از طریق رادیو بود تبلیغ کنندگان در این میان وقفه ایجاد می­کردنند و تبلیغات خود را به گوش مخاطب می­رساندند.

با به صحنه درآمدن تلوزیون تبلیغ رادیویی بسیار کم‌رنگ شد و پس از آن بازاریابان تبلیغات خلاقانه خود برای جلب توجه مخاطب و پول درآوردن از این طریق را آغاز کردند.

برای تبلیغ از طریق نشریات شاید آن­قدر ناخوشایند نباشد که هنگام ورق زدن روزنامه و نشریات در لابه­لای آن با تبلیغات مواجه شوید.

تبلیغات و بازاریابی دهان به دهان

بازاریابی دهان به دهان به اینصورت است که یک مشتری تجربه مثبت خود از خرید یک محصول یا دریافت یک خدمت را به مشتری دیگری انتقال می­دهد واو هم تجربه مثبت خود را به فرد دیگری انتقال می­دهد و این زنجیره ادامه پیدا می­کند. البته لازم به ذکر است که امروزه مردم از فضای انلاین برای به اشتراک گذاشتن تجربه های خود استفاده می­کنند.

علائم، تابلوها و تبلیغات محیطی

بیلبوردهای تبلیغاتی برای اولین بار در آمریکای شمالی ظاهر شدند. همه ما در سطح شهر با بیلوردهای تبلیغات فراوانی روبه­رو شدیم که شاید به عقید افراد بسیاری باعث زیبا شدن سطح شهر­ها شده­ است.

ارائه رایگان محصولات یا پاداش­های جانبی

تبلیغ به نحوی که نمونه رایگان محصول در اختیار مصرف کننده قرارگیرد در ایران زیاد مرسوم نیست ولی در خارج از کشور در بسیاری از فروشگاه‌­ها نمونه رایگانی از محصول در اختیار مصرف کننده قرار می­گیرد.

این کار کمک می‌کند تا در صورت رضایت از آن محصول نمونه پولی آن تهیه شود.این کار مخصوصا در مورد مواد خوراکی انجام می­شود. ولی تبلیغ اوتباند به نحوه­ی پاداش جانبی در ایران تقریبا مرسوم است به اینصورت که مثلا شما محصولی خریداری کنید و دو عدد از آن محصول دریافت کنید یا خدمتی را خریداری کنید و خدمت مکملی به عنوان پاداش دریافت کنید.

اسپانسر شدن در رویداد های بشر دوستانه، ورزشی و موارد مشابه

در کشور ایران بازاریابی اوتباند به صورت اسپانسر شدن رویدادهای ورزشی علاوه بر تبلیغ محصول یا مزایای نیز برای شرکت­ها داد مثلا محروم شده از مالیات

  • پخش کردن تراکت در سطح شهر نیز از روش های بازاریابی اوتباند است.
  • فلایرها و تراکت های تبلیغاتی
  • حضور در نمایشگاه های محلی و تجاری

تفاوت بازاریابی برونگرا(اوتباند مارکتینگ) و بازاریابی درونگرا(اینباند مارکتینگ) چیست؟

بازاریابی درونگرا همان بازاریابی انلاین است و بازاریابی برونگرا همان بازاریابی آفلاین است بازاریابی برونگرا شیوه قدیمی تری است. بازاریابی درونگرا یا همان بازاریابی ربایشی به اینصورت عمل می­کند که محصول در بازاریابی ربایشی چیزی است که برای مشتری ما مطلوب به نظر برسد یا به دلیل نیاز خود به دنبال آن می­گردد.

چیزی که در بازاریابی برونگرا در برابر مخاطب قرار می­ گیرد معمولا ناخواسته و مزاحم است. در بازاریابی برونگرا معمولا تبلیغات به صورت ناخواسته است مثلا هنگام تماشای فیلم ناخواسته در میان برنامه آگهی بازرگانی پخش می­شود و تبلیغات محصولی در این میان می­خواهد که توجه شما را به خود جلب کند.

در حقیقت به همین دلیل است که بازاریابی برونگرا عموماٌ ناخواسته است و به آن بازاریابی مزاحم نیز می­گویند. امروزه دیگر مانند گذشته مردم به روش­های برونگرا بها نمی­دهند و حتی تلاش می­کنند تا به هر طریقی در برابر هجمه آن قرار نگیرند.

به عنوان مثال بسیاری از مردم هنگام پخش آگهی بارزگانی کانال تلوزیون را عوض می کنند؛ اگثر مردم ایمیل خود را به گونه ایی تنظیم می­کنند که بیشتر ایمیل های تبلیغاتی به طور خودکار در پوشه اسپم قرار می­گیرند یا بدون باز شدن حذف می­شوند و استفاده از برنامه های مسدود کنند.

 

تبلیغات یا (Ad-bloker) به یک عرف رایج تبدیل شده است در نتیجه بازاریابانی که صرفا از روش­های برونگرا استفاده می­کنند دیگر کارآمدی و بازدهی که قبلا شاهد آن بودند را دریافت نمی­کنند. در مقابل؛ بازار یابی ربایشی فرصت ورود به زندگی مخاطب هدف را در اختیار بازاریاب قرار می دهد.

برای مثال، شرکت شما می­تواند به جای استفاده از تبلیغات تلوزیونی یک راهنما یا پست وبلاگی جامعی را تهیه و منتشر نماید هنگامی که مشتری به محتوای شما نیاز پیدا کند با استفاده از جستجو آن را پیدا خواهد کرد و با شرکت‌تان آشنا می شود.

پر واضح است که قدرت اعتماد آفرینی این روش در مقایسه با تبلیغات آزاردهنده مرسوم به مراتب بیشتر است و چه بسا با صرف هزینه کمتر بازده بیشتری را نیز عاید شما کند.

به علاوه، همان طور که گفته شد، در بازاریابی درونگرا یا اینباند به جای اینکه بازاریاب با مشتری بلقوه تماس بگیرد، مشتری خودش به سراغ کسب و کار می ­آید که همین خود تفاوت اساسی بین بازاریابی درونگرا و بازاریابی برونگرا محسوب می­شود.

در بازاریابی اوتباند در ایران چه چیز حائز اهمیت است؟

زمان:

در مورد زمان تبلیغ یا ترویج محصول یا فروشگاهتان باید تصمیم های استراتژیک اتخاذ نمایید. در این جا، قسمت فصلی بودن از بخش فروش در بررسی کسب و کارتان مفید واقع می شود. چندین موضوع حائز اهمیت هستند.

نخست اینکه آیا زمان هایی از سال وجود دارند که عملکرد طبقه محصول شما به طور کلی از عملکرد شرکتتان به طرز چشمگیری بهتر باشد؟ اگر وجود دارد، دلیل آن چیست؟

آیا می توانید برای افزایش فروش طی دوره ای که مشتریان طبقه محصول شما به طور طبیعی در نرخ های بالاتری خرید می کنند، کاری انجام دهید؟ دوم اینکه آیا می خواهید تمام طول سال، تبلیغ و ترویج نمایید، یا در دوره های قوی تر فروش یا در دوره های ضعیف تر؟

سومین موضوع اینکه شما باید تصمیم بگیرید آیا می خواهید پیش از دوره های اوج فروش، طی آنها یا در میان آنها تبلیغ و ترویج نمایید؟ و در آخر، باید منافع و ظرفیت تولیدتان را در نظر بگیرید. چنانچه، دوره های اوج کنونی فروش فصلی شما، شما را به فعالیت با حدوداً تمام ظرفیتتان واداشته است، قادر نخواهید بود تا فروشتان را در این دوره خیلی افزایش دهید.

بودجه:

برای دستیابی به اهداف بازاریابی تان، باید در مورد استراتژی های بودجه مربوط به موضوع هایی نظیر هزینه سرمایه گذاری برای یک محصول جدید؛ این که آیا فروش برندها، فروشگاه ها یا نواحی کشور با فروش ضعیف تر را افزایش دهید.

یا این که آیا مشتریان بیشتری به برندها یا فروشگاه های قویترتان جذب نمایید، تصمیم گیری نمایید.همچنین به بودجه کل باید توجه شود. آیا شرکت شما قصد دارد برای بازاریابی و تبلیغات، درصدی از فروش را متناسب با سال های گذشته هزینه کند؟

آیا به این دلیل که پیش بینی های فروش و اهداف بازاریابی تهاجمی جدید نیاز دارید، بودجه بازاریابی را افزایش می دهید؟ بر روی جزئیات واقعی بودجه در بخش بودجه برنامه بازاریابی تأکید خواهد شد.

رقابت:

بررسی کسب و کار ممکن است نشان دهد که مسئولیت کامل افول شرکت شما در سهم بازار تقریبا با یک رقیب تنها است، یا یک رقیب جدید در حال ورود به بازار است، یا یک شرکت تنها با گروهی از رقبا ممکن است بر جایگاه یابی منحصربفرد شما در بازار پیشی گرفته باشند.

در این صورت، شما باید یک استراتژی بازاریابی رقابتی در برنامه بازاریابی تان ایجاد نمایید.

قیمت گذاری:

یکی از مواردی که باید بررسی شود این است که در مقایسه با رقبایتان قیمت های بالا استفاده می کنید یا پایین، یا اینکه قیمتی مطابق آنها دارید و برای مزیت رقابتی بر خدمات ویژگی های برتر محصول تکیه می کنید.

 

آیا با استراتژی های قیمت بالا حاشیه ها را حفظ می کنید، یا به منظور ایجاد خرید آزمایشی از حاشیه ها و قیمت های پایین تر استفاده می نمایید؟ همچنین بررسی نمایید که آیا قیمت گذاری شما در سطح ملی یکسان است، یا بازار به بازار، فروشگاه به فروشگاه یا مشتری به مشتری متغیر است؟

محصول:

باید در ارتباط با محصولات جدید، گسترش خطوط محصول، بهبود محصول، نحوه معرفی محصول به مشتری و ایجاد یا بهبود خطوط محصول ضعیف تر یا تداوم به بیشترین میزان رساندن خطوط محصول پرفروش تر تصمیم های استراتژیک اتخاذ نمایید.

۸ مثال موفق اوتباند مارکتینگ در ایران

  1. تبلیغات شرکت عالیس در رادیو و تلویزیون
  2. اسپاسنر شدن اپراتورهای تلفن همراه در سمینارها
  3. تبلیغات دهه ۷۰ و ۸۰ شرکت داروگر
  4. ارائه سیم کارت رایگان رایتل به دانشجوها
  5. پیامک‌های تبلیغاتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه
  6. ایمیل‌های دیجی‌کالا برای سبد خریدهای رها شده
  7. سال‌نامه‌های برخی از بانک‌ها در پایان هر سال
  8. تبلیغات محیطی شرکت نامی‌نو

بازاریابی برونگرا، همانطور که از نام آن هم پیداست، به روش‌هایی اشاره دارد که از بیرون بر مخاطبین و مشتریان تأثیر می‌گذارد. برای مثال، وقتی شما در حال رانندگی هستید، به یک سرعت‌گیر می‌رسید و سرعت‌تان را کم می‌کنید، فردی تراکت به دست به شما نزدیک می‌شود و یکی از تراکت‌ها را در ماشین‌تان می‌اندازد.

این مثال را می‌توان نمونه بارز بازاریابی برونگرا یا اوتباند مارکتینگ در نظر گرفت. یعنی شما برای دریافت یک محصول تقاضا نکرده‌اید، بلکه افرادی دیگر به‌صورت ناخواسته اقدام به معرفی محصولات یا خدمات خود به شما کرده‌اند. اگرچه انتقادهای زیادی به این نوع از بازاریابی وارد شده، اما قطعاً نمی‌توان آن را به ‌صورت کامل رد کرد و برچسب منفی به آن زد. بنابراین در ادامه، ابتدا مزایا و سپس معایب بازاریابی برونگرا «Outbound Marketing» را بررسی خواهیم کرد.

مزایای بازاریابی برونگرا

اگر چه معایب بازاریابی برونگرا یا اوتباند مارکتینگ بیشتر از مزایای آن است، اما ترجیح دادیم تا ابتدا در مورد مزایای آن صحبت کنیم. چرا که این نوع از بازاریابی برای اهداف خاصی انجام می‌شود و گاهی مواقع برای برخی از برندها نقش تعیین کننده دارد. پس مزایای این روش را می‌توان به صورت زیر بیان کرد:

  • پیدا کردن بازار هدف کسب‌وکارهای نوپا

مطمئناً وقتی شما کسب‌وکار خود را به تازگی راه‌اندازی کرده باشید، مشتریان آنچنانی ندارید، چون هنوز مردم شما و برندتان را نمی‌شناسند. بنابراین برای شناخته شدن – چه در فضای آنلاین و چه در بازار فیزیکی – به زمان و تلاش زیادی نیاز دارید. استفاده از اوتباند مارکتینگ در چنین شرایطی برای معرفی شما، محصول یا خدماتتان کاملاً به‌جا خواهد بود.

آن‌گاه با متوصل شدن به چاپ و پخش تراکت، ایمیل دادن، پیامک‌های انبوه و سایر روش‌های برونگرا، می‌توانید برند خود را تا حد زیادی به بازار کاری خود معرفی کنید. البته بهتر است از بازاریابی برونگرا و درونگرا در کنار هم استفاده شود. به طوری که افراد در محیط آنلاین از طریق جستجوی کلمات کلیدی، توسط گوگل شما را پیدا کنند و افراد در محیط آفلاین نیز از طریق روش‌های برونگرا به شما برسند.

  • آگاهی دادن به افراد

گاهی خدمات و محصولاتی که توسط یک فرد یا تیم کاری ارائه می‌شود، واقعاً کاربردی و مفید هستند. مانند پخش محصولات ارگانیک گیاهی، گوشتی و ….. حالا ممکن است بخش زیادی از افراد جامعه از وجود چنین امکانی بی‌اطلاع باشند.

اینجاست که اوتباند مارکتینگ برای آگاهی دادن به مردم می‌تواند تأثیرگذار و حتی ضروری باشد. پس هرگاه که قصد داشته باشیم مردم را به صورت آفلاین از وجود محصول یا خدمت کاربردی و مفیدی آگاه کنیم، اوتباند مارکتینگ یکی از بهترین انتخاب‌های موجود خواهد بود.

  • سرگرم کننده

تبلیغات تلویزیونی و رادیویی نیز نمونه‌های قدیمی و بارز بازاریابی برونگرا هستند که به صورت‌هایی بسیار سرگرم کننده ساخته می‌شوند. اگرچه بیشتر بزرگسالان از چنین تبلیغاتی بیزارند، اما اکثر کودکان عاشق جلوه‌های بصری و انیمیشنی این تبلیغات هستند و گاهی از روی همین آگهی‌ها می‌خواهند که والدین محصولات خاصی را برای آن‌ها تهیه کنند.

برخی از بزرگسالان نیز گاهاً از طریق همین آگهی‌ها از وجود یک محصول باکیفیت آگاه شده و آن را سفارش داده‌اند. پس جلوه‌های صوتی، بصری و سناریوهای خلاقانه تبلیغات تلویزیونی و رادیویی می‌توانند برای برخی‌ها مفید و سازنده باشند.

معایب بازاریابی برونگرا

پس از بررسی مزایای بازاریابی برونگرا، حالا می‌خواهیم معایب این روش را بررسی کنیم که البته بیشتر از مزایای آن حائز اهمیت هستند. معایب این روش بازاریابی به قرار زیر است:

  • هزینه بالا

تبلیغات تلویزیونی، رادیویی، پیامک‌های انبوه، تماس‌های تلفنی، چاپ بیلبورد و آگهی، خرید بانک ایمیل برای ارسال ایمیل تبلیغاتی و …. همگی برای صاحب یک کسب‌وکار هزینه‌بر هستند. به‌طوری که هزینه چند ثانیه تبلیغات تلویزیونی، می‌تواند میلیون‌ها تومان برای کسب‌وکار هزینه در پی داشته باشد. این در حالی است که برخی از روش‌های انیباند مارکتینگ یا درونگرای بازاریابی، هیچ هزینه‌ای برای کسب‌وکار در بر ندارند (مانند بهینه‌سازی صفحات محصول در وبسایت).

  • اثربخشی اندک

اگرچه بازاریابی برونگرا در گذشته بازخوردهای خوبی برای کسب‌وکارها در پی داشت، اما در عصر جدید که بیشتر روش‌های تبلیغاتی در محیط رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی پیاده‌سازی می‌شوند، اثربخشی بازاریابی برونگرا به شدت کاهش یافته است (امروزه مردم به‌جای وقت گذراندن جلوی تلویزیون، به گشت و گذار در رسانه‌های اجتماعی مشغول می‌شوند و در محیط آن‌ها نیز به‌راحتی محصولات مورد نظر خود را می‌یابند!)

  • ماهیت مزاحمتی

در تمام روش‌های بازاریابی برونگرا، درخواست یا پیشنهاد تهیه یک محصول یا استفاده از خدمات خاصی، توسط صاحبان برندها به مشتریان ارائه می‌شود. این در حالی است که در سایر روش‌های بازاریابی، این خود مشتریان هستند که با جستجو، محصول موردنظرشان را می‌یابند.

همین که صاحبان برندها برای معرفی محصول خود پیش‌دستی می‌کنند، برای افراد آزار دهنده است و باعث مزاحمت می‌شود. حتماً برای شما هم پیش آمده که وقتی مشغول یک کار حساس هستید، فردی تماس می‌گیرد و با اصرار از شما می‌خواهد که محصول وی را سفارش دهید.

وقتی هم که مخالفت می‌کنید، با تعریف و تمجید از محصول خود، در صدد ترغیب شما برمی‌آید. این مورد و دیگر موارد مشابه آن، ضمن ایجاد مزاحمت برای افراد، اثربخشی پایینی هم برای کسب‌وکارها دارند. ایمیل‌های تبلیغاتی که اینباکس‌ها را پُر می‌کنند نیز بسیار آزاردهنده‌اند.

  • کاهش نرخ بازگشت سرمایه

از زمانیکه اثربخشی بازاریابی برونگرا کاهش پیدا کرده، طبیعتاً نرخ بازگشت سرمایه این روش هم با کاهش روبه رو شده است. به طوری که ممکن است کسی هزینه بسیاری را برای انواع تبلیغات برونگرا صرف کند، اما نتواند هزینه تبلیغ را با فروش اندکی که صورت گرفته جبران نماید.

  • استفاده ناشیانه افراد

ممکن است با مطالعه مشکلاتی که تا به اینجا برای بازاریابی برونگرا ارائه کردیم، از خود بپرسید: «پس چرا هنوز هم افراد از این روش تبلیغاتی به‌صورت گسترده استفاده می‌کنند؟» جواب این سؤال را می‌توان در نحوه استفاده افراد از این روش بدست آورد. در واقع اگر به شیوه‌ای هوشمندانه از روش‌های بازاریابی برونگرا استفاده شود، نه تنها باعث مزاحمت و بیزاری نیست، بلکه می‌تواند نتایج و اثربخشی قابل توجهی را به همراه داشته باشد.

برای مثال، می‌توان تیم فروش را آموزش داد که در تماس‌های تلفنی خود با افراد، زیاد اصرار نکنند و اگر دیدند که فرد موردنظر مشغول انجام کار خاصی است، از وی معذرت‌خواهی کرده و تماس خود را قطع کنند.

می‌توان آگهی‌های تلویزیونی را به‌جای پخش در وسط سریال‌های حساس و پرطرفدار، به صورت زیرنویس ارائه کرد یا درست قبل از شروع فیلم‌های جذاب، پخش کرد. بهرحال روش‌های بسیاری وجود دارد که می‌توان از مزاحمت روش اوتباند مارکتینگ کاست، اما متأسفانه بیشتر افراد از این روش، به صورت بسیار ناشیانه استفاده می‌کنند.

  • امکان آسان بلاک کردن این نوع از تبلیغات

ممکن است فردی هزینه بسیاری را صرف ایمیل مارکتینگ و پیامک تبلیغاتی کند. حال آن‌که بلاک کردن ایمیل‌ها و پیام‌های تبلغاتی بسیار آسان است. گاهاً نیمی از ایمیل‌ها و پیامک‌ها به دست افراد نمی‌رسند، چراکه آن‌ها بخش ایمیل‌ها و پیام‌های تبلیغی تلفن همراه خود را بلاک کرده‌اند. پس عملاً نیمی از هزینه پرداخت شده توسط صاحب کسب‌وکار، به هدر می‌رود.

سخن نهایی

دنیای کسب‌وکار و بازاریابی، دنیای بسیار وسیعی است و نمی‌توان تنها از یک زاویه به مراتب آن نگریست. ممکن است افرادی، بسیار بدبینانه در مورد بازاریابی برونگرا قضاوت کنند، اما افرادی دیگر بتوانند به صورت هوشمندانه از این روش استفاده کرده و بازخوردهای خوبی هم دریافت کنند.

در واقع اگر یک کسب‌وکار از آغاز فعالیت خود بتواند مراحل کنترل کیفیت را لحاظ کرده و به شیوه‌ای صادقانه و خدمت‌گذارانه فعالیت کند، هر روش تبلیغاتی – اعم از سنتی و مدرن، برونگرا یا درونگرا، آنلاین یا آفلاین – می‌تواند نتایج خوبی را به همراه داشته و محبوبیت آن برند در بین مردم را رقم بزند. پس هرگز به صورت یک‌جانبه در مورد هیچ روشی تصمیم‌گیری نکنید و حتماً گزینه‌های بیشتری را مورد بررسی قرار دهید.

برخی از سوالات رایج

بازاریابی برونگرا چیست؟(بازاریابی بیرونی چیست)

بازاریابی برونگرا یکی از قدیمی­ترین روش­های بازاریابی است که قدمت آن به قرن­ها قبل می­رسد و یکی از روشهای بازاریابی آفلاین است. این روش بازاریابی قدمی هنوز بسیار کهنه نشده و به تاریخ نپیوسته و هنوز نیز کاربرد دارند.

در بازاریابی برونگرا در ایران چه چیز حائز اهمیت است؟

  • زمان
  •  بودجه
  • رقابت
  •  قیمت گذاری
  • محصول

تفاوت بازاریابی برونگرا(اوتباند مارکتینگ) و بازاریابی درونگرا(اینباند مارکتینگ) چیست؟

بازاریابی درونگرا همان بازاریابی انلاین است و بازاریابی برونگرا همان بازاریابی آفلاین است بازاریابی برونگرا شیوه قدیمی تری است. بازاریابی درونگرا یا همان بازاریابی ربایشی به اینصورت عمل می­کند که محصول در بازاریابی ربایشی چیزی است که برای مشتری ما مطلوب به نظر برسد یا به دلیل نیاز خود به دنبال آن می­گردد.




تاریخ: دو شنبه 20 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست
 

بازاریابی درونگرا از مهم‌ترین مباحث بازاریابی مطرح شده در سال‌های اخیر است. در سال‌های اخیر بیشتر وبسایت‌ها و شرکت‌ها تلاش کرده‌اند تا با استفاده از بنرها، ویدیوهای تبلیغاتی و سایر شیوه‌های تبلیغات سنتی به جذب مشتری بپردازند.

اما این روزها دو دلیل مهم مانع از جذب مشتری برای این گونه شرکت‌ها می‌‌شوند؛ یکی این که افزونه‌ها و برنامه‌های مسدودکننده تبلیغ یا همان Ad Blocker مانع از نمایش این تبلیغات می‌‌شوند و دلیل مهم‌تر این که مخاطبان امروزی از تبلیغات (به خصوص تبلیغات مستقیم) متنفر شده‌اند.

این روزها به قدری تبلیغات زیاد شده‌اند که در همه جا به چشم می‌خورند، از پوسترها و بیلبوردهای خیابان و مترو گرفته تا تبلیغات تلوزیونی و فضای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی. این حجم عظیم تبلیغات باعث شده است که مخاطب امروزی (مخصوصاً کاربران اینترنت) از تبلیغات فراری باشد، به همین دلیل است که هنگام تبلیغات بازرگانی صدا و سیما بسیاری از افراد سریعاً شبکه را عوض می‌‌کنند!

بنابراین شرکت‌ها دریافتند که نوع جدیدی از بازاریابی برای جذب مخاطب و مشتری مورد نیاز است. یکی از روش‌های مشهور و مدرن روش بازاریابی درونگرا است که در ادامه به این نوع بازاریابی خواهیم پرداخت.

تعریف ساده بازاریابی درونگرا

inbound marketing چیست؟ بازاریابی درونگرا یک شیوه بازاریابی است که طوری طراحی شده است تا بجای استفاده از تبلیغات مستقیم برند، محصول یا خدمات به منظور جذب مشتری، به گونه‌ای عمل کند که مشتری‌های بالقوه خودشان به سمت آن‌ها جذب شوند.

در این شیوه با ایجاد یک ارتباط صمیمی و دائمی با مشتریان احتمالی، مشتریان کنونی و مشتریان وفادار، به آن‌ها کمک می‌کنیم تا به اهداف خود برسند. چرا؟ چون وقتی مشتری موفق شود، شما نیز موفق خواهید شد!

 

از دیدگاه بازاریابی دیجیتال، این روش به این معنی است که با استفاده از کانال‌های مختلف بازاریابی مانند بازاریابی محتوا، سئو و بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، با روش‌هایی خلاقانه به جذب مشتری بپردازیم.

هدف یک کمپین بازاریابی درون‌گرا افزایش آگاهی از برند، جذب ترافیک باکیفیت و ایجاد ارتباط دوطرفه با استفاده از رسانه‌های مختلف است. وبسایت هاب‌اسپات (Hubspot) که مدیر آن از بنیان‌گذاران روش بازاریابی درونگراست، این نوع بازاریابی را روند جذب، تبدیل و هدایت مشتری تعریف می‌کند.

با استفاده از انواع محتوا و در طول چند مرحله، بازاریابی درونگرا بهترین روش برای تبدیل یک غریبه (کسی که هیچ اطلاعی از برند ما ندارد) به یک مشتری وفادار و دائمی است.

مقایسه بازاریابی درونگرا و برون گرا

تاکنون حتماً حدس زده‌اید که بازاریابی برون‌گرا در نقطه مقابل بازاریابی درون‌گرا قرار دارد. بازاریابی درونگرا بر روی جذب مشتری به داخل رسانه‌های ما (مثل وبسایت یا شبکه اجتماعی) تمرکز دارد، در حالی که بازاریابی برون گرا در واقع فریاد زدن برند و خدمات ما با استفاده از تبلیغات است. هدف بازاریابی ربایشی به دست آوردن توجه است در حالی که هدف بازاریابی برون گرا خریدن توجه است.

تفاوت دیگر این دو نوع بازاریابی به نوع استفاده از رسانه‌های مختلف باز می‌گردد که در ادامه توضیح خواهیم داد:

استفاده از مالکیت رسانه و پوشش رسانه‌ای در اینباند مارکتینگ:

مالکیت رسانه: کنترل رسانه‌هایی مانند وبسایت، وبلاگ، پروفایل شبکه‌های اجتماعی یا کانال یوتیوب در دست خود ماست و ما تعیین می‌کنیم که چه چیزی را چگونه و در چه زمانی منتشر کنیم. در بازاریابی درونگرا ما از رسانه‌هایی استفاده می کنیم که مالکیت آن‌ها متعلق به ماست.

پوشش رسانه ای: منظور از پوشش رسانه‌ای، توجهی است که ما در رسانه‌های دیگران بر اثر انتشار محتوای باکیفیت کسب می‌کنیم. با تولید محتوای باکیفیت و مفید ما مورد توجه رسانه‌های سنتی و آفلاین مانند مجلات و روزنامه‌ها قرار می‌گیریم و در واقع ما فعالیت و اعتبار ما را پوشش می‌دهند. همچنین این کار باعث افزایش پوشش ما در وبسایت‌های دیگر، رسانه‌های خبری آنلاین، شبکه‌های اجتماعی (که متعلق به ما نیست) و … می‌‌شود.

استفاده از رسانه های پولی در بازاریابی برون گرا: بازاریابی برون گرا برای جذب مشتریان جدید نیاز زیادی به رسانه‌ها و تبلیغات پولی دارد. این رسانه ها می‌توانند تبلیغات بیلبوردی و تبلیغات محیطی، تبلیغات کلیکی و تبلیغ در شبکه‌های تلوزیونی باشند.

رسانه‌های پولی حتی می‌توانند شامل تبلیغات پولی در اینستاگرام، فیسبوک و سایر شبکه‌های اجتماعی باشند.

نکته: استفاده از تبلیغات شبکه‌های اجتماعی معمولاً به بازاریابی برون گرا مربوط می‌‌شوند اما باید توجه داشت که گاهی اوقات این تبلیغات راهی مؤثر برای بهبود عملکرد کمپین‌های بازاریابی ربایشی هستند.


مزایا بازاریابی درونگرا(بازاریابی ربایشی)

از جمله مزایای بازاریابی ربایشی می‌توان موارد زیر را برشمرد:

  • دائمی است و تا مدت زیادی اثرگذار خواهد بود

برخلاف بازاریابی برون گرا که فقط در طول یک کمپین تبلیغاتی وجود دارد، کمپین‌های درونگرا زمان انقضا ندارند. محتواهای متنی و ویدیویی، ایمیل‌ها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی شما از بین نخواهند رفت و صفحات وبسایت شما همیشه در موتورهای جست و جو باقی خواهند ماند. البته این ماندگاری با تلاش فراوان و صرف زمان زیادی به دست خواهد آمد.

  • لیدهای مرتبط‌تری تولید می‌کند (مشتریان راغب‌تر را جذب می‌کند)

یکی از مهم‌ترین مزایای این نوع بازاریابی ایجاد ارتباط با مشتریان بالقوه یا همان لید است. با تولید محتوای مرتبط با محصول یا حوزه کاری خود، شما مشتریانی را جذب خواهید کرد که علاقه بیشتری به محصولات و خدمات شما دارند. در بازاریابی درونگرا مشتریان به سمت شما می‌آیند و قاعدتاً مشتریانی بیشتر جذب می‌‌شوند که به حوزه کاری شما علاقه بیشتری داشته باشند.

  • باعث بهبود جایگاه برند شما خواهد شد

اینباند مارکتینگ با تولید محتوای مفید به رفع مشکل مشتریان بالقوه کمک می‌کند و راه‌حل‌هایی کاربردی برای مشکل آن‌ها پیشنهاد می‌کند. کمک کردن و آموزش مشتریان باعث بهبود موقعیت برند شما به عنوان متخصص در زمینه کاریتان می‌‌شود. این بهبود موقعیت باعث می‌‌شود که شما مزیت رقابتی بیشتری نسبت به رقبای خود داشته باشید.

  • باعث افزایش اعتماد می‌‌شود

با کمک به مشتریان برای حل مشکلات رایج آن‌ها، شما به عنوان یک برند باعث ایجاد اعتماد در مشتریان خواهید شد. این اعتماد به این دلیل ایجاد می‌‌شود که مشتریان با ورود به وبسایت شما بدون مشاهده تبلیغات مستقیم اطلاعات زیادی کسب می‌‌کنند و می‌توانند تا حد زیادی مشکلاتشان را برطرف کنند.

آن ها از طریق شما به هدفی که دنبال می‌کردند، می‌رسند بنابراین به شما اعتماد خواهند کرد. حال نوبت شماست که از این اعتماد استفاده کنید و ارتباط قوی‌تری شکل دهید.

هزینه کمتر بازاریابی درونگرا و بازدهی بالا
  • مقرون به صرفه است

یکی دیگر از مزایای بزرگ بازاریابی ربایشی در بیشتر موارد مقرون به صرفه بودن آن است. بازاریابی ربایشی می‌تواند بسیار ارزان باشد زیرا تنها با استفاده از یک وبسایت و وبلاگ است می‌توانید آن را انجام دهید.

 

البته به طور معمول شما نیاز به یک تیم متخصص (شامل تولیدکنندگان محتوا، توسعه دهندگان، دیجیتال مارکترها و … )، ابزارهای لازم برای اجرای کمپین‌ها و نگه‌داری وبسایت و سایر هزینه‌ها خواهید داشت اما شاید تمام این‌ها به اندازه هزینه چند ماه تبلیغات در رسانه‌های مختلف هم نباشد.

این را هم باید در نظر گرفت که نتایج به دست آمده با صرف این هزینه‌ها در اینباند مارکتینگ، تا سال‌ها باقی خواند ماند.

  • باعث بیشتر دیده شدن شما خواهد شد

بیشتر دیده شدن برند، محصولات و خدمات از اهداف اولیه بیشتر کمپین‌های بازاریابی هستند. با تولید محتوا و ارتباط دائمی با مشتریان و مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی و وبسایت، شما همواره در معرض دید مخاطبان هدف خود خواهید بود.

بدون منتشر کردن محتوا و ترویج آن‌ها در کانال‌های مختلفی مانند موتورهای جست و جو، کمتر در معرض دید قرار خواهید گرفت.

همچنین با استفاده از بازاریابی موتورهای جست و جو شما به مخاطبان کاملاً جدیدی دسترسی خواهید داشت و بازدیدکنندگان ارگانیک شما مدام در حال افزایش خواهند بود.

  • باعث فروش و بازاریابی همزمان می‌‌شود

اینباند مارکتینگ وظایف تیم فروش و بازاریاب‌ها را ساده‌تر خواهد کرد. تیم فروش می‌تواند به بازاریاب‌ها (دیجیتال مارکترها) برای تولید و توزیع محتوا کمک کند.

هر دو تیم می‌توانند نیروهای خود را در تعیین یک استراتژی برای افزایش ترافیک، ایجاد لید، مدیریت ارتباط با مشتریان و تبدیل آن‌ها به مشتریان دائمی، ترکیب کنند.

افزایش فروش به کمک بازاریابی درونگرا
  • این روش از دید مشتریان بالقوه و کنونی پذیرفته شده است

همان‌طور که در اوایل مقاله هم گفتیم نمایش بی وقفه تبلیغات مستقیم باعث ایجاد حالت دفاعی در مشتریان و در نهایت نادیده گرفتن پیام‌های تبلیغاتی خواهد شد.

در یک کلام مشتریان از بازاریابی و تبلیغات خوششان نمی‌آید؛ ولی در روش بازاریابی درونگرا ما محتوا را در سایت یا شبکه اجتماعی قرار می‌دهیم و منتظر می‌مانیم تا مشتری خود به سراغ آن‌ها بیاید.

به همین دلیل بیشتر مورد پذیرش مخاطیبان قرار خواهد گرفت. کسانی که محتوای شما را پیدا می‌‌کنند معمولاً به چیزی که شما می‌فروشید علاقه دارند و هر زمان که مایل باشند می‌توانند محصولات شما را خریداری کنند.

  • با شیوه‌های سنتی بازاریابی نیز کنار می‌آید

شما می‌توانید در کمپین‌های بازاریابی ربایشی از شیوه‌های مربوط به بازاریابی برون‌گرا نیز استفاده کنید، برای مثال می‌توانید از تبلیغات کلیکی، تبلیغات شبکه‌های اجتماعی و یا حتی تبلیغات تلوزیونی برای نمایش بیشتر کمپین‌ها و ترویج محتوای خود کمک بگیرید.

۲ مثال بسیار مهم از بازاریابی درونگرا:

۱- بازاریابی محتوا:

طبق تعریف وبسایت معتبر هاب اسپات، بازاریابی محتوا یا کانتنت مارکتینگ فرآیند برنامه ریزی، تولید، توزیع و انتشار محتوا به منظور جذب مخاطب هدف است. بازاریابی محتوا به شما کمک می‌کند تا آگاهی از برند خود را افزایش دهید، فروش خود را بیشتر کنید و ارتباطی قوی با مخاطبان و مشتریان خود ایجاد کنید. بازاریابی محتوا آن قدر در بازاریابی درونگرا اهمیت دارد که بسیاری از افراد این دو اصطلاح را بجای یکدیگر بکار می‌برند.

از جمله تاکتیک‌هایی که می‌توان در بازاریابی محتوا بکار برد وبلاگ نویسی، تهیه اینفوگرافی و کتاب الکترونیک است.

۱-۱- وبلاگ:

تحقیقی که در سال ۲۰۱۹ توسط وبسایت  Stateofinbound.com منتشر شد نشان می‌دهد که دیجیتال مارکترهایی که وبلاگ‌نویسی را در اولویت استراتژی خود قرار می‌دهند، تا ۱۳ برابر بیش از سایرین به اهداف خود دست پیدا می‌‌کنند.

این تحقیق همچنین نشان می‌دهد، کسانی که حداقل ۱۶ محتوا در ماه در وبلاگ خود قرار می‌دهند، حدود ۳.۵ برابر ترافیک وبسایت بیشتر و ۴.۵ برابر لید بیشتری نسبت به شرکت‌هایی تولید می‌کنند که تنها چند بار در ماه وبلاگ خود را آپدیت می‌‌کنند (کسانی که وبلاگ دارند اما به آن توجه چندانی نشان نمی‌دهند).

هر چقدر که وبلاگ شما ارزش بیشتری تولید کنید و آموزش‌های کاربردی‌تری را به کاربر ارائه دهد، به برند شما بیشتر اعتماد خواهد شد و احتمال تبدیل شدن مخاطب به مشتری بالا می‌رود.

وبلاگ نویسی در جهت بازاریابی درونگرا

۲-۱- اینفوگرافی:

با این که نوشتن محتوای متنی اهمیت زیادی دارد اما افراد همیشه وقت کافی برای خواندن یک مقاله ۲۰۰۰ کلمه‌ای نخواهند داشت. گاهی وقت‌ها مخاطبان شما می‌خواهند با صرف زمانی اندک و در یک نگاه اطلاعات مورد نیاز خود را کسب کنند.

در این مورد یک اینفوگرافی با طراحی جذاب و محتوای مفید خود می‌تواند آن‌ها را به خود جذب کند. همچنین احتمال زیادی وجود دارد که آن را با دیگران به اشتراک بگذارند.

۳-۱- کتاب الکترونیک:

کتاب الکترونیک فرصتی است تا برای برند خود اعتبار و احترام بیشتری به وجود آورید. وقتی مخاطبی یک کتاب الکترونیک شامل اطلاعات مفید و کاریردی از شما بخواند و بتواند مشکلات خود را با استفاده از آن برطرف کنید، دیدگاه بسیار مثبتی نسبت به برند شما پیدا خواهد کرد.

مزیت مهمی که با استفاده از این کار می‌توانید به دست آورید، مبادله کتاب الکترونیک در مقابل اطلاعات تماس مخاطب است. این چیزی است که ارزش بسیار زیادی در بازاریابی دیجیتال دارد.

از دیگر انواع محتوایی که می توانید در استراتژی بازاریابی محتوا تولید کنید، ایجاد وبینارهای کاربردی، تولید پادکست و انتشار آن‌ها در رسانه‌های مختلف، تولید ویدیوهای آموزشی و سرگرم کننده، تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی و … اشاره کرد.

۲- سئو (بهینه‌سازی موتورهای جستجو):

سئو یک روش بازاریابی بسیار مهم است که می‌تواند موارد قبلی که به آن اشاره شد را بسیار مؤثرتر کند. سئو در واقع به مجموعه اقداماتی گفته می‌‌شود که باعث می‌‌شود محتوای شما بیشترین بازدید را در موتورهای جستجوگری مانند گوگل و بینگ داشته باشد.

تفاوتی ندارد که محتوای شما تا چه اندازه خوب و کاربردی باشد، اگر محتوای شما در معرض دید مخاطبان قرار نگیرد هیچ فایده‌ای نخواهد داشت.

 

حال چرا سئو تا این حد در دیده شدن محتوا و برند شما تأثیر گذار است؟ زیرا بیشترین بازدید وبسایت‌ها از طریق موتورهای جستجوگر است (برای مثال ۴۳% بازدید دیجی کالا از طریق گوگل است) و حدود ۹۰ درصد جستجوها از طریق گوگل صورت می‌گیرد.

قرار گرفتن محتوای شما در صفحه اول گوگل (به خصوص رتبه‌های میانی و بالا) تضمین می‌کند که محتوای شما به طور قطع دیده خواهد شد.

بازاریابی درون گرا راهی برای بازاریابی به سبک مدرن

شما چنانچه به دنبال مقاله بازاریابی درون گرا باشید، متوجه خواهید شد که این بازاریابی تا چه حد جز مهم‌ترین چرخه‌های بازاریابی محسوب؛ چراکه بازاریابی درون‌گرا به واسطه شبکه‌های اینترنتی توانسته تحول عظیمی را به وجود آورد. البته با وجود انواع تبلیغات شاید افراد نتوانند به انواع بازرایابی اعتماد نمایند. به همین خاطر شما باید انواع ابزارهای بازاریابی درون گرا را بشناسید تا به کمک این ابزارها قادر باشید به بهترین شکل ممکن بازاریابی خود را آغاز کنید.

تبلیغات امروزه به عنوان یکی از آزاردهنده‌ترین موارد می‌تواند منجر به دلزدگی مشتری نسبت به یک محصول گردد. بدین ترتیب شما برای این که بتوانید یک بازاریابی درون گرا موفق را تجربه کنید، باید سعی کنید تا حد امکان به واسطه روش‌های اصولی و استاندارد انواع تبلیغات را مدنظر داشته باشید. در این بین، صددرصد ابزارهای بازاریابی درونی می‌تواند به شما به نحو احسن کمک کند؛ چرا که این نوع بازاریابی باعث خواهد شد که شما به بازدهی بالاتر در کار خود فکر کنید. تنها کافی است انواع مقاله را برای بازاریابی درونگرا مورد استفاده قرار دهید، تا به وسیله آن این قدرت را داشته باشید که بتوانید بهترین روش را برای فروش انواع محصولات خود به کارگیرید.

اهمیت سئو در بازاریابی درون گرا

فراموش نکنید که مقاله بازاریابی درون گرا به شما کمک می‌کند که بتوانید بدون هرگونه تبلیغات آزاردهنده و به قول معروف مستقیم، برای یک محصول مشتری را به بهترین شکل ممکن ترغیب کنید. البته نمونه بازاریابی درون گرا در حال حاضر مشخص کرده است که این نوع بازدهی با مزایا خود تا چه حد می‌تواند برای فروش محصولات شما گزینه مناسبی به حساب آید.

اگر نام سئو را شنیده باشید به خوبی متوجه خواهید شد که یکی از ابزارهای بازاریابی درون گرا توجه به بهینه‌سازی سئو و همچنین بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی متفاوت به واسطه انواع مقاله در‌باره بازاریابی درونگرا است که بتوانید با هزینه پایین و سبکی کاملا مدرن بهترین مسیر بازاریابی را طی کنید؛ چراکه بازاریابی درونگرا به راحتی به واسطه تکنیک‌ها و قواعد مشخص خود می‌تواند انواع برندسازی را برای افراد آسان کند.

در بازاریابی ماندگار بمانید

اشما خواهید توانست به وسیله انواع نمونه بازاریابی درون گرا و با پوشش‌دهی منحصربه‌فرد رسانه‌ای به بهترین شکل ممکن به تبلیغات خود فکر کنید؛ چراکه در بازاریابی درون گرا تا حدودی از تبلیغات کلیکی خبری نیست و شما لازم نیست که بخواهید برای بازاریابی خود به هزینه‌های بی مورد توجه کنید.

ماندگاری مطالب و محتوای شما در جست‌وجوگر‌های گوگل باعث می‌شود تا شما قادر باشید همگام با مطالعه مقاله بازاریابی درونگرا به تلاش خود به شکل هدفمندتری فکر کنید؛ چراکه بسیاری از پست‌ها و عموما تولید محتوای شما در انواع شبکه‌های اجتماعی در طولانی مدت باقی می‌ماند و به مسیر صحیح و مناسب بازاریابی شما اشاره می‌کند. به همین دلیل است که ما به شما مطالعه انواع مقاله درمورد بازاریابی درونگرا را پیشنهاد می‌دهیم. مقاله به این موضوع اشاره می‌کند که شما می‌توانید به این بازار به دید بسیار جدی و سازماندهی شده نگاه کنید و یک فرآیند دائمی را در نظر داشته باشید. بازاریابی درون گرا شما را به بهترین شکل ممکن به فردی قدرتمند تبدیل می‌کند که می‌تواند مشتریان اصلی خود را جذب کنید و به این شکل محصولات شمال به شکل هدفمندتری به فروش خواهند رسید و شما همیشه خواهید توانست آمار فروش محصولات خود را به واسطه مشتریان ثابت مدیریت کنید و در دست داشته باشید.

توجه به قدرت محتوای متنی در بازاریابی درون گرا

به هیچ عنوان قدرت محتوای متنی را دست کم نگیرید؛ چرا که شما به واسطه انواع محتوای با کیفیت و بدون کپی این قدرت را خواهید داشت همان که در مقاله بازاریابی درون گرا به آن اشاره می‌شود، به مخاطب خود بفهمانید که ماهیت اصلی محصول شما در مورد چیست؟ و شما قصد دارید که چگونه در مورد محصولات خود صحبت کنید. به همین خاطر تولید محتوای قوی همیشه جزء ابزارهای مهم در بازاریابی درونگرا به حساب می‌آید تا بتوانید به نحو احسن از مزایای آن به شکل کاملا استاندارد استفاده کنید. اهمیت تولید محتوا به شکلی بالا است که اگر شما به اصول و تکنیک‌های منحصربه‌فرد تولید محتوا فکر نکنید و توجهی نداشته باشید شاید نتوانید آن‌چنان بازدهی بالایی را از بازاریابی درون‌گرا انتظار داشته باشید.

اعتماد مشتریان را به راحتی در بازاریابی درون گرا جلب کنید

البته نکته حائز اهمیتی که وجود دارد، فروش محصول و یا برندسازی آن تنها به واسطه کیفیت محصولات به واسطه اعتماد مشتریان است. چنانچه شما به مقاله بازاریابی درون گرا توجه کنید، متوجه خواهید شد که این نوع بازاریابی تا چه اندازه می‌تواند به بالا رفتن اعتماد مشتری کمک کند. شاید شما با استفاده نکردن از انواع تبلیغات کلیکی به صورت استاندارد به تبلیغات خود می‌اندیشید و این گونه نتیجه مناسب‌تری را می‌توانید در نظر بگیرید.

اگر به مطالعه در مورد مقاله بازاریابی درون گرا بپردازید به راحتی متوجه خواهید شد که این بازاریابی چگونه می‌تواند یک بازاریابی کم هزینه و در نتیجه مقرون به‌صرفه محسوب شود. تنها با توجه به برنامه‌ریزی و تخصص شما این قدرت را خواهید داشت که به بهترین شکل ممکن به برندسازی محصول خود فکر کنید. البته این بازاریابی هم هزینه‌های خاص خود را دارد اما نسبت به بازاریابی برون‌گرا از حساسیت و قیمت پایین‌تری برخوردار است.

که امروزه عموم مردم بیشتر زمان خود را در فضاهای اجتماعی سپری می‌کنند و به همین خاطر بازاریابی درون گرا می‌تواند باعث شود که افراد به شکل اصولی‌تر بتوانند با محصولات شما آشنا شوند. مقاله‌های بازاریابی درون گرا به شما این مورد را یادآوری می‌کند که برای دیده شدن احتیاج نیست که همیشه از بنر و تابلوهای تبلیغاتی استفاده کنید.

روشی آگاهانه را برای بازاریابی انتخاب کنید

چنانچه به نقشه کتاب الکترونیکی توجه کنید، متوجه خواهید شد که این کتاب‌ها تا چه حد می‌تواند با توجه به مقاله بازاریابی درون گرا برای محصول شما نقش مهم و کلیدی را ایفا کند؛ چرا که شما در کتاب‌های الکترونیکی این قدرت را دارید که به شیوه اصولی و کاملا صحیح به مشتریان خود نشان دهید که چگونه باید از محصولات شما استفاده کنند. این چنین بازدهی بالاتری را در فروش محصولات می‌توانید انتظار داشته باشید. عمدتا در این روزها به واسطه کاربرد تکنولوژی دانلود کتاب الکترونیکی می‌‌تواند ضروری‌ترین و آگاهانه‌ترین روشی باشد، که برای بازاریابی قادر است به صورت مقرون به‌صرفه عمل کند.

شما چنانچه به مقاله‌ بازاریابی درون گرا نگاهی بیندازید، به این نکته آگاه خواهید شد که تا چه میزان بازاریابی درون گرا می‌تواند کمک کند که شما علاوه‌بر بازاریابی قادر باشید از خدمات فروش ممتاز و درجه یک نیز بهره‌مند شوید؛ چرا که در این بین، شما هم محصول خود را به فروش می‌رسانید و حتی مراحل بازاریابی خود را به صورت کاملا حرفه‌ای ادامه می‌دهید. این همزمانی، یکی از مزایای بسیاری کلیدی و ارجح در بازاریابی درون گرا به حساب می‌آید که به هیچ عنوان نمی‌توان آن را نادیده گرفت. طبق روش‌های سنتی این نوع بازاریابی را عمدتا به عنوان بازاریابی مدرن می‌شناسند که با استفاده از ابزارهای خاص تکنولوژی و دیجیتال می‌توان به بهترین شکل ممکن کنترل و مدیریت بازاریابی را برای فروش بهتر و معقولانه به دست گرفت.

اهمیت بازاریابی درون گرا در ایران

اگر بخواهید که به دنبال محبوب‌ترین و پرطرفدارترین بازاریابی‌های درون گرا خصوصا در ایران باشید، صددرصد با دو گزینه روبه‌رو خواهید شد. اولین گزینه بازاریابی محتوا است که به وسیله محتوا می‌توان بهترین مسیر بازاریابی و فروش را مشخص کرد. اما نوع دیگر بهینه سازی سئو است که شما با این گزینه خواهید توانست سایت خود را در مطمئن‌ترین صفحات گوگل مشاهده کنید و واسطه آن اعتماد مشتریان را به نحو احسن بدست آورید. به همین خاطر است که امروزه در دنیای مجازی و یا صفحات مرورگر ما به راحتی می‌توانیم به کسب و کار انواع محصولات بدون صرف هزینه بالایی بپردازیم؛ چرا که دیگر از تبلیغات آنچنان آزاردهنده خبری نیست و به راحتی با روش‌های کاملا استاندارد می‌توان مردم را آگاه کرد که چگونه یک محصول بی‌نظیر و کاربردی را تهیه کنند. به همین خاطر توصیه ما به شما این است که مطالعه مقاله بازاریابی درون گرا را از یاد نبرید.

در هر کاری تخصصی عمل کنید

شما چنان چه به واسطه دانش بالاتر و با توجه به مقاله بازاریابی درون گرا  بتوانید به این نوع بازاریابی فکر کنید، صددرصد معقولانه‌تر و مقرون به صرفه‌تر خواهید توانست در دنیای بازاریابی حرفی برای گفتن داشته باشید. در هر صورت هر فعالیتی با فرایند یادگیری و تلاش نتیجه بهتری دارد. اما در این بین، چیزی که بسیار مهم است مزایای فوق‌العاده بازاریابی درون‌گرا است، که بدون شک هر فرد عاقلی به راحتی می‌تواند آن را در الویت انتخاب بازاریابی خود قرار دهد؛ چرا که کسب درآمد بالا برای همه در الویت قرار دارد و کاملا طبیعی است که افراد همیشه به دنبال بهترین و کم‌هزینه‌ترین راه باشند.

نتیجه‌گیری:

بازاریابی درونگرا، ربایشی یا همان اینباند مارکتینگ (Inbound Marketing) به زبان ساده راهی است برای به دست آوردن اعتماد مشتری با فراهم کردن راه‌حل‌ها و آموزش آنها به طور مجانی. بنابراین آنها به شما اعتماد خواهند کرد و با احتمال بسیار بیشتری از شما خرید خواهند کرد.

بازاریابی ربایشی ار سال ۲۰۰۶ و به کمک وبسایت هاب‌اسپات رفته رفته تبدیل به یک روش بازاریابی بسیار مشهور شد و هم اکنون بسیاری از شرکت‌های بزرگ و معتبر از این شیوه استفاده می‌‌کنند.

در این مقاله ما سعی کردیم موضوعات مربوط با این رویکرد بسیار با اهمیت در بازاریابی دیجیتال را بررسی کنیم تا بتوانیم از مزایای بی‌شمار آن بهره‌مند شویم.

معمولا اینباند مارکتینگ برای بسیاری از کسب‌وکارها نتایج فوق‌العاده درخشانی به همراه دارد و شما به کمک اصول اینباند مارکتینگ می‌توانید به رشد قابل توجهی دست پیدا کنید. نکته مهم در استفاده از اصول و تکنیک‌های اینباند مارکتینگ آن است که بتوانید به درستی از اصول این بازاریابی کمک بگیرید.

در حقیقت بسیاری از کسب‌وکارها از روش‌هایی استفاده می‌کنند که برای کسب‌وکارشان مناسب نیست، شما باید متناسب با حوزه مورد فعالیت‌تان و میزان گستردگی کسب‌وکارتان از اینباند مارکتینگ استفاده کنید تا به موفقیت برسید و در غیر این صورت صرفا دچار هزینه‌های سنگین شده‌اید.

برخی از سوالات رایج

تعریف ساده بازاریابی درونگرا چیست؟

بازاریابی درونگرا یک شیوه بازاریابی است که طوری طراحی شده است تا بجای استفاده از تبلیغات مستقیم برند، محصول یا خدمات به منظور جذب مشتری، به گونه‌ای عمل کند که مشتری‌های بالقوه خودشان به سمت آن‌ها جذب شوند.

مزایا بازاریابی درونگرا(بازاریابی ربایشی) چیست؟

  • دائمی است و تا مدت زیادی اثرگذار خواهد بود
  • لیدهای مرتبط‌تری تولید می‌کند (مشتریان راغب‌تر را جذب می‌کند)
  • باعث بهبود جایگاه برند شما خواهد شد
  • باعث افزایش اعتماد می‌‌شود
  •  مقرون به صرفه است
  •  باعث بیشتر دیده شدن شما خواهد شد
  •  باعث فروش و بازاریابی همزمان می‌‌شود
  •  این روش از دید مشتریان بالقوه و کنونی پذیرفته شده است
  • با شیوه‌های سنتی بازاریابی نیز کنار می‌آید

دو بازاریابی پرطرفدار درونگرا در ایران کدامند؟

  1. بازاریابی محتوا
  2. سئو (بهینه‌سازی موتورهای جستجو)



تاریخ: دو شنبه 20 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

سوشیال مارکتینگ چیست ؟ بازاریابی شبکه های اجتماعی از مهم‌ترین تکنیک‌های بازاریابی است. شبکه های اجتماعی کم کم و به آرامی وارد زندگی ما شدند تا اینکه جای خود را در مرکز زندگی ما باز کرد و  امروزه از هر ۱۰ نفر ۷ نفر از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند، در حالی که این آمار در سال ۲۰۰۵ فقط ۵٪ بوده است.

امروزه از این شبکه های اجتماعی علاوه بر استفاده از این شبکه ها برای سرگرمی در کسب و کار و بازاریابی شبکه های اجتماعی نیز استفاده می کنند که یکی از انواع بازاریابی است.

این روزها مشاغل مجازی مورد توجه قرار گرفتند و از آن زمان رسانه های اجتماعی انقلابی در نحوه بازاریابی ما ایجاد کرده اند. این مزایا با یک استراتژی مناسب در شبکه های اجتماعی بی پایان هستند. مزیت بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

چند مزیت یک استراتژی کار کشته در بازاریابی شبکه های اجتماعی: ( اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی )

  • افزایش آگاهی از برند
  • مخاطبان بیشتری داشته باشید
  • با مخاطبان خود ارتباط بهتری برقرار کنید
  • افزایش بازدید وب سایت
  • لیدرهای بیشتری تولید کنید
  • فروش و درآمد بیشتری کسب کنید

در این شکی نیست – رسانه های اجتماعی باید یکی از مولفه های اساسی تلاش های کلی شما در زمینه بازاریابی در شبکه های اجتماعی باشند.

فقط به برخی از این آمار چشم نواز شبکه های اجتماعی نگاه کنید:

فیس بوک هر ماه تقریباً ۴/۴ میلیارد بازدید کننده بازدید می کند

پینترست؟ بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر دارد

روزانه ۵۰۰ میلیون  حساب در اینستاگرام فعال هستند

این یک حوض بزرگ برای ماهیگیری برای مخاطبان هدفمند خود است. عدم شرکت در بازاریابی شبکه های اجتماعی به یک ­بازاریابی ناقص منجر می شود.

اگر آماده شروع استراتژی­ بازاریابی شبکه های اجتماعی خود هستید ، به خواندن ادامه دهید.

در ادامه به تکنیک ها و تاکتیک های بازاریابی شبکه های اجتماعی می پردازیم:

  • اهداف خود را از بازاریابی شبکه های اجتماعی مشخص کنید

اگر می خواهید استراتژی ­بازاریابی شبکه های اجتماعی خود را شروع کنید ، داشتن یک بیزنس پلن و برنامه، اهداف و اهداف محکم ضروری است. اگر نمی دانید چه می خواهید ، چگونه قرار است به آن برسید؟

ناگفته نماند ، اگر برای شروع اهداف محکمی ندارید ، نمی توانید استراتژی های خود را در طول زمان اندازه بگیرید یا توسعه دهید.

اهداف شما در شبکه های اجتماعی باید با تلاش های کلی بازاریابی شبکه های اجتماعی شما همسو باشد.

اگر می خواهید به اهداف خود برسید ، نوشتن در اولویت است. طبق یک مطالعه ، اگر اهداف خود را بنویسید ، ۳۰٪ بیشتر موفق خواهید بود. در برخی از مطالعات ، این موفقیت به ۴۰٪ می رسد.

وقتی اهداف خود را از بازاریابی شبکه های اجتماعی تعیین می کنید ، آنها را قابل دستیابی کنید و آنها را به مراحل عملیاتی کوچکتر تقسیم کنید.

نحوه تعیین اهداف قابل دستیابی در بازاریابی در شبکه های اجتماعی:

از اعداد استفاده کنید (مانند: به ۵۰۰۰ فالوور اینستاگرام برسید)

اهداف خود را “هوشمندانه”  تعیین، و مطابق با کل استراتژی بازاریابی خود تنظیم کنید.

  • درباره مخاطبان خود تحقیق کرده و اطلاعات کسب کنید.

اگر می خواهید سود خود را بدست آورید ، ارتباط با مخاطبان خود در بازاریابی بازاریابی شبکه های اجتماعی امروز بسیار مهم است. اما ، برای انجام این کار ، باید مخاطب خود را درک کنید – از داخل و خارج.

اگر امیدوار باشید که یک استراتژی موفق در بازاریابی شبکه های اجتماعی ایجاد کنید ، باید بتوانید نیازها، و خواسته های آنها را مشخص کنید.

چگونه می توانید مخاطب خود را بهتر درک کنید و پرسونای مخاطب را بشناسید؟

از مخاطبان خود نظرسنجی کنید تا نقاط درد آنها را بهتر درک کنید.

با دقت به مشخصات جمعیتی آنها نگاه کنید.

در گفتگوهای انجمن های پر مخاطب هدف خود شرکت کنید.

به نظرات در مورد وبلاگ خود پاسخ دهید ، و در مورد وبلاگ های دیگر با همان مخاطبان نظر دهید.

به تمام نظرات یا سوالات کانال های رسانه اجتماعی خود پاسخ دهید

بازخورد را جمع آوری کنید (با استفاده از یکی از بسیاری از ابزارهای بازخورد کاربر موجود)

هنگامی که احساس کردید مخاطب های شما چه کسانی هستند و چه میخواهند، بهتر می توانید به آنها کمک کنید. آنها می خواهند با کسب و کارهایی روبرو شوند که به آنها اهمیت می دهند – نه فقط با یک برند بی چهره – سر و کار داشته باشند. که این امر را به یک گام حیاتی در ایجاد هرگونه استراتژی رسانه اجتماعی تبدیل می کند.

  • برای تقویت استراتژی شبکه های اجتماعی خود مسابقات را برگزار کنید

تهیه یک مسابقه موفق در شبکه های اجتماعی یکی از جذاب ترین تاکتیک هایی است که می توانید در بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده کنید. این باعث افزایش قابلیت مشاهده آنلاین ، دنبال کنندگان و تعامل شما می شود. تعدادی ابزار وجود دارد که می توانید برای ایجاد یک هدایای برجسته یا قرعه کشی استفاده کنید. نکته کلیدی در اجرای یک مسابقه موفق ارائه چیزی با ارزش فوق العاده است. چیزی که برای مخاطبان شما مقاومت ناپذیری خواهد داشت.

به مثال های تصویری زیر توجه کنید:

نحوه اجرای مسابقه در شبکه های اجتماعی به منظور بازاریابی شبکه های اجتماعی:

  • برنامه ریزی درست و اصولی داشته باشید و اهداف خود را مشخص کنید (آیا لایک های بیشتری در صفحه فیس بوک می خواهید؟ دنبال کنندگان اینستاگرام؟
  • تصمیم بگیرید که میزبان مسابقه در چه کانال رسانه های اجتماعی باشید
  • مهلتی برای زمان پایان و زمان دریافت برنده جایزه خود ارائه دهید
  • مسابقه ایجاد کنید (به انواع مختلف نگاه کنید و مسابقه مناسب مخاطبان خود را انتخاب کنید)
  • با تمام وجود تبلیغ کنید!
  • برای به دست آوردن نتایج دلهره آور ، هدف خود را از مخاطبان خود بگذارید که برخی از کارهای سنگین را انجام دهند.
  • مسابقه را تنظیم کنید تا آنها ورودی های بیشتری برای به اشتراک گذاشتن مسابقه یا انجام کارهای مشابه دریافت کنند. مانند: “سنجاق کردن در Pinterest” ، “اشتراک گذاری در فیس بوک” یا “مانند صفحه فیس بوک من”. همچنین می توانید برای به اشتراک گذاشتن مطالب اضافی ، پیوندی بی نظیر به آنها بدهید.
  • محتوای شبکه های اجتماعی خود را با دقت بسازید

هر محتوایی که در شبکه های اجتماعی به منظور بازاریابی شبکه های اجتماعی ارسال می کنید باید به دقت تفکر شود. اگر فقط برای ارسال چیزی پست می کنید – همه چیز را اشتباه انجام می دهید.

بسته به شبکه اجتماعی که در آن پست میگذارید ، باید اهداف مختلف هر شبکه را یاد بگیرید.

در اینجا چند نمونه آورده شده است:

LinkedIn- شبکه ای حرفه ای که برای مخاطبان B2B(بازاریابی تجارت به تجارت) مناسب است. همچنین شامل LinkedIn Pulse ، یک بستر انتشار و توزیع محتوا است.

فیس بوک – تقریباً همه افراد حساب فیس بوک دارند. مخصوصاً برای مطالب مرتبط با اخبار / سرگرمی مناسب است. در حالی که صفحات فیس بوک برای اجرای تلاش می کنند ، گروه های فیس بوک می تواند راهی عالی برای ارتباط با مخاطبان ایده آل شما باشد.

اینستاگرام – اگر محتوای شما بسیار تصویری باشد بسیار عالی است. تصاویر ثابت و فیلم های کوتاه به طرز باورنکردنی خوبی کار می کنند اما در بازگشت بازدید به وبلاگ شما چندان خوب نیستند.

Pinterest – مشابه اینستاگرام ، Pinterest بسیار دیداری است. اگرچه فقط به تصاویر ساکن محدود می شود ، اما می تواند در بازگشت بازدید به وبلاگ شما بسیار موثر باشد.

هنگامی که در مورد شبکه های مختلف اطلاعات کسب کردید ، می توانید بر روی شبکه هایی تمرکز کنید که فکر می کنید با کسب و کار شما مطابقت داشته باشد.

یکی از مولفه های اصلی در استراتژی شبکه های اجتماعی شما استفاده از کلمات مناسب است. نحوه ارسال پیام به شبکه اجتماعی که در آن مطلب ارسال می کنید متفاوت خواهد بود.

اما ، به طور کلی ، روش هایی برای بهبود قابلیت مشاهده آنلاین شما در همه سیستم عامل ها وجود دارد!

برای ساختن نسخه جذاب بازاریابی شبکه های اجتماعی:

از تکنیک های نوشتن متن(تکنیک های بازاریابی شبکه های اجتماعی) استفاده کنید.

مخاطبان خود را مستقیماً مخاطب قرار دهید.

برای شروع پست های خود در شبکه های اجتماعی از قلاب های نرم ، شوخ و جذاب استفاده کنید.

آن را با انواع مختلف محتوا تغییر دهید (پیوند دادن به پست های وبلاگ ، فیلم ها ، طرح سوال و غیره…

همیشه روی هر پیوندی که ارسال می کنید توضیحاتی بنویسید. هرگز فقط عنوان مطلب را قرار ندهید.

اگر محتوای رسانه های اجتماعی خود را کامل کنید ، میزان تعامل بیشتر ، دنبال کنندگان بیشتری را خواهید دید و منجر به فروش و فروش بیشتری خواهید شد.

  • تاکتیک های فروش را به حداقل برسانید

بازاریابی سنتی مدتها پیش با دلایل مثبتی از میدان خارج شد.

مردم میخواهند هنگام کسب اطلاعات و خرید از شما، ارتباطات و روابط واقعی با شما برقرار کنند.

این همان راه مخفی است که باعث می شود مخاطبان یا مشتریان شما به شما اعتماد کنند.

و اگر آنها به شما اعتماد کنند – از شما خرید می کنند.

  •  در استراتژی خود از محتوای ویدئویی استفاده کنید

اگر اندکی با اصول نتورک مارکتینگ و بازاریابی شبکه های اجتماعی آشنا باشید ، می دانید که محتوای ویدیویی چقدر قدرتمند شده است. به خصوص در انواع ­بازاریابی شبکه های اجتماعی. بنابراین ، اگر قبلاً این کار را نکرده اید ، وقت آن است که هرچه زودتر اقدام کنید!

روشهای مختلفی برای استفاده از محتوای ویدئویی در استراتژی­ بازاریابی شبکه های اجتماعی شما وجود دارد. اما به نظر می رسد اکنون فیلم های زنده (مانند فیلم های زنده فیس بوک) بسیار موثر هستند.

فیلم های زنده فیس بوک به شما امکان می دهد به طریقی معتبر با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید که در سایر قالب های محتوایی امکان پذیر نیست. به علاوه می توانید ویدیوهای زنده خود را دوباره مورد استفاده قرار دهید!

  • تصاویر خلاقانه ایجاد کنید

برای طراحی گرافیک خیره کننده برای نام تجاری خود نیازی به یک طراح گرافیک نیست. شما می توانید از ابزارهایی مانند Canva یا Picmonkey برای ایجاد تصاویر جذاب برای جلب مخاطب خود استفاده کنید.

  • با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید

اگر با مخاطبان و / یا مشتریان خود ارتباط برقرار نمی کنید – این تأثیرات مخربی بر کسب و کار شما خواهد داشت.گسترش دسترسی شما بدون شک در ذهن شما حرف اول را می زند. و بهترین راه برای این کار برقراری ارتباط اصیل با مخاطبان است.

این امر منجر به این می شود که افراد هدفمند روی وب سایت شما بیایند و خدمات یا محصولات شما را خریداری کنند. بازاریابی شبکه های اجتماعی یکی از بهترین ابزارها برای جذب مشتری یا مشتری جدید است.

در حقیقت ، ۷۳.۳٪ از مردم به این دلیل از شبکه های اجتماعی اقلام یا خدمات را خریداری می کنند:

بازاریابی شبکه های اجتماعی ابزاری قدرتمند در هر استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی است. و این عمدتا به این واقعیت برمی گردد که مشاغل می توانند به گونه ای با مشتریان خود تعامل و تعامل داشته باشند که در غیر این صورت غیرممکن است.

روش های هوشمند ارتباط با مخاطبان خود:

  1. تعامل در گفتگوی توییتر
  2. بازتوییت در توییتر
  3. از مخاطبان خود نظرسنجی کنید
  4. در گروه های فیس بوک با مخاطبان هدف مشابه شرکت کنید
  5. همیشه در صفحه مشاغل فیس بوک خود به نظرات پاسخ دهید
  6. اگر می توانید بر این مهارت مسلط شوید ، مشاهده می کنید که سرنخ ها به چه صورت ریخته می شوند.
  • آخرین روندها و تغییرات را در نظر بگیرید

جلو ماندن از محدودیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی ضروری است.

این برای همیشه تغییر می کند و الگوریتم ها در چپ ، راست و مرکز تغییر می کنند. این وظیفه شماست که در بالای آخرین روندها و تغییرات در رسانه های اجتماعی قرار بگیرید.

این شامل خواندن آمار فعلی برای سیستم عامل های اجتماعی مورد استفاده شما و به طور کلی آمار شبکه های اجتماعی است.

به عنوان مثال ، در اینجا برخی از روندهای فعلی اتفاق می افتد:

محتوای ویدئویی زنده فقط در حال صعود است و به رشد خود ادامه می دهد

استوری های اینستاگرام یک روش عملی برای مشاغل است

برنامه های پیام رسانی در حال افزایش هستند تا راهی برای صحبت کردن مصرف کنندگان با مشاغل فراهم شود

اینفلوئنسر مارکتینگ کاملاً عصبانی است .

واقعیت مجازی در بازاریابی بسیار عظیم شده است

برای استفاده بیشتر از استراتژی رسانه های اجتماعی ، ضروری است که در بالای این روندها و هرگونه تغییر الگوریتم باقی بمانید. چون هر دوی ما می دانیم آنچه یک سال پیش ترند بود ، احتمالاً اکنون نیست!

برای موفقیت در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی رعایت برخی موارد اهمیت زیادی دارد که در قسمت‌های بالا به برخی از آن‌ها پرداختیم. خوشبختانه در ایران بازاریابی شبکه های اجتماعی به پختگی نسبتا خوبی رسیده است و شما به کمک برخی از تکنیک های بازاریابی شبکه های اجتماعی می‌توانید به رشد هر چه سریع‌تر کسب‌وکارتان کمک زیادی داشته باشید.

نکته جالب در خصوص ترفند سوشیال مدیا مارکتینگ این است که بعضی از آن‌ها صرفا برای برخی از پیج‌ها و کسب‌وکارها به کار می‌رود و ممکن است یک تکنیک برای یک پیج بسیار مناسب باشد و برای برخی دیگر از پیج‌ها کاملا بی‌فایده باشد. اگر شما بخواهید در زمان نسبتا کوتاهی به موفقیت در شبکه‌های اجتماعی دست پیدا کنید باید بتوانید تحلیل قوی و مناسبی از تکنیک‌های سوشال مارکتینگ داشته باشید.

۵ ترفند سوشیال مدیا مارکتینگ

سوشال مدیا مارکتینگ ترفندهای بسیار زیادی دارد که برای موفقیت باید حتما از آن‌ها کمک بگیرید. در ادامه  ۵ ترفند کاربردی و جدید سوشال مدیا مارکتینگ را بررسی کرده‌ایم:

  • تحلیل رقبا و استفاده از ایده‌های آن‌ها
  • برگزاری منطم کمپین‌های آنلاین و جشنواره‌ای
  • تبلیغات منظم و هدف‌مند متناسب با حوزه کاری
  • استفاده از کمپین‌های پرسش و پاسخ آنلاین
  • ارائه کدهای تخفیف برای جذب مشتریان بیش‌تر

نکات کلیدی بازاریابی رسانه های اجتماعی

چنانچه بخواهیم که به فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی نگاهی بیاندازیم  می‌توانید با توجه به انواع بازاریابی شبکه‌های اجتماعی مزیت‌ها و ویژگی‌های بسیار خاصی را برای این نوع بازاریابی در نظر بگیرید؛ چرا که در دنیای دیجیتالی امروز اگر ذهن افراد خوب کار کند، به راحتی این قدرت را دارند که در خانه بنشینند و تنها با قدرت ذهن، تفکر، برنامه‌ریزی و استفاده از ابزار دیجیتال درآمد فوق‌العاده‌ای را کسب کنند. مزیت‌های بازاریابی شبکه‌های اجتماعی آنچنان مهم است که همه بتوانند بدون هیچ گونه سرمایه خاصی با راهکارها و روش‌های اصولی و  با در نظر گرفتن و مطالعه مقاله بازاریابی شبکه های اجتماعی تکنیک‌های خاصی را برای فروش هرچه بیشتر محصولات خود در نظر بگیرند.

شما زمانی می‌توایند از فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی به نحو احسن استفاده کنید که در هر بازاریابی استراتژی خاص خود را بکار ببرید. چنانچه شما فرد باهوشی باشید در این نوع بازاریابی می‌توانید سود کلانی را به دست بیاورید و بدون هیچگونه محدودیت خاصی به فروش محصولات خود فکر کنید. به این دلیل که هم اکنون در سراسر جهان حدود ۸۲ درصد از شرکت‌ها در  شبکه‌های اجتماعی محصولات خود را به فروش می‌رسانند و حتی بسیاری از صنعت‌هایی که پولساز هستند مانند خدمات درمانی، بهداشتی و بسیاری از صنعت‌های دیگر زیر پوشش شبکه‌های اجتماعی توانسته‌اند حداقل ۱۴ درصد درآمد خود را از این نوع بازاریابی به دست آورند.

هدفمند به بازاریابی بپردازید

ما به شما توصیه می‌کنیم که سعی کنید با مطالعه مقاله بازاریابی شبکه های اجتماعی از همان ابتدای که برای کسب و کار خود یک هدف خاص را مشخص کنید. نوع بازاریابی شما با توجه به هدف شما متوجه خواهد شد که دقیقا باید از چه ابزاری و در چه زمان و با چه نوع بازدهی خاصی برای تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید.

بدین دلیل که بسیاری از افراد با پاسخ بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست ؟ آشنایی نداشته‌اند شاید رغبت و تمایل بالایی از خود نشان نداده‌اند که بخواهند به نحو احسن در این شبکه‌ها فعالیت کنند. اما شما زمانی که بدانید چه درآمد بالایی در این نوع بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی نهفته است، بدون شک با برنامه‌ریزی و مشخص کردن هدف خود، خواهید توانست از خدمات پر بار و همیشگی شبکه‌های اجتماعی نهایت استفاده را داشته باشید؛ چراکه اگر هدف وجود نداشته باشد اصولا شما هیچ گونه استراتژی و منطقی را نمی‌توانید برای فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی در نظر بگیرید.

گستردگی بازاریابی شبکه های اجتماعی

به واسطه ارقامی که در اینستاگرام به دست آمده است ۶۸ درصد کاربران رغبت بالایی را برای مطالعه انواع محتوا از خود نشان می‌دهند. به همین خاطر شما می‌توانید از این موضوع نهایت استفاده را داشته باشید. با مطالعه انواع بازاریابی شبکه های اجتماعی سعی کنید از قابلیت‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی به نحو احسن استفاده کنید؛ چرا که اگر محتوایی عالی و قدرتمند را در کنار یک تبلیغات پر بازده در نظر بگیرید، صددرصد کسب و کار شما خواهد توانست خود را به شکلی ویژه‌ای به نمایش بگذارد. مهمتر از همه شما این اختیار خواهید داشت که این کار را بدون محدودیت و به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

اما از همان ابتدای کار که قصد دارید در شبکه‌های اجتماعی به فعالیت بپردازید. سعی کنید از کانال‌های اجتماعی استفاده کنید تا بتوانید نظرات مخاطبین خود را در مورد محصول و برند به خوبی درک نمایید. البته این نکته را نیز باید به خاطر بسپارید که طبق استراتژی‌های خاص بازاریابی آنلاین و شبکه‌های شما حتی به واسطه نوع کامنت‌ها و نظرات افراد در پیج خود می‌توانید تا حدودی با نظرات و سلایق کاربران خو آشنا شوید. بدین ترتیب بهتر است تا حد امکان به کامنت‌ها پاسخ دهید؛ چرا که این کار می‌تواند به عنوان ارتباطی مناسب و تعامل با افراد بسیار کلیدی به حساب آید؛ چرا که شما با شناخت کاربران و مخاطبین خود خواهید توانست راه‌های خلاقانه‌تری را برای فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی در نظر بگیرید.

از فالوورهای واقعی برای بازدهی بیشتر استفاده کنید

اما شما اگر بخواهید که به یکی دیگر از فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی توجه کنید، خواهید توانست با برگزاری انواع مسابقه به بهترین شکل ممکن به افزایش فالوور نیز فکر کنید. صداقت را نباید در این کار فراموش کنید؛ چرا که اینکار باعث خواهد شد که اعتبار پیج شما خدشه‌دار شود. بسیاری از افراد امروزه انواع مسابقه و قرعه‌کشی را در انواع پیج خود پیاده‌سازی می‌کنند؛ بدین ترتیب می‌توانید به بهترین شکل ممکن مخاطبین را به واسطه این روش جذب کنید و این چنین اعتبار و محبوبیت خود را در انواع شبکه اجتماعی بیش از پیش ارتقا دهید.

اما یکی از نکات مهم دیگر این است که هر فردی باید بستر خاصی را برای خدمات خود در نظر بگیرد؛ چرا که بهتر است تا حد امکان مسائل شخصی با مسائل کاری به یکدیگر مرتبط نباشند؛ حتی سعی کنید برای هر کدام حوزه جدایی را در نظر بگیرید. به این علت که شاید برخی از افراد با حرفه و کسب و کار شما ارتباط بهتری برقرار می‌کنند ولی با سبک زندگی شما زیاد موافق نیستند. به همین دلیل است که ما به شما توصیه می‌کنیم همیشه هر حوز‌ه‌ای را به طور جداگانه مدیریت کنید. تا بتوانید از مزایای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی استفاده کامل و قابلی را ببرید.

از تصاویر و ویدئو های خلاقانه استفاده کنید

برای بالا بردن استاندارد بازاریابی رسانه‌های اجتماعی شما نباید قدرت تصویر را از یاد ببرید. انواع تصاویر خلاقانه، جذاب، زیبا و با کیفیت این قدرت ویژه را دارند که بتوانند برای فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند. خصوصا برای معرفی بسیاری از محصولات توجه به نوع تصویر برای تبلیغات هر محصول را نباید از یاد برد. حتی این نکته بسیار کلیدی است که شما توجه کنید اگر بخواهید به ساخت انواع ویدیو و کلیپ مشغول شوید می‌توانید در مورد نحوه استفاده و ویژگی‌های محصول در ویدئو مورد نظر خود توضیح دهید.

بدین ترتیب افراد بیشتر ترغیب می‌شوند و به این شکل به واسطه بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی خرید محصول شما را با قیمت مناسب به صورت آنلاین و اینترنتی در نظر خواهند داشت. سعی کنید هیچ موقع قدرت فضای اجتماعی و خریدهای آنلاین را با توجه قواعد و روش‌های خاص خود از یاد نبرید.

به روز رسانی های شبکه های اجتماعی را جدی بگیرید

اما بدون هیچ شکی شما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که مزیت‌های بازاریابی رسانه‌های اجتماعی را شما زمانی می‌توانید به بهترین شکل در نظر بگیرید که تمام تغییرات را به صورت کاملا جزئی در نظر گرفته باشید؛ چرا که الگوریتم‌های خاصی برای برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی و به خصوص اینستاگرام که جزء برنامه‌های فوق‌العاده کاربردی و مهم است وجود دارد. همیشه تغییرات بسیار متداول در نوع قالب و گاها بسیاری از خدمات و قابلیت‌های آن پیش‌بینی می‌شود.

اگر شما بخواهید مسیر بازاریابی را به بهترین شکل ممکن در این نوع برنامه‌ها سپری کنید، باید به این تغییرات توجه بسیار بالا و کلیدی داشته باشید؛ در غیر این‌صورت نخواهید توانست به بهترین شکل ممکن در این فضای کاربردی برای کسب و کار خود همیشه بهترین سود و بهرهوری را در نظر بگیرید؛ چرا که دنیای مجازی دنیای سراسر هیجان است و شما همیشه باید گوش به زنگ باشید تا بدانید دقیقا در چه لحظه‌ای چه کاری را به نحو احسن انجام دهید.

آن دسته از عزیزانی که از فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بهره برده‌اند، به این نکته آگاه شده‌اند که تبلیغات همیشه باید به طور هدفمند با ترتیب و نظم خاصی انجام پذیرد؛ در غیر این صورت شما در هر کسب و کار و حوزه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنید، به بن‌بست خواهید خورد؛ چرا که تبلیغات باید در زمان مخصوص به شکل کاملا مستمر انجام شود.

به همین دلیل شما اگر به الگوریتم‌های اینستاگرام توجه کنید، متوجه خواهید شد که هر کدام از این الگوریتم‌ها تا چه حد می‌تواند به شما کمک کند که در مسیر بازاریابی آنلاین به بهترین شکل ممکن به فروش محصولات خود و برندسازی آن بپردازید. عمدتا نکته حائز اهمیت توجه به شرایطی است که شما همیشه باید به واسطه آن از ترفندها و تکنیک‌های خاص استفاده کنید. به این ترتیب که مزیت‌های فوق‌العاده بالایی در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی نهفته است، که شما تنها با در نظر گرفتن چند نکته خاص می‌توانید همیشه به دنبال درآمد بی‌نظیری باشید.

نظرسنجی برای تعامل با کاربران

شما با یک نظرسنجی بسیار ساده درمورد پست‌ها و یا حتی اتفاقات روزمره‌ای که در درون جامعه رخ می‌دهد می‌توانید تعامل و ارتباط خاص را با کاربران و مخاطبان خود برقرار کنید؛ چرا که در فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی ارتباط هوشمندانه و هدفمند با کاربران باعث می‌شود که فالوورها ما با شما احساس صمیمیت داشته باشند و بتوانند در پیج شما به راحتی به تبادل اطلاعات خود بپردازند.

بسیاری از نظرسنجی‌ها که در مورد شرایط روز جامعه است، کنجکاوی و تحریک افراد را دنبال می‌کند که ضمن تعامل با دیگر کاربران بتوانند کامنت بیشتری را در زیر پست‌های شما به ثبت برسانند؛ البته شما همیشه باید حد تعادل را رعایت کنید، تا به جنجال و حاشیه‌های خاص پیج خود را مبتلا نکنید. ارتباط برقرار کردن خود یک فن است و به  این فن باید به نحو جدی توجه داشته باشید.

تعامل و ارتباط با مشتریان نیز در این نوع بازاریابی به خوبی مشهود است. این نکته برای شما شاید جالب باشد که حدود ۳ میلیارد نفر در شبکه‌های اجتماعی مشغول به فعالیت هستند. به همین خاطر، شما این اختیار را دارید که بتوانید بهترین سود و بهره‌وری را از انواع بازاریابی شبکه های اجتماعی انتظار داشته باشید. فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی آنچنان آشکار و واضح است که شما بدون تردید و هیچگونه شکی بتوانید خدمات قابل توجهی را کسب کنید و به درآمد بالا دست پیدا کنید.

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست ؟

در کسب و کارهای مختلف ممکن است سوال بسیاری از افراد این باشد که بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست ؟  ما به شما این گونه پاسخ می‌دهیم: بسیاری از شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، یوتیوب، فیس بوک و بسیاری از برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی هستند که شما می‌توانید در آن به نحوی آسان به کسب درآمد، بازاریابی و فروش محصولات خود فکر کنید.

حال که با مفهوم بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست ؟ آشنا شده‌اید، این نکته را به خاطر داشته باشید که اینستاگرام  از جمله شبکه‌های قدرتمندی است که شما به راحتی می توانید ۵۰۰ میلیون حساب را در آن به صورت کاملا فعال و اکتیو مشاهده کنید و عقل حکم می‌کند که از انواع بازاریابی شبکه های اجتماعی نهایت استفاده را داشته باشید.

تحلیل مسیر بازار یابی دیگر رقبا

هیچ گاه از تحلیل محصولات و فعالیت‌های رقبای خود غافل نشوید؛ چرا که با این کار شما خواهید توانست بستر و عرصه را به خوبی تحلیل کرده و وابسته به شرایط از انواع خدمات به نحو احسن استفاده کنید. این روزها بسیاری از کسب و کارهای به صورت اینترنتی در انواع شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام به راحتی فضای کاری خوبی را فراهم آورده‌اند.

شما باید سعی کنید با دیگر رقبای خود نیز آشنا شده و از قواعد کاری رقیب خود که با روش و تکنیک خاص به بازرایابی آنلاین مشغول است استفاده کنید. شما با تحلیل رفتار، منش و قواعد او به خوبی این اختیار را دارید که بتوانید یادگیری بالایی داشته باشید و به نحو احسن مسیر بازاریابی آنلاین خود را نیز مدیریت کنید. البته ارتباط و تعامل با دیگر رقبا نیز می‌تواند به شما کمک کند که در مسیر بازاریابی و فروش به جایگاه بالاتری دست پیدا کنید؛ چرا که برخی از اوقات پیوند دادن و توجه به دیگر محصولات و رقبا باعث می‌شود تا مشتریان بیشتر شما را بشناسند.

حتی گاها بازدهی بالاتری را در مسیر بازاریابی محصولات خود تجربه کنید. این نکته را به هیچ عنوان از یاد نبرید و تا حد امکان از تمامی شرایط این چنینی به نحو احسن استفاده کنید؛ چراکه فضاهای خاصی مانند اینستاگرام فضای تعامل، دوستی و رقابت سالم است. شما با توجه به تمامی موارد خواهید توانست بهترین خدمات را ارائه داده و فروش بالایی را برای خود در نظر بگیرید.

نتیجه گیری:

کمک گرفتن از انواع بازاریابی شبکه های اجتماعی می تواند کار سختی باشد. اما نمی توان از مزایای آن چشم پوشی کرد. اگر آن را جدی گیرید ، بدون شک منجر به افزایش فروش آنلاین ، مشتری ، بازدید و… خواهید شد.

فقط به یاد داشته باشید، شبکه های اجتماعی برای مکالمه با دیگران ساخته شده اند. اگر مخاطبان خود را به عنوان اولویت اصلی قرار ندهید – نتیجه نخواهید دید.

برخی از سوالات رایج

دلایل اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

افزایش آگاهی از برند
مخاطبان بیشتری داشته باشید
با مخاطبان خود ارتباط بهتری برقرار کنید
افزایش بازدید وب سایت
لیدرهای بیشتری تولید کنید
فروش و درآمد بیشتری کسب کنید

تاثیر بدست آوردن اطلاعات درمورد مخطبان در بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

اگر می خواهید سود خود را بدست آورید ، ارتباط با مخاطبان خود در بازاریابی بازاریابی شبکه های اجتماعی امروز بسیار مهم است. اما، برای انجام این کار، باید مخاطب خود را درک کنید – از داخل و خارج.

نحوه اجرای مسابقه در شبکه های اجتماعی به منظور بازاریابی شبکه های اجتماعی چگونه است؟

  •  اهداف خود را مشخص کنید
  •  تصمیم بگیرید که میزبان مسابقه در چه کانال رسانه های اجتماعی باشید
  •  مهلتی برای زمان پایان و زمان دریافت برنده جایزه خود ارائه دهید
  •  مسابقه ایجاد کنید
  •  با تمام وجود تبلیغ کنید!
  •  برای به دست آوردن نتایج دلهره آور، هدف خود را از مخاطبان خود بگذارید که برخی از کارهای سنگین را انجام دهند.
  •  مسابقه را تنظیم کنید تا آنها ورودی های بیشتری برای به اشتراک گذاشتن مسابقه یا انجام کارهای مشابه دریافت کنند.



تاریخ: دو شنبه 20 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

داشتن استراتژی در هر کاری می‌تواند تاثیر بسزایی در موفقیت آن کار داشته باشد. با اینکه واژه «استراتژی» از راهبردهای نظامی گرفته شده است اما در عصر حاضر از آن بیشتر برای تحقق اهداف کسب‌وکارها استفاده می‌شود.

در این مطلب می‌خواهیم علاوه بر انواع استراتژی ‌های کسب‌وکار به معرفی و بررسی راهبرد در سایر زمینه‌ها نیز بپردازیم. راهبردهای هر یک از زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی با دیگری تفاوت دارد اما استراتژی‌های مربوط به کسب‌وکار مانند بازاریابی، سازمانی، رشد و راهبردهای رقابتی به هم نزدیک هستند.

استراتژی چیست و انواع استراتژی کدام‌ ها هستند؟

استراتژی یا راهبرد (معادل فارسی استراتژی) به معنی داشتن یک نقشه راه یا بیزینس پلن است. البته یک نقشه‌ی راهِ پویا که بسته به شرایط مختلف تغییر می‌کند. استراتژی به نهادهای کاری، حکومتی، اقتصادی و فرهنگی کمک می‌کند تا برنامه‌ریزی‌های خود را در جهت نیل به اهداف میان‌مدت و بلندمدت خود تعیین کنند. اگر درباره بیزینس به دنبال اطلاعات بیشتری هستید

«جک ولش» مدیر برجسته شرکت جنرال‌الکتریک در کتابی تحت عنوان «آیین پیروزی» استراتژی را اینگونه تعریف می‌کند: «استراتژی یعنی اینکه من تصمیم‌های شفاف و دقیق در مورد نحوه رقابت با دیگران بگیرم.» همچنین یکی از اساتید بزرگ اقتصادی جهان به نام مایکل پورتر اینگونه از استراتژی تعریف می‌کند: «استراتژی یعنی اینکه کاری که دیگران انجام می‌دهند را با منابع کمتر انجام دهیم و کارهایی انجام دهیم که هیچ‌کس غیر از ما انجام نمی‌دهد.»

همان‌طور که می‌بینید، تعاریف متفاوتی از استراتژی وجود دارد و تعاریف فوق را نیز می‌توان به انواع زمینه‌های ملی، بین‌المللی و تجارتی تعمیم داد؛ اما در کل می‌توان استراتژی را یک برنامه‌ریزی دقیق در نظر گرفت که به کمک آن راحت‌تر می‌توان به اهداف مختلف دست یافت. در هر زمینه‌ای راهبردهای مختلفی تعریف شده است که می‌توان در شرایط خاص از آن‌ها استفاده کرد.

انواع استراتژی چیست ؟

استراتژی‌ها در زمینه‌های اقتصادی، نظامی، سیاسی، فرهنگی، رشد، سازمانی، بازاریابی و رقابتی به‌صورت اصولی و آکادمیک تعریف شده‌اند که در این مطلب به بررسی هرکدام از آن‌ها می‌پردازیم.

۱. استراتژی نظامی

استراتژی از دیرباز دارای کاربردهای نظامی بوده است؛ در واقع از زمان یونانی‌ها از انواع استراتژی‌ برای نظم بخشیدن به سپاه استفاده می‌شد. حتی واژه استراتژی از ریشه یونانی «strategos» به معنی «هنر ژنرال» یا «هنر سازماندهی یگان‌ها» در قرن ۱۸ میلادی گرفته شده است. استقرار نیروها، هدایت لشکر و فریب دشمن از استراتژی‌های رایج نظامی در گذشته بودند.

با توجه به تغییر ماهیت جنگ در طول تاریخ انواع استراتژی‌ نظامی دیگری نیز ایجاد شدند. در اینجا به سه مورد از استراتژی‌های جنگی اشاره خواهیم داشت که به قرار زیر هستند:

  • استراتژی متعادل سازی

«رابرت گرین» در کتاب «۳۳ استراتژی جنگ»، متعادل‌سازی را به عنوان یکی از استراتژی‌های تمرکز حواس و ثبات شرایط یک فرمانده جنگی معرفی می‌کند. معمولاً در اوج جنگ ذهن ناخودآگاه انسان تمایل دارد اختیار از کف بدهد؛ دقیقاً در چنین شرایطی است که یک فرمانده باید حیاتی‌ترین تصمیم خود را اتخاذ کند، این تصمیم «حفظ اختیار و چیره شدن بر شرایط و اوضاع» است.

تنها در این صورت است که یک فرمانده می‌تواند تصمیمات درستی بگیرد. اگر رهبری یک جنگ اختیار خود را از دست بدهد، این عدم تعادل به کل نیروها نیز انتقال پیدا می‌کند و شکست حتمی می‌شود. بنابراین استراتژی متعادل‌سازی یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های جنگی در جهان است.

  • استراتژی دستور و کنترل

مشکل اصلی رهبری و اداره یک تیم جنگی، وجود افرادی با عقاید و ارزش‌های متفاوت است در استراتژی دستور و کنترل یک فرمانده باید بتواند با نهایت دقت و نفوذ با افراد زیردست خود برخورد کند؛ طوری که احساس نکنند فرمانده می‌خواهد بر آن‌ها چیره شود.

یک فرمانده نباید هرگز در دام تصمیم‌گیری گروهی بیفتد، بلکه همیشه باید نظرات گروه را شنیده و تصمیم نهایی را خود اتخاذ کند. راهبرد دستور و کنترل می‌تواند در صورتی انتخاب شود که یک رهبر در کنترل افراد تیم یا یگان خود با مشکل مواجه شده باشد.

  • استراتژی ضد حمله

پیش ‌دستی کردن در حمله می‌تواند دشمن را از نقشه‌ها و استراتژي‌های شما باخبر کند؛ بنابراین اگر یک لشکر بتواند منتظر حمله طرف مقابل بماند، در این‌صورت با آگاهی از شیوه کار دشمن می‌تواند تصمیمات تازه‌ای گرفته و آن‌ها را به کام نابودی بکشاند.

عامل اصلی بسیاری از موفقیت‌های جنگی در طول تاریخ، برنامه‌ریزی و اجرای ضدحمله‌ها بوده است. در واقع با این استراتژی می‌توان حمله دشمن را به موفقیت خود تبدیل کرد.

استراتژی‌های جنگی و نظامی بسیاری وجود دارند که در نبردهای مختلف مورد استفاده کشورهای مختلف قرار گرفته‌اند. در اینجا تنها به تعداد محدودی از این استراتژی‌ها اشاره شد تا شما بتوانید درک کلی از این نوع از استراتژی داشته باشید. راهبردهای نظامی مخصوص افراد نظامی هستند اما می‌توان از آن‌ها برای موفقیت در زندگی روزمره هم استفاده کرد. مثلاً از استراتژی متعادل‌سازی می‌توان برای تسلط بر افکار منفی کمک گرفت.

۲. استراتژی‌ سیاسی

کاربرد موفقیت‌آمیز انواع استراتژی ‌های نظامی باعث شد تا استراتژي به سیاست هم راه پیدا کند. بنابراین از دیرباز استراتژی‌های سیاسی مختلفی توسط کشورهای قدرتمند اتخاذ شده است که در این‌جا به معرفی و بررسی سه مورد از استراتژی‌های سیاسی نیز خواهیم پرداخت:

  • استراتژی چماق و هویج (Carrot and stick)

این استراتژی در سیاست تهدید و تحبیب به‌کار برده می‌شود؛ به این صورت که در برابر رفتار خوب پاداش و در برابر رفتار بد تنبیه در نظر گرفته می‌شود. اصطلاح چماق و هویج از روش تربیت و رام کردن اسب‌ها گرفته شده است. در واقع برای تشویق کردن اسب به انجام یکی کار هویجی را به چوبی آویزان می‌کنند و در مقابل آن قرار می‌دهد؛ البته همزمان یک چماق هم بالای سر حیوان نگه می‌دارند تا در صورت تخلف حیوان بر سرش بزنند.

اَبَرقدرت‌ها برای تشویق قدرت‌های کوچک‌تر به اطلاعات و فرمانبرداری از این استراتژی بهره می‌گیرند. البته معمولاً تهدیدها و تنبیه‌های آنان واقعی و وعده‌ها و پاداش‌های‌شان غیرواقعی است.

  • استراتژی کلت و ماشه

در بین انواع استراتژی سیاسی، استراتژی کلت و ماشه در عصر کنونی بسیار دیده می‌شود. کشورهایی که این استراتژی را اتخاذ می‌کنند، کلت روی شقیقه کشورهای هدف قرار می‌دهند که یا «چیزی که می‌خواهیم را قبول کن یا شلیک…»

  • استراتژی شک و بهت

از انواع استراتژی شک و بهت می‌توان به بحران بیماری واگیردار کرونا اشاره کرد. با استفاده از این استراتژي کشورها مردم و جامعه جهانی را در یک بهت عمیق فرو می‌برند؛ تا مردم بخواهند به خود بیایند آن‌ها اهداف خود را محقق کرده‌اند. این راهبرد معمولاً با یک اتفاق ناگهانی و بزرگ همراه است. تمام اتفاقات این چنینی که گهگاهی در جهان می‌افتد، نمونه‌های از انواع استراتژی شک و بهت هستند.

همان‌طور که در موارد فوق عنوان کردیم، می‌بینید که انواع استراتژی سیاسی به نسبت استراتژي‌های دیگر زمینه‌ها با شدت عمل و جنگ روانی همراه است. این نمونه‌ها صرفاً جهت آشنایی شما با راهبردهای سیاسی بود. در ادامه به نمونه‌های بیشتر و انسانی‌تر انواع استراتژی ها خواهیم پرداخت.

۳. استراتژی اقتصادی

کشورهای مختلف جهان برای رشد اقتصادی خود طیفی از انواع استراتژی های اقتصادی را در پیش می‌گیرند. البته هیچ کشوری به‌صورت شفاف و مشخص یک استراتژی خاص را انتخاب نمی‌کند یا حداقل اعلام نمی‌کند. معمولاً کشورهای مختلف از انواع استراتژی اقتصادی در کنار هم بهره می‌برند. سه مورد از این استراتژی‌های اقتصادی نیز به شرح زیر هستند:

  • استراتژی پولی

این نوع راهبرد یکی از انواع استراتژی اقتصادی است که تأکید بر رشد و توسعه بخش خصوصی بدون مداخله جدی حکومت دارد. در واقع میدان دادن به بخش‌های خصوصی برای فعالیت و ایجاد یک محیط باثبات برای آن‌ها جزئی از استراتژی پولی است که توسط کشورهای جهان سومی که در مسیر پیشرفت قرار گرفته‌اند اتخاذ می‌شود.

  • استراتژی اقتصاد باز

استراتژی اقتصادِ باز بر عوامل خارجی تأکید دارد. در اقتصاد باز با تکیه بر مبادله ارز، سرمایه‌گذاری‌های خارجی و سودهای تجارتی سعی در شکوفایی اقتصادی یک جامعه می‌شود. البته کشورهایی که بر اقتصاد خارجی تکیه می‌کنند باید بتوانند با یک مدیریت درست از سلطه‌گری قدرت‌های خارجی جلوگیری کرده و از این استراتژی صرفاً برای رشد اقتصادی جامعه خود کمک بگیرند و در صورتی که امکان خطر سلطه وجود داشته باشد، از این استراتژی خارج شوند.

  • استراتژی اقتصاد سبز

استراتژی اقتصاد سبز بر رشد کشاورزی اصرار دارد. در برابر استراتژی اقتصاد سبز، راهبرد صنعتی‌شدن نیز وجود دارد که در آن یک کشور بر روی رشد سریع واحدهای صنعتی خود تاکید می‌کند تا از آن راه بتواند رشد اقتصادی خود را رقم بزند.

استراتژی‌های اقتصادی گاهی در سطح ملی و بین‌المللی (به‌صورت مشارکتی بین دو کشور) اتخاذ می‌شوند که در نتیجه آن‌ها می‌توان به اهداف بلندی از نظر اقتصادی دست پیدا کرد. به نظر می‌رسد در کشور ما نیز به ‌صورت دوره‌ای هر کدام از این راهبردها برای رونق دادن به اقتصاد ملی مورد توجه قرار می‌گیرند.

۴. استراتژی فرهنگی

استراتژی بسیار دیر وارد فرهنگ شد؛ در واقع امروزه بیشتر از انواع استراتژی‌ ها برای سایر واحدها و زمینه‌های ملی و تجاری کمک گرفته می‌شود و علم به‌کارگیری استراتژی‌ها در فرهنگ بسیار اندک است.

در گذشته از انواع استراتژی سیاسی که فرهنگ یک جامعه را هدف قرار می‌داد، با عنوان استراتژی فرهنگی یاد می‌کردند که البته این اصطلاح کاملاً اشتباه بود؛ چراکه استراتژی فرهنگی باید بر توسعه فرهنگ یک جامعه تاکید داشته باشد نه نابودی آن توسط نیروهای خارجی.

البته فرهنگ سازمانی نیز یک استراتژی دیگر است که در زیرمجموعه سایر انواع استراتژی های مدیریتی سازمان‌ها قرار می‌گیرد و دخلی به راهبردهای تأثیرگذار بر فرهنگ یک جامعه ندارد.

۵. استراتژی سازمانی

سازمان‌ها دارای انواع استراتژی در شرایط مختلف هستند که سایر راهبردهایی که در ادامه این مطلب مورد بررسی قرار می‌دهیم، همگی زیرمجموعه انواع استراتژی‌ در سازمان قرار می‌گیرند.

منظور از سازمان، شرکت‌های کوچک و بزرگی هستند که در زمینه تولید محصول یا ارائه خدمات مشغول به کار هستند و برای گسترش کسب‌وکار و تشکیلات خود به انواع استراتژی های کسب و کار متوصل می‌شوند. البته کمک گرفتن از راهبردهای کسب‌وکار از اهمیت بسیار بالایی در بازار رقابتی عصر حاضر برخوردار است.

توسعه اینترنت و گسترش شبکه‌های اجتماعی انواع استراتژی سازمان را در جهت گسترش فضای آنلاین قرار داده است. اگرچه منظور از یک سازمان می‌تواند سازمان‌های غیر تولیدی هم باشد، اما در این مطلب عبارت «سازمان» صرفاً به نهادهای تولیدی و خدماتی اطلاق می‌گردد. دیگر راهبردهایی که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم در راستای تحقق اهداف چنین سازمان‌هایی قرار خواهند گرفت.

۶. استراتژی رشد

انواع استراتژی رشد بیشتر به راهبردهای رشد و تحقیق و توسعه در کسب‌وکار مربوط می‌شوند. یعنی در شرایطی که هم بازار رو به رشد باشد و هم سازمان از سرمایه و پتانسیل‌های لازم برخوردار باشد، برای استفاده درست از منابع و سرمایه بهتر است از انواع استراتژی‌ های رشد در این جهت کمک گرفته شود. در ادامه، دو استراتژی رشد اصلی وجود دارد که آن‌ها را بررسی خواهیم کرد:

  • استراتژی تمرکز

در این نوع استراتژی سازمان بر روی تولید یک محصول خاص یا یک خط تولید متمرکز می‌شود. اگر یک سازمان در صدد باشد تا واحدهای تولید یا توزیع پایین‌دستی یا بالا دستی را با خود یکپارچه کند در این‌صورت استراتژی یکپارچگی عمودی یا افقی در سازمان روی می‌هد.

برای مثال می‌توان به کارگاه تولید مبلی اشاره کرد که کارخانه اسکلت‌سازی مبل را به یکی از واحدهای خود تبدیل می‌کند؛ در این‌صورت تولیدی مبل یک استراتژی یکپارچگی اتخاذ کرده است. یکی دیگر از استراتژی‌های رشد تمرکزی، توسعه به بازارهای جهانی است که اصطلاحاً به آن استراتژی رشد افقی گفته می‌شود.

  • استراتژی تنوع

اگر خطوط تولیدی یک شرکت خود از قابلیت توسعه بیشتر برخوردار نباشد، استراتژی‌های تنوع گزینه‌های مناسبی برای رشد خواهند بود. استراتژی تنوع می‌تواند به دو صورت انجام شود: یکی استراتژی تنوع مرتبط است که زمانی اتخاذ می‌شود که سازمان وارد یک صنعت دیگر مشابه صنعت خود شود؛ مانند تولید نوشابه و نوشیدنی توسط شرکت‌های لبنیاتی کشورمان.

دوم استراتژی تنوع نامرتبط است که زمانی اتخاذ می‌شود که سازمان کلاً تجهیزات و سرمایه خود را در راستای یک صنعت دیگر به ‌کار بگیرد. مانند زمانی‌که یک شرکت لوازم آرایشی اقدام به تغییر خط تولید خود برای تولید پوشاک می‌کند.

۷. استراتژی بازاریابی

بازاریابی یک علم گسترده است که آگاهی از راهبردهای آن ضروری می‌باشد. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، بازار متفاوت و آنلاین امروز، استراتژی‌های بازاریابی جدیدی هم می‌طلبد.

در همین راستا به تعدادی از انواع استراتژی های بازاریابی جدید در جهان اشاره می‌کنیم:

  • استراتژی بازاریابی رابطه‌ای

در این استراتژی سازمان‌ها به‌جای اینکه تنها در فکر فروش به مشتری باشند، در فکر ایجاد یک رابطه صمیمی و دوستانه با مشتری‌های خود هستند. در واقع اساس کار این استراتژی فروش از طریق روابط دوستانه‌ای است که با اکثر مشتریان خود برقرار می‌کنند. برای برقراری این رابطه نیز راه‌های گوناگونی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به پیگیری مشتریان پس از هر خرید، تماس با مشتری یا ارسال پیامک اشاره کرد.

  • استراتژی بازاریابی ویروسی

بازاریابی ویروسی همان بازاریابی دهان به دهان است که به‌صورت بسیار گسترده‌تر در فضای دیجیتال انجام می‌شود؛ به این صورت که تبلیغات و آموزش‌های یک کسب‌وکار توسط کاربران شبکه‌های اجتماعی به‌سرعت پخش می‌شود و در اختیار خیل عظیمی از افراد قرار می‌گیرد.

این استراتژی زمانی اتخاذ می‌شود که واحدهای تولیدی یا خدماتی بخواهند به‌صورت گسترده و بدون هزینه محصول خود را به افراد زیادی معرفی کنند. تبلیغ، فیلم یا تصویر یک محصول یا آموزش استفاده از یک کالای خاص که توسط دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنیم، نمونه‌ای از استراتژی بازاریابی ویروسی هستند.

  • استراتژی بازاریابی محتوا

گفته می‌شود در عصر دیجیتال، استراتژی بازاریابی محتوا بسیار مهم است . در واقع واحدهای تولیدی یا حتی اشخاص می‌توانند در قالب محتوای متنی، ویدئویی یا تصویری اقدام به تبلیغ محصول یا تخصص خود در سطح اینترنت کنند. البته در اینجا منظور از محتوا، صرفاً محتوای متنی یا مقاله است. با انتخاب و عملی ساختن این راهبرد، افرادی که در گوگل دنبال محصول یا خدمت خاصی هستند، به‌راحتی می‌توانند محتوای شما را پیدا کرده و به مشتری‌تان تبدیل شوند.

۸. استراتژی رقابتی

در بازاری که محصولات مشابه و جایگزین زیادی وجود دارد، بدون اتخاذ استراتژی‌های رقابتی نمی‌توان به فعالیت ادامه داد. هدف اصلی استراتژی‌های رقابتی، بدست آوردن قلب مشتریان با تامین کردن نیازهای آنان به بهترین شیوه ممکن است. در نهایت این استراتژی خروج از رقابت و حفظ مزایای رقابتی وجود دارد. دو نوع از راهبردهای رقابتی از نظر مایکل پورتر به قرار زیر هستند:

  • استراتژی تمایز

در این راهبرد شرکت باید بتواند یک مزیت رقابتی ایجاد کند. هرچیزی که بتواند کسب‌وکار شما و محصولات تولیدی‌تان را از سایر رقیبان‌تان متمایز کند، در جهت استراتژی رقابتی تمایز بوده است. اگر وجه متمایز بودن شما در جهت رفع بهتر نیازهای مشتریان باشد، موفقیت و رشد کسب‌وکار شما حتمی خواهد بود.

  • استراتژی رهبری هزینه

اگر فاکتور قیمت یک محصول برای مشتریان یک کسب‌وکار اهمیت زیادی داشته باشد، در این‌صورت استراتژی رهبری یا مدیریت هزینه بسیار کارآمد خواهد بود. در این راهبرد باید سازمان به فکر تامین مواد اولیه خود با کمترین قیمت باشد تا بتواند محصول نهایی را با قیمت پایین‌تری به مشتریان خود عرضه کند. اگر محصول شما از کیفیت خوبی برخوردار باشد اما قیمت آن به نسبت محصولات رقیبان پایین‌تر باشد، استراتژی رهبری هزینه با موفقیت شما را به سمت هدف افزایش فروش سازمان خواهد برد.

بیشترین کاربرد استراتژی‌

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، اگرچه اصطلاح «استراتژی» در ابتدا از فعالیت‌ها و نقشه‌های نظامی و جنگی اقتباس شده است، اما امروزه بیشترین کاربرد این واژه برای کسب‌‌و‌کارها و سازمان‌های تولیدی وخدماتی در نظر گرفته می‌شود.

همانطور که در این مطلب هم مشاهده کردید، چهار مورد از هشت موردی که  در بین انواع استراتژی معرفی کردیم، به توسعه کسب‌و‌کارها مربوط می‌شد. شاید دلیل این موضوع درگیری آحاد جامعه با واحدهای تجارتی و شغلی باشد.

عموم مردم در اتخاذ استراتژی‌های نظامی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی نقشی ندارند؛ اما تمام مردم می‌توانند برای کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک خود از انواع استراتژی‌ سازمانی، رشد، انواع استراتژی های رقابتی و بازاریابی استفاده کنند. تمام مواردی که در این مطلب بررسی کردیم تنها بخش کوچکی از انواع استراتژی‌های موجود در جهان بودند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد هرکدام از این استراتژی‌ها می‌توانید به کتاب‌های مرجع مدیریت استراتژیک مراجعه کنید.

تحلیل انواع استراتژی با مثال در زمینه مدیریت  

شایان ذکر است که استراتژی­ ها در کنار داشتن تنوع بالا، قابلیت دسته­‌بندی دارند. می‌توان برای هر بازار یا کسب­و کار انواع استراتژی با مثال مطرح کرد که هر کدام از آنها می‌توانند فرد را به سمت یک هدف و بازار جدید هدایت کند. در ادامه به بررسی برخی استراتژی­های کلان و طبقه ­بندی هریک می‌پردازیم.

۱. بررسی استراتژی یکپارچگی

به تصاحب درآوردن یا به حداکثر رساندن میزان کنترل بر روی توزیع­ کنندگان محصول و همه خرده فروشان اجناس یکی از انواع راهبرد­ها است. برای نمونه شرکت بزرگ جنرال موتور General Motor از فرایند واسطه‌گری در فروش به مقدار 10 درصد مالکیت به خود اختصاص داده است.

بهره‌گیری از این نوع راهبرد در چه مواقعی نتیجه می‌دهد:

  • در مواجهه با توزیع­‌کننده‌هایی که ناپایدار، هزینه تراش است و مهم‌­تر از همه در رفع نیاز­های سازمان درماندگی نشان می‌دهد.
  • در دوره­‌هایی که رشد قابل توجهی در بازار قابل پیش‌­بینی است.
  • هنگامی که پایداری نگه­داشتن بیزینس امری ضروری به شمار می‌رود.
  • توزیع محصول حاشیه سود قابل‌ ­توجهی به خود اختصاص دهد.

بررسی یکپارچگی به سمت عقب

به تصاحب­ در­آوردن و یا بالابردن میزان کنترل روی شرکت‌­ها و مجموعه­‌های تأمین­‌کننده. برای نمونه می­‌توان یک کارگاه تولیدی انواع مبلمان را مد نظر گرفت که یک کارخانه چوب‌بری را به عنوان تأمین­ کننده خریداری می­‌کند.

استفاده از اینمدل از  انواع استراتژی در چه مواردی کارساز است:

  • چنانچه تأمین­ کننده مواد اولیه و کالا ناپایدار، گران­فروش است و در رفع نیازهای مجموعه به صورت مکرر با کمبود یا مشکل مواجه شود.
  • در مواردی که تعداد تأمین­ کننده‌ها محدود ولی درخواست­ کننده‌ها متعدد است.
  • رشد و درخواست بالا در بازار.
  • در اختیار داشتن منابع انسانی به تعداد کافی و سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی و مدیریت یک بیزینس جدید.
  • هنگامی که تثبیت کردن قیمت­ها امری حیاتی است.
  • بالا بودن میزان حاشیه سود در تولید مواد اولیه و قطعات.

بررسی راهبرد یکپارچگی افقی

در میان انواع استراتژی با مثال خدمت شما مطرح می‌شود که، تصاحب کردن یا افزایش میزان کنترل بر روی کمپانی­‌ها و شرکت‌های رقیب نوع دیگری از راهبردهای یکپارچگی به شمار می‌رود. برای نمونه مجموعه رستوران­های زنجیره­‌ای X با توجه به شرایطی که دارد دیگر رستوران­های متعلق به شرکت یا مجموعه دیگر را خریداری می­‌کند.

بهره‌گیری از این نوع راهبرد در موارد زیر می­‌تواند تأثیر به‌سزایی ایجاد کند:

  • مجموعه یا شرکت بدون رویایی با کوچک­ترین مانع قانونی بتواند بازار را تحت تسلط خود در­بیاورد.
  • بتواند در یک بازار در حال پیشرفت به رقابت بپردازید.
  • در مواردی که گسترش بیزینس و بالا بردن تولید به عنوان نقطه قوت در نظر گرفته شود.
  • مجموعه یا شرکتی که برای خرید به عنوان هدف در نظر گرفته شده است، از نظر مدیریت و منابع با محدودیت و چالش رو به رو شود.

۲. بررسی استراتژی های متمرکز

رخنه در بازار

بالا بردن میزان سهم در بازار محصولات و سرویس­‌های حال حاضر به وسیله روش­‌های متعدد بازاریابی نمونه از راهبرد­های متمرکز است. برای مثال مجموعه اینترنتی X با اختصاص دادن مبلغ 100 میلیون یورو برای تبلیغات خود، در واقع بودجه تبلیغاتی خود را 3 برابر کرد تا بدین شکل افراد مختلف را برای سرمایه گذاری اینترنتی ترغیب کند.

این نوع استراتژی در شرایط زیر می‌تواند نیاز­های شما را رفع کند:

  • همچنان فضا برای پیشرفت در بازار مشاهده شود.
  • زمینه برای افزایش تعداد مشتریان حال حاضر فراهم گردد.
  • مجموعه بتواند سهم بازار رقبا را به تصرف خود در­بیاورد.

توسعه بازار

عرضه نمودن محصولات یا سرویس‌­های حال حاضر در اقلیم‌ها و مناطق جغرافیایی جدید؛ برای مثال مجموعه تولید کننده، مواد شوینده X که فقط فروش محصولات خود را به بازار شهر مشهد محدود کرده بود، اکنون وارد بازار تبریز شود.

این سبک در چه حالت­‌هایی بهترین نتیجه را خواهد داد:

  • دستیابی به ارتباطات جدید توزیع با هزینه مناسب و شرایط پایدار
  • هنگامی که محصول یا سرویس خاصی با استقبال قابل توجهی مواجه گردد.
  • آشنا شدن با بازارهای خاص و جدید که افراد کمی از آن اطلاعات دارند.
  • در اختیار داشتن بودجه کافی و نیروی انسانی مناسب برای راه‌­اندازی بیزینس جدید.
  • بیزینس مجموعه و شرکت با موقعیت گسترش یافتن در سطح جهانی مواجه گردد.

بررسی توسعه محصول

نمونه دیگری از انواع استراتژی با مثال شیوه توسعه محصول است که در این قسمت مورد بررسی قرار می‌گیرد. بالا بردن میزان فروش به وسیله بهینه‌سازی محصولات یا سرویس‌­ها حال حاضر یا عرضه کردن محصولات و سرویس­‌های جدید می‌تواند به عنوان یک استراتژی در موقعیت‌های خاص، زمینه برای پیشرفت را ایجاد کند. برای نمونه کمپانی سازنده گوشی موبایل X دست به طراحی و تولید محصولی جدید می­زند.

این نوع متد و راهبرد در موارد زیر بسیار کاربرد دارد:

  • محصول اصلی مجموعه به اواسط یا اواخر عمر خود برسد.
  • زمینه کاری به طور مکرر تحت تأثیر تغییرات فناوری قرار بگیرد.
  • در صورتی که رقبا بتوانند محصولات بهتری را عرضه نمایند.
  • بیزینس در زمینه مورد نظر با سرعت بالا توسعه پیدا کند.
  • تحقیق، بهبود و پیشرفت در این صنعت با مانعی مواجه نشود.

۳. بررسی استراتژی های تنوع بخشی

بررسی تنوع بخشی هم مرکز

عرضه نمودن محصول جدید و در عین حال مرتبط با نمونه‌های قبلی یکی از انواع راهبرد­های تنوع بخشی است. برای مثال تیم مهندسی X که در زمینه معماری فعالیت دارند، ارائه خدمات لوله کشی و ایجاد سیستم گرمایش را نیز شروع کند.

این نوع راهبرد در موارد زیر کاربرد دارد:

  • کسب و کار در بازار حال حاضر با رشد بسیار کم یا حتی توقف در رشد مواجه گردد.
  • محصولات مرتبط تازه تولید شده در مقایسه با نمونه‌های قبلی نرخ فروش بالایی به خود اختصاص دهند.
  • امکان ارائه محصولات جدید با قیمت مناسب فراهم شود.
  • محصولات فعلی اواخر عمر خود را سپری کنند.

بررسی تنوع بخشی همجوش یا مختلط

تولید و عرضه محصول جدیدی که با نمونه محصولات قبلی هیچ ارتباطی ندارند ولی در عین حال برای مشتریان فعلی به گزینه مناسب برای خرید به شمار می­رود. برای نمونه شرکت بزرگ تولید کننده لپ‌تاپ وارد زمینه طراحی و ساخت انواع گوشی موبایل می‌­شود.

این نوع استراتژی در چه موقعیتی مورد استفاده قرار می­‌گیرد:

  • کاهش پیوسته میزان فروش و سوددهی در مقایسه با بازه فعلی قیمت محصولات یا سرویس‌­ها
  • داشتن توانایی مالی و مدیریتی به منظور راه اندازی یک بیزینس جدید و نوپا
  • اشباع شدن بازار فروش محصولات حال حاضر

بررسی تنوع بخشی افقی

تنوع بخشی افقی نمونه دیگری از انواع انواع استراتژی با مثال است که در این قسمت مورد بررسی قرار داده می­‌شود. طراحی، تولید و عرضه محصول جدید و کاملاً نامربوط به نمونه‌های قبلی به خریداران و مشتری­ها برای تعریف این نوع راهبرد بهترین توضیح است. برای نمونه مجموعه تولید­کننده انواع جاروبرقی، به زمینه تولید کرکره برقی ورود پیدا می‌کند.

بهره‌گیری از این سبک در شرایط خاص زیر می‌تواند زمینه را تحولات بزرگ به وجود بیاورد:

  • درآمد و سوددهی حاصل از بیزینس جدید با اضافه کردن یک محصول تازه می‌تواند بهبود پیدا کند.
  • در مواردی که کسب و کار حال حاضر شما سوددهی بسیار پایینی دارد و در رشد و توسعه با چالش مواجه شده است.
  • امکان استفاده از سیستم توزیع فعلی برای عرضه محصولات نو و غیر مرتبط
  • محصول جدید تولید شده بتواند در بحث سوددهی همانند مکمل برای نمونه‌های قبلی عمل کند.

۴. بررسی استراتژی های دفاعی

بررسی سرمایه گذاری مشترک

به وجود­آوردن یک مجموعه یا سازمان جدید با کمک و پشتیبانی دو یا چند شرکت یکی از بهترین استراتژی­‌های دفاعی به شمار می‌رود. برای مثال شرکت بزرگ X با سرمایه گذاری و پشتیبانی شرکت Y مجموعه جدیدی تحت عنوان Z را به وجود می‌­آورند.

این نوع راهبرد در موارد زیر می‌تواند تأثیر تغییرات قابل توجهی در پیشرفت مجموعه به وجود بیاورد:

  • در مواردی که شرکت‌های سهامی عام و خاص با هم دیگر تعامل پیدا می­‌کنند.
  • ایجاد تعامل بین شرکت‌­ها و مجموعه‌­های بزرگ بین المللی و محلی محدود
  • به پیوستن بودجه­‌ها، نیروهای انسانی برای ایجاد و  به پیش بردن پروژه‌های گسترده با سوددهی بالا
  • هنگامی که چند مجموعه کوچک و متعدد برای رقابت به یک شرکت بزرگ می‌پردازند.
  • برای طراحی، تولید و عرضه یک محصول یا تکنولوژی جدید به بازار

بررسی اصلاح و کاهش هزینه ­ها

بهبود ساختار در عملکرد­ها و بودجه­ های مصرفی برای حل مشکل پایین بودن میزان فروش و سود می‌تواند یک راهبرد فوق‌العاده برای بهبود شرایط یک شرکت به شمار برود. برای نمونه مجموعه X برای جلوگیری از زیان و خسارت بالا فعالیت خود را متوقف و تعطیل می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص «کاهش هزینه سازمان» مقاله مرتبط را مطالعه نمایید.

این نوع عملکرد در چه حالت مفید است:

  • شرکت و مجموعه در عین رعایت استانداردها و اصول در بیزینس در چند سال اخیر به مقصود اصلی خود نرسیده است.
  • شرکت مورد نظر در فروش یا ارائه محصولات و سرویس‌ها بسیار ضعیف عمل کند.
  • مجموعه نامبرده در فرهنگ کار، کسب سود و جذب مشتری از عملکرد و روش‌های نامناسبی بهره گیری کند.
  • راهبرد­ها و طرح‌­های شرکت مورد نظر با شکست تمام عیار مواجه گردد.
  • مجموعه نام برده برای آماده سازی و پایه ریزی فعالیت خود به ساختار جدید و طرح ­های هوشمندانه نیاز پیدا کند.

بررسی راهبرد واگذاری

آشنایی با انواع استراتژی با مثال می‌تواند نگرش و آگاهی شما را برای موقعیت‌های مختلفی که ممکن است بیزینس شما با آن مواجه گردد به طور کامل آماده کند. در این بخش به بررسی راهبرد واگذاری خواهیم پرداخت. فروش یک قسمت از شرکت یا مجموعه تحت عنوان واگذاری شناخته می‌شود؛ که می‌­تواند در عین دشواری، یک استراتژی کاربردی به شمار برود.

اما این روش باید در چه موقعیت­‌هایی مورد استفاده قرار بگیرد:

  • هنگامی که اداره و مدیریت یک بخش به بودجه فراتر از توان شرکت نیاز دارد.
  • زمانی که عملکرد نامناسب و ضعیف یک بخش، تمامی ارکان شرکت را تحت تأثیر قرار می­‌دهد.
  • در مواردی که یک بخش از شرکت با دیگر قسمت­‌ها همخوانی و ارتباطی ندارد.
  • در موقعیت­‌هایی که سرمایه حاصل از واگذاری بخش مورد نظر بتواند زمینه را برای انجام کارهای بزرگ به وجود بیاورد.

بررسی استراتژی انحلال

موضوع انحلال آخرین نمونه از انواع استراتژی با مثال است که در این بخش مورد بررسی قرار می‌­گیرد. به فروش رساندن همه دارایی‌های مجموعه یا شرکت برای به دست آوردن حداقل سود ممکن.

بهره‌گیری از این نو رهبر در موارد نادری که البته ممکن است رخ دهد می‌تواند یک عملکرد عالی برای به دست آوردن حداقل سود ممکن به شمار برود؛ این موارد در استراتژی انحلال عبارت‌اند از:

  • در مواردی که راهبرد کاهش و واگذاری نتوانسته نتیجه ایدئال را به دست بیاورد.
  • هنگامی که مجموعه یا شرکت در شرف ورشکستگی قرار دارد.
  • در مواردی که با فروش دارایی‌ها می‌تواند زیان سهام‌دار­ها را با حداقل حالت ممکن رساند.

اهمیت استفاده از استراتژی­ های کلان

امروزه رقابت بسیار شدید در بازار باعث شده تا بیزینس­ها برای پیشرفت، فروش بالا، ایده معرفی محصول یا خدمات جدید، برندسازی و … از انواع استراتژی­ های مخصوص کسب ­و­کار استفاده کنند. در واقع نداشتن راهبرد و استراتژی می تواند زمینه را برای شکست و متحمل شدن خسارت سنگین در مواجهه با مشکلات و چالش ­های پیش­رو به وجود بیاورد.

این شیوه­‌ها به طور دائم توسط افراد صاحب نظر و اندیشمندان مورد بررسی قرار داده می‌شود؛ از این رو فرد می‌تواند با استفاده از آن‌ها در شرایط‌های مختلف بهترین عملکرد ممکن را برای سوددهی بالا یا به­ حداقل رساندن زیان پیاده ساز کند.

برخی از سؤالات رایج

انواع استراتژی ها کدامند؟

  1. استراتژی نظامی
  2. استراتژی متعادل سازی
  3. استراتژی دستور و کنترل
  4. استراتژی ضدحمله
  5. استراتژی‌ سیاسی
  6. استراتژی چماق و هویج (Carrot and stick)
  7. استراتژی کلت و ماشه
  8. استراتژی شک و بهت
  9. استراتژی اقتصادی
  10. استراتژی پولی
  11. استراتژی اقتصاد باز
  12. استراتژی اقتصاد سبز
  13. استراتژی فرهنگی

استراتژی متمایز به چه معناست؟

در این راهبرد شرکت باید بتواند یک مزیت رقابتی ایجاد کند. هرچیزی که بتواند کسب‌وکار شما و محصولات تولیدی‌تان را از سایر رقیبان‌تان متمایز کند، در جهت استراتژی رقابتی تمایز بوده است.

 بیشترین کاربرد استراتژی چیست؟

بیشترین کاربرد این واژه برای کسب‌‌و‌کارها و سازمان‌های تولیدی وخدماتی در نظر گرفته می‌شود.




تاریخ: دو شنبه 20 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

استراتژی یا راهبرد به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که یک سازمان یا یک کسب‌وکار را در مسیر مشخصی هدایت می‌کند. اقداماتی که در راستای عمل به استراتژي‌ها انجام می‌شود معمولاً توسط رهبران و مدیران برنامه‌ریزی می‌شوند.

استراتژي پرکاربردترین واژه در مدیریت است که با درک آن می‌توان به صورت حرفه‌ای و جامع طرح‌های یک سیستم را به مرحله اجرا درآورده و چشم‌انداز تعیین شده را محقق کرد.

در این مطلب قصد داریم تا چگونگی عمل به استراتژي و انواع راهبردهای مدیریتی را با شما در میان بگذاریم. باشد تا روزی که بتوانیم به کمک اقدامات مدیریتی استراتژيک هم در کسب‌‌وکار و هم در سایر جنبه‌های زندگی تصمیمات درستی را اتخاذ کنیم.

استراتژی چیست؟

ریشه لغوی و اصطلاحی استراتژي به ریشه یونانی واژه «Strategia» برمی‌گردد که به معنای «رهبری و فرماندهی» است. گفته می‌شود در زبان یونانی این کلمه به معنی فرماندهی لشکر هم بوده است.

اما استراتژی به زبان ساده و قابل فهم امروزی شامل طرح نمودن برنامه‌ای جامع برای پیش‌روی در جهت نیل به اهداف یک سیستم یا سازمان است. اگر هدف یک کسب ‌و کار رسیدن به ثروت است، استراتژي آن باید به شکلی تعیین و طرح شود که در نهایت بتواند سود بیشتری برای آن کسب‌وکار حاصل کند.

اگر هدف سازمان پیشی گرفتن از رقبا و بیشتر مطرح شدن در بازار است، باز هم استراتژي آن باید در جهت هدف مشخص شده باشد. استراتژي در ابتدا واژه‌ای بود که در اصطلاحات نظامی به‌ کار برده می‌شد، اما بعدها این کلمه وارد اصطلاحات مالی، تجاری، اقتصادی و سیاسی شده و اهمیت فراوانی در تمام این عرصه‌ها پیدا کرده است.

شاید به نظر برسد استراتژي یا راهبرد،  یک واژه تخصصی برای موفقیت در زمینه‌های مالی، سیاسی یا تجاری باشد اما جالب است بدانید که با پی بردن به مفهوم اصلی آن و آشنایی با انواع راهبردها می‌توانید از آن در زندگی شخصی خود نیز بهره بگیرید. در واقع استراتژی می‌تواند باعث اتخاذ تصمیمات درست و آینده‌ساز در هر زمینه‌ای شود.

انواع استراتژی

استراتژی‌ها معمولاً در سطوح مدیریتی و سازمانی در نظر گرفته شده و اجرا می‌شوند. هر یک از انواع استراتژي برای هدف خاصی کاربرد دارد که بسته به نیاز سازمان یا کسب ‌و کار متفاوت است. سعی کرده‌ایم تا در این مطلب به رایج‌ترین انواع استژی‌های مدیرتی و تعدادی از زیرمجموعه‌های آن‌ها بپردازیم.

هریک از این راهبردها توسط افراد متخصص در زمینه‌های مدیریتی و مالی تنظیم شده‌اند و سپس در سترس مدیران و رهبران قرار گرفته‌اند. ممکن است یک مدیر با توجه به خلاقیت و هوش خود بتواند تغییراتی در نحوه استراتژی‌ها ایجاد کند تا با سرعت یا کیفیت بیشتری به سمت هدف سازمان پیش برود.

آگاهی از انواع راهبردهای مدیریتی و سازمانی موجود می‌تواند در راه‌اندازی یک کسب‌وکار جدید نیز به ما کمک کند؛ وقتی بدانیم که برای تثبیت جایگاه سازمان یا کسب‌وکارمان چه کارهایی باید انجام دهیم و چه مسیرهایی را باید طی کنیم، در مدت‌زمان کوتاه‌تری به موفقیت در آن کار دست خواهیم یافت.

۲۱ استراتژی مدیریتی و سازمانی

انواع استراتژی از راهبردهای ارزشی-رفتاری سازمان‌ها گرفته تا انواع راهبردهای تنوعی می‌تواند در بازه‌های زمانی مشخصی توسط مدیران اتخاذ شود. چرا که با عملی ساختن دستورالعمل‌های یک استراتژي و رسیدن به هدف، لازم است تا هدف دیگری برای سازمان تعیین کنیم و در برابر آن نیز استراتژي تازه‌ای را برگزینیم.

برخی از راهبردهای معرفی شده در این مطلب زیرمحموعه برخی دیگر است. گاهی لازم است تا برای حل مشکلات یک سازمان چندین استراتژي با هم در نظر گرفته شده و اجرا شوند. بنابراین انواع راهبردهای مدیریتی می‌توانند مکمل یکدیگر نیز باشند. انواع راهبردهای کاربردی در مدیریت سازمانی به شرح زیر هستند:

  • استراتژی ارزشی و رفتاری

چیزی که منطق تجاری را با منطق اخلاقی در یک سازمان پیوند می‌دهد استراتژی ارزش‌ها و رفتار سازمانی است. در واقع یکی از وظایف اصلی یک مدیر اتخاذ تصمیمات بجا و انتخاب بهترین استراتژي با وجود منطق احساسی، اخلاقی و معنوی است که دارد. استراتژي ارزشی کمک می‌کند تا مدیران بتوانند در یک چهارچوب اخلاقی تصمیمات درستی را برای سازمان خود در نظر بگیرند.

  • استراتژی تهاجمی

راهبرد تهاجمی یک استراتژي کلی است که در شرایطی اتخاذ می‌شود که سازمان در بهترین عملکرد خود قرار داشته باشد. آن‌گاه راهبرد تهاجمی به سازمان کمک خواهد تا بتواند با تمام امتیازات و نقاط قوت خود از حداکثر فرصت‌ها استفاده کند. در ادامه این راهبرد، استراتژی‌های تمرکز، تنوع و یکپارچگی نیز به‌کار برده می‌شوند که در ادامه به معرفی آن‌ها نیز خواهیم پرداخت.

  • استراتژی محافظه‌کارانه

استراتژي محافظه‌کارانه در شرایطی به‌کار گرفته می‌شود که سازمان باید از قرارگیری در موقعیت‌هایی با ریسک بالا جلوگیری کند. در واقع باید سازمان بتواند ضمن حفظ نقاط قوت کلیدی‌اش از استراتژی‌های دیگری هم استفاده کند. همانطور که از نام این راهبرد هم مشخص است باید بعد از انتخاب این استراتژي کاملاً محافظه‌کارانه و با احتیاط عمل کرد.

  • استراتژی تدافعی

در استراتژي تدافعی سازمان باید تمام نقاط ضعف خود را برطرف کرده و در صدد جلوگیری از تهدیدات بیرونی باشد. با استفاده از این راهبرد سازمان می‌تواند خود را از موقعیت‌های خطرآفرین دور نگه‌دارد تا خود را بازسازی کند. این راهبرد را رهبری هزینه یا پیمان سپاری نیز می‌نامند.

  • استراتژی واگذاری

در استراتژی واگذاری که خود زیرمجموعه استراتژي تدافعی است، سازمان بخشی از واحدهای خود را به سایر شرکت‌ها و افراد واگذار می‌کند. (SBU)

  • استراتژی کاهش

استراتژي کاهش زیرمجموعه دیگر استراتژی تدافعی است که در آن با گروه‌بندی جدید دارایی‌ها و هزینه‌ها، سیر نزولی فروش را معکوس می‌کنند.

  • استراتژی انحلال

در راهبرد انحلال، تمام دارایی‌های یک سازمان به ارزش واقعی آن‌ها فروخته می‌شوند. راهبرد انحلال نیز در جهت استراتژي تدافعی به‌کار گرفته می‌شود.

  • استراتژی رقابتی

اتخاذ استراتژي رقابتی نشانگر این است که سازمان علی‌رغم حفظ نقاط قوت خود باید از سایر استراتژی‌های دیگر نیز مانند نفوذ و توسعه نیز برای پیشبرد عملکردش بهره ببرد. ارائه ارزش افزوده و مزیت‌های رقابتی برای در دست گرفتن بازار از دیگر قابلیت‌های استراتژي رقابتی است. هدف نهایی این راهبرد، کسب رضایت کامل مشتریان و خروج از رقابت‌ها است.

  • استراتژی عملیاتی

استراتژی عملیاتی برای نیل به اهداف کوتاه‌مدت به‌کار گرفته می‌شود. در این راهبرد مدیران برای بخش‌های مشخصی از سازمان مثلاً برای قلمرو فروش خود از این استراتژی بهره می‌برند و در مدت‌زمان مشخصی با تجهیز کردن تیم عملیاتی سازمان در جهت رسیدن به هدف تعیین شده اقداماتی انجام می‌دهند.

  • استراتژی مشارکتی

این راهبرد توسط مدیران سطح بالا سازمان به منظور تعریف اهداف بلندمدت سازمان طراحی می‌شود. استراتژي مشارکتی خود دارای بخش‌های مختلفی است که هر سازمان بسته به شرایط، تعداد رقبا و امکانات موجود، دستورالعمل‌های خاص خود را در آن دنبال می‌کند.

  • استراتژی کارکردی

در راهبرد کارکردی رهبران بر روی رشد واحد مشخصی از سازمان تاکید دارند و با ایجاد مزیت‌های رقابتی باعث می‌شوند تا تمام بخش‌ها موازی با هم رشد کنند.

  • استراتژی تمرکز

در راهبرد تمرکز، سازمان‌ها با استفاده از استراتژي سه‌گانه نفوذ، توسعه بازار و توسعه محصول برای تثبیت جایگاه خود در بازار و بهبود محصولاتشان تلاش می‌کنند.

  • استراتژی نفوذ

سازمان‌ها برای بالا بردن سهم بازار محصولات و خدمات خود به انواع روش‌های بازاریابی متوسل می‌شوند که در نتیجه این کار استراتژی نفوذ حاصل می‌شود.

  • استراتژی توسعه

راهبرد توسعه خود دارای دو بخش توسعه بازار و تحقیق و توسعه کسب و کار است. در توسعه بازار تلاش می‌شود تا بازارهای جدیدی جهت ارائه محصولات کشف شوند یا اینکه محصولات به بخش‌های جدید یک بازار عرضه شوند. در توسعه محصول نیز سازمان‌ها تلاش می‌کنند تا محصولات خود را بهبود ببخشند تا فروش بیشتری حاصل شود یا محصولات تازه‌ای تولید کنند.

  • استراتژی تنوع

زمانی‌که یک سازمان محصولات جدیدی تولید و روانه بازار می‌کند، استراتژی‌های سه‌گانه تنوع قابل اتخاذ خواهند بود. در واقع سازمان‌ها می‌توانند با ایجاد تنوع در محصولات و خدمات خود، فروش خود را بالا برده و مشکلات را به کمک بازارهای جدید حل کنند. در ادامه به سایر استراتژی‌های تنوع اشاره می‌کنیم.

  • استراتژی تنوع همگون

اجرای راهبرد تنوع همگون با ارائه محصول جدید مرتبط با محصولات قبلی سازمان همراه است. این راهبرد زمانی اتخاذ می‌شود که بازار فعلی شرکت راکد مانده باشد، محصولات مرتبط جدید بتواند فروش محصولات فعلی را نیز بالا ببرد، محصول فعلی در سراشیبی چرخه عمر باشد یا ظرفیت مدیریتی شرکت بالاتر از بازار فعلی باشد.

  • استراتژی تنوع ناهمگون

اجرای راهبرد تنوع ناهمگون نیز با ارائه و معرفی محصول جدید اما غیرمرتبط با محصولات قبلی سازمان همراه خواهد بود. مانند شرکت میهن که پس از تولیدات انبوه بستنی و لبنیات شروع به تولید کنسروهای رب و تن ماهی کرده است.

در صورت اشباع بازار محصولات فعلی، هم‌ افزایی مالی بین بازار محصولات جدید و محصولات فعلی یا پتانسیل مالی بالای شرکت‌ها می‌تواند منجر به اتخاذ استراتژي تنوع ناهمگون شود.

  • استراتژی تنوع افقی

انتخاب راهبرد تنوع افقی در پی ارائه محصول جدید و غیرمرتبط به مشتریان فعلی شرکت انجام می‌گیرد. مثل شرکت زیراکس که وارد کار تولید کاغذ هم می‌شود. اگر امکان تقویت بازار فروش محصولات فعلی با افزودن یک محصول جدید رونق بگیرد یا اگر محصول جدید مکمل فصلی یا دوره‌ای محصول فعلی باشد، استراتژي تنوع افقی می‌تواند بسیار اثربخش باشد.

  • استراتژی یکپارچگی عمودی رو به بالا

افزایش کنترل یا تملک توزیع‌کنندگان و خرده‌فروشان در راستای استراتژی یکپارچگی عمودی رو به جلو یا روبه بالا انجام می‌شود. در واقع سازمان با استفاده از این راهبرد قصد دارد تا بتواند بخش‌های بیشتری را با خود یکپارچه کند.

شرکت جنرال موتور توانسته است به کمک این راهبرد ۱۰٪ واسطه‌های فروش خود را در اختیار بگیرد. این کار زمانی ممکن است که رشد چشمگیری برای بازار پیش‌بینی شود یا ثبات کار اهمیت داشته باشد.

  • استراتژی یکپارچگی عمودی رو به پایین

افزایش کنترل یا تملک واحدهای تامین کننده مواد اولیه یک شرکت نیز در راستای استراتژی یکپارچگی عمودی رو به عقب یا رو به پایین انجام می‌شود. در واقع سازمان قصد دارد با این راهبرد بخش‌های تامین کننده محصولاتش را با خود یکپارچه کند. مانند شرکت تولید پارچه‌ای که کارخانه نساجی تامین کننده پارچه‌اش را با خود یکی می‌کند.

وقتی بازار با رشد خوبی همراه باشد، سازمان از سرمایه و نیروی انسانی کافی برای اداره یک واحد جدید برخوردار باشد یا کار تولید قطعات حاشیه‌ای سود بیشتری را نصیب سازمان کند، این استراتژي می‌تواند موفق عمل کند.

  • استراتژی یکپارچگی افقی

افزایش فروش یا تملک شرکت‌های رقیب در دستور کار استراتژي یکپارچگی افقی قرار دارد. در واقع سازمان با این راهبرد می‌تواند بخشی از بازار رقیب را با خود یکپارچه کند.

مانند زمانی‌که تیم مدیریت یک مجموعه هتل زنجیره‌ای تصمیم می‌گیرد مجموعه هتل دیگری را کلاً خریداری کند؛ تنها زمانی این امکان میسر خواهد شد که سازمان از سرمایه بالایی برخوردار باشد یا شرکت رقیب به دلیل ضعف مدیریت یا سایر مشکلات نزدیک به ورشکستگی باشد.

مدیریت استراتژيک چیست؟

در بهترین مقالات ترجمه استراتژيک، مدیریت استراتژيک به معنی شیوه کار یک سازمان یا مدیر براساس انواع راهبردها است. در واقع یک مدیر استراتژیک باید بتواند برای هر قدم شرکت برنامه مشخصی داشته باشد.

برای نیل به چنین مدیریتی باید قسمت‌های مختلف یک مدیریت استراتژيک در برنامه کار رهبران و مدیران قرار بگیرد. مدیریت استراتژيک باید در نهایت کار خود بتواند پاسخگوی شش سوال زیر باشد:

  • سازمان قصد دارد در درازمدت به چه جایگاهی برسد؟
  • سازمان چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد و در کدام بازارها محصولات خود را عرضه می‌کند؟
  • سازمان چگونه می‌تواند بهتر از رقیبان خود باشد؟
  • منابع مورد نیاز برای توان رقابت در سازمان کدام‌‌ها هستند؟ (ارتباط، توانایی فنی، مهارت، امکانات، سرمایه)
  • عوامل محیطی تاثیرگذار بر توان رقابت سازمان کدامند؟

انتظارات طرف‌های درگیر (ذینفعان) در کسب وکار سازمان به چه شکلی است؟

برای پاسخ به این سوالات، مدیریت استراتژيک بر سه اصل استوار است که به صورت جداگانه این بخش‌ها را بررسی خواهیم کرد تا در نهایت با بکارگیری این بخش‌ها بتوان هم دید وسیعی نسبت به سازمان پیدا کرد و هم در جهت درستی برای رسیدن به اهداف آن حرکت کرد:

  • تحلیل استراتژیک

تحلیل کردن تمام نقاط قوت و ضعف یک سازمان، وضعیت بازار و رقبا با استفاده از روش‌های مدیریتی اولین کار است که در مدیریت استراتژيک باید انجام شود. برای تحلیل این بخش‌ها می‌توان از تحلیل PEST یا تحلیل SWOT کمک بگیرید.

در واقع PEST مخفف عبارات « Politicalسیاسی، Economic اقتصادی، Social اجتماعی و Technological فنی» است که به منظور شناخت محیط کاری و زمینه فعالیت کسب‌وکار سازمان می‌توانید از آن بهره بگیرید.

همچنین عبارت SWOT نیز مخفف عبارات «Strength نقاط قوت، Weakeness نقاط ضعف، Opportunity فرصت‌ها و Threat تهدیدها» است که به منظور رصد کردن تمام نقاط قوت و ضعف یک سازمان و همچنین شناخت فرصت‌ها و تهدیدهای آن تشکیلات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • تصمیم استراتژيک

در مرحله تصمیم‌گیری استراتژيک باید قبل از اتخاذ هر تصمیمی بخش‌های مختلفی را بررسی کنید. مثلاً شناخت تمام ذی‌نفعان، انتظارات آنان و ماهیت نفع‌بری آن‌ها، گزینه‌ها و راه‌حل‌های موجود، ارزیابی نهایی صورت گرفته و سپس اتخاذ تصمیم متناسب با شرایط کنونی سازمان گرفته شود.

اگر مدیری بدون در نظر گرفتن این موارد تصمیم بگیرد، ممکن است بعدها با مشکلات جدی در سازمان روبه‌رو شود. در این مرحله است که باید انواع استراتژی‌های موجود را براساس شرایط و موقعیت سازمان انتخاب کرد.

  • اقدام استراتژيک

سخت‌ترین قسمت مدیریت استراتژيک، مرحله عملی ساختن تصمیمات و اقدام است. بعد از بررسی و تصمیم‌گیری صحیح، باید تمام قسمت‌های مختلف یک پروژه توسط مدیر به واحدهای اجرایی کوچکتر تقسیم شود. آن‌گاه باید افراد مناسب برای اجرا کردن هر واحد منصوب شوند و تحت نظارت تیم مدیریت قرار بگیرند.

در این‌صورت مدیر باید تمام عملیات‌های اجرایی را رصد کرده و در صورت بروز هر مشکل، تصمیم استراتژیک جدیدی بگیرد. استراتژيک در لغت به معنی «خلق آینده مطلوب» است که تعریفی متفاوت از استراتژی دارد. بنابراین هر اقدام استراتژيک نیز باید در زمینه خلق آینده مطلوب در راستای اهداف تعیین شده باشد.

معرفی بزرگان مدیریت استراتژيک جهان

افراد زیادی در شکل‌گیری انواع روش‌های مدیریت استراتژیک و راهبردهای عملی برای پیشبرد اهداف سازمان نقش داشته‌اند. در اینجا به تعدادی از این افراد اشاره خواهیم کرد:

  • آقای ایگور آنسوف (Igor Ansoff)

    یکی از بزرگان شرکت هواپیمایی لاکهید و دارای مدرک دکتری ریاضی از دانشگاه براون آمریکا است. بسیاری آنسوف را پدر تفکر استراتژيک می‌نامند. کتاب «استراتژي سازمان» وی در سال ۱۹۶۵ به چاپ رسید که یکی از کتب مرجع مدیریت استراتژيک است.

  • آقای مایکل پورتر (Michael Porter)

    مشهورترین فرد در ارائه مفهوم امروزی استراتژي در جهان مایکل پورتر است. ایشان دارای مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه پرینستون و دکتری اقتصاد کسب‌وکار از دانشگاه هارواد هستند. چاپ کتاب «استراتژي رقابتی» ایشان در سال ۱۹۸۰، معروفیت جهانی وی را به همراه داشت.

  • آقای هنری مینتزبرگ (Henri Mintzberg)

    مینتزرگ دارای مدرک مهندسی مکانیک از دانشگاه مک‌گیل و کارشناسی ارشد و دکتری مدیریت از دانشگاه MIT است. ایشان بیش از 50 کتاب در زمینه مدیریت نوشته‌‌اند و برنده جایزه مک‌کنزی هستند. معروف‌ترین اثر وی «سرشت کار مدیریت» نام دارد.

به غیر این افراد، اشخاص دیگری نیز هستند که در تدوین علم مدیریت به شکل امروزی نقش بسزایی داشته‌اند. علم مدیریت در واقع علم گسترش کسب‌وکارها است و هر روزه روش‌های جدیدتر و موثرتری در آن ارائه می‌شود.

اجرای استراتژی چیست؟

اجرای استراتژی که به انگلیسی به آن strategy execution گفته می‌شود؛ به این معنا است که شما با استفاده از یک روش و یا اصول خاصی از استراتژی می‌توانید انتخاب‌های کوچک و کم نقش در زندگی خود را به گونه‌ای انجام دهید، که منجر به دستیابی شما به هدف اصلی و بزرگتر شوند.

تعاریف متنوعی از این که اجرای استراتژی چیست تاکنون ارائه شده است.

اجرا فرآیندی است که استراتژی‌ها و برنامه‌ها را به منظور تحقق اهداف استراتژیک به اقدامات نهایی شما تبدیل می‌کند. دانستن این که اجرای استراتژی چیست به اندازه دانستن صفر تا صد یک استراتژی مهم و حتی ضروری‌تر است. شما با دانستن این موضع می‌توانید به خوبی اقدام به پیاده سازی استراتژی‌های خود به صورت مرحله به مرحله کنید.

استرارتژی تهاجمی چیست ؟

استراتژی تهاجمی نوعی استراتژی شرکتی است که متشکل از تلاش‌های فعالانه به منظور ایجاد تغییراتی گسترده در صنعت است. شرکت‌هایی از استراتژی تهاجمی استفاده می‌کنند معمولاً اقدام به خریدها و سرمایه گذاری‌های عمده‌ای در بخش تحقیق و توسعه می‌کنند تا همواره از رقبا جلوتر باشند. آن‌ها همچنین به قطع همکاری با بازارهای جدید و یا کم سود می‌پردازند و با این کار رقبا را به چالش می‌کشند.

چند مثال برای استراتژی تدافعی عبارت است از :

شناخت اختلالات موجود در بازار، حذف محصولات کم عملکرد، مقایسه مستقیم خود با رقبا و تاسیس بازارهای جدید.

عناصر تاثیرگذار استراتژی روی یک کسب و کار

در این بخش از مقاله قصد داریم تا بصورت جامع به توضیح عناصر تاثیرگذار استراتژی روی یک کسب و کار بپردازیم که به نوعی ثابت می‌کنند شما باید حتماً از استراتژی خاصی در کسب و کارتان استفاده کنید. حال که دیگر فهمیدید اجرای استراتژی چیست؛ با داشتن تعریف دقیق‌تری از استراتژی در ذهن خود بهتر می‌تواند متوجه ادامه این مطلب شوید.

به قدری مسئله مهمی است که تاکنون چیزی نزدیک به سیصد و هفتاد و دو هزار تعریف متفاوت از آن در سطح گوگل پیدا شده است. همانطور که می‌دانید سازمان‌ها و کسب و کارها این روزها زمان زیادی را صرف پیدا کردن و استفاده کردن از یک استراتژی ثابت و تاثیرگذار در تجارتشان می‌کنند.

دلیل اصلی برای انجام این کار این است استراتژی خوب می‌تواند موفقیت شما را در انجام یک کار خاص تضمین کند. در واقع استراتژی را می‌توان کلید نهایی دستیابی به موفقیت و اهداف در آینده دانست. گذشته از تمامی این تفاسیر در طی فرآیند برنامه ریزی استراتژیک برای یک سازمان باید سه مبحث زیر را کاملاً در نظر گرفت:

  • داشتن چشم انداز و هدف بنیادی برای ادامه راه و یا اصلاح اشتباهات پیشین
  • داشتن تعهد نسبت به اهدافی که قرار است در ادامه این راه به آن پایبند باشید
  • تهیه یک برنامه بلند مدت به منظور دستیابی به اهداف

فراموش نکنید که مهم‌ترین دلیل پیروی از یک استراتژی خاص در کسب و کار این است که بتوانید بر اساس یکسری از معیارها به صورت کاملا اصولی به سمت اهداف و چشم‌اندازهایی که برای آینده‌ای دور در نظر گرفته‌اید حرکت کنید.

با توجه به اهمیت این موضوع تصمیم گرفتیم تا در این بخش به بررسی عناصر تاثیرگذار استراتژی روی یک کسب و کار بپردازیم.

چشم اندازهای تجارت خود را مشخص کنید . چشم انداز در واقع توصیف کننده آرزوها و هر آنچه است که  یک شرکت و یا فرد می‌خواهد در آینده‌ای نه چندان دور به آن برسد.

در واقع چشم‌انداز را می‌توان یک راهنمایی بسیار روشن به منظور پیشبرد اهدافی دانست که شما امروز با انجام دادن آن‌ها می‌توانید در آینده به آن برسید.

یکی از شرکت‌ها و سازمان‌هایی که از همان ابتدا به فعالیت خود یک چشم انداز بسیار قوی برای خود در نظر گرفت «واربی پارکر» فروشنده عینک‌های طبی با نسخه پزشکی بود که در سال ۲۰۱۰ برای اولین بار شرکت خود را تاسیس کرد. اما هم اکنون ارزش تقریبی سرمایه‌های او ۳ میلیارد دلار است.

«واربی پارکر» یک استراتژی و چشم اندازه معینی برای تجارت خود در نظر گرفت. استراتژی آن این بود که باید خرید عینک از آن‌ها عملی بسیار آسان و سرگرم کننده باشد و مشتریان باید با خوشحالی مغازه آن‌ها را ترک کنند. حال با توضیح این چشم‌انداز‌ها که بیش از سه جمله هم نبودند شما می‌توانید دقیقاً متوجه شوید که هدف کلی این شرکت چیست و به چه سمتی حرکت می‌کند.

توجه داشته باشید که داشتن یک چشم‌انداز قدرتمند به کل سازمان شما کمک می‌کند تا بتوانند در مسیری درست حرکت کنند و همگام با شما پیشرفت را تجربه نمایند.

  1. رسالت یا ماموریت کسب و کار خود را مشخص کنید

همانطور که به شما گفتیم چشم‌انداز هدف کلی یک سازمان محسوب می‌شود.

در حالی که ماموریت و یا رسالت بخش دیگری از هر استراتژی است که بدون رعایت آن نمی‌توانید موفقیت خود را تضمین کنید. بدون درک کردن این گزینه سازمان شما فاقد دستورالعمل‌های جانبی در خصوص چرایی و چگونگی انجام اعمال توسط کارکنان خواهد بود.

اگر هر یک از کارکنان شرکت شما تفسیر خاص خود را در خصوص چشم‌انداز ارائه شده توسط شما داشته باشند در نهایت منجر به ایجاد استراتژی‌ها و ابتکارات متضادی در حین کار می‌گردد. اگر مثالی را که در قسمت چشم انداز در خصوص چگونه به موفقیت رسیدن «واربی پارکر» برای‌تان عنوان کردیم را بخاطر داشته باشید که ماموریت و رسالت استراتژی «واربی پارکر» این بود که اقدام به تولید عینک‌های داخلی باکیفیت‌تر کند.

همچنین بیش از پیش با مشتریان در تعامل باشد. ماموریت «واربی پارکر» این بود که اقدام به تولید عینک‌های طبی باکیفیت‌تری کند که دارای ظاهری شیک‌تر نسبت به قبل هستند و از قضا قیمت کمتری نیز دارند. اعضای تیم «واربی پارکر» با در نظر گرفتن ماموریت کلی شرکت خود تصمیم گرفتند تا راهی برای پایین آمدن قیمت‌ها و افزایش کیفیت محصولات خود پیدا کنند.

  1. اهداف خود را تعیین کنید

همان‌طور که شاید بهتر از ما بدانید اهداف نتایج مشخصی هستند که یک فرد و یا سیستم قصد دارد در یک بازه زمانی مشخص به آن‌ها دست پیدا کند. تعیین میزان موفقیتی که آرزوی رسیدن به آن را دارید در ابتدای شروع یک کار به شما اجازه می‌دهد تا بفهمید آیا مسیری که در آن برای دستیابی به ماموریت‌ها و چشم‌اندازهای خود حرکت می‌کنید درست است یا خیر.

در واقع بیان واضح اهداف شما باعث ایجاد هدف نهایی برای مجموعه‌تان می‌گردد. با در نظر گرفتن هدف کلی شرکت مجموعه شما می‌تواند طی استراتژی از قبل مشخص شده و برنامه ریزی شده به سمت موفقیت حرکت کند. بطور کلی اهداف مناسب برای یک تجارت باید واضح، قابل دسترسی و قابل پشتیبانی توسط اقدامات استراتژیک متعدد باشد.

  1. استراتژی خاص خود را داشته باشید

استراتژی را می‌توان عملکردی دانست که در راستای دستیابی به اهداف خود شما کمک می‌کند تا بیش از پیش حواس خود را روی یک موضوع متمرکز کنید. همچنین به شما می‌گوید که چه زمانی باید بازی کنید و چگونه باید برنده میدان شوید. یکی از ویژگی‌های بارز اجرای استراتژی این است که استراتژی گاهی به تعیین یکسری محدودیت‌ها در کار می‌انجامد.

همچنین گاهی برای شما خط قرمزهایی را مشخص می‌کند که نباید از آن‌ها عبور کنید. به عنوان یک مثال برای استراتژی تدافعی باید بگوییم که شما می‌توانید از انواع روش‌های مشارکتی، کاهشی، واگذاری و انحلال که همگی زیر مجموعه و مثال‌هایی از استراتژی تدافعی هستند استفاده کنید.

مزایای استفاده از مدیریت استراتژیک چیست؟

مزایای مدیریت استراتژیک بسیار زیاد و گسترده است و به طور کلی شامل شناسایی، اولویت‌بندی و کاوش فرصت‌ها است. به عنوان مثال برای یک تجارت تولید محصولات جدید و وارد شدن به بازارهای جدید فقط در صورت پیروی از یک برنامه‌ریزی استراتژیک موفقیت آفرین خواهد بود.

مدیریت استراتژیک به طور کلی به شرکت‌ها این امکان را می‌دهد تا از فعالیت‌های انجام شده توسط مجموعه خود یک دید عینی داشته باشند.

استفاده از مدیریت استراتژیک فقط به منظور پاسخ دهی به منافع مالی یک شرکت نیست. این استراتژی به ارزیابی میزان سودآوری شما می‌پردازد. همچنین آن را با استراتژی کسب و کار و اهداف و اولویت‌های شما منطبق می‌سازد.

مدیریت استراتژیک به شرکت اجازه می‌دهد تا خود را به سمت بازار و مصرف کننده خود سوق دهد و از این موضع اطمینان حاصل کند که از استراتژی صحیحی پیروی می‌کند.

  • مزایای مالی

در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است كه شركت‌هایی كه به مدیریت استراتژیك می‌پردازند، از سودآوری و موفقیت بیشتری نسبت به شركت‌هایی كه از مزایای برنامه‌ریزی و مدیریت استراتژیك استفاده نمی‌کنند برخوردارند.

درواقع این روزها دیگر شرکت‌ها از طریق برنامه‌ریزی‌های دقیق و ارزیابی‌های انجام شده از اولویت‌های خود می‌توانند آینده را هم کنترل کنند. این امر کاملا به منظور تغییر سریع فضای کسب و کار در قرن بیست و یکم ضروری است.

تخمین زده شده است که سالانه چیزی بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل در سراسر دنیا با شکست مواجه می‌شوند. بیشتر این شکست‌ها مربوط به عدم تمرکز روی استراتژی و جهت گیری‌های استراتژیک مناسب است. به‌علاوه این روزها دیگر شرکت‌هایی با عملکرد بالا معمولاً تصمیمات آگاهانه‌تری می‌گیرند؛ زیرا آن‌ها عواقب کوتاه مدت و بلند مدت را در نظر گرفته‌اند.

از این رو استراتژی‌های خود را بر این اساس درجه بندی کرده‌اند. در مقابل شرکت‌هایی که خود را درگیر برنامه ریزی استراتژیک مناسب با نوع کارشان نمی‌کنند اغلب دچار مشکلات داخلی و عدم تمرکز می‌شوند که در نهایت منجر به شکست آنان می‌گردد.

  • مزایای غیر مالی

در بخش فوق برخی از مزایای ملموس مالی مدیریت استراتژیک را مورد بحث و بررسی قرار دادیم. جدا از این دسته مزایای مالی ما یکسری مزایای غیر مالی دیگر نیز در این زمینه داریم. شرکت‌هایی که این روزها از مدیریت استراتژیک استفاده می‌کنند درک بهتری از نقاط قوت و ضعف خود و رقبا و چگونگی روند افزایش بهره وری کارکنانشان دارند.

همچنین این قبیل شرکت‌ها مقاومت کمتری در برابر تغییر از خود نشان می‌دهند و درک روشن‌تری از رابطه بین عملکرد و پاداش دارند.

جنبه مثبت و اصلی استفاده از مدیریت استراتژیک در واقع این است که با استفاده از این نوع مدیریت قابلیت شما در زمینه حل مسئله و پیشگیری از مشکلات وارد بر شرکت بیشتر خواهد شد. استفاده از مدیریت استراتژیک این روزها برای شرکت‌ها امری بسیار ضروری است؛ زیرا به شرکت‌ها کمک می‌کند تا بتوانند یکسری تغییرات مثبت را در خود تحقق بخشند.

این حس نیاز مداوم به ایجاد تغییرات مثبت در کار را بهتر به کارمندان خود منتقل کنند. به‌طور کلی مزیت دیگر مدیریت استراتژیک نسبت به شرکت‌ها این است که به ایجاد نظم در فعالیت‌های شرکت و فرآیندهای داخلی و خارجی آن‌ها کمک می‌کند.

فرق بین استراتژی و استراتژیک چیست؟

برای این که بتوانید متوجه تفاوت میان استراتژیک و استراتژی از یکدیگر شوید و یاد بگیرید که چگونه آن‌ها را از هم تشخیص دهید؛ ابتدا باید درک کاملی از ترجمه استراتژیک و تعریف هر یک از این دو مبحث داشته باشید. ما در این مقاله در خصوص آن با شما صحبت کردیم.

همان‌طور که در این مقاله بارها به شما یادآور شدیم استراتژی روش رسیدن به یک هدف در بازه‌های زمانی متفاوت است. به عبارت دیگر شما می‌توانید به مسیرهای مختلفی که در راستای رسیدن به یک هدف در پیش رو دارید و همچنین شیوه انتخاب مسیری که در این راه توسط شما صورت می‌گیرد استراتژی بگویید.

در حقیقت این استراتژی است که تعیین می‌کند که شما در راه رسیدن به یک هدف خاص چگونه باید حرکت کنید. در صورتی‌ که ترجمه استراتژیک به معنای راهبرد بوده و اصلا یک صفت محسوب می‌گردد. به عبارت دیگر می‌توان به ترفندهایی گفت که به گونه‌ای آمیخته با استراتژی هستند. مطالعه مقاله تعریف هدف می تواند مفید باشد.

از عبارت “مدیریت استراتژیک” گاهی به عنوان مترادف “استراتژی” استفاده می‌شود اما این دو اصطلاح در واقع یکسان نیستند. استراتژی یک شرکت برنامه آن برای پیروزی در رقابت با سایر شرکت‌ها است در حالی که مدیریت استراتژیک فرایندی برای تدوین و اجرای استراتژی است.

سخن پایانی

داشتن روحیه و استعداد مدیریت و رهبری تاثیر زیادی در عمل کردن به آموزه‌های مدیریت استراتژيک دارد. در واقع هرچه قدرت تجزیه‌تحلیل و رقابت بیشتری داشته باشید، می‌توانید بهتر مدیریت کنید. تمام ابزارهای یک مدیریت صحیح استراتژی‌های قوی هستند که در این مطلب به شما معرفی شد.

بنابراین انتخاب هریک از این راهبردها در موقعیت مناسب می‌تواند اساس مدیریت حرفه‌ای شما باشد. در این مقاله تعریف استراتژی و انواع آن را بررسی کردیم و یاد گرفتیم که انواع استراتژی را برای خود تبیین کنیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید کتاب‌های علم مدیریت را مطالعه کنید تا به عمق مطالب عنوان شده در این مقاله نیز پی ببرید.

اما در نهایت می‌خواهم پاسخگوی سوال: مهم‌ترین عامل در اجرای استراتژی چیست باشم، پاسخ به این سوال در مقدار تلاش ما نهفته است. هرچقدر بیشتر مطالعه کنید و در کارهای روزمره خود تصمیمات بهتری بگیرید، در نهایت خواهید توانست در پُست مدیریتی خود نیز موفق عمل کنید.

برخی از سوالات رایج

استراتژی در لغت به چه معناست؟

ریشه لغوی و اصطلاحی استراتژي به ریشه یونانی واژه «Strategia» برمی‌گردد که به معنای «رهبری و فرماندهی» است. گفته می‌شود در زبان یونانی این کلمه به معنی فرماندهی لشکر هم بوده است.

استراتژی چیست؟

استراتژی به زبان ساده و قابل فهم امروزی شامل طرح نمودن برنامه‌ای جامع برای پیش‌روی در جهت نیل به اهداف یک سیستم یا سازمان است.

مدیریت استراتژيک چیست؟

مدیریت استراتژيک به معنی شیوه کار یک سازمان یا مدیر براساس انواع راهبردها است.




تاریخ: دو شنبه 20 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست