آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

هوش معنوی ، مقاله کامل درباره هوش معنوی

هوش معنوی چیست و چه چیزی به انسان کمک می­کند تا از بین هزاران راه غلط و درست یک راه درست را انتخاب کند؟ اگر می­خواهید در این مورد بدانید ابتدا باید پاسخ سوال هوش معنوی چیست را بیابید. انسان با بهره‌­گیری از هوش معنوی راه­های صحیح را پیدا کرده و از تشویش دور می­شود و در نهایت به یهترین هدف می­رسد.

در این مقاله قصد داریم شما را به طور کامل با هوش معنوی و کاربردهای آن آشنا سازیم. این که هوش معنوی چیست؟ و شناخت خصوصیات افرادی با هوش معنوی بالا و همچنین کاربرد هوش معنوی و اهیمت آن بسیار مهم است که در ادامه تلاش می­کنیم شما را به طور کامل با آن آشنا سازیم.

هوش معنوی چیست؟

تعریف هوش معنوی چیست؟ این سوالی است که در این قسمت قصد داریم به طور کامل به آن پاسخ دهیم. در واقع هوش معنوی توانایی است که به ما کمک می­کند تا قدرت داشته باشیم رویا پردازی کرده و برای رسیدن به رویاهای خود تلاش کنیم.

هوش معنوی یا SQ در واقع زمینه ساز تمام باورهای ما است و باعث می­شود ما در مورد مساله­ای سوال سازی کرده و یا با استفاده از این هوش در زندگی خودمان تغییراتی اعمال می­کنیم.

همچنین با توجه به جایگاهی که داریم  و ارزش آن شروع به حل مشکلات خود می­کنیم. این هوش به ما کمک می­کند بتوانیم به زندگی خود و فعالیت­هایمان معنا بخشیده و اعمال خود را اعتبار سنجی کنیم. همچنین می­توانیم به کمک آن بهترین مسیر را انتخاب کرده و زندگی خود را در جهت آن پیش ببریم.

ویژگی افرادی با هوش معنوی چیست

فواید هوش معنوی چیست؟ خوب است نسبت به افرادی که دارای هوش معنوی بالایی هستند شناخت داشته باشیم. شاید شما بخواهید بدانید آیا هوش معنوی دارید یا خیر. در ادامه فواید هوش معنوی را برای شما بیان می­کنیم.

  1. این افراد در هنگام سختی ها و بروز مشکلات می توانند مقابله کرده و از قدرت ذهن کافی برخوردارند.
  2. این افراد خودآگاهی بالایی دارند.
  3. این افراد خود را دارای حس درونی می دانند که آن ها را راهنمایی می کند.
  4. این افراد از شکست و ناکامی ها کسب تجربه می کنند.
  5. به سختی زندگی به چشم یک فرصت نگاه می کنند.
  6. به هر قیمتی حاضر نیستند با جماعت یک رنگ شوند و بر نظر خود استوار هستند.
  7. برای هر اتفاقی می خواهند بدانند چرا رخ داده.
  8. به سجایای اخلاقی بسیار اهمیت می دهند.
  9. بر خودشان و رفتارهایشان کنترل کافی دارند.
  10. انعطاف پذیری بالایی دارند.

اهمیت و ضرورت هوش معنوی چیست

هوش معنوی یکی از هوش­های نه گانه مانند هوش هیجانی انسان است که از اهمیت و ضرورت بسیار بالایی برخوردار است افرادی که این هوش را دارند توانایی بسیار بیشتری نسبت به سایر افراد دارند. هوش به انسان کمک می­کند تا نسبت به اتفاقات بیرونی اطلاع یافته و به آگاهی فرد منجر می­شود. در واقع هوش معنوی روحیات درونی فرد را به محیط بیرونی وصل می­کند و از این نظر از اهمیت بسیار بالایی برخودار است.

افرادی که هوش مصنوعی بالایی دارند معمولا توانایی برقراری عدالت را داشته و با افراد رفتار دلسوزانه ­تری دارند. با استفاده از این هوش افراد واقع بین بوده و هر چیزی را آن طور که هست می­بینند. بیشتر رهبران جهان از این هوش بهره مند بوده­اند و با توجه به آن توانسته­اند به جایگاه های خوبی برسند و سختی­ها را تحمل کنند از این رو اهمیت و ضرورت هوش معنوی بر هیچ کس پوشیده نیست.

مولفه های روانشناسانه هوش معنوی چیست

رواشناسان مولفه­ های بسیار را برای هوش معنوی در روانشناسی در نظر گرفته­ اند که از جمله آن­ها می­توان به مواردی نظیر: ادراک مستدل، عقل شهودی، آگاهی از خواسته ­ها و نیت­های خود، داشتن قدرت متمرکز، داشتن آرامش بیرونی و درونی، داشتن بصیرت در کارها، خیرخواهی، انسانیت و فضیلت، خردمندی، بخشندگی، دلسوزی، تعهد، وقار، عشق و فداکاری و … اشاره نمود.

برخی از روانشناسان افرادی با خودآگاهی، کلی نگری، مستقل، مقاوم در برابر سختی ها و خودجوش بوده و همچنین افرادی که از حوادث فرار نمی­کنند و سعی می­کنند بهترین تصمیم را بگیرند و همچنین افرادی که توانایی ابراز عشق خود را دارند و شادی را برای زندگی انتخاب می­کنند را افرادی با هوش معنوی بالا می­دانند. این افراد هنگامی که اتفاقی رخ می­دهد ابتدا آن را بازبینی کرده و با بصیرت و اعتماد به جای کنترل سعی می­کند با فروتنی کار خود را پیش ببرید.

رابطه مدیریت و هوش معنوی چیست

هوش معنوی بر متغیر­های مدیریت تاثیر زیادی دارد. هوش معنوی بر پارامترهایی مانند رهبری، انگیزه، داشتن ارتباطات، توسعه فردی و … در مدیریت اثر گذار است و این مساله موجب اهمیت و پررنگ شدن آن در قسمت­های سازمانی و مدیریتی شده است.

داشتن هوش معنوی به مدیران کمک می­کند که می­توانند به یک مجموعه بزرگ­تر وصل شده و منابع کافی و لازم برای همه افراد وجود دارد و لازم نیست برای رسیدن به اهداف خود رقابت کنند و در نهایت این افراد ذهن بسیار قوی دارند. در نتیجه هوش معنوی افراد در یک سازمان راحت­تر به هم اعتماد کرده و با هم به تبادل اطلاعات می­پردازند و همگی برای رسیدن به نتیجه نهایی تلاش و همفکری می­کنند در یک کلام در این سازمان ها طرز فکر برد برد حاکم است و همگی برای موفقیت یکدیگر تلاش می­کنند.

مدیری که از هوش معنوی برخوردار است با بصیرت و اعتماد به سازمان خود پرداخته و برای ارزش­های اخلاقی نظیر صداقت و عدالت اهمیت بالایی قائل است او تلاش می­کند روابط اعضای سازمان را بهبود داده و در آن­ها احساس تعهد عمیق نسبت به کارها ایجاد نماید. امروزه موفقیت یک سازمان وابسته به هوش معنوی مدیران و کارکنان آن است اما نمی­توان از تاثیر هوش عاطفی و عقلانی در این مورد نیز گذشت.

مولفه ­های هوش معنوی چیست

نظرات مختلفی در مورد اجزای تشکیل دهنده هوش معنوی وجود دارد. از نظر ایمونز در حالت کلی هوش معنوی از ۵ مولفه زیر تشکیل شده است که در ادامه آن­ها را برای شما بیان می­کنیم.

  1. ظرفیت تعالی به این معنا که از دنیای جسمانی فراتر رفته و به اهداف متعالی فکر کنیم.
  2. داشتن بخشش، فروتنی، سپاسگذاری و … که به آن داشتن ظرفیت درگیری و رفتارهای با فضیلت در حین درگیری می گویند.
  3. داشتن توانایی آراستن حوادث، فعالیت ها و روابط همراه احساس تقدس.
  4. داشتن توانایی به کاربردن منابع معنوی در مسائل زندگی.
  5. توانایی وارد شدن از هوشیاری به حالات معنوی.

در ادامه نوبل دو مولفه دیگر نیز به مولفه­های ایمونز اضافه کرد که شامل موارد زیر است:

  1. به طور آگاهانه سلامتی روانشناختی خود را دنبال کردن برای نجات دادن خود و جامعه.
  2. افراد به صورت آگاهانه این موضوع را تشخیص دهند که واقعیت فیزیکی در داخل واقعیت بزرگ­تری که انسان به صورت هوشیار و ناهوشیار با آن تعامل دارد قرار دارد.

به مرور زمان روانشناسان مختلف در مورد هوش مصنوعی نظر دادند و هر کدام به تکمیل این بحث پرداختند. درایر و امرام مولفه های هوش معنوی را به تعالی، هشیاری، حقیقت، فیض الهیی، صلح درونی، معنایابی و هدایت درونی تقسیم کردند.کینگ اعتقاد داشت هوش معنوی دارای مولفه های تفکر انتقادی، گسترده­تر کردن هوشیاری، افزایش معنای شخصی و همچنین آگاهی متعالی است. همچنین دونالد و مک اعتقاد داشتند مولفه­های مهم در این نوع هوش موارد زیر هستند:

  1. داشتن تمرکز بر معانی نهایی.
  2. اعتقاد به مقدس و گرانبها بودن.
  3. شناخت سطوح چندگانه هوشیاری و کمک به رشد آن ها.
  4. ارتقا دادن خود به کلی بزرگ تر.

کاربرد هوش معنوی چیست؟  

تا این جا تلاش کردیم شما را با هوش معنوی و مولفه ­های آن آشنا کنیم در این بخش می­خواهیم بدانیم کاربرد هوش معنوی چیست؟ و در کجای زندگی می­تواند به انسان­ها کمک کند. هوش معنوی کاربردهای بسیاری دارد که سه کاربرد بسیار مهم آن شامل موارد زیر است:

  1. برقرار کردن ثبات در طول زندگی انسان.
  2. متحول کردن ارتباطات انسان ها با یکدیگر.
  3. ارتقا دادن سطح کیفیت در مدیریت.

موانع ایجاد هوش معنوی چیست

هوش معنوی هم در محیط کار و هم در میان خانواده وجود دارند اما موانعی وجود دارد که باعث می­شود این هوش شکوفا نشود. یکی از این موانع نگاه سطحی به یادگیری هوش معنوی است و افراد تمایل دارند آن را تصادفا و کم عمق فرا بگیرند.

همچنین داشتن این باور که ما موجوداتی فیزیکی هستیم و زندگی ما با مادیاتی مانند پول سر پا می­ماند نیز از موانع هوش معنوی است زیرا این احساسات و افکار در ذهن انسان­ها ایجاد ناامنی و در نتیجه ترس می­کند که خود منجر به اضطراب و منشا استرس می­ شود. اضطراب تاثیر مخرب بر روابط و توانایی­های ما در محیط کار دارد.

از دیگر موانعی که بر رشد هوش معنوی در وجود انسان­ها تاثیر منفی دارد ساختاری است که افراد برای روابط بین فردی در نظر گرفته اند. بسیاری از کسانی که در جایگاه مدیر هستند داشتن دسوزی را سخت می­دانند زیرا این دلسوزی باعث می­شود از عملکرد خودشان فراتر روند که این با اعتقاد عده­ای که نباید در محیط کار احساس وجود داشته باشد همخوانی ندارد. حدودا ۱۰تا ۱۵ سال پیش روابط دلسوزانه از جانب مدیران مطرح شد و نتیجه این دلسوزی قدردانی کارمندان و عدم ترک محل کار است.

همچنین مانع دیگر در مسیر توسعه هوش معنوی این است که افراد نسبت به تغییرات رفتارهایی مانند انتقاد، حسادت و  ترس که به آن­ها رفتارهای مقاومتی می­گویند نشان می­دهند. گاهی این تغییرات بسیار منطقی است اما افراد نسبت به آن­ها ترس دارند. به کمک هوش معنوی افراد می­توانند دریابند که منشا این ترس­ها در وجود خودشان است نه در محیط بیرونی و سعی می­کنند آن را حل کنند.

سخن پایانی

هوش معنوی یکی از انواع هوش ۹ گانه است که می­تواند در زندگی انسان­ها و روابط آن­ها بسیار تاثیرگذار بوده و  موجب رشد شخصیت فردی شخص و برقراری روابط صحیح با دیگران شود. هوش معنوی دارای مولفه­ های مختلفی است و همچنین موانعی وجود دارد که از پرورش هوش معنوی در افراد جلوگیری به عمل می­ آورد که در این مقاله تلاش کردیم شما را با آن­ها آشنا سازیم. این نوع هوش در برقراری روابط و ارتباطات و همچنین پیشرفت مدیران بسیار موثر بوده و به رشد شخصیتی و مقابله با سختی­ها در وجود شخص کمک بسیاری می­کند.

برخی از سوالات رایج:

۱. مختصری راجع به هوش معنوی ارائه دهید؟

قدرتی ست که به انسان کمک می کند تا قدرت رویا و خیال پردازی داشته باشد. درواقع هوش معنوی قدرت تصور و ساختن اتفاقات در ذهن است که از طریق آن می توان رسیدن به اهداف را برنامه ریزی کرد.

۲. ویژگی های هوش معنوی چیست؟
۱. از بعد جسمانی فراتر رفتن و به عالم متعالی فکر کردن
۲. بخشش و فروتنی و ارتباط هوشمندانه برقرار کردن
۳. توانایی به کار بردن مسائل معنوی در زندگی روزمره

۳. اهمیت داشتن هوش معنوی چیست؟
هوش معنوی مانند هوش هیجانی است که به واسطه آن می توان به درک درست و دقیق احساسات رسید و ارتباط موثر و بهتری با افراد برقرار کرد. درواقع هوش معنوی توانایی تصور کردن وقایع و فراتر رفتن از کالبد جسم است.




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مفهوم هوش هیجانی (EQ) ، فواید هوش هیجانی در زندگی

بنظرتان هوش هیجانی مهمتر است یا ضریب هوشی؟ اگر فکر می‌کنید ضریب هوشی از اهمیت بیشتری برخوردار است ممکن است از آن‌چه در این مقاله یاد خواهید گرفت متعجب شوید. اگر شما هم جزو آن دسته از افراد هستید که دقیقا نمی‌دانید هوش هیجانی چیست ؟ ما در ادامه این مطلب آن را به طور کامل برایتان شرح خواهیم داد.

دانیل گلمن روانشناس و نویسنده معروف کتاب هوش هیجانی در این کتاب در سال ۱۹۹۶ اظهار داشت که هوش هیجانی از هوش ذهنی مهمتر است، اما چرا؟ هوارد گاردنر روانشناس معروف، در پاسخ به این سوال خاطرنشان می‌کند که در واقع هوش‌های متعددی وجود دارند که برخی از افراد ممکن است در یکی از آن‌ها بسیار قویتر از سایرعمل کنند.

در گذشته عامل اصلی تعیین کننده موفقیت در یک فرد میزان هوش ذهنی او محسوب می‌شد و اعتقاد بر این بود که افرادی که میزان هوش ذهنی بالایی دارند در زندگی خود تمایل به دستیابی به اهداف و دستاوردهای بیشتری دارند.

محققان به دنبال پاسخ این سوال بودنند که آیا این هوش نتیجه ژنتیک است یا عوامل محیطی نیز روی آن تاثیر می‌گذارند که در نتیجه برخی از روانشناسان متوجه شدند که نمره بالای ضریب هوشی یک فرد در جدول ضریب هوشی تنها دلیل برای به موفقیت رسیدن او در زندگی نیست، بلکه طیف گسترده‌ای از توانایی‌ها و دانش‌های دیگر در انسان وجود دارند که در این زمینه بسیار تاثیر گذارند.

میزان هوش ذهنی یک عنصر مهم در زمینه پیشرفت تحصیلی است و همان طور که می‌دانید کسانی که ضریب هوشی بالاتری دارند در مدرسه بهتر عمل می‌کنند، اما کارشناسان امروزه اظهار دارند که این هوش ذهنی تنها عاملی نیست که انسان را به سمت موفقیت سوق می‌دهد بلکه عوامل دیگری تحت عنوان هوش هیجانی نیز در زمینه پیشرفت یک فرد تاثیر گذارند.

در حقیقت ابعاد هوش هیجانی بسیار گسترده است و با توجه به اهمیت امروزه آن بسیاری از شرکت‌ها امروزه برای استخدام کارمندهایشان در همان ابتدای کار از آن‌ها تست هوش هیجانی می‌گیرند. پس با توجه به هر آن‌چه تاکنون به شما گفتیم نتیجه می‌گیریم که تنها هوش ذهنی بر موفقیت یک فرد تاثیر نمی‌گذارد بلکه عوامل دیگری از جمله هوش هیجانی نیز تاثیر بسزایی در این زمینه دارد.

حال با توجه به این مسئله ما تصمیم داریم در ادامه این مقاله به شما بگوییم هوش هیجانی چیست و انواع هوش هیجانی را به شما معرفی کنیم.

هوش هیجانی چیست

با استفاده از چندین منبع مختلف یک تعریف ساده از هوش هیجانی(که به آن ضریب احساسی یا EQ نیز گفته می‌شود)  برای شما عزیزان آماده کرده‌ایم. در پاسخ به سوال هوش هیجانی چیست می‌توانیم اینگونه بگوییم که این هوش درواقع توانایی نظارت بر احساسات خود و همچنین احساسات دیگران، تشخیص و برچسب زدن صحیح احساسات مختلف و استفاده صحیح از آن‌ها را توصیف می‌کند.

به طور ساده‌ترهوش هیجانی همان چیزی است که ما به هنگام همدردی با همکارانمان، به هنگام گفتگوهای عمیق درباره نوع روابط خود با دیگران و گفتگوهایی که در زمینه تلاش برای مدیریت و آرام‌سازی یک کودک پرخاشگر است از آن بهره می‌بریم. هوش هیجانی به ما این امکان را می‌دهد تا به راحتی با دیگران ارتباط برقرار سازیم، خودمان را بهتر درک کنیم و زندگی سالم و شادتری داشته باشیم.

اگرچه انواع مختلفی از هوش وجود دارد که بسیار شبیه همدیگرند ولی تفاوت‌های بسیار مهمی بین آن‌ها وجود دارد.

در واقع هوش هیجانی بر اساس قابلیت‌های زیر بنا شده است:

  • شناسایی احساسات خود.
  • توانایی ارزیابی احساس دیگران.
  • کنترل شخص بر احساساتش.
  • توانایی درک احساس دیگران.
  • استفاده از احساسات برای تسهیل ارتباطات اجتماعی.

هوش هیجانی که از آن تحت عنوان ضریب هوش هیجانی (EQ) نیز یاد می‌شود به توانایی فرد در درک احساسات خود و دیگران گفته می‌شود.

“مارک مانسون ” مقایسه جامعی از هوش شناختی و هوش هیجانی انجام داده است و عنوان می‌کند که که ضریب هوشی پردازش اطلاعات در راه رسیدن به به تصمیمات صحیح است در حالی که هوش هیجانی (EQ) به توانایی شما در درک احساسات خود و دیگران گفته می‌شود. از این گفته نتیجه می‌گیریم که هوش هیجانی فرد یک مهارت یا ویژگی شخصیتی است که می‌تواند در طول زمان با استفاده از آموزش و تمرین تقویت و یا ایجاد گردد.

آیا می توان هوش هیجانی را آموزش داد؟(نحوه آموزش هوش هیجانی چیست)

مفهوم هوش هیجانی از دهه ۱۹۹۰ شروع شد و در آن زمان اندکی برای مردم مبهم بود اما اکنون به اصطلاحی تبدیل شده است که تقریباً در بین مردم به قدر کافی شناخته شده است تا دیگر به فکر آموزش و تقویت آن در خود و فرزندانشان باشند.

به منظور تقویت این هوش در فرزندانتان شما می‌توانید اسباب بازی‌هایی برای آن‌ها تهیه کنید که به تقویت هوش هیجانی آن‌ها کمک می‌کند و یا اینکه فرزندان خود را در برنامه‌های یادگیری اجتماعی و عاطفی که برای آموزش مهارت‌های هوش هیجانی طراحی شده‌اند ثبت نام نمایید.

طبق آمارهای گزارش شده بر اساس نتیجه این برنامه‌های یادگیری اجتماعی وعاطفی که تا کنون انجام شده است، تقریباً ۵۰ درصد از دانش آموزان پیشرفت چشمگیری در تحصیلات خود داشته‌اند در حالی که ۴۰ درصد دیگر پیشرفت متوسطی را از خود نشان داده‌اند. این برنامه ها همچنین منجر به کاهش میزان تاخیر در مدرسه و افزایش میزان حضور و غیاب و کاهش مشکلات نظم و انضباطی نیز برای اکثر دانش آموزان شده است.

پس می‌توان گفت هوش ذهنی و هوش هیجانی بدون شک بر سلامتی و خوشبختی و دستیابی به تکنیک موفقیت شما در کار نقش زیادی دارد. و همچنین بر اساس این گزارش می‌توان نتیجه گرفت که هوش هیجانی قابل آموزش و یادگیری است.

همچنین یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تقویت این مهارت در خود استفاده از یک کتاب هوش هیجانی است که می‌توانید به راحتی این کتاب هوش هیجانی pdf دانلود کنید.

تأثیر و فواید هوش هیجانی بر زندگی روزمره(فواید هوش هیجانی چیست)

همانطور که در طول این مقاله برایتان توضیح دادیم هوش هیجانی و یا همان ضریب هوشی از هر لحاظ می‌تواند بر سلامتی جسمی، روانی، میزان عملکرد ، توسعه فردی و موارد دیگر بر زندگی شما تاثیر بگذارد. درک نحوه تاثیر هوش هیجانی بر رفتارها و عواطف روزمره برای حفظ سلامتی و تندرستی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

  • عملکرد در محل کار(عمل‌کرد کاری هوش هیجانی چیست)

هوش هیجانی به افراد این امکان را می‌دهد تا بتوانند عملکرد خوبی در مناطق مختلف اجتماعی داشته باشند. در واقع توسعه مهارت‌های ضریب‌هوشی به ایجاد انگیزه در فرد برای هدایت و تاثیر‌گذاری بیشتر در همکاران خود کمک شایانی می‌کند. برای اینکه شما بتوانید به شخصی موفق در محل کارتان تبدیل شوید باید مهارت‌های بین‌فردی مناسبی داشته باشید که خاستگاه این مهارت‌ها را می‌توان هوش هیجانی دانست.

با توجه به نوع نیازهای یک شرکت به برخی مهارت‌های اجتماعی خاص به منظور برقراری ارتباط گسترده‌تر، تبادل ایده و کار تیمی برخورداری از مهارت‌های شخصی برای کارفرمایان بیش از پیش با ‌ارزش شده‌اند. دلیل این ارزشمندی را می‌توان توسعه و تقویت هوش هیجانی در جهان امروزی دانست. کارفرمایان امروزی با شناخت هوش هیجانی و آگاهی از فواید آن یگر می‌دانند که کارمندهایی با این ویژگی می‌توانند انعطاف‌پذیری بیشتری در یک گروه از خود نشان دهند و به همین منظور دیگر در استخدام‌های خود هوش هیجانی را ملاک قرار می‌دهند.

  • سلامت جسمانی

یکی از عوامل مخرب و نابود کننده سلامت جسمانی را می‌توان ناتوانی در مقابله با استرس ، درگیری و سایر شرایط اجتماعی دشوار دانست. همچنین عدم کنترل فشار نامنظم یا همان فشار خون بالا  سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند و خطر حملات قلبی، سکته های مغزی، ناباروری و پیری زودرس را افزایش می‌دهد. یادگیری نحوه کنترل احساس استرس‌، عصبانیت، غم، اندوه و همچنین افزایش توانایی هوش هیجانی، احتمال بروز مشکلات حیاتی در سلامتی را کاهش می‌دهد.

  • سلامت روانشناختی در هوش هیجانی چیست

ضریب هوشی پایین به بسیاری از مشکلات روحی مانند اضطراب و افسردگی منجر می‌‌گردد، همچنین عدم توانایی در گرفتن سیگنال‌های عاطفی دیگران توانایی فرد را در ایجاد و تقویت روابط ضعیف می‌کند و باعث می‌شود بیشتر در انزوا و آسیب پذیری نسبت به مشکلات روانی فرو رود.

  • ایجاد روابط

داشتن EQ بالا به یک فرد این اجازه را می‌دهد تا بتواند حتی با رئیس، دوست صمیمی و هرکس دیگر به راحتی پیوند و طرح دوستی برقرار کند. همچنین داشتن این توانایی به شما این امکان را می‌دهد تا به سرعت احساسات دیگران را بر اساس نشانه‌های عاطفی درک کنید و بتوانید ارتباطی موثرتر، واضحتر، روابطی سالمتر و شادتر با دیگران برقرار نمایید.

انواع هوش هیجانی چیست

همانطور که در طول این مقاله بارها برایتان تکرار کردیم، روانشناسان متوجه شدند که خوشبختی در زندگی فقط به هوش ذهنی بستگی ندارد بلکه مهارت‌هایی به نام هوش هیجانی نیز در این امر دخیل هستند. به همین منظور دانشمندان شروع به انجام تحقیق‌های متفاوتی برای شناسایی انواع این هوش و به کارگیری هرچه بیشتر از آن برای شناخت شخصیت یک فرد و افزایش بهره‌وری همه جانبه از وی نمودند.

آن‌ها به طوری کلی هوش هیجانی را به این چهار دسته تقسیم کردند:

  • خودآگاهی در هوش هیجانی چیست

به طور کلی خودآگاهی یکی از انواع هوش هیجانی است که با توجه به اسمش به معنی داشتن شناخت و آگاهی نسبت به توانایی‌های فردی است. شما باید احساسات، عواطف، نقاط ضعف و قدرت خود را بشناسید و علاوه بر این‌ها لیستی از ارزش‌ها و اهداف خود تهیه کنید و هدف نهایی خود را در این راه مشخص نمایید.

  • خود را مدیریت کنید

حال بد و انگیزه‌های خود را به درستی مدیریت نمایید، ممکن است شما از یک نفر خوشتان نیاید اما این به این معنا نیست که باید به طرف مقابل بفهمانید که از او خوشتان نیامده است بلکه باید برای هر تعامل یک هدف تعیین کنید. شما همواره باید چشم انداز مثبتی برای خود مشخص کنید و در مواقع روبرو شدن با مشکلات اجازه ندهید تا بر شما چیره شوند و مشکلات احساسیتان را به راحتی مدیریت نمایید.

  • آگاهی اجتماعی

به هر آن‌چه که ممکن است دیگران در لحظه احساس کنند توجه کنید و در آن‌ها به دنبال نشانه‌هایی از بروز نگرانی بگردید. این نکته را به یاد داشته باشید که گوش دادن بسیار دشوارتر از صحبت کردن است بنابراین توجه‌تان را معطوف به گوش دادن کنید تا بفهمید مخاطبتان به دنبال چه چیزی است.

  • مدیریت روابط هوش هیجانی چیست

با مخاطبینتان صریح و قاطع برخورد کنید و به آن‌ها دلایل قانع کننده‌ای برای خرید یک جنس و یا قبول یک حرف بدهید. اگر مخاطبتان برای شما جوکی تعریف کرد که آن را بارها قبلا شنیده‌اید سعی کنید به هرحال بخندید و بدانید که انجام این کار هزینه‌ای برای شما ندارد و همین مسئله باعث برقراری رابطه هر چه بهتر با مخاطب‌تان می‌شود.

نتیجه‌گیری

هوش هیجانی توانایی یک فرد در شناخت احساسات شخصی خود درک صحیح آن‌ها و درک میزان تاثیر آن بر افراد اطرافش است. همچنین اهمیت هوش هیجانی فقط به روابط صمیمی او محدود نمی‌شود بلکه هوش هیجانی در کار و همچنین هر نوع رابطه ای که ممکن است فرد را به دیگران پیوند دهد از اهمیت خاصی برخوردار می‌شود.

معمولاً افرادی با هوش هیجانی بالا قادر به کنترل رفتار خود هستند و توانایی بیشتری در شناخت و مدیریت احساسات خود و همچنین مدیریت احساسات دیگران دارند. در طول این مقاله به شما توضیح دادیم که هوش هیجانی چیست و انواع هوش هیجانی را برایتان به تفکیک شرح دادیم. همچنین به شما گفتیم که به منظور تقویت این هوش در خود میتوانید از یک کتاب هوش هیجانی معتبر استفاده کنید و یا به راحتی یک کتاب تحت عنوان هوش هیجانی pdf دانلود نمایید.

برخی از سوالات رایج:

۱. هوش هیجانی چسیت؟

تعاریف بسیاری برای هوش هیجانی وجود دارد شاید بتوان گفت دقیق ترین توصیفی که از این عبارت می توان ارائه داد توانایی درک احساسات و هیجانات مختلف است. درک و پذیرش احساسات در شرایط مختلف.

۲. هوش هیجانی بر چه اساسی بنا شده است؟

۱. شناسایی احساسات خود
۲. توانایی ارزیابی احساسات دیگران
۳. توانایی درک احساسات دیگران
۴. توانایی مناسب در برقراری ارتباط با دیگران

۳. مزیت استفاده از هوش هیجانی چیست؟

۱. عملکرد در محل کار
۲. سلامت جسمانی




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

روش های تضمینی و موفق برنامه ریزی تحصیلی

برنامه ریزی تحصیلی از جمله برنامه‌هایی است که برای دانش‌آموزان و به‌خصوص دانش‌آموزان کنکوری کاربرد دارد. محصلان به کمک برنامه ریزی تحصیلی می‌توانند طبق یک سری اصول و زمان مشخص پیش بروند و به اهداف تحصیلی خود برسند.

اما اینکه چگونه برنامه ریزی درسی کنیم یا برای کنکور خود برنامه منظمی در نظر بگیریم، به آموزش و راهنمایی نیاز خواهیم داشت. در این مطلب با ما همراه باشید تا در ۵ گام، راهکاری تضمینی برای رسیدن به یک برنامه ریزی تحصیلی عالی را با شما در میان بگذاریم. امید است پس از خواندن این مطلب، بتوانید یک برنامه‌ریزی اختصاصی برای دوران تحصیل خود آماده کنید و با پیش رفتن در مسیر آن به موفقیت برسید.

برنامه‌ ریزی تحصیلی چیست؟

برنامه‌ریزی در فرهنگ لغت به معنای «طراحی و تنظیم مقررات برای اجرای یک کار» است. یعنی ما در برنامه‌ریزی کار یا هدف مشخصی را در نظر می‌گیریم و برای نیل به آن هدف مقررات، زمان و اصول خاصی را به‌ صورت مکتوب ثبت می‌کنیم.

لازم به ذکر است که برنامه ریزی حتماً باید به شیوه مکتوب انجام شود تا قابلیت اجرای بالاتری پیدا کند. طبق گزارشات علمی صورت گرفته، نوشتن باعث می‌شود تا تعهد افراد نسبت به پایبندی به نوشته‌ها بالاتر برود.

برنامه ریزی می‌تواند برای رسیدن به هر هدفی کاربرد داشته باشد. در واقع شما می‌توانید برای کسب یک مهارت خاص، رسیدن به یک موقعیت شغلی، رفتن به یک مسافرت تفریحی یا ….. برنامه‌ریزی کنید. اما برنامه ریزی تحصیلی به نسبت سایر برنامه‌ها برای نوجوانان و جوانان اهمیت بالاتری دارد.

موفقیت درسی و همچنین قبولی در آزمون کنکور می‌تواند کل آینده یک فرد را تحت تاثیر قرار دهد و مسیر خاصی را پیش روی وی قرار دهد؛ به همین خاطر روش‌های بسیاری برای برنامه‌ ریزی تحصیلی وجود دارد که محصلان می‌توانند از آن‌ها بهره بگیرند.

اگر برنامه تحصیلی نداشته باشیم، چه می‌شود؟

کسی که برای تحصیلات ارزش بالایی قائل باشد و بخواهد از این طریق آینده خود را رقم بزند، باید برنامه ریزی تحصیلی داشته باشد. چنین فردی اگر برنامه تحصیلی برای خود تنظیم نکند، نمی‌تواند برای مطالعه دروس خود به شیوه صحیحی اقدام کند.

اگر برنامه نباشد، فرد دچار سردرگمی می‌شود و نمی‌داند کدام درس را باید در چه ساعت و چه روزی مطالعه کند تا بتواند برای رسیدن به امتحانات یا کنکور آماده شود. در چنین شرایطی، رسیدن به هدف برای محصلان بسیار سخت و دور از دسترس خواهد بود.

حال آنکه فلسفه برنامه‌ریزی، صرفاً آسان کردن مسیر رسیدن به اهداف تحصیلی برای دانش‌آموزان است. بنابراین اگر کسی بخواهد تا رسیدن موعد امتحانات یا کنکور، آمادگی لازم را پیدا کند و بتواند موفق عمل کند، باید برنامه ریزی تحصیلی داشته باشد.

چه روش‌هایی برای برنامه‌ریزی تحصیلی وجود دارد؟

مطمئناً روش‌های زیادی برای برنامه ریزی تحصیلی یا برای برنامه ریزی درسی کنکور وجود دارد. هر دانش‌آموز بسته به شرایط و سبک درس خواندن خود می‌تواند شیوه مناسبی را برای خود انتخاب کند. مهم‌ترین فاکتور برای انتخاب یک برنامه ریزی مناسب، در نظر گفتن «تفاوت‌های فردی» است. همین تفاوت‌ها است که باعث می‌شود برنامه‌های متفاوتی برای تحصیل وجود داشته باشد. فاکتور مهم بعدی داشتن مهارت حل مسئله میباشد این قابلیت در پیشرفت افراد کمک بسزایی میکند.

همه افراد نمی‌توانند تنها از یک روش برای برنامه‌ریزی استفاده کنند. شما نیز باید برای یافتن برنامه‌ای مناسب با شرایط جسمی، ذهنی و محیطی خود، دست به کار شوید و یک برنامه جامع، کاربردی و قابل اجرا طراحی کنید. «قابل اجرا بودن» دیگر ویژگی است که باید یک برنامه ریزی تحصیلی مناسب، آن را داشته باشد. در ادامه ۵ شیوه برنامه‌ریزی موفق و صحیح وجود دارد که با توجه به آن‌ها می‌توان برنامه منحصر به فردی برای خود تنظیم کنید.

۵ روش موفق برنامه ریزی تحصیلی برای شما

از بین تمام روش‌های موجود برای برنامه ریزی تحصیلی موفق، پنج روش زیر از اهمیت بالاتری برخوردار هستند. شما می‌توانید با در نظر گرفتن این پنج نکته، یک برنامه‌ریزی ۱۰۰ درصد تضمینی برای تحصیل خود تنظیم کنید و طبق آن پیش بروید. یادتان باشد، هرچقدر برنامه شما انعطاف بیشتری داشته باشد، قابل اجراتر خواهد بود. پنج شیوه برنامه‌ریزی تضمینی برای تحصیل به قرار زیر هستند:

  • خودتان را بشناسید

شناخت خود به معنی شناخت توانمندی‌ها، میزان گیرایی، امکانات و منابعی است که در حال حاضر در دسترستان قرار دارد. تصور کنید فردی تنها به کتاب‌های درسی خود دسترسی دارد و نمی‌تواند منابع و دوره‌های آموزشی دیگری را خریداری کند. چنین شخصی با فردی دیگری که چندین پکیج آموزشی برتر را در اختیار دارد، فرق می‌کند.

ممکن است شخصی در مدت یک ساعت بتواند یک فصل کامل از دروس تخصصی را فرا بگیرد، اما فردی دیگر آن فصل را در دو ساعت و نیم تمام کند. همینطور ممکن است فردی یک فضای کاملاً اختصاصی برای تحصیل در اختیار داشته باشد، اما فردی دیگر در یکی از اتاق‌های خانه‌شان درس بخواند که هر سر و صدایی در محیط خانه، حواسش را پرت کند.

بنابراین باید قبل از اقدام به برنامه‌ریزی، شناخت درستی از خودتان پیدا کنید. وقتی به چنین شناختی برسید، می‌توانید یک برنامه برای خود بریزید که بتواند شما را به چشم‌انداز موردنظرتان نزدیک کرده و در نهایت به هدفتان برساند. پس همین حالا تمام امکانات، منابع و شرایط خود را مورد بررسی قرار دهید و مراحل بعدی برنامه‌ریزی را براساس این اطلاعات شخصی به پیش ببرید.

  • ببینید دقیقاً چقدر زمان دارید

حتماً متوجه شده‌اید که هرکس در ساعات‌های خاصی از روز انرژی و گیرایی بالایی برای درک دروس دارد. آن زمان برای شما چگونه است؟ زمان مناسب برای مطالعه شما، صبح‌ها، عصرها یا شب‌ها است؟ همچنین ببینید علاوه بر آن زمان‌ها، چند ساعت دیگر را برای درس خواندن در اختیار دارید، آن ساعات را یادداشت کنید. آن‌گاه ببینید به صورت کلی روزانه چند ساعت را می‌توانید به درس خواندن اختصاص دهید. تصور نکنید اگر تمام زمان خود را برای درس خواندن بگذارید، برنامه کامل و بی‌نقصی برای خود ریخته‌اید؛ گاهی برنامه‌های فشرده، کارایی ما را بشدت کاهش می‌دهند.

پس ساعات مناسب برای درس خواندن روزانه خود را بدون فشار در نظر بگیرید. آن‌گاه بر طبق آن ساعات، نسخه اولیه برنامه خود را بنویسید. این نسخه در ادامه ممکن است دچار تغییرات دیگری شود و هنوز قطعی نیست.

  • برای مطالعه، تناسب ایجاد کنید

درس خواندن برای کنکور، برنامه متفاوتی نسبت به درس خواندن برای امتحانات مدرسه دارد. در برنامه‌ریزی کنکور، باید تعادل مناسبی برای خواندن دروس تخصصی و عمومی وجود داشته باشد. همانطور که می‌دانید، هر رشته تحصیلی یک سری دروس اختصاصی و یک سری هم دروس عمومی دارد که هردوی آن‌ها درصدی از سوالات آزمون کنکور را به خود اختصاص می‌دهند.

کسی که بخواهد رتبه خوبی کسب کند، باید هر دوی این دروس را در برنامه‌ریزی خود جای دهد. کارشناسان تحصیلی اعتقاد دارند که باید در دوره‌های چند ماهه بین ۶۰ تا ۸۰ درصد زمان را برای دروس اختصاصی و دیگر زمان‌ باقی مانده را نیز برای دروس عمومی در نظر گرفت.

بنابراین شما نیز در برنامه خود باید زمان بیشتری را به مطالعه و تست‌زنی دروس تخصصی‌تان اختصاص دهید. ایجاد این تناسب، بسته به ساعاتی که شما برای درس خواندن خود در نظر گرفته‌اید، متفاوت است اما می توانید به کمک تکنیک تندخوانی در دروس شفاهی موفقیت زیادی کسب نمایید.

  • خوب بخوابید

ذهن انسان در ساعات بیداری به صورت کامل به دریافت و تجزیه اطلاعات می‌پردازد. این اطلاعات به مرتب شدن و بایگانی نیاز دارند. وقتی ما می‌خوابیم ذهن ما همچنان مشغول دسته‌بندی و آنالیز اطلاعاتی است که در طول روز دریافت می‌کنیم. وقتی ما به ذهن خود فرصت ارزیابی و طبقه‌بندی اطلاعات را ندهیم، به مرور قدرت ذهن ما کاهش پیدا می‌کند. به همین خاطر هرکسی در طول شبانه‌روز باید خواب کافی داشته باشد.

بهترین ساعات برای خوابیدن، بین ساعت ۱۱ شب تا شش صبح است. بنابراین در برنامه خود این ساعات را برای خوابیدن در نظر بگیرید و از درس خواندن در ساعت خواب اجتناب کنید. حتی اگر از برنامه خود جا مانده‌اید، آن را در ساعت خواب‌تان جبران نکنید. سعی کنید برای جبران، زمان مناسب‌تری را در نظر بگیرید.

وقتی در هر شبانه روز، بین ۶ تا ۸ ساعت را به‌خوبی بخوابید و استراحت کنید، در ساعات درس خواندن، انرژی و گیرایی کافی خواهید داشت. کیفیت مطالعه از کمیت آن صدها برابر مهم‌تر است. بنابراین خوب بخوابید تا کیفیت مطالعه شما به طرز شگفت‌انگیزی بالا برود.

  • برنامه‌تان را از خشک بودن خارج کنید

وقتی خود را به‌درستی شناختید و زمانی که برای درس خواند در اختیار دارید را کاملاً مشخص کردید، ایجاد تعادل برای مطالعه دروس عمومی و اختصاصی در کنار خواب خوب شبانه، برنامه مناسبی را برای شما رقم خواهد زد.

البته برنامه ریزی تحصیلی به خودی خود، برای دانش‌آموزان مفهوم خشک و سردی را تداعی می‌کند. معمولاً وقتی نام برنامه‌ریزی را می‌شنویم، فکر می‌کنیم باید مقید به انجام کارهای خاصی در زمان مشخص باشیم، همین موضوع باعث می‌شود احساس کنیم در قالب برنامه خود اسیر شده‌ایم.

بسیاری از کنکوری‌ها به زور طبق برنامه پیش می‌روند و اگر از آن‌ها بپرسید: «چه حسی نسبت به برنامه ریزی تحصیلی دارید؟» خواهند گفت: «از آن متنفریم!»

پس برای اینکه طبق برنامه‌ریزی خود پیش بروید و احساس بدی هم نسبت به آن نداشته باشید، ساعاتی را برای گردش، تفریح و استراحت در نظر بگیرید. به صورت کلی پس از هر ۴۵ دقیقه مطالعه، باید پنج تا ۱۰ دقیقه را به قدم زدن و استراحت ذهنی اختصاص دهید.

اما شما می‌توانید با خلاقیت بیشتر، زنگ تفریح‌های بهتری برای خود بسازید. مثلاً می‌توانید پس از هر ۴۵ یا ۵۰ دقیقه مطالعه، آهنگ موردعلاقه‌تان را گوش کنید و شیرینی موردعلاقه خود را نیز میل کنید. می‌توانید رلکسیشن انجام دهید یا چند نفس عمیق بکشید.

البته این موارد می‌تواند برای همه افراد مفید باشد، اما شما طبق سلیقه، علاقه و خلاقیت خود می‌توانید گزینه‌های بهتری را وارد برنامه‌تان کنید تا از حالت خشکی و اسارت آن رها شوید. بهرحال شما صاحب اختیار هستید، پس می‌توانید درس خواندن خود را با تفریحات کوچک عجین کرده و نتایج خارق‌العاده‌ای از آن کسب کنید!

چرا باید پس از هر مطالعه، استراحت کنیم؟

پس از انجام هر فعالیتی، باید چند دقیقه را برای استراحت کردن در نظر بگیریم، درست همانطور که قلب انسان پس از هر تپش خود، چند میکرو ثانیه استراحت می‌کند! محققان در سال‌های اخیر به یافته‌های جدیدی در مورد ساختار ذهن انسان دست پیدا کرده‌اند. طبق این یافته‌ها، ذهن انسان به سه بخش، مغز خزنده، مغز عاطفی و مغز منطقی تقسیم می‌شود.

اولین بخش ذهن که باید توسط ما ارضا شود تا بتواند تمرکز کند، ذهن خزنده است و پس از آن هم نوبت به مغز عاطفی می‌رسد. این دو بخش از ذهن، عاشق فعالیت‌های تفریحی، هیجانی و بازی هستند. وقتی شما به شیوه‌ای خلاقانه مطالعه و درس خواندن خود را با هیجان و تفریح همراه کنید، ذهنتان برای پیش رفتن با برنامه‌تان بهتر با شما همکاری خواهد کرد.

حتماً متوجه شده‌اید که گاهی وقتی بسیار خود را خسته می‌کنید، ذهنتان برای فراگیری بیشتر شما را یاری نمی‌کند. آن‌گاه چند ساعت مطالعه به اندازه چند دقیقه برای‌تان اثربخش نخواهد بود. متاسفانه بیشتر برنامه‌ریزی‌های تحصیلی به شیوه‌ای خشک طراحی می‌شوند و همین امر ناکامی محصلین را رقم می‌زند.

بنابراین استراحت مطلق و استراحت فعال (بازی، هیجان، تفریح) را در بین مطالعات خود بگنجانید. اما حتماً تناسب لازم بین مطالعه و استراحت‌های خود را نیز تنظیم کنید، تا برنامه‌تان به هم نخورد. مثلاً پس از هر ۴۵ دقیقه مطالعه، ۱۵ دقیقه را به‌صورت مطلق (چرت، تنفس عمیق، رلکسیشن و ….) یا فعال (بازی، سرگرمی، موسیقی و ….) بگذرانید.

چگونه برای برنامه‌ریزی خود، زمان جبرانی در نظر بگیریم؟

در نظر گرفتن زمان جبرانی برای برنامه‌های درسی از اهمیت فراوانی برخوردار است. اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی، بیماری، مهمانی و ….. جزو مواردی هستند که ممکن است در مسیر برنامه‌ریزی ما تداخل ایجاد کنند و بعداً نیاز به جبران داشته درسی داشته باشند. پس شما می‌توانید از روزهای تعطیل برای زمان جبرانی خود استفاده کنید یا ساعاتی از شب (بین ساعات ۹ تا ۱۱) را به جبرانی اختصاص دهید.

می‌توانید ساعات دروس اختصاصی و عمومی را جابجا کنید تا کارایی بیشتری داشته باشید و بتوانید زمان‌های از دست رفته را تا حدی جبران کنید.

شما با شناختن خود می‌توانید بهترین زمان جبرانی خود را نیز براساس شرایط‌تان تنظیم کنید تا از برنامه تحصیلی عقب نیفتید. پس حتماً تا به این‌جا متوجه شده‌اید که همه چیز به شرایط خودتان بستگی دارد. این شما هستید که می‌توانید یک برنامه‌ریزی تحصیلی را اختصاصاً برای شخص خودتان طراحی کنید.

تست‌زنی و مرور درسی باید به چه شیوه‌ای انجام شود؟

مرور کردن درس‌ها و تست زدن، جزو آیتم‌هایی هستند که باید در برنامه ریزی تحصیلی ما وجود داشته باشند تا بتوانیم به کمک آن‌ها دروس را در ذهنمان تثبیت کرده و اندوخته‌های خود را ارزیابی کنیم. بهتر است یک تا دو ساعت در روز یا چند ساعت در هفته را به مرور کردن اختصاص دهید. همچنین روزانه مقداری تست تخصصی و عمومی بزنید. دسته بندی تست‌های تخصصی و عمومی و همچنین ساعت انجام آن نیز برعهده شماست تا طبق شرایط خود آن را در برنامه‌تان جای دهید.

چگونه می‌توان موفقیت یک برنامه تحصیلی را تضمین کرد؟

موفقیت برنامه ۵ مرحله‌ای که در این مطلب ارائه دادیم تضمینی است، به شرطی که مرحله اول آن را به درستی انجام دهید. وقتی شما شناخت درستی نسبت به خود پیدا کنید، می‌توانید سایر مراحل را نیز به‌درستی در راستای آن تنظیم کنید.

شناخت از خود نه تنها در برنامه ریزی تحصیلی، بلکه در هر برهه دیگر از زندگی، به شما کمک می‌کند تا تصمیمات درستی اتخاذ کنید، اهداف درستی را برای خود تعیین کنید و همچنین سریع‌تر و راحت‌تر به اهداف خود برسید. پس برای این شناخت اولیه وقت کافی بگذارید و تا رسیدن به درک صحیح از خود، سراغ مراحل بعدی نروید.

سخن پایانی

برنامه‌ ریزی تحصیلی برای رسیدن به موفقیت در امتحانات و به ‌خصوص در آزمون کنکور ضروری است. به همین خاطر هرکس باید برنامه منحصر به فرد خود را با الگو گرفتن از روش‌های برتر برنامه‌ریزی، تنظیم کند.

اما اینکه چگونه برنامه ریزی درسی کنیم برای دبیرستان با برنامه‌ریزی کنکوری تفاوت‌های زیادی دارد. برنامه‌ریزی برای امتحانات دبیرستان به مراتب راحت‌تر از برنامه‌ریزی برای کنکور است.

آموزش‌های برنامه‌ریزی تحصیلی، تحت عنوان فایل و جدول برنامه ریزی درسی pdf در دسترس محصلین قرار دارند. اما این برنامه‌ها حتماً باید پس از شناخت، برای هرکس شخصی‌سازی شوند. این شخصی‌سازی برعهده خود دانش‌آموزان و کنکوری‌ها است.

برخی از سوالات رایج:

۱. برنامه ریزی به چه معناست؟

در حالت کلی برنامه ریزی به معنای مشخص کردن کارها یا اهداف در بازه های زمانی مختلف زندگی است که انسان برا اساس آن به زندگیش جهت می دهد.

۲. مزیت برنامه ریزی تحصیلی چیست؟

دید روشن و واضحی از جنبه های مختلف تحصیلی هر سال به افراد ارائه می دهد تا با استفاده از آن بتواند به جایگاه درست و مشخص تحصیلی برسد.

۳. روش های برنامه ریزی موفق چیست؟

۱. خودتان را بشناسید.
۲. زمان خود را مشخص کنید.
۳. منابع مالی رسیدن به هدفتان را بشناسید.
۴. زمان خواب منظم داشته باشید.




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آموزش کنار گذاشتن ترس از سخنرانی ، درمان ترس از صحبت در جمع

ترس از سخنرانی در جمع را می‌توان یکی از بدترین ترس‌های ممکن دانست. ترس از سخنرانی همواره با علائم مختلفی همراه بوده که باعث می‌شود تا احساس اضطراب و فشار شدید بر روی قفسه سینه خود داشته باشید و افکار منفی به سرعت در ذهن شما به حرکت درآید و همین امر باعث شود تا کلمات بعدی خود را که قبلاً به خوبی آن‌ها را تمرین کرده بودید از ذهنتان پاک شوند و با صدایی ضعیف، آغشته به ترس، سرگردانی و تردید صحبت کنید.

توصیفاتی که برایتان گفتم در واقع از تجربیات شخصی بیان شده که ترس از سخنرانی داشته و اطلاعاتش را با ما در میان گذاشته است و هرچند که برای ما نوشتن و توصیف این حالات و احساسات در قالب کلمات خیلی راحت است اما تاثیر شدید و اثرات طولانی مدت آن را نمی‌توان با کلمات به گونه‌ای توصیف کرد که برخی افراد که از این فوبیا رنج می برند تا کنون آن را حس کرده‌اند.

ما در ادامه این مقاله به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید بر ترس خود غلبه کنید و ترس از سخنرانی را در طول ۱۵ روز کنار بگذارید. حقیقت کنار گذاشتن این ترس از آنجایی اهمیت پیدا می‌کند که شما در طول زندگیتان حالت در دانشگاه و یا چه در حرفه و یا تجارت خود برایتان در گذر زمان بسیار اهمیت پیدا می‌کند که بتوانید نظر خود را به راحتی بیان کنید و اگر صادق باشیم این احتمال برای همه ما وجود دارد که روزی مجبور شویم در جمع سخنرانی کنیم.

حال چه سخنرانی ما بخواهد حالت رسمی داشته باشد و یا اینکه صرفاً از رئیس خود درخواست ارتقا داشته باشیم مهارتهای حرف زدن برای پیشروی در یک محیط حرف‌های امری کاملاً ضروری است.

درست است که ترس از سخنرانی در جمعیت یک ترس بسیار واقعی و وحشتناک است اما با این حال یکسری روش‌ها وجود دارد که به شما کمک می‌کند بتوانید بر ترس خود غلبه کنید. حتی روش‌هایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تا بتوانید انرژی خود را به روشی مثبت کنترل نمایید. به همین دلیل ما قرار است در ادامه این مقاله به شما نحوه مدیریت ترس از سخنرانی را آموزش دهیم و همچنین داروی ترس از سخنرانی را نیز به شما معرفی نماییم.

ترس از صحبت در جمع چیست؟

ترس از سخنرانی در مقابل مردم، یک نوع هراس اجتماعی و یکی از مظاهر اضطراب عملکردی محسوب می‌شود که در آن افراد هنگام ایستادن در مقابل تماشاگران احساس آشفتگی زیادی را نسبت به ظاهر خود حس می‌کنند، حال خواه این مخاطبان تعداد کمی داشته باشند و یا یک جمعیت خیلی بزرگ باشد که در مقابل آن‌ها قرار گرفته است.

ترس از سخنرانی در جمعیت نسبت به سایر ترس‌ها و فوبیا‌های دیگر جزو رایج ترین‌ها محسوب می‌گردد؛ زیرا کارشناسان تخمین زدند که چیزی حدود ۷۵ درصد از جمعیت دنیا از این بیماری یا هراس رنج می‌برد. خیلی از مردم ترس از سخنرانی در جمع را حتی بالاتر از ترس از مرگ می‌دانند، ولی حقیقت این است که این ترس می‌تواند به نوعی به زندگی شغلی و شخصی شما آسیب برساند.

از دیگر علائم این ترس این است که هنگام قرار گرفتن در موضع سخنرانی احساس عصبی بودن می‌کنید، کف دستانتان خیس عرق می‌شود، معده‌تان به هم می‌پیچد و از صمیم قلبتان نمی‌خواهید این کار را انجام دهید.

برخی پزشکان معتقدند که : “ترس از سخنرانی در جمع در بیماران جوان بیشتر از دیگران است و حتی این امر ممکن است در زنان شیوع بیشتری داشته باشد. این ترس اغلب در افرادی ایجاد می‌گردد که از اختلال اضطراب اجتماعی رنج می‌برند. این قبیل افراد در تعاملات روزانه خود با اضطراب شدید، ترس و خجالت رو به رو می‌گردند. با این حال باید توجه داشته باشید که همه کسانی که از فوبیا در سخنرانی عمومی رنج می‌برند دچار اختلال اضطراب اجتماعی نیستند.

دلایل ترس از صحبت در جمع چیست و چرا از آن می‌ترسیم؟

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود مردم از صحبت کردن در مقابل جمع یا مکان‌های عمومی بترسند. اما اگر بخواهم عمده‌ترین دلایل ترس از سخنرانی در جمع را برای شما بیان کنیم، می‌توانیم به دلایل فیزیکی، بیولوژیکی، زیست محیطی و روانی اشاره کنیم.

این عوامل جزو برجسته‌ترین و منطقی‌ترین عواملی هستند که باعث بروز این اختلال در شما می‌شوند. به همین منظور بهتر است قبل از اینکه اقدام به صحبت در برابر جمع کنید با خودمون بارها و بارها سخنرانیمان را تمرین کنیم تا آمادگی لازم نسبت به انجام این کار را در برابر عموم پیدا کنیم.

در واقع افرادی که چنین ترسی دارند همیشه این سوالات را از خود می‌پرسند که، اگر به هنگام سخنرانی مرا رد کنند و به صحبت‌های من توجه نکنند چه می‌شود؟ اگر فکر کنند من کسل‌کننده هستم یا احمق هستم چه می‌شود؟

در واقع این قبیل تفکر همان چیزهایی است که باعث می‌شود شما نسبت به سخنرانی نوعی هراس و دلهره داشته باشید. در واقع اصلی‌ترین دلیل اینکه شما هنگام سخنرانی دست و پایتان میلرزد، عرقتان افزایش می‌یابد، فشار خونتان بالا می‌رود و عضلات شکمتان منقبض می‌گردد این است که در هنگام سخنرانی هیپوتالاموس، غده ی هیپوفیز را در مغز شما تحریک می‌کند تا هورمون آدرنالین ترشح کند که به نوبه خود بتواند غده تیروئید را تحریک نماید، نتیجه این امر این است که آدرنالین در خون شما آزاد می‌شود

و هیجان سطح بدن شما افزایش پیدا می‌کند و همین امر باعث می‌شود که بدنتان شما را برای نبردی فیزیولوژیکی آماده کند که در آن شما هیچ دشمن خاصی ندارید که تهدیدی برای شما محسوب شود و همه این‌ها از تصورات شما منشا می‌گیرد.

می‌توان گفت مانند هر ترس و یا فوبیای دیگر تجربیات و خاطرات قبلی مرتبط با سخنرانی عمومی می‌تواند نقش محوری در تقویت و یا دلسرد شدن شما از سخنرانی داشته باشد. اما شما باید بدانید که ترس از از سخنرانی مانند هر تجربه منفی دیگر که انسان در طی آن‌ها مورد استحضار، تمسخر، قلدری و سایر رفتارهای زننده دیگر قرار گرفته باشد کاملاً قابل درمان و کنترل هستند و شما به راحتی می‌توانید به مدیریت ترس از سخنرانی خود بپردازید.

داروی ترس از سخنرانی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

اگر می‌خواهید بدانید که داروی ترس از سخنرانی چیست باید به شما بگویم که مانند همه ترس‌های دیگر درمان ترس از سخنرانی در جمع نیز تنها به چند روش اصلی محدود می‌شود که برجسته‌ترین و رایج ترین این روش‌ها، روش درمان شناختی رفتاری (CBT) است، که نقش اساسی در درمان طیف وسیعی از اختلالات بهداشت روان، اختلالات خواب، اضطراب و افسردگی و استرس شدید دارد.

این شیوه درمانی به بیمار کمک می‌کند تا بتواند به سرعت بر این چالش‌ها غلبه کند و در مدت کوتاهی نسبت به سایر روش‌های درمانی که ممکن است تا به حال بیمار از آن‌ها استفاده کرده باشد عمل نماید.

در این نوع هراس‌های عمومی رفتار درمان شناختی یا (CBT) به شما کمک می‌کند تا بتوانید از تفکر منفی و نادرستی که باعث افزایش ترس شما شده است آگاه شوید و همین موضوع به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید در موقعیت‌های دشواری که در آن احساس ترس می‌کنید بهتر عمل کنید.

درمان ترس از صحبت در جمع با رعایت ۱۰نکته ساده

در این بخش از مقاله ما به شما چند نکته آموزش می‌دهیم که به واسطه رعایت آن‌ها می‌توانید بر ترس خود نسبت به سخنرانی چیره شوید.

  • تمرین و آماده سازی گسترده

درست است که راه‌های زیادی برای درمان و غلبه بر ترس از سخنرانی وجود دارد اما نباید این نکته را فراموش کنید که گاهی ترس از سخنرانی از این منشا می‌گیرد که شاید شخص مورد نظر آمادگی کافی برای انجام این کار را نداشته باشد، پس همیشه قبل از انجام سخنرانی سعی کنید تا تمرین و آماده سازی را در سطح گسترده انجام دهید.

هیچ چیز جای تمرین و آمادگی برای سخنرانی را به منظور جلوگیری از ترس و استرس ناشی از آن نمی‌گیرد. آنقدر خوب برای سخنرانی خود آماده شوید که بتوانید به هر سوالی که قرار است از شما بپرسند پاسخ دهید و هر گونه ترس و استرس را در همین ابتدای کار از بین ببرید.

  • از این نترسید که از شما خوششان نیاید

در طول همین مقاله برای شما توضیح دادیم که یکی از سوالاتی که اغلب این قبیل افراد از خود می‌پرسند این است که اگر در طی سخنرانی افراد از من خوششان نیامد چه کنم؟ و همین سوال و فکر منفی باعث بروز استرس در آن‌ها می‌شود. پس بهتر است تا فکر کردن به اینکه اگر مرا رد کنند یا مرا دوست نداشته باشند چه؟ را از سر خود بیرون کنید و تمام ترس خود را از طرد شدن از بین ببرید زیرا مخاطبین به این دلیل آن‌جا هستند که به سخنان شما گوش کنند، پس نترسید و کار خودتان را انجام دهید.

  • خود را در آینه تماشا کنید

یکی از بهترین راه‌های تمرین کردن این است تا در حین تمرین برای سخنرانی خود مدام به آینه نگاه کنید و سخنرانیتان را جلوی آیینه تمرین کنید، گویی که مستقیماً با شخص مورد نظر صحبت می‌کنید. شما با توجه کردن بر روی حالت چهره، حرکت دست‌ها و حرکت بدنتان می‌توانید روی مهارت‌های سخنرانی خود کار کنید.

  • صدای خود را ضبط کنید

سعی کنید تا سخنانتان را روی تلفن و دوربین فیلمبرداری ضبط کنید. سپس روی این صدا و یا فیلم ضبط شده تمرین کنید و نکاتی را یادداشت کنید که می‌تواند به بهبود وضعیت سخنرانی شما کمک کند. البته برخی افراد نیز وجود دارند که علاقه ندارند تا صدای خود را روی نوار و یا به صورت ضبط شده گوش دهند اما باید بدانند که این روش یکی از بهترین راه‌های بهبود مهارت و پیشگیری از استرس‌های احتمالی در طول سخنرانی است.

  • روی نفس کشیدنتان کار کنید

شما با انجام این کار قادر خواهید بود تا طنین صدای خود را بهبود ببخشید و در طول سخنرانی آرام‌تر خواهید بود. قبل از انجام دادن سخنرانی سعی کنید تا با تمرین کردن این کار به یک ریتم ثابت هنگام نفس کشیدن و حرف زدن برسید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا به میزان قابل توجهی استرستان را کاهش دهید.

  • برای شخص دیگری سخنرانی کنید

افراد زیادی هستند که می‌توانید قبل از انجام سخنرانی اصلی با آن‌ها تمرین کنید برای مثال مادر، پدر، دوستان و غیره . به فرد مورد نظر بگویید تا در هنگام سخنرانی از شما انتقاد کند و صادقانه عیب‌هایتان را بگوید. صحبت کردن با شخص دیگر باعث آرامش شما می‌شود و همچنین تجربه دریافت بازخورد دیگران را برای شما بالاتر می‌برد.

  • در کلاس‌های سخنرانی عمومی شرکت کنید

اگر می‌خواهید مشکل ترس از سخنرانیتان را برای همیشه از بین ببرید می‌توانید در کلاس های سخنرانی عمومی ثبت نام کنید و یا یک مربی عالی پیدا کنید تا بتواند در این زمینه به شما کمک کند. شما می‌توانید با عضو شدن در این کلاس‌ها شروع به سخنرانی و صحبت کردن در جمع کنید و قاعدتا با گذر زمان در این زمینه مهارت کافی را پیدا خواهید کرد و ترستان نیز به مرور از بین می‌رود.

  • پاورپوینت تهیه کنید

شاید شما هم تاکنون تجربه استفاده از پاور پوینت هنگام سخنرانی آن هم در کلاس‌های درس  یا دانشگاه را داشته باشید. کسانی که تا به حال در سخنرانی‌هایشان از پاورپوینت استفاده کرده‌اند می‌دانند که داشتن پاورپوینت در طول کنفرانس می‌تواند یک کمک بزرگ به آن‌ها محسوب شود. عکس ها و فیلم‌های پاورپوینت مخاطبین را به خود سرگرم می‌کند و باعث می‌شود تا بیشتر به سخنان شما توجه کنند.

  1. قبل از سخنرانی یک جرعه آب گرم بنوشید

آن دسته از عزیزانی که به دنبال پاسخ این سوال هستند که قبل از سخنرانی چه بخوریم باید بدانند که گاهی فشردن مقداری لیمو در آب نسبتاً گرم و نوشیدن آن قبل از سخنرانی می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. سعی کنید قبل از صحبت و سخنرانی از نوشیدنی‌های شیرین پرهیز کنید، این موارد می‌توانند دهن شما را در حین صحبت کردن خشک کنند وعمل سخنرانی را برای شما سخت‌تر نمایند.

  1. روی مطالب تمرکز کنید نه روی مخاطبین

شما با تمرکز کردن روی مطالب قادر خواهید بود تا به راحتی کلمات بعدی خود را به زبان آورید و از بروز هر گونه استرس ناشی از حواس پرتی جلوگیری کنید. همچنین شما گاهی با تمرکز کردن بر روی مخاطبین جملاتتان را فراموش می‌کنید و یا اینکه با دیدن واکنش‌های آن‌ها ممکن است بترسید. پس بهتر است تا در طول کنفرانس یا سخنرانی بیشتر تمرکزتان بر روی مطالب باشد و نگران واکنش‌های مخاطبین نباشید.

نتیجه‌گیری

در طول این مقاله از دکتر ویز سعی کردیم تا به شما آموزش دهیم که چگونه می‌توانید در طول ۱۵ روز ترس از سخنرانی را کنار بگذارید. ما با پرداختن به دلایل و شیوه درمان ترس از سخنرانی سعی کردیم تا شما را با مفهوم اصلی و خاستگاه این نوع استرس آشنا کنیم و سپس ۱۰ نکته به شما معرفی کردیم که علاوه بر اینکه موجب تقویت مهارت کلامی شما میشود بلکه به شما می‌آموزد که چگونه و با انجام چه کارهایی میتوانید این استرس را در طول سخنرانیتان کاهش دهید.امیدوارم که مطالب ارائه شده درباره ترس از سخنرانی در جمع در این مقاله مورد پسند شما دوستان عزیز واقع گردد.

برخی از سوالات رایج:

۱. ترس از صحبت در جمع به چه معناست؟

برخی افراد برای صحبت در جمع راحت نیستند . دچار تنش و اضظراب می شوند این افراد ممکن است دچار ذهنیت منفی راجع به خود و بدن خود باشند و همین موضوع به اضطراب آن ها دامن بزند.

 

۲. به چه دلیل افراد از سخنرانی می ترسند؟

۱. ذهنیت منفی راجع به بدن خود
۲. ذهنیت منفی راجع به اطلاعات خود
۳. ذهنیت منفی راجه به محیط و افراد

۳. چگونه می توان ترس از سخنرانی را بهبود بخشید؟

۱. تمرین و آماده سازی خود
۲. تماشا کردن خود در آینه
۳. ضبط کردن صدای خود
۴. اجرای سخنرانی برای دیگر افراد




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

جملات زیبای جواب تشکر عالی در موقعیت های مختلف ، راههای خلاقانه تشکر کردن

تشکر کردن در لغت به معنای قدرشناسی و سپاسگزاری است. با توجه به تعارفی بودن و خوش‌قلب بودن ایرانیان تشکر کردن توانسته در طول تاریخ جایگاه خاصی در ادبیات فارسی پیدا کند. در واقع ضرورت استفاده از تشکر و جواب تشکر زمانی آشکار می‌شود که شخصی برای شما کاری را انجام می‌دهد که مجبور به انجام آن نبوده و یا وقت خود را صرف کمک رساندن به شما کرده است، بنابراین ادب حکم می‌کند تا شما از او تشکر کنید.

تشکر کردن می‌تواند در زمینه‌های بسیار متفاوتی نسبت به آن‌چه گفته شد به کار برود برای مثال؛ زمانی که هنگام عبور از یک کوچه هستید و یک ماشین برای این که بتوانید به راحتی از آن خیابان عبور کنید حرکت خود را متوقف می‌کند و یا زمانی که کسی شما را به ناهار دعوت می‌کند و هزاران مورد مشابه دیگر.

ممکن است تا کنون در موقعیتی قرار گرفته باشید که با توجه به لطفی که اطرافیان و دوستان نسبت به شما داشته‌اند تصمیم گرفته‌اید تا از آنها تشکر کنید اما هر چه فکر کرده‌اید نتوانسته‌اید جواب تشکر مناسبی با آن موقعیت پیدا کنید و به آن‌ها بگویید و یا مجبور نباشید مدام از عبارت ممنون از لطف و محبت شما استفاده کنید و به منظور جلوگیری از رخ دادن دوباره این اتفاق به دنبال یافتن جواب‌های تشکر مناسب با موقعیت‌های مختلف می‌گردید و می‌خواهید بدانید در جواب تشکر چه بگوییم ادامه این مقاله را مطالعه نمایید.

شاید هم شما نیز مانند هزاران آدم دیگر این موضوع را در اینترنت جستجو کرده‌اید که در جواب تشکر باید چه چیزی بگویم (در جواب سپاس چه بگوییم) ، چگونه جواب تشکر را بدهیم؟ و یا در جواب ممنون چه بگوییم ؟ به همین منظور ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله شما را با ۵۰ جواب تشکر در زمینه‌های مختلف آشنا کنیم تا در موقعیت پیش آمده به خوبی بدانیم در جواب تشکر چه بگوییم .

چگونه جواب تشکر را بدهیم؟

در جواب سؤال در جواب تشکر چه بگوییم و چگونه جواب تشکر را بدهیم؟ باید بگوییم تشکر کردن یکی از راه‌هایی است که باعث می‌شود هم خودمان احساس بهتری داشته باشیم و هم باعث تقویت خوبی و روحیه کسی شویم که در حق ما کار خیری انجام داده است. همان‌طور که در ابتدا برایتان گفتم تشکر کردن تاریخچه طولانی دارد و به هیچ عنوان یک صفت یا یک کلمه جدید محسوب نمی‌شود.

انسان‌ها همواره در طول تاریخ در پاسخ به خوبی دیگران از آن‌ها تشکر می‌کردند، حتی روزی به عنوان روز شکر گذاری وجود دارد که افراد نسبت به هر آن‌چه که خدا در زندگی به آن‌ها داده است از او سپاسگزاری می‌کنند.

اما گذشته از مقوله تشکر کردن و اینکه در جواب ممنون چه بگوییم (در جواب سپاسگزارم چه باید گفت) پیدا کردن یک جواب تشکر مناسب می‌تواند برای برخی از افراد اندک سخت و چالش برانگیز باشد. البته اینگونه نیست که دادن جواب تشکر تنها محدود به استفاده از کلمات باشد، خیر شما حتی می‌توانید با یک لبخند ساده نیز جواب تشکر مناسبی به فرد مورد نظر بدهید. با این حال ما تصمیم گرفتیم تا در این بخش به شما ۵۰ جواب تشکر عالی و متناسب با موقعیت‌های مختلف بیاموزیم.

  • جواب تشکر برای تبریک تولد:

 اگر برای شما هم سؤال شده است که در جواب تبریک چه باید گفت بهتر است بدانید در گذشته تبریک تولد را غالباً با ارسال کارت پستال و کارت تبریک به همدیگر تبریک می‌گفتند اما امروزه با پیشرفت علم و همه گیر‌شدن شبکه‌های اجتماعی اکثر افراد تبریکات خود را از طریق فیسبوک یا اینستاگرام به یکدیگر اعلام می‌کنند و در پاسخ استیکر جواب تشکر را دریافت می‌کنند. حال ما به شما می‌گوییم که در چنین شرایطی در جواب تبریک چه باید گفت و باید با چه جملاتی جواب تشکر بدهید.

  1. از همه شما بابت آرزوهای قشنگتان برای تولدم متشکرم، واقعا روز مرا ساختید!
  2. متشکرم که تولدم را تبریک گفتی.
  3. واقعا سوپرایزم کردی بابت همه چیز ممنونم.
  4. متشکرم که تولدم را یادت بود.
  5. این‌که فراموشم نکردی برایم بسیار با ارزش است.
  6. ممنون از لطف و محبت شما
  7. تبریک تو جذاب‌ترین کادوی تولدم بود ممنون.
  8. از شما بابت آرزوهای قشنگ و خالصانه‌تان برای تولدم بسیارم ممنونم
  9. از اعماق قلبم بابت تبریک و کادوی زیبات سپاسگزارم
  10. سپاس از تو عزیزترینم که این روز را برایم با تبریک گفتنت زیباتر از همیشه کردی.
  • در جواب تشکر رسمی چه بگوییم؟ (در جواب تشکر چه بگوییم)

اکنون که به خوبی می‌دانید برای تشکر کردن چه بگوییم و با چه کلماتی تشکر کنیم باید به این نکته توجه کنید که تفاوت این قبیل جواب تشکرها نسبت به باقی این است که اصولاً برای جواب دادن به تشکر رئیس، همکار و یا یک بزرگسال مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید به گونه‌ای باشد که ادب و احترام ما را مستقیماً به شخص مورد نظر برساند. در ادامه ۱۰ جواب تشکر رسمی را برای شما گردآوری کرده‌ایم تا به راحتی در موقعیت‌های مشابه از آنها استفاده نمایید:

  1. بسیار سپاسگزارم.
  2. کاری نکردم.
  3. انجام وظیفه بود.
  4. شما سرور مایید.
  5. خواهش می‌کنم.
  6. کوچکترین کاری بود که نسبت به لطفی که تا کنون نسبت به من داشتید توانستم انجام دهم.
  7. ما به شما مدیونیم.
  8. شما سرور مایید.
  9. ارادتمند شما هستم.
  10. شما بزرگوارید.

  • در جواب تشکر از هدیه چه بگوییم

  1. مرسی
  2. من هم از صمیم قلبم متشکرم
  3. ممنون که دعوتم کردید
  4. ممنون از محبتتان
  5. شما لطف دارید
  6. ممنون از شما
  7. ما هم از شما ممنونیم
  8. کاری نکردم که
  9. قابل شما رو نداره
  10. انشالله به خوشی استفاده کنی ازش
  11. انشالله مورد پسندت باشه
  12. شما بیشتر از این‌ها برای ما عزیزید
  • کلمات تشکر در جواب تشکر روز معلم

  1. بابت تمامی تبریک‌ها از شما متشکرم
  2. من چقدرم خوشبختم که شما رو دارم
  3. تشکر شما امروز را به یکی از زیباترین روزهای زندگی من تبدیل کرد
  4. تبریک خالصانه شما زیباترین هدیه ممکن است
  5. پیشرفت شما برای من بزرگترین تبریک روز معلم است
  6. بابت تمامی هدایا و تبریکات ممنونم

  • کلمات تشکر ایرانی در جواب تشکر بابت مهمانی شام

  1. ممنون که تشریف اوردید
  2. شما همیشه به ما لطف دارید
  3. نظر لطفتونه
  4. چشماتون قشنگ می‌بینه
  5. شما همیشه برای ما عزیزید
  6. واقعا اگه نمی‌آمدید جاتون خالی بود
  7. قدم رنجه فرمودید
  8. از حضورتون بسیار خرسند شدیم
  9. بیشتر به ما سر بزنید
  10. ما همیشه از حضورتون شاد می‌شویم
  11. تشکر لازم نیست انجام وظیفه بود
  12. نوش جان

معرفی چند راه خلاقانه برای تشکر کردن

اکنون که به خوبی می دانید در جواب سپاسگزارم یا در جواب تشکر چه باید گفت باید به این نکته اشاره کنیم که گاهی یک شخص چنان کار بزرگی برای ما انجام می‌دهد که تنها تشکر کردن در قالب کلمات تشکر ایرانی نمی‌تواند میزان دین ما را به او ادا کند برای همین بهتر است تا گاهی اوقات کمی خلاقیت بیشتری نسبت به چنین افرادی به خرج دهیم و تشکرمان را به شکل ویژه به این افراد خاص برسانیم. پس اگر می خواهید بدانید در جواب تشکر یا در جواب خوبی چه بگوییم، در ادامه برای شما چند روش خلاقانه به منظور تشکر کردن از دوستان آشنایان و هر شخصی که دینی به گردن شما دارد را آورده‌ایم.

۱. شعر بنویسید.

شما می‌توانید برای تشکر کردن از افراد خاص زندگیتان با استفاده از جملات زیبا برای تشکر در قالب یک شعر، کلمات تشکر ایرانی مدنظر خود را به فرد مورد نظر نشان دهید.

۲. نامه ارسال کنید.

در جواب به سوال در جواب تشکر از هدیه چه بگوییم باید گفت یکی از راه های تشکر کردن ارسال نامه به شخص مورد نظر است. درست است که با توجه به پیشرفت علم دیگر کمتر کسی پیدا می‌شود که ترجیح دهد برای رساندن پیغام یا هر کار دیگری از ارسال نامه استفاده کند. به همین دلیل استفاده از یک نامه و نوشتن تشکرتان در قالب یک نامه با کلمات محترمانه برای تشکر می‌تواند یک راه‌حل خلاقانه برای نشان دادن میزان ارادت قلبیتان به شخص مورد نظر باشد. شما می‌توانید با اندکی وقت گذاشتن و نوشتن هر آن‌چه در صمیم قلبتان وجود دارد در نامه از فرد مورد نظر تشکر کنید.

۳. از شبکه‌ های اجتماعی برای رساندن پیام‌تان استفاده کنید.

اگرمی‌خواهید بدانید در فضای مجازی برای تشکر کردن چه بگوییم باید گفت این روزها با توجه به محبوب شدن استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای برقراری ارتباط و ارسال پیام شما می‌توانید متن تشکرتان را به همراه استیکر جواب تشکر توسط اینستاگرام و یا فیس‌بوک به صورت استوری و یا پست با تگ کردن نام فرد مورد نظر به گوش او برسانید. در حال حاضر استفاده از این روش برای تشکر کردن و تبریک گفتن تولد یکی از محبوب‌ترین شیوه‌های ممکن است.

۴. کارت تشکر و یا تبریک دیجیتال بسازید.

از آنجا که همیشه ارسال اس‌ام‌اس و یا ایمیل نمی‌تواند بهترین راه برای تشکر کردن از دیگران باشد شما می‌‌توانید یک کارت تبریک دیجیتال بسازید و با استفاده از جملات کوتاه و محبت آمیز از سخاوت فرد موردنظر تشکر کنید.

۵. شیرینی بپزید.

در جواب تشکر از مهمانی دیشب یا در جواب تشکر بابت مهمانی شام، شما می‌توانید با استفاده از پختن شیرینی و یا آبنبات‌های خانگی و چیدن آن‌ها طوری که بتواند حروف نام فرد مورد نظر را تشکیل دهند، به گونه‌ای از فرد مورد نظر تشکر کنید و یا مناسبت چیزی را به او تبریک بگویید.

۶. هدیه بخرید.

احتمالاً شما نیز تاکنون باکس‌های هدیه آماده در مغازه‌ها را دیده‌اید خصوصاً در روزهای ولنتاین که بسیاری از افراد به دنبال خرید چنین هدایایی برای عزیزان خود هستند. شما می‌توانید به منظور تشکر کردن از شخص مورد نظر  و یا حتی برای تشکر بابت مهمانی شام چنین کادویی برای او تهیه کنید. این کار علاوه بر اینکه یک حرکت بسیار زیبا و دوستانه برای تشکر کردن محسوب می‌شود در عین حال نیز بسیار راحت است و زمان زیادی را از شما نمی‌گیرد.

۷. برای او گل بفرستید.

فرقی نمی‌کند گل‌های شما تازه باشند و یا مصنوعی، ارسال یک سبد گل به همراه یک متن یادداشت تشکر می‌تواند راهی عالی و خلاقانه برای تشکر کردن باشد. همچنین ارسال گل یکی دیگر از راه‌های مرسوم در رساندن جواب تشکر به دوستانتان است برای مثال برای تشکر از مهمانی دیشب یا در جواب تشکر بابت مهمانی شام می توانید یک سبد گل تازه به آدرس شخص مورد نظر ارسال کنید.

۸. او را به رستوران دعوت کنید.

دعوت کردن همسر و یا دوست به رستوران می‌تواند یک روش ساده و بسیار کارآمد برای نشان دادن میزان قدردانی و تشکر کردن از زحمات بی‌دریغ آن‌ها در زندگیتان باشد.

۹. از عکس‌ های مشترکتان استفاده کنید.

همانطور که می‌دانید ثبت لحظات یکی از بهترین راه‌ها برای آوردن لبخند روی لب افراد است. شما می‌توانید با قاب کردن یکی از عکس‌های دونفره‌تان به شکلی زیبا و هدیه‌دادن آن عکس، از فرد مورد نظر تشکر کنید.

۱۰. برای او یک کار خاص انجام دهید.

با توجه به میزان صمیمیتتان با فرد مورد نظر شما می‌توانید او را برای شام بیرون ببرید و یا فیلم مورد علاقه او را با یکدیگر تماشا کنید. شما حتی می‌توانید خودتان برای او یک شام دونفره بپزید. انتخاب یکی از گزینه‌های گفته شده می‌تواند یک راه حل خوب و خلاقانه برای نشان دادن میزان تشکرتان از فرد مورد نظر باشد و او بعد از انجام این کارها متوجه خواهد بود که چقدر از صمیم قلبتان قدردان زحماتش هستید.

۱۱. کمک آن‌ها را تلافی کنید.

همان‌طور که می‌دانید هر کس در زمان خاصی ممکن است به کمک احتیاج پیدا کند. حال این کمک می‌تواند در زمینه‌های کوچک و یا بزرگ باشد، شما می‌توانید با کمک کردن به فردی که قبلاً کار خوبی در حق شما کرده است دینتان را ادا کنید و به نوعی پیام تشکرتان را بابت گذشته به او برسانید. این روش هم روشی بسیار عالی در جواب تشکر است.

نتیجه‌گیری

این که قصد دارید چگونه جواب تشکر اطرافیانتان را بدهید و در جواب ممنون چه بگوییم(در جواب تشکر چه بگوییم) کاملاً بستگی به این دارد که چقدر با شخص مورد نظر صمیمی هستید و همچنین به این موضوع بستگی دارد که قصد دارید جواب فرد مورد نظر را به صورت کاملا رسمی با کلمات تشکر آمیز بدهید و یا اینکه قصد دارید دوستانه به تشکرشان پاسخ دهید. در این مقاله سعی کردیم تا  جواب سوال در جواب تشکر از هدیه چه بگوییم؟ ،در جواب ممنونم چه بگوییم ؟، در جواب سپاس چه بگوییم؟ یا در جواب خواهش میکنم چه بگوییم را بدهیم و برای شما بیان کنیم که چگونه باید جواب تشکر دوستانتان را بدهید و همچنین چند راه مفید و خلاقانه برای تشکر کردن  از دیگران به شما معرفی کردیم.

برخی از سوالات رایج:

۱. تشکر کردن به چه معنی ست؟

تشکر کردن درواقع فعلی ست برای بیان احساس خوشایند وقتی افراد کاری را برای ما انجام می دهند که از این کلمه در موارد بسیاری در تعامل افراد استفاده می شود.

۲. راه های خلاقه برای جواب تشکر چیست؟

۱. شعر بنویسید.
۲. نامه ارسال کنید.
۳. از شبکه های اجتمائی استفاده کنید.
۴. هدیه بخرید

۳. در جواب تبریک تولد چگونه باید پاسخ داد؟

۱. ممنونم که تولدم را تبریک گفتی
۲. متشکرم که تولدم یادت بود.
۳. بابت هدیه زیبایتان بسیار خوشحال شدم.




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آموزش احوالپرسی ، جملات مودبانه برای احوالپرسی ، فن بیان در احوالپرسی

یکی از مسائلی که در موضوع آداب معاشرت اهمیت زیادی دارد فن بیان در احوالپرسی است چرا که اولین قدم برای ایجاد یک رابطه دوستانه یا کاری می‌تواند باشد. چگونه احوال پرسی کنیم؟

برای این که اولین دیدگاهی که از شما در ذهن طرف مقابل شکل می‌گیرد مثبت باشد باید بتوانید یک احوالپرسی صمیمی و گرم یا کاملاً اصولی و رسمی داشته باشید اما چگونه؟ چگونه می‌توان تنها با گفتن چند جمله ساده بر ذهن طرف مقابل تأثیر گذاشت؟ در این مقاله قصد داریم شما را با فن بیان در احوالپرسی آشنا کنیم تا بتوانید در اولین برخورد تأثیرگذار عمل کنید.

احوالپرسی چیست؟ و چرا مهم است؟

اولین قدمی که برای ایجاد یک رابطه برداشته می‌شود احوالپرسی است و اگر فن بیان در احوالپرسی قوی نداشته باشید نمی‌توانید آن گونه که نیاز است بر طرف مقابل اثر بگذارید اما نکته‌ دیگری که اهمیت بیش‌تری دارد توانایی در حفظ کیفیت رابطه است.

در واقع یک رابطه مؤثر و اصولی از ۴ قسمت تشکیل شده است؛ شنیداری تأثیرگذار، تحلیل تأثیرگذار، بیان تأثیرگذار و بازخورد تأثیرگذار پس می‌توان این طور نتیجه گرفت که برای حفظ یک رابطه استفاده از فن بیان در احوالپرسی اهمیت زیادی دارد.

یکی دیگر از مزایای احوالپرسی خوب، برانگیخته کردن احساسات طرف مقابل است یعنی شاید ارتباط زیادی با فرد مورد نظر نداشته باشید اما می‌توانید با چند جمله ساده نشان دهید که به او و احساساتش اهمیت می‌دهید؛ این موضوع سبب می‌شود که فرد به ادامه ارتباطش با شما ترغیب شود.

چگونه احوالپرسی کنیم؟

برای احوال پرسی رسمی شروع یک رابطه جدید با تقویت آن به میزان تسلط ما بر فن بیان در احوالپرسی بستگی دارد و سؤالی که برای خیلی از ماها پیش می‌آید این است که چگونه احوالپرسی کنیم که بتوانیم مورد توجه مخاطب‌مان قرار بگیریم؟

پاسخ این است که اگر می‌خواهید در شروع رابطه بیش‌ترین اثر مثبت را بر افراد دیگر بگذارید باید بدانید در هر موقعیتی از چه جملاتی استفاده کنید زیرا نمی‌توان در برای شروع یک رابطه صمیمی از جملات احوال پرسی رسمی ( جملات مودبانه احوالپرسی، احوال پرسی مودبانه، جملات احوال پرسی مودبانه) استفاده کرد و انتظار افزایش صمیمیت در رابطه را داشت. در این بخش تکنیک‌های احوالپرسی در موقعیت‌های متفاوت را برای تقویت فن بیان در احوالپرسی بررسی می‌کنیم.

  • اثرگذاری بر افراد و انتقال حس خوب به آن‌ها

در احوالپرسی انتقال این حس که تو و احوالت برای من مهم است بسیار اهمیت دارد و می‌تواند سرنوشت نهایی یک رابطه را تعیین کند. یادتان باشد برای این که از طرف مقابل انرژی مثبت دریافت کنید باید در ابتدا به او انرژی مثبت انتقال دهید.

  • احوالپرسی برای پرسیدن حال مخاطب است نه شکایت و گله‌گذاری

یکی از نکات منفی که خیلی از افراد در احوالپرسی انجام می‌دهند این است که به دلایل مختلف از طرف مقابل بابت موارد گوناگون شکایت می‌کنند یا به او جملات کنایه‌آمیز می‌گویند مثلاً:

  • چرا به ما سر نمی‌زنی؟
  • چه عجب که تو را دیدیم؟
  • چه‌قدر چاق / لاغر شدی؟
  • راهت را گم کرده‌ای که پیش ما آمدی؟
  • حالی از ما نمی‌پرسی؟
  • یعنی ما ارزش یک زنگ زدن هم نداریم؟

این جملات پر از احساسات منفی و ناراحت‌‌کننده هستند و نه‌تنها فرد مقابل را برای یک ملاقات دیگر تشویق نمی‌کند بلکه سبب می‌شود که بخواهد همین ملاقات را هم هرچه زودتر تمام کند. گفتن جملات طعنه‌آمیز تلاش شما را برای ایجاد و حفظ رابطه زیر سؤال می‌برد پس سعی کنید هیچ‌وقت از جملاتی که احساسات منفی در دیگران ایجاد می‌کند استفاده نکنید.

  • به مخاطب نشان دهید حرفی برای گفتن دارید

یکی از اشتباهاتی که برخی از افراد در احوالپرسی انجام می‌دهند این است که از جمله «چه خبر» استفاده می‌کنند و منتظر دریافت اطلاعات از فرد مقابل می‌شوند. نکته‌ای که در این بخش بهتر است مورد توجه قرار بدهید این است که احوالپرسی برای به‌دست آوردن اطلاعات و اخبار زندگی شخصی یگران نیست بلکه برای پرسیدن حال طرف مقابل آن‌ هم به‌صورت کلی است.

در احوالپرسی دیگران مجبور نیستند اتفاقاتی که در طول روز برای‌شان رخ داده است را تعریف کنند و شما زمانی می‌توانید از آن‌ها این سؤال را بپرسید که خودشان مایل به گفت‌وگو در این زمینه باشند.

  • به دیگران بگویید چه هستید

اعتماد به نفس یکی از کلیدی‌ترین نکات برای داشتن یک احوالپرسی خوب است و به شما در کنترل انرژی‌های ورودی به رابطه بسیار کمک می‌کند. سعی کنید در احوالپرسی با دیگران خودتان را ضعیف و گناهکار نشان ندهید و بدون دلیل از آن‌ها عذرخواهی نکنید. برای مثلاً اگر با فردی تماس گرفتید نگویید از این که مزاحم‌تان شدم عذر می‌خواهم یا فشار کار و زندگی اجازه نداد زودتر با شما تماس بگیرم و عذر می‌خواهم. به جای این جملات منفی می‌توانید بگویید چه‌قدر خوشحالم که باز صدای شما را می‌شنوم یا دلم برایتان خیلی تنگ شده بود.

  • در احوالپرسی از خاطرات خوب گذشته یاد کنید

یکی از تکنیک‌های تأثیرگذار در فن بیان در احوالپرسی یادآوری خاطرات خوب در ملاقات‌های قبلی با طرف مقابل است. زمانی که با مخاطب‌تان ملاقات می‌کنید به او بگویید در ملاقات‌های قبلی به شما بسیار خوش گذشت با این کارمخاطب‌تان احساس می‌کند که شما از لحظاتی که با او گذرانده‌اید لذت بردید و به آن‌ها فکر می‌کنید. یاد‌آوری خاطرات خوب گذشته در ملاقات با دیگران این حس را در آن‌ها ایجاد می‌کند که برای ایجاد خاطرات شیرین‌تر در ذهن شما ارتباط‌شان را حفظ کنند.

  • تحسین فرد مقابل در احوالپرسی را فراموش نکنید

در بخش‌های قبلی گفتیم که یکی از کارهایی که می‌تواند باعث ایجاد حس بد در فرد مقابل شود گفتن جملات کنایه‌آمیز است اما در مقابل آن جملات تحسین برانگیز وجود دارد. از آن‌جایی که همه انسان‌ها از این که مورد تحسین دیگران قرار بگیرند لذت می‌برند می‌توان از جملاتی که حاوی تعریف و تمجید است در احوالپرسی استفاده کرد این کار باعث می‌شود در فرد مقابل حس خوبی ایجاد شود و برای این که مورد تحسین شما قرار بگیرد ارتباطش را با شما حفظ کند.

نکته‌ای که در این بخش از فن بیان در احوالپرسی وجود دارد این است که در تحسین کردن دیگران منطق ذهنی را درنظر بگیرید تا جملات شما به چاپلوسی تبدیل نشود. برای مثال اگر در ملاقات قبلی مخاطب شما غذای خوش‌مزه‌ای را برای شما آماده کرده باشد می‌توانید در ملاقات بعدی به او بگویید «هنوز نتوانسته‌ام مزه غذایی که برایم پخته بودید را فراموش کنم.»

  • به طرف مقابل هم اجازه صحبت کردن بدهید

گاهی از اوقات در احوالپرسی به قدری صحبت می‌کنیم و از طرف مقابل سؤالات مختلف می‌پرسیم که مخاطب‌مان گیج می‌شود و سعی می‌کند از صحبت با ما فرار کند. بهتر است در معاشرت و احوالپرسی‌ که با دیگران داریم کمی صبورانه رفتار کنیم تا مخاطب ما دچار استرس نشود و بتواند ما را در برقراری ارتباط همراهی کند. در بخش بعدی مقاله جملاتی را برای شما آماده کرده‌ایم که می‌توان باعث پیشرفت فن بیان در احوالپرسی شما شود سعی کنید این جملات را روزانه با خود تکرار کنید تا بتوانید در موقعیت‌های مختلف از آن‌‌ها استفاده کنید.

نمونه‌ هایی از جملات مودبانه جهت احوالپرسی

فن بیان در احوالپرسی از مسائلی است که هر فردی برای پیشرفت در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود به آن نیاز دارد. در این بخش به چندین نمونه از جملات مودبانه احوالپرسی ( متن احوالپرسی مودبانه – احوال پرسی مودبانه – از چه کلماتی برای احوالپرسی استفاده کنیم ) و  خداحافظی اشاره خواهیم کرد.

  • حال‌تان خوب است؟
  • خوش می‌گذرد؟
  • وضعیت کار چه‌طور است؟
  • مشغول به چه کاری هستید؟
  • اوضاع و احوال‌تان خوب است؟
  • خوش احوالید؟
  • سلام؟خوبید؟ خانواده‌تان خوب هستند؟
  • از دیدن‌تان بسیار خوشحالم
  • چقدر دلم می‌خواست شما را ملاقات کنم؟
  • خوشحالم که شما را از نزدیک می‌بینم
  • چه خبر؟ همه چیز مرتب است؟
  • در سلامت به سر می‌برید؟
  • آخر هفته خوبی داشتید؟
  • تعطیلات خوبی داشتید؟
  • امیدوارم همیشه شاد و سلامت باشید
  • خیلی وقت بود که شما را ملاقات نکرده بودم، از دیدار مجدد شما بسیار خرسندم
  • همه چیز بر وفق مراد است؟
  • امروز همه چیز خوب پیش رفت؟
  • من تا حالا شما را این‌جا ندیده بودم. به تازگی به این‌ جا آمده‌اید؟
  • از دیدن شما خوشحالم. تمام اعضای گروه را می‌شناسید؟
  • امروز بسیار برازنده شده ‌اید
  • از این که به گروه ما ملحق شدید بسیار خوشحالم
  • امیدوارم بتوانیم همکاری خوبی با یک ‌دیگر داشته باشیم
  • در فکر شما بودم، چه تصادفی!
  • بیماری‌تان بهبود یافت؟خوشحالم که شما را در سلامتی کامل می‌بینم
  • ملاقات با شما مایه خرسندی من است

در ادامه این بخش به چند نمونه از جملات مناسب برای خداحافظی اشاره می‌ کنیم:

  • به امید دیدار تا هفته آینده
  • از مصاحبت با شما لذت بردم امیدوارم باز هم بتوانم با شما ملاقات داشته باشم
  • آشنایی با شما برای من باعث افتخار بود
  • اجازه مرخصی می‌فرمایید؟
  • اجازه می‌دهید از حضور شما مرخص شوم؟
  • امیدوارم در کار جدیدتان موفق باشید. خدانگهدار.
  • مراقب خودتان باشید
  • امیدوارم از این مهمانی لذت ببرید
  • در برنامه بعدی شما را خواهم دید
  • از این که وقت‌تان را در اختیار من گذاشتید بسیار خوشحال شدم
  • اگر اجازه بدهید کم‌کم از حضور شما مرخص می‌شوم
  • این کارت من است، امیدوارم بتوانم در آینده شما را باز ملاقات کنم
  • خوشحال شدم صدای‌تان را شنیدم
  • به خانواده سلام برسانید
  • ببخشید من باید یک تماس بگیرم اگر اجازه بدهید از حضور شما مرخص شوم
  • ببخشید من یک قرار کاری دارم از دیدن شما بسیار خوشحال شدم تا هفته دیگر خدانگهدار
  • بسیار خوش گذشت
  • بیش‌تر از این مزاحم اوقات شریف نمی‌شوم
  • بیش‌تر از این وقت‌تان را نمی‌گیرم
  • امیدوارم همیشه شاداب و سلامت باشید
  • بابت پذیرایی بی‌نظیرتان ممنونم
  • اوقات خوشی داشته باشید

جمع بندی

یکی از مسائلی که در جوامع مختلف مورد توجه و بررسی قرار گرفته است موضوع ارتباط‌گیری انسان‌ها با یک‌دیگر است در واقع جامعه‌ای می‌تواند رشد و پیشرفت داشته باشد که مردم آن بتوانند به خوبی با یک‌دیگر ارتباط برقرار کنند و با هم هماهنگ باشند.

احوالپرسی اولین قدم برای ایجاد یک ارتباط بین انسان‌ ها است و می ‌تواند تاثیرات مختلفی بر ادامه یک رابطه داشته باشد زیرا باعث ایجاد اولین دیدگاه در ذهن طرف مقابل می‌ شود و به همین دلیل از اهمیت زیادی برخوردار است.

برای این که بتوانید یک ارتباط موثر را با دیگران شروع کنید نیاز دارید بر قوانین فن بیان در احوالپرسی مسلط باشید و از آن به‌خوبی استفاده کنید. یک سری قوانین مشخص برای فن بیان در احوالپرسی وجود دارد که با یادگیری آن‌ها می‌توانید مخاطب‌تان را به ادامه رابطه تشویق کنید؛

مثلا در احوالپرسی به جای استفاده از جملات منفی از مخاطب‌تان تعریف و تمجید کنید یا با سوال‌های زیاد او را مضطرب نکنید و اجازه بدهید بدون نگرانی با شما صحبت کند. برای این که بتوانید از فن بیان در احوالپرسی به ‌خوبی استفاده کنید بهتر است جملات احوالپرسی رسمی و صمیمی را به‌صورت لیست تهییه کرده و هرروز آن‌ها را با خودتان تکرار کنید تا به مرور زمان ملکه ذهن‌تان بشود.

برخی از سوالات رایج:

۱. احوال پرسی را به اختصار توضیح دهید؟

یکی از ابتدایی ترین روش های تعامل افراد با یک دیگر احوال پرسی کردن است در عین حال یکی از مهم ترین شیوه های برقراری ارتباط نیز هست به همین دلیل درست احوال پرسی کردن نکته ی مهمی در تعاملات انسان ها است.

۲. چگونه می توان بهتر احوال پرسی کرد؟

۱. اثرگذاری بر افراد و انتقال حس خوب به آن‌ها
۲. احوالپرسی برای پرسیدن حال مخاطب است نه شکایت و گله‌گذاری
۳. در احوالپرسی از خاطرات خوب گذشته یاد کنید.

۳. چند نمونه از جملات مهم در روانشناسی را نام ببرید؟

۱. حالتان خوب است؟
۲. خوش می گذرد؟
۳. وضعیت کار چطور است؟
۴. تعطیلات خوب داشته اید؟




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست