آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد اینترنتی، استخدام، کنکور
آموزش کسب و کار, کسب درآمد,کسب درآمد اینترنتی , استخدام، کاریابی، کنکور و دانشگاه

آموزش درست و باکلاس صحبت کردن ، فهرست جملات شیک و باکلاس

اینکه چگونه باکلاس صحبت کنیم و چگونه باکلاس رفتار کنیم، برای همگی ما حائز اهمیت است. باکلاس بودن را می‌توان همان محترمانه رفتار کردن در نظر گرفت که می ‌تواند حس خوبی را در اطرافیان ما ایجاد کند. البته باکلاس و محترمانه صحبت کردن نه تنها برای طرف‌های مقابل ما لذت ‌بخش است، بلکه حس خوبی را به خود ما نیز می‌دهد و باعث می‌شود احساس ارزشمند بودن کنیم. چگونه با کلاس حرف بزنیم؟

چرا می ‌خواهیم باکلاس باشیم؟

ما انسان‌ها مخلوقاتی هوشمند، اجتماعی، احساسی و آرمان‌ گرا هستیم. طبیعتاً در بین تمام موجودات این سیاره تنها ما هستیم که می‌توانیم به شیوه‌ای متفاوت رفتار کرده و زندگی کنیم. در کتاب‌ آسمانی‌مان «قرآن» ما را به عنوان خلیفه‌های خداوند بر روی زمین معرفی کرده‌اند.

یقیناً این برتری نیازمند رفتار و سبک زندگی متفاوتی است تا جایگاه واقعی ما را اثبات کند. متاسفانه اکثر انسان‌ها رفتاری به دور از شأن والای خود دارند و تنها عده کمی از انسان‌ها هستند که به‌راستی در جایگاه یک انسان «مخلوق برتر خداوند جهانیان» قرار می‌گیرند. با توجه به قدرت انتخابی که به بشر اعطا شده است، این بر عهده خود ماست که چگونگی رفتارمان را انتخاب کنیم. چگونه با شخصیت حرف بزنیم؟

اگرچه در فرهنگ و جامعه سنتی ما، رفتار کردن به دور از شأن والا را با دلایل غیرمنطقی مانند فقر، اوضاع اقتصادی و اجتماعی، تربیت خانوادگی، آموزش عالی و ….. توجیه می‌کنند، اما در ورای این دلایل، میل ذاتی انسان به مورد عزت و احترام قرار گرفتن وجود دارد. همین که در حال حاضر شما در حال خواندن چنین مطلبی هستید، یعنی در صدد هستید راهی برای بهتر شدن پیدا کنید.

چگونه باکلاس صحبت کنیم؟ باکلاس بودن در ذهن برخی از مردم به معنی خودپسندانه رفتار کردن، مانند مردم غربی لباس پوشیدن، از کلمات و جملات بیگانه استفاده کردن و … است، اما در اصل باکلاس بودن تنها به معنی داشتن یک رفتار صحیح، مؤدبانه و محترمانه است که هم جایگاه ما و هم جایگاه طرف مقابل‌مان را حفظ کند.

آیا باکلاس بودن فقط خوب صحبت کردن است؟

چطور باکلاس صحبت کنیم؟ قطعاً باکلاس بودن را نمی‌توان تنها به خوب صحبت کردن نسبت داد، چراکه شخصیت انسان جنبه‌های مختلفی دارد که رعایت کلاس در هر جنبه آن مهم است. تصور کنید شخصی بسیار خوب و باکلاس صحبت کند اما لباس‌های نامرتبی به تن داشته باشد؛ در این‌صورت هرکس با چنین شخصی برخورد کند، دچار تناقض می‌شود، نمی‌تواند تمام جنبه‌های شخصیتی آن فرد را به هم پیوند دهد و با او ارتباط مؤثری برقرار کند.

بنابراین باکلاس بودن ما باید از شیوه صحبت، رفتار، پوشش و حتی طرز فکرمان نمایان باشد. مطمئناً شما نیز با افراد زیادی در جامعه برخورد کرده‌اید که ضمن داشتن پوشش مناسب، در صحبت‌های خود از کلمات رکیک و ناپسندی استفاده کرده‌اند یا وقتی بیشتر با یک فرد به‌اصطلاح باکلاس آشنا شده‌اید، دیده‌اید که آن فرد طرز فکری منفی نسبت به زندگی دارد.

پس باکلاس بودن به معنی نقش بازی کردن نیست. نمی‌توان مانند هنرپیشه‌ها رفتار کرد و خود را فرد باکلاسی در نظر گرفت. باکلاس بودن با «خود واقعی بودن» و تلاش مداوم برای بهتر شدن معنی پیدا می‌کند. مطمئنا اشخاصی که مدام در حال یادگیری و ارتقای شخصیت خود هستند، باکلاس‌ترین افراد جامعه محسوب می‌ شوند.

می ‌توان ساعت‌ها در مورد کلاس رفتاری بحث کرد اما صحبت کردن در مورد تمام جنبه ‌های کلاس خارج از محدوده این مطلب است، به همین خاطر در اینجا صرفاً می‌خواهیم این موضوع را بررسی کنیم که «چگونه باکلاس صحبت کنیم؟!»

از کلام تو بر تو حکم خواهد شد!

عیسی مسیح (ع) می‌فرماید: «از کلام تو بر تو حکم خواهد شد!» همین یک جمله کافیست تا به اهمیت کلام و گفتار خود در زندگی پی ببریم. خوب و پسندیده صحبت کردن به نهاد خوب و پاک انسان برمی‌گردد.

نمی‌توان درون تاریکی داشت و از روشنایی صحبت کرد. بنابراین پیش‌نیاز خوب صحبت کردن، داشتن تفکری مثبت و سازنده در مورد زندگی است. تنها در این صورت است که صحبت‌های ما می‌تواند در روح و جان مخاطب‌مان نفوذ کرده و مُهر تایید بر باکلاس بودن ما بزند. بهتر شدن طرز فکر باعث خوب صحبت کردن می‌شود اما این اثربخشی می‌تواند به صورت عکس هم اتفاق بیفتد، یعنی خوب صحبت کردن بر طرز فکر و شخصیت ما تاثیر مثبت بگذارد.

چگونه مودبانه حرف بزنیم؟ تلاش برای خوب صحبت کردن می‌تواند شروع خوبی برای باکلاس شدن باشد. اگر بتوانید خوب، مؤدبانه و شیک صحبت کنید، در نهایت خواهید توانست تمام جنبه‌های دیگر شخصیت‌تان را نیز با گفتارتان هماهنگ کرده و کلاً تبدیل به یک شخص باکلاس شوید. چگونه با شخصیت حرف بزنیم؟

چگونه باکلاس صحبت کنیم؟

چطور با کلاس صحبت کنیم؟ با کلاس حرف زدن به معنی این نیست که از کلمات انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی یا سایر زبان‌ها در گفتار خود استفاده کنیم. استفاده از کلمات و جملات نامفهوم نه تنها ما را تبدیل به شخص باکلاسی نمی‌کند، بلکه تاثیر منفی بر مخاطب‌مان می‌ گذارد. طرز حرف زدن باکلاس تنها با جایگزین کردن کلمات و جملات عامیانه خود با کلمات و جملات بهتر بوجود می آید و ما می ‌توانیم بسیار باکلاس صحبت کنیم. در ادامه یک لیست از جملات و کلمات شیک فارسی را عنوان می‌کنیم که می‌تواند برای باکلاس صحبت کردن ما کافی باشد. در اصل باید بدانید چطوری باکلاس صحبت کنیم ؟

لیست مؤدبانه ‌ترین و شیک ‌ترین جملات فارسی

آمارها نشان داده است که هر انسان در طول روز تنها از ۲۰ درصد واژگان خود استفاده می ‌کند. یعنی همگی ما یک فرهنگ لغت طویل در لایه‌ های ذهن خود داریم که تنها ۲۰ درصد از جملات و کلمات آن را در صحبت‌ های روزمره خود به کار می‌بریم. حال این سوال پیش می آید ، چگونه مودبانه حرف بزنیم (چگونه با شخصیت حرف بزنیم) ؟

مطمئناً در فرهنگ لغت ذهنی همه ما واژه‌ ها و جمله‌ های مؤدبانه زیادی وجود دارد که اگر آن‌ها را در جملات الآن خود جایگزین کنیم، می‌ توانیم به باکلاس ‌ترین شیوه ممکن صحبت کنیم. واژگان و جمله‌هایی که در این بخش پیشنهاد می‌کنیم، به شما کمک می‌کند تا بتوانید کلمات بهتری را از ذهن خود استخراج کرده و از این به بعد، بهتر با دیگران گفتگو کنید. این واژگان به قرار زیر هستند: انواعی از مثال حرف های باکلاس (کلمات باکلاس در حرف زدن) که می توانیم استفاده کنیم:

  • به‌جای «مرسی» بگویید: «ممنونم، متشکرم، سپاس»
  • به‌جای «خسته نباشی» بگویید: «شاد باشید، پرانرژی باشید، شادکام باشید، مؤید باشید»
  • به‌جای «بد نیستم» بگویید: «عالیم، خدا را شکر»
  • به‌جای «زشته» بگویید: «قشنگ نیست، زیبا نیست»
  • به‌جای «به کارم نمیاد» بگویید: «برای من مناسب نیست، مناسب من نیست»
  • به‌جای «قابل نداره» بگویید: «هدیه‌ای برای شماست، برازنده شماست»
  • به‌جای «ببخشید مزاحمتون شدم» بگویید: «از وقتی که در اختیارم گذاشتید ممنونم، لحظات خوبی را در کنار شما گذراندم، از پذیرایی‌ خوبتان ممنونم»
  • به‌جای «فهمیدی؟» بپرسید: «متوجه شدید؟ فکر می‌کنید نیاز به توضیح بیشتر دارد؟»
  • به‌جای «گرونه!» بگویید: «مقرون به صرفه نیست، به صرفه نیست»
  • به‌جای «شب بخیر» بگویید: «شب خوش، شب خوبی داشته باشی، خوب بخوابید»
  • به‌جای «این» و «اون» بگویید: «ایشان»
  • به‌جای «نمی‌دونم» بگویید: «اطلاع ندارم»
  • به‌جای «خداحافظ» یا «بای» بگویید: «خدانگه‌دار، به امید دیدار»
  • به‌جای «بگو» بگویید: «بفرمایید»
  • به‌جای «خدا بد نده» بگویید: «خدا سلامتی بده، تنتون سلامت باشه»
  • به‌جای «شکست خوردم» بگویید: «تجربه کردم، درس گرفتم»
  • به‌جای «متنفرم» یا «دوست ندارم» بگویید: «با سلیقه من جور نیست»
  • به‌جای «به تو ربط نداره» بگویید: «ممنونم اما خودم حلش می‌کنم، خودم از پسش برمی‌آیم»
  • به‌جای «جانم به لبم رسید» یا «پدرم دراومد» بگویید: «راحت نبود، اصلاً کار آسونی نبود»
  • به‌جای «در خدمتم» بگویید: «بفرمایید»
  • و ……

در پاسخ به سوال چگونه باکلاس صحبت کنیم؟ مشاهده می ‌کنید که تنها با جایگزین کردن برخی کلمات باکلاس در حرف زدن می‌توانیم بهتر از قبل صحبت کنیم. نکته قابل توجه آن است که سعی کنیم به‌ جای استفاده از عبارات منفی، بیشتر از عبارت ‌های مثبت در کلام خود استفاده کنیم. این مثبت بودن کلام روی ناخودآگاه خودمان و طرف مقابلمان تاثیر می‌گذارد.

حتماً متوجه شده‌اید گوش دادن به افرادی که از جملات مودبانه برای گفتگو استفاده می‌ کنند، راحت ‌تر از گوش دادن به افرادی است که از عبارات منفی در مکالمات خود استفاده می ‌کنند. شما می‌توانید لیست فوق را برای خود تکمیل کنید و یک الگوی مناسب، مثبت و باکلاس برای گفتگوهای خود بسازید.

البته اینکه با چه افرادی و در چه فضایی صحبت می‌کنید، تعیین می‌کند از کدام عبارت استفاده کنید. گفتگو با یک دوست صمیمی متفاوت از گفتگو با رئیس یا همکارتان است. بنابراین تشخیص موقعیت و استفاده از واژگان مناسب برعهده شماست. پس اینکه چگونه با کلاس صحبت کنیم (چطور با کلاس صحبت کنیم) کار سختی نیست و تنها با کمی دقت و تلاش به‌راحتی امکان‌پذیر است.

آداب صحبت کردن در جمع

چطور باکلاس صحبت کنیم؟ صحبت کردن در جمع به نسبت صحبت کردن با یک یا دو نفر کار دشوارتری است و آداب خاصی هم دارد. برخی از افراد هستند که اصلاً نمی‌توانند در جمع صحبت کنند، این افراد معمولاً بیش از حد درونگرا یا خجالتی هستند.

برای اینکه بتوانیم در جمع‌های چند نفره یا چندین نفره صحبت کنیم، باید ابتدا از جمع‌های خودمانی و کوچکتر شروع کنیم، آن‌گاه کم‌کم توانایی صحبت در جمع‌های بزرگتر را نیز پیدا خواهیم کرد. برای دانستن اینکه چگونه باکلاس صحبت کنیم، باید آداب صحبت در جمع را نیز بلد باشیم. در واقع زمانیکه توانستیم به‌راحتی در یک جمع صحبت کنیم، رعایت کردن آداب زیر می‌تواند باعث شود بسیار باکلاس و صحیح نظرات خود را با دیگران به اشتراک بگذاریم:

  • هرگز غیبت نکنید

در پاسخ به اینکه چگونه باکلاس صحبت کنیم، می‌توانیم بگوییم که تنها غیب نکردن و بدگویی نکردن از دیگران می‌تواند نشان از باکلاس بودن شما در یک جمع باشد. اگر این عادت را دارید که گاهی پشت سر دیگران صحبت کنید، این عادت را ترک کنید تا هم در جمع‌های بزرگ بتوانید فردی باکلاس باشید و هم از مزایای ترک این عادت بد در سایر جنبه‌های زندگی خود بهره‌مند شوید.

  • تن صدایتان را کنترل کنید

در کنار استفاده از  کلمات باکلاس در حرف زدن ، کنترل کردن تُن صدا بسته به موقعیت و شرایط، یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند صحبت کردن ما در یک جمع را تحت تاثیر جدی قرار دهد. اگر در یک جمع بزرگ و چندین نفره قرار گرفته‌اید، بهتر است طوری صحبت کنید که تمام حضار بتوانند صدای شما را بشنوند. اما اگر در یک جمع کوچکتر هستید، بلندی صدای خود را با بلندی صدای سایر افراد جمع هماهنگ کنید و از بیش از حد بلند یا یواش صحبت کردن بپرهیزید.

  • از خودتان تعریف نکنید

هیچ‌کس از فردی که مرتب از خود، خانواده‌اش، شغلش یا موقعیتش تعریف می‌کند، خوشش نمی‌آید. وقتی از خودمان تعریف می‌کنیم، ناخودآگاه حس بدی را به مخاطبین خود انتقال می‌دهیم. اگر ما واقعاً فرد ارزشمند و تاثیرگذاری باشیم، لزومی ندارد خود این موضوع را به‌ زبان بیاوریم. بنابراین هرگز در نزد دیگران از خود تعریف نکنید، به ‌خصوص در جمع‌های بزرگتر.

  • تلفن همراه‌تان را مرتب چک نکنید

وقتی در یک جمع یا مهمانی کسی را می‌بینید که مرتب به صفحه تلفن همراهش نگاه می‌کند، چه فکری در مورد آن شخص می‌کنید؟ ممکن است بگویید فکر خاصی نمی‌کنم، شاید منتظر پیام یا تماس خاصی باشد، اما مطمئناً این رفتار حس بدی را در شما ایجاد می‌کند.

به‌خصوص اگر آن شخص در حال صحبت کردن در جمع، گوشی خود را چک کند، احساس بسیار بدتری را به شما و دیگر افراد حاضر در جمع انتقال می‌دهد. بهتر است وقتی وارد یک جلسه، مهمانی یا جمع شدید، تلفن همراه خود را روی حالت سکوت یا ویبره قرار دهید. این رفتار بسیار حرفه‌ای است و باکلاس بودن شما را به‌وضوح نشان می‌دهد.

البته تنظیم یک زنگ موبایل مناسب با صدای آرام هم می‌تواند در باکلاس بودن تاثیر زیادی داشته باشد. صدای زنگ نامناسب در محیط‌های بزرگ و جلسات ما را خجالت‌زده خواهد کرد.

  • در مورد دارایی‌های خود صحبت نکنید

صحبت کردن در مورد میزان درآمد، دارایی یا اطلاع دادن در مورد خریدهای اخیرتان در یک جمع اصلاً بحث باکلاسی نیست. در واقع این رفتار باعث می‌شود تا مخاطبین حس بدی در مورد شما پیدا کنند. این حالت دقیقاً به اندازه تعریف از خود، می‌تواند به کلاس صحبت کردن شما صدمه بزند. بهتر است هرگز از دیگران در مورد میزان درآمدشان سؤال نکنید. اگر کسی هم چنین سؤالی از خودتان پرسید، بسیار محترمانه او را بپیچانید (یعنی مقدار درآمد را دقیقاً اعلام نکنید، فقط بگویید: «خدا را شکر، راضیم!»). طرز حرف زدن باکلاس به همین راحتی است.

  • هوش کلامی خود را تقویت کنید

اینکه بتوانیم در برابر برخی از سوالات یا صحبت‌ها حاضرجواب باشیم یا در موقعیت‌های مختلف بتوانیم بسته به شرایط موضوعات مناسبی را برای گفتگو در نظر بگیریم، به مهارت های کلامی ما بستگی دارد. اگر هوش کلامی بالایی داشته باشیم، می‌توانیم تمام این موارد را به ‌راحتی در گفتگوهای جمعی خود رعایت کنیم. اما اگر از مهارت پاینی برخوردار هستید، به‌راحتی نمی‌توانیم تمام این آداب را رعایت کنیم. مهارت پرسشگری که یکی از نشانه های داشتن هوش کلامی بالاست می تواند به شما در موقعیت های مختلف کمک کند.

خبر خوب این است که این مهارت مانند هر مهارت دیگری قابل ارتقا و تقویت شدن است. گستردگی دایره واژگان، تمارین مربوط به حاضرجواب شدن، صحبت کردن بسته به شخصیت افراد حاضر در جمع می‌تواند به‌راحتی آموخته شود. بنابراین اگر باز هم می‌پرسید: چگونه باکلاس صحبت کنیم؟ باید بگویم که «روی هوش کلامی خود کار کنید.»

  • به اندازه لازم صحبت کنید

گاهی آنچنان در یک جمع مشغول صحبت می‌شویم که یادمان می‌رود به دیگران هم فرصت اظهار نظر بدهیم. شاید در مورد یک موضوع خاص اطلاعات زیادی داشته باشیم، اما این دلیل نمی‌شود که متکلم وحده یک جمع شویم! همه افراد دوست دارند در مورد موضوعات مختلف اظهار نظر کنند؛‌ بنابراین منتظر بمانید تا نوبت به شما برسد، آن‌گاه در قالب چند جمله تاثیرگذار اطلاعات خود را در اختیار افراد جمع قرار دهید و سپس به دیگران فرصت بدهید تا ایشان هم صحبت کنند. ممکن است اگر دیگران متوجه شوند شما اطلاعات خوبی درباره موضوع مورد بحث‌شان دارید، از شما بخواهند بیشتر در این باره صحبت کنید.

در چنین حالتی مجازید بیشتر صحبت کنید، اما باز هم باید حواستان باشد و جوگیر نشوید.یادتان باشد که اگر اطلاعات خود را به‌صورت محدود در اختیار دیگران قرار دهید، آن‌ها را برای شنیدن سخنان خود مشتاق‌تر می‌کنید. بنابراین گاهی در بین صحبت‌های خود مکث کنید و اجازه دهید از شما سؤال کنند.

  • تعارفات کلیشه ‌ای را کنار بگذارید

اگر می‌خواهید باکلاس صحبت کنید، احوالپرسی‌های طولانی و عباراتی از قبیل «قربان شما، اختیار دارید، در خدمتتون هستم، این چه حرفیه، راه گم کردید، چه عجب از این ورا، چه‌خبر و …..» را از مکالمات خود حذف کنید.

صحبت‌های کلیشه‌ای هیچ جذابیتی را برای مخاطب شما ایجاد نمی‌کند. این در حالی است که جذابیت کلام عامل اصلی باکلاس بودن شماست. بنابراین سعی کنید در جواب تعارفات نیز جواب‌های کوتاه و متفاوتی را از پیش آماده کنید و اجازه ندهید صحبت‌های کلیشه‌ای طولانی شود.
زیاد معذرت‌خواهی کردن و توضیح بیش از حد هم از کلاس صحبت شما کم می‌کند. بنابراین عادت معذرت‌خواهی کردن را از خود دور کرده و از دادن توضیحات زیاد و اضافی خودداری کنید.

  • یک شنونده فعال باشید

شاید برای‌تان جالب باشد بدانید که برای خوب گوش کردن دوره‌های تخصصی برگزار می‌شود! شنونده فعال بودن یک مهارت اجتماعی است که اگر آن را فرا بگیریم، می‌توانیم جذابیت زیادی در گفتگوهای خود پیدا کنیم و موجب توسعه فردی در خود شویم. حالا که تا حد زیادی می‌دانیم چگونه باکلاس صحبت کنیم، با گوش دادن موثر می‌توانیم کلاس گفتگوی خود را بسیار بالاتر ببریم. گوش دادن فعال یعنی اینکه بتوانیم طوری به حرف‌های طرف مقابلمان گوش کنیم که او را درک کنیم، نه اینکه در فکر پاسخ دادن به او باشیم!

سخن نهایی

اگرچه همه ما می‌خواهیم بدانیم چگونه باکلاس صحبت کنیم، اما اکثراً کوچک‌ترین آداب معاشرت و گفتگو را رعایت نمی‌کنیم. با رعایت کردن نکاتی که در این مطلب عنوان شد تا حدی زیادی می‌دانیم که چگونه باکلاس صحبت کنیم، اما برای اینکه بتوانیم کلاً تبدیل به یک انسان باکلاس شویم، باید عادات دیگری را نیز در خود ایجاد کنیم.

برای با شخصیت تر بودن ، در کنار استفاده از کلمات باکلاس در حرف زدن همیشه ظاهری آراسته داشته باشیم، ورزش کنیم، هرشب مطالعه کنیم، کمتر تلویزیون ببینیم، پرخوری نکنیم، به خانواده خود بیشتر احترام بگذاریم، در بین صحبت‌های خود مکث کنیم، توی ذوق دیگران نزنیم و ….

در کنار رعایت کردن این نکات می‌توانیم بفهمیم که چگونه باکلاس صحبت کنیم و چگونه باکلاس رفتار کنیم تا هم حس خوبی نسبت خودمان داشته باشیم و هم حس خوبی را به دیگران منتقل کنیم.

در این صورت احساس رضایت بیشتری هم نسبت به زندگی خواهیم داشت. در این متن لیست جملات شیک یا لیست کلمات باکلاس را ارائه دادیم که به کمک آن‌ها می‌توانیم طرز صحبت کردن خود را بسیار جذاب کنیم و بهتر از قبل بدانیم چگونه باکلاس صحبت کنیمراه‌های دیگری نیز برای رسیدن به کلاس بالا در گفتگو وجود دارد که با مطالعه بیشتر می‌توانید از آن‌ها نیز آگاه شوید، اما مطالب این متن می‌تواند برای شروع کار کافی باشد.

برخی از سوالات رایجک

۱. چرا انسان ها علاقه ایی به باکلاس بودن دارند؟

انسان ها ذاتا موجودات اجتمائی هستند همین موضوع باعث می شود تا آن ها علاقه ی زیادی به بودن در اجتماع پیدا کنند و تمایل زیادی به خوب و زیبا دیده شدند داشته باشند.

۲. آداب صحبت کردن در جمع چیست؟

۱. غیبت نکنید.
۲. تن صدایتان را کنترل کنید.
۳. تلفن همراهتان را مدام چک نکنید.
۴. از خودتان تعریف نکنید.

۳. با کلاس بودن فقط به معنی خوب صحبت کردن است؟

با کلاس بودن به معنی تعدادی از اعمال و رفتاری ست که انسان ها در زندگی فردی و اجتمائی خود رعایت می کنند و صرفا به خوب صحبت کردن محدود نمی شود.




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

کاملترین فهرست کلمات محترمانه ، زیباترین سخنان انگیزشی

محترمانه صحبت‌ کردن و استفاده کردن از کلمات زیبا در گفتگو یکی از فضیلت‌های اخلاقی برتر است که کمتر کسی به آن توجه می‌کند. حدود ۹۰ درصد افراد دایره لغات محدودی دارند و در گفتگوهای روزانه خود تنها از چند کلمه معیار استفاده می‌کنند. معمولاً افرادی که دایره لغات‌شان محدود است، تأثیر کمی هم روی دیگران می‌گذارند. بزرگان مذهبی و علمی جهان به کرار در مورد اهمیت کلمات مودبانه صحبت کرده‌اند. در این مطلب موضوع «محترمانه صحبت کردن» را از زوایای مختلف مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.

همینطور برای اینکه بتوانیم محترمانه صحبت کنیم، راهکارهای عملی را ارائه خواهیم داد و ۹۹ کلمه را در قالب لیست کلمات محترمانه برای خانم‌ها و آقایان (لیست کلمات مناسب برای حرف زدن) به شما معرفی می‌کنیم. پس لطفاً تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید.

چرا باید محترمانه صحبت کنیم؟

محترمانه صحبت کردن و استفاده کردن از کلمات زیبا در گفتگو یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌تواند ارزش و اعتبار ما را در جامعه بالاتر ببرد و موجب توسعه فردی در ما بشود. حتماً شما هم متوجه شده‌اید که گفتگو با برخی از افراد بسیار لذت‌بخش بوده و کفتگو با برخی دیگر بسیار اذیت ‌کننده است. به ‌خصوص در مهمانی‌ها وقتی با فردی برخورد می‌کنیم که از کلمات نامناسب در بین حرف ‌های خود به جای استفاده از کلمات زیبا در مکالمه (کلمات مناسب برای حرف زدن) استفاده می‌کند، همه افراد حاضر در آن مهمانی دوست دارند که هرچه زودتر سخنان آن فرد به پایان برسد.

 

این در حالی است که اگر در مهمانی فرد شیرین‌سخن و تأثیرگذاری حضور داشته باشد و از کلمات زیبا در گفتگو استفاده کند، همه افراد حاضر در جمع، ترجیح می‌دهند ساکت بمانند تا حرف‌های آن فرد را گوش بدهند. با همین مثال ساده می‌توانیم به اهمیت درست و محترمانه سخن گفتن پی بریم.

وقتی ما یاد بگیریم محترمانه صحبت کنیم، در مکان‌های مختلف «ادارات، مهمانی ‌ها، جمع‌ های دوستانه، جلسات کاری» کار ما زودتر راه می‌افتد و دیگر افراد بیشتر روی حرف ‌های ما حساب می ‌کنند. تصور کنید در هنگام مراجعه به یک اداره، با لحنی بسیار محترمانه با کارمند آن اداره صحبت کنید و فردی دیگر هم حضور داشته باشد که با لحن نامناسب و رکیک با کارمند صحبت کند.

به نظر شما در این حالت، آن کارمند کار کدام یک از شما را زودتر راه می ‌اندازد؟! مثال‌های زیادی از این دست در ذهن ما وجود دارد که مرور آن‌ها، اهمیت محترمانه سخن گفتن یا استفاده از کلمات زیبا در گفتگو را برای ما روشن می ‌کند.

سخنان بزرگان در مورد تأثیر کلام

همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، بزرگان جهان اهمیت زیادی برای محترمانه سخن گفتن و استفاده از کلمات زیبا در گفتگو قائل بوده‌اند. همیشه تأکید بسیاری بر استفاده از کلمات مناسب برای حرف زدن است. بنابراین در این مطلب می‌خواهیم در کنار لیست کلمات محترمانه (کلمات و جملات مودبانه برای گفتگو)، بخشی از سخنان بزرگان در مورد سخن گفتن را نیز با شما به اشتراک بگذاریم:

  • «از کلام تو بر تو حکم خواهد شد.»
    عیسی مسیح (ع)
  • «سخن وقتی شیرین باشد «تعریف» است، اما وقتی که خیلی شیرین شد، «تملق» می‌شود.»
    شکسپیر (شاعر و نمایشنامه‌نویس مشهور انگلیسی)
  • «سخن باید به گونه‌ای گفت که همگان بفهمند. هم طفل دبستانی و هم پیر روحانی.»
    ژان ژاک روسو (فیلسوف، آهنگساز و نویسنده نامدار فرانسوی)
  • «اگر سخن نبود علم و دانش هم نبود و بشر فرقی با حیوانات نداشت.»
    ادگار آلن‌پو (شاعر، منتقد ادبی و نویسنده آمریکایی)
  • «سخنان پست، آدم‌های حقیر را جذب و خردمندان را فراری می‌دهد.»
    حکیم ارد بزرگ
  • «هیچ سخنی نیست که به نوعی در شنونده اثر نکند.»
    آلفونس کار (نویسنده، روزنامه‌نگار و طنزنویس فرانسوی)

با توجه به این سخنان می‌توان نتیجه گرفت که هر سخن به صورت مثبت یا منفی در مخاطب اثر می‌کند و چه بهتر که از جملات مؤدبانه (کلمات مناسب برای حرف زدن) برای گفتگو استفاده کنیم تا سخنان ما تأثیر خوب و مثبتی بر روی مخاطبین ما بگذارد. ساده و روان سخن گفتن و دوری از تعریف‌های بیجا و تملق از جمله درس‌هایی است که می‌توان از این بزرگان آموخت. کلمات زیبا در گفتگو همیشه جواب می‌دهد.

برای اینکه محترمانه صحبت کنیم، باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟

برای اینکه بتوانیم محترمانه صحبت کنیم، ابتدا باید یک لیست کلمات باکلاس برای خود داشته باشیم تا شیوه سخن گفتن ما به طرف محترمانه‌گویی تمایل پیدا کند. مطمئناً محترمانه صحبت کردن و استفاده از کلمات رسمی نیز مانند ایجاد هر عادت تازه به تمرین، تکرار و استمرار نیاز دارد. بنابراین قبل از معرفی لیست کلمات محترمانه، یک سری نکات را بررسی می‌کنیم که می‌توانند در مسیر بهتر صحبت کردن، به ما کمک کنند. این نکات به قرار زیر هستند:

  • مطالعه کنید.

یکی از دلایل محدود بودن دایره لغات هرکس به مطالعه کم آن فرد مربوط می‌شود. کسی که هر روز چند دقیقه را به مطالعه کردن اختصاص دهد، به‌ صورت ناخودآگاه یاد می‌گیرد از کلمات ادبی و کلمات رسمی (کلمات جذاب فارسی) بهتری در مکالمات خود استفاده کند و استفاده از کلمات مؤدبانه در ناخودآگاه او ثبت می‌شود و کلمات زیبا در گفتگو او همیشه نمایان است. کتاب‌ها همیشه بهترین راهنمایان ما برای بهتر شدن هستند. برای بهتر شدن در صحبت کردن هم بیشتر از هر چیز می‌توان روی مطالعه کردن حساب کرد. بنابراین سعی کنید از این به بعد روزانه چند دقیقه (پنج دقیقه تا نیم ساعت) را به مطالعه کتاب‌های مفید و تأثیرگذار اختصاص دهید.

  • لبخند بزنید.

وقتی همراه کلمات زیبا در گفتگو خود، لبخند مناسبی هم به لب داشته باشید، همین لبخند تأثیر گفتار شما را چند برابر می‌کند. لبخند زدن حتی از پشت تلفن هم قابل تشخیص است. پس حتی در زمان‌هایی که به صورت تلفنی با کسی گفتگو می‌کنید، لبخند بزنید و استفاده از کلمات مودبانه را در نظر بگیرید. خندیدن با صدای پایین در جای مناسب و لبخند زدن نه تنها تأثیر سخن شما را عمیق‌تر می‌کند، بلکه باعث جذابیت بیشتر شما نیز می‌شود. لبخند در کنار استفاده از کلمات مناسب برای حرف زدن هر کسی را جذاب‌تر میکند.

  • از هر فرصتی برای تمرین کردن استفاده کنید.

لیست کلمات محترمانه و جملات مؤدبانه (جملات محترمانه) و با ارزش خود را برای افراد خاص نگه ندارید. سعی کنید با همه آدم‌ها محترمانه و عالی برخورد کنید و از اصطلاحات مودبانه فارسی استفاده کنید. بنابراین در گفتگو با بچه‌ها، رانندگان تاکسی، فروشندگان، همکاران و …. محترمانه صحبت کردن را تمرین کنید. آن‌گاه متوجه خواهید شد که کلام شما چقدر می‌تواند حال خودتان و مخاطبین شما را بهتر کرده و انرژی زیادی به خودتان و آن‌ها ببخشید.

  • شنونده خوبی باشید.

ممکن است فردی بسیار خوش‌سخن باشد و از لیست کلمات زیبای فارسی (کلمه های مؤدبانه) نیز استفاده کند اما فراموش کند به دیگران نیز فرصت حرف زدن بدهد. این کار به اندازه بد حرف زدن می‌تواند دیگران را آزار دهد. به همین خاطر یادتان باشد به اندازه‌ای صحبت کنید که دیگران خسته نشوند و به ایشان هم فرصت اظهار نظر بدهید. گاهی برای تأثیرگذاری بر دیگران، فقط کافیست شنونده خوبی برای آن‌ها باشید. کلمات مناسب برای حرف زدن همیشه گفتنی نیستند، گاهی یک رفتار مثل شنونده بودن ، گاهی یک لبخند است.

  • هیجانات خود را کنترل کنید.

برخی از افراد وقتی آرام و ریلکس هستند، بسیار محترمانه صحبت می‌کنند و از کلمه‌های مؤدبانه (کلمات مناسب برای حرف زدن) استفاده می‌کنند، اما وقتی عصبانی می‌شوند لفظ صحبت کردن آن‌ها به کلی تغییر می‌کند. برای اینکه بتوانید همیشه و در هر حالی به صورتی جذاب و تأثیرگذار سخن بگویید، بهتر است هیجانات خود را در حالت‌های مختلف مانند حالت عصبانیت، استرس، ترس و …. کنترل کنید.

  • ابتدا با نزدیکان خود محترمانه صحبت کنید.

بهتر است محترمانه صحبت کردن را ابتدا با خانواده و نزدیکان خود تمرین کنید. این افراد بیشتر از هرکس دیگر لیاقت دارند تا مورد عزت و احترام شما قرار بگیرند. بنابراین لیست کلمات محترمانه (لیست جملات محترمانه) خود را برای رئیس‌ یا همکاران خاص‌تان کنار نگذارید و بیشتر از هرکس دیگر با خانواده خود به خوبی صحبت کنید. کلمات زیبا در گفتگو ممکن را در گفتگو با نزدیکان خود به کار ببرید تا ضمن بهتر شدن طرز صحبت کردن‌تان، عزت ‌نفس شما نیز تقویت شود.

  • کلمه «لطفاً» را هرگز فراموش نکنید.

هر درخواستی که بدون کلمه «لطفاً» انجام شود، حالتی آمرانه پیدا کرده و باعث رنجش خاطر طرف مقابل‌تان می‌شود. تصور کنید فردی مرتب بگوید: «درب را ببند، برایم آب بیاور، تلویزیون را خاموش کن و ….» و فردی دیگری همین کلمات و جملات مؤدبانه (جملات محترمانه) را به شیوه‌ای دیگر بیان کند: «لطفاً درب را ببند، لطفاً برایم کمی آب بیاور، لطفاً اگر امکان دارد تلویزیون را خاموش کن و ….» شما می‌توانید تفاوت بین این دو لفظ را به‌راحتی احساس کنید. تنها واژه‌ای که تنوانسته است لحن امرکننده اول را به لحن محترمانه دوم تبدیل کند، استفاده از کلمه «لطفاً» بوده است. پس این کلمه را همواره همراه با هر درخواست خود عنوان کنید و خودتان تاثیر کلمات زیبا در گفتگو را ببینید.

  • گاهی سؤال بپرسید.

اگر مطمئن نیستید که حرف‌های شما برای طرف مقابل‌تان اهمیت دارد یا خیر، از وی سؤال بپرسید. و از تکنیک پرسشگری استفاده کنید مثلاً وقتی با کسی تماس می‌گیرید، می‌توانید پس از سلام و احوالپرسی، از وی بپرسید: «وقت مناسبی تماس گرفته‌ام؟ امکانش هست چند دقیقه‌ای صحبت کنیم؟» اگر جواب طرف مقابل مثبت باشد، شما به ‌راحتی می‌توانید گفتگوی خود را آغاز کنید. این هم یکی دیگر از روش های استفاده از کلمات زیبا در گفتگو است.

اما اگر جوابش منفی باشد، می‌توانید زمان مناسبتری با وی تماس بگیرید. در گفتگوهای حضوری خود نیز می‌توایند بپرسید: «آیا این موضوع برایت جذابیت داره؟ دوست داری بیشتر در این باره صحبت کنیم؟» با سؤال پرسیدن می‌توانید به مقدار اشتیاق طرف مقابل‌تان پی ببرید و با اعتمادبه‌نفس بیشتری صحبت کنید.

  • مکث کنید.

اگر در گفتگوهای شما مباحثی پیش آمد که پاسخگویی به آن‌ها برایتان دشوار بود، مکث کنید. ذهن شما آنقدر هوشمند است که می‌تواند در طی چند ثانیه مکث هم، بخش اعظمی از افکار شما را مرتب کرده و به شما کمک کند جواب مناسبی را در قالب اصطلاحات مؤدبانه فارسی ارائه دهید. بیشتر اشتباهاتی که در هنگام صحبت کردن پیش می‌آید، به دلیل نبود مکث در صحبت‌های ماست. بنابراین یاد بگیرید در بین صحبت‌های خود گاهی مکث کنید.

  • شمرده صحبت کنید.

شمرده صحبت کردن و استفاده از کلمات ادبی (کلمات احترام آمیز) یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث می‌شود طرف‌های مقابل و مخاطبین ما به درستی متوجه منظور ما شوند. این در حالی است که اگر باعجله و پشت سرهم صحبت کنیم، ممکن است مخاطبین به درستی متوجه صحبت‌های ما نشوند که در این حالت جذابیت کلام ما به شدت کاهش پیدا می‌کند. استفاده از کلمات زیبا در گفتگو به همراه لحن مناسب بسیار رفتار هوشمندانه ایست.

پس سعی کنید از این به بعد بسیار شمرده و آرام حرف بزنید. برای شمرده صحبت کردن تمارین خاصی وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

لیست ۹۹ کلمه لاکچری و محترمانه

بالاخره به لیست کلمات محترمانه ی این مطلب رسیدیم. شما با در نظر گرفتن نکات فوق و عمل به آن‌ها می‌ توانید از کلمات موجود در لیست جملات محترمانه زیر نیز به بهترین شیوه ممکن استفاده کنید. کلمات شیک فارسی موجود در لیست کلمات محترمانه (کلمات باکلاس و کلمات شیک فارسی) این متن به قرار زیر هستند:

  • شگفت‌انگیز
    مثال: «واقعاً شگفت ‌انگیز بود – چنین چیز شگفت ‌انگیزی را تا به آن روز ندیده بودم»
  • باشکوه
    مثال: «مراسم بسیار باشکوهی بود – خانه باشکوهی دارید»
  • خرسند
    مثال: «از دیدار مجدد شما خرسندم – از رضایت شما خرسندم – از لطف شما خرسندیم»
  • ارزشمند
    مثال: «کار ارزشمندی انجام دادی – کار شما برای من بسیار ارزشمند بود»
  • بیم
    مثال: «من هیچ بیمی نسبت به آن ندارم»
  • بهترین
    مثال: «این بهترین اتفاقی بود که می‌توانست برای من بیفتند»
  • زیباترین
    مثال: «او زیباترین فردی بود که تا به آن روز دیده بودم – او کیک را به زیباترین شیوه ممکن تزئین کرده بود»
  • آرامش‌بخش
    مثال: «شب آرامش‌بخشی است – او حقیقتاً فرد آرامش‌بخشی است»
  • مهربان
    مثال: «شما بسیار مهربان هستید»
  • شیک (کلمات شیک فارسی)
    مثال: «خانه ‌تان دکوراسیون شیکی دارد»
  • مصمم
    مثال: «من مصمم بودم که آن کار را به انجام برسانم.»
  • مهیج
    مثال: «من عاشق بازی‌های مهیج هستم.»
  • شیوا
    مثال: «شیوا و رسا صحبت می‌کرد.»
  • سربلند
    مثال: «سربلند هستم.»

  • خارق ‌العاده
    مثال: «این خارق ‌العاده ‌ترین اتفاقی است که می‌ تواند برای من بیفتد!»
  • افسانه‌ای
    مثال: «آن شب داستان‌ های افسانه ‌ای برای هم تعریف کردیم.»
  • ممتاز
    مثال: «او یکی از افراد ممتاز در آن مرحله بود.»
  • استثنایی
    مثال: «آن یک مورد استثنایی بود که دیگر هرگز تکرار نشد.»
  • عالی
    مثال: «مثل همیشه عالی هستم.»
  • درخشان
    مثال: «بسیار درخشان بود.»
  • درجه یک
    مثال: «اجناس آن فروشگاه همگی درجه یک بودند.»
  • تماشایی
    مثال: «منظره تماشایی بود.»
  • خاص
    مثال: «یک مورد خاص برای شما سراغ دارم.»
  • شکست‌ناپذیر
    مثال: «او شکست‌ناپذیر بود.»
  • تسلط
    مثال: «بر این کار تسلط کامل دارم.»
  • امیدوار
    مثال: «همیشه امیدوار هستم.»
  • اعلی
    مثال: «در حد اعلی بود.»
  • جذاب
    مثال: «هرکسی می‌خواهد جذاب باشد.»
  • الهام
    مثال: «به من الهام شد که این کار را انجام دهم.»
  • متحیر
    مثال: «متحیر شدم.»
  • بشاش
    مثال: «چهره بشاشی داشت.»
  • کامل
    مثال: «هیچکس کامل نیست.»
  • ایده‌آل
    مثال: «باید به یک مورد ایده‌آل‌تر فکر کرد.»
  • بنیادی
    مثال: «این یکی از باورهای بنیادی ایرانی‌ها است.»

در ادامه لیست کلمات محترمانه و کلمات امروزی لاکچری به شما ایده ای از کلمات مناسب برای حرف زدن میدهیم. با ما همراه باشید:

  • مشتاق
    مثال: «برای رفتن به آن‌جا بسیار مشتاقم.»
  • علاقه‌مند
    مثال: «من به شما علاقه‌مند هستم!»
  • نشاط
    مثال: «این حرکت باعث نشاط می‌شود.»
  • هیاهو
    مثال: «در هیاهوی آن شب گرفتار شدم.»
  • فرهنگ
    مثال: «این مورد در فرهنگ ما هم وجود دارد.»
  • اندیشه
    مثال: «همیشه در اندیشه کمک به او بودم.»
  • امکان
    مثال: «فکر نمی‌کردم امکان صعود به چنین قله‌ای هم وجود داشته باشه!»
  • خوش‌پوش
    مثال: «خوش‌پوش بودن باعث جذابیت می‌شود.»
  • خوش‌تیپ
    مثال: «بسیار خوش‌تیپ هستید.»
  • خاطرانگیز
    مثال: «برای همه ما سفر خاطرانگیزی بود.»
  • خلأ
    مثال: «انگار در خلأ بودم.»
  • خواستن
    مثال: «همیشه می‌خواستم یک معلم باشم.»
  • توانستن
    مثال: «بالاخره توانستم آن حس را تجربه کنم!»
  • خوش‌خوراک
    مثال: «پسرم ماشالله خوش خوراکه »
  • خوش‌فکر
    مثال: «دوست خوش‌فکری داشتم.»
  • خوش‌صحبت
    مثال: «مادربزرگم بسیار خوش‌صحبت بود.»
  • دوست‌داشتنی
    مثال: «یک کودک دوست‌داشتنی در آن‌جا به من سلام کرد!»
  • تازه
    مثال: «چیز تازه‌ای نبود.»
  • تاسف
    مثال: «بخاطر این اتفاق متاسفم!»
  • شماتت
    مثال: «او مرا برای این کار شماتت کرد.»
  • به مراتب
    مثال: «آن کوه به مراتب بزرگتر از قبلی بود.»
  • باور
    مثال: «من باور داشتم، به همین خاطر این اتفاق افتاد!»
  • گرانبها
    مثال: «تجربه گرانبهایی بود.»
  • سعاتمند
    مثال: «موجب سعاتمندی وی شد.»
  • بی‌نظیر
    مثال: «واقعاً بی‌نظیر بود.»
  • به‌خصوص
    مثال: «به‌خصوص در آن مکان بسیار جلب توجه می‌کرد.»
  • گیرا
    مثال: «نگاه گیرایی داشت.»
  • شادمان
    مثال: «همگی شادمان بودیم.»
  • ملموس
    مثال: «ملموس بود – ملموس است (قابل لمس)»
  • ناملموس
    مثال: «بسیار ناملموس بود!»
  • فاتح
    مثال: «او در نهایت فاتح آن میدان شد!»
  • متشکر
    مثال: «متشکرم – بابت انجام چنین کاری از شما متشکر هستم!»
  • لطف
    مثال: «لطف دارید – لطف کردید – این نهایت لطف شما را می‌رساند»
  • عزت
    مثال: «انسان هرگز نباید عزت خود را فدای چنین حقارتی کند!»
  • آرام
    مثال: «آن روز کاملاً آرام بودم.»
  • علاقه
    مثال: «علاقه زیادی به این کار دارم.»
  • ایشان
    مثال: «ایشان آن کار را انجام دادند.»
  • اعتماد
    مثال: «اعتماد من را جلب کرد!»
  • شما
    مثال: «شما در آن‌جا حضور داشتید (به‌جای، تو اونجا بودی!)»
  • شهود
    مثال: «بعضی از انسان‌ها صاحب شهود هستند.»
  • قلب
    مثال: «قلبم آرام گرفت.»
  • قوا
    مثال: «با تمام قوا به پیش رفتیم!»
  • صاحب نظر
    مثال: «او خودش در این امر صاحب نظر بود.»
  • قانون طبیعت
    مثال: «تغییر قانون طبیعت است!»
  • رضایت
    مثال: «من رضایت خودم را اعلام کردم!»
  • آکام
    مثال: «در آکام همان اتفاق بارها تکرار شد!»
  • هنگفت
    مثال: «درآمد هنگفتی از آن کار کسب کردم!»
  • مجلل
    مثال: «تالار مجللی داشت – هتل بسیار مجللی بود»
  • نخستین
    مثال: «این نخستین تجربه من بود.»
  • نهاد
    مثال: «در نهاد هر انسانی وجود دارد.»
  • پدیده
    مثال: «پدیده نادری بود – پدیده زیبایی بود»
  • بی‌نهایت
    مثال: «بینهایت سپاسگرازم – بینهایت لطف کردید – بینهایت خوشحال شدم»
  • ریاست
    مثال: «ایشان ریاست آن مجموعه را بر عهده داشتند!»
  • فرخنده
    مثال: «اتفاق فرخنده‌ای بود.»
  • ادراک
    مثال: «فراتر از ادراک بشر بود.»
  • عمیق
    مثال: «تفکر عمیقی دارد.»
  • تلألؤ
    مثال: «در میان تلألؤ آب زیر خورشید می‌درخشید»
  • فرآیند
    مثال: «این کار فرآیند ساده‌ای دارد.»
  • فرا
    «این اتفاق فراتر از تصور من بود.»
  • ماوراء
    مثال: «در ماورای این حادثه، حکمتی وجود دارد»
  • فنا
    مثال: «همه چیز را به فنا داد.»
  • ابد
    مثال: «می‌خواستم تا ابد در آن‌جا بمانم.»
  • نهایی
    مثال: «قرارداد را نهایی کردیم.»
  • موافق
    مثال: «با شما موافقم»
  • قطعاً
    مثال: «قطعاً این اتفاق خواهد افتاد.»

این لیست کلمات محترمانه و لاکچری در زبان فارسی می‌تواند تا صدها مورد دیگر هم ادامه داشته باشد. شما می‌توانید کلمات لاکچری و کلمات مؤدبانه بیشتری را نیز به لیست کلمات محترمانه اداری مخصوص به خود اضافه کنید. همچین می‌توانید برخی از واژه‌‌ها را که دوست ندارید، از لیست کلمات محترمانه اداری (لیست کلمات مناسب برای حرف زدن) حذف کنید. بهرحال به اندازه انسان‌هایی که روی کره زمین زندگی می‌کنند، عادت‌ها، رفتارها، سلایق و شیوه صحبت کردن متفاوت وجود دارد. بنابراین با توجه به لیست کلمات محترمانه (لیست کلمات محترمانه در ارتباطات) و نکاتی که عنوان کردیم، یک شیوه خاص صحبت کردن جذاب برای خود ایجاد کنید.

سخن نهایی

استفاده از لیست کلمات محترمانه (لیست کلمات محترمانه در ارتباطات) در کنار نکاتی که در این مطلب عنوان کردیم، می‌تواند شما را به یک فرد خوش ‌صحبت، خوش‌نشین و جذاب تبدیل کند. باید در استفاده از لیست کلمات محترمانه برای خانم ها و آقایان (کلمات احترام آمیز) بدانید هیچکدام از واژگانی که در لیست کلمات محترمانه و کلمات لاکچری که به شما معرفی کردیم، به یکباره و یک‌ شبه وارد فرهنگ لغات شما نمی‌شوند. بنابراین یک دفترچه یادداشت کوچک برای خود تهیه کنید و کلمات مورد علاقه خود را در آن بنویسید.

آن‌گاه سعی کنید تا کلمات لاکچری (کلمات احترام آمیز) را کم‌کم وارد گفتگوهای روزانه خود کنید. استفاده از کلمات محترمانه در مکالمه باعث می‌شود تا طرف مقابل حس خوبی نسبت به شما پیدا کند.  (اگر شما یک فروشنده هستید، استفاده از کلمات زیبا در مکالمه ، مشتریان شما را بیشتر خواهد کرد )

ما در این مقاله سعی کردیم با لیست کلمات محترمانه و لیستی از کلمات امروزی لاکچری به شما راهنمایی کنیم که چطور کلمات زیبا در گفتگو خود داشته باشید و ایده ای از کلمات مناسب برای حرف زدن بگیرید. یادآوری میکنم که کلمات مودبانه (کلمات لاکچری) در کنار لبخند زیبا همیشه تاثیرگذار است. لیست کلمات زیبای فارسی یا کلمات شیک فارسی خود را برای ما کامنت کنید.

برخی از سوالات رایج:

۱. چرا بهتر است محترمانه صحبت کنیم؟

محترمانه صحبت کردن در ابتدا نشان از فرهنگ افراد دارد به این شکل که افراد با محترمانه صحبت کردن به خود احترام گذاشته اند و باعث احترام بیشتری به افراد می شوند.

۲. ویژگی های محترمانه صحبت کردن چیست؟

۱. مطالعه کنید.
۲. لبخند بزنید.
۳. تمرین به محترمانه صحبت کردن کنید.
۴. هیجانات خود را کنترل کنید.

۳. چند مورد از کلمات محترمانه و مناسب نام ببرید؟

۱. شگفت انگیز
۲. باشکوه
۳. ارزشمند
۴. بهترین
۵. زیباترین




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

شاخص ترین نشانه های کمبود اعتماد به نفس ، عوامل کمبود اعتماد به نفس

شخصی که کمبود علائم کمبود اعتماد به نفس دارد همواره در معرض آسیب دیدن از تاثیرات منفی ناشی از آن است. در واقع کمبود‌ اعتماد ‌به ‌نفس باعث می‌شود تا به شخص احساس عدم کفایت و فقدان ارزش دست دهد و حتی چنین افرادی ممکن است در اثر انتقاد کردن بیش از حد از خود منجر به پدید‌آمدن احساس اضطراب، حساسیت بیش از حد، افت تحصیلی و افت شغلی در خود شوند.

اعتماد ‌به ‌نفس نیز موضوعی است که این روزها بسیاری از مردم در در صدد تقویت و پرورش آن در خود هستند. اعتماد ‌به ‌نفس به معنای داشتن اعتقاد، اعتماد و نگرش مثبت نسبت به ویژگی‌ها و توانایی‌های خود است.

در واقع اعتماد ‌به ‌نفس از کلمه fidere که یک کلمه لاتین و به معنای “اعتماد” است گرفته شده است. شما با برخورداری از اعتماد ‌به ‌نفس بالا در خود می‌توانید به نوعی خودباوری برسید که این خودباوری شما را همواره قادر می‌سازند تا به پرورش و رشد استعدادها و توانایی‌های خود در زمینه‌های مختلف بپردازید و روابط شخصی، حرفه‌ای، تعامل‌اجتماعی و خانوادگی خود را تقویت سازید.

البته افراد همواره با توجه به شرایطی که در آن قرار می‌گیرند ممکن است اعتماد ‌به ‌نفس متفاوتی را از خود بروز دهند؛ برای مثال یک خانم مدیر در محل کار خود ممکن است بسیار با اعتماد ‌به ‌نفس باشد اما زمانی که این خانم باردار می‌شود ممکن است اعتماد به نفس پایین نسبت به گذشته داشته باشد.

دست پیدا کردن به اعتماد به نفس متناسب امری کاملاً شخصی است که اغلب به زمان و تجربه در زندگی نیاز دارد. خیلی از افراد هم وجود دارند که در طول زندگی خود همواره بر روی اعتماد ‌به ‌نفس خود کار می‌کنند و امید به افزایش آن دارند.

انسان همواره در طول زندگی خود پیشرفت می‌کند و تجربه‌های جدیدی را در زمینه‌های مختلف به دست می‌آورد اما معمولاً ورود به عرصه‌های جدیدی از زندگی می‌تواند اندکی باعث کاهش اعتماد ‌به ‌نفس در آن‌ها شود که این امر بسیار طبیعی است.

حال که شما را با مفاهیم کمبود اعتماد ‌به ‌نفس و اعتماد ‌به ‌نفس متناسب آشنا کردیم قصد دادیم تا در ادامه این مقاله به توصیف علائم کمبود اعتماد به نفس و علت اعتماد ‌به ‌نفس پایین بپردازیم.

اصلی‌ترین علائم کمبود اعتماد به نفس چیست؟

داشتن اعتماد ‌به ‌نفس پایین یک مسئله بسیار جدی است که به راحتی می‌توان آن را در رفتار و ظاهر یک فرد در موقعیت‌های مختلف اجتماعی مشاهده کرد.

در واقع برخی از مردم اعتماد ‌به ‌نفس پایین را با فروتنی اشتباه می‌گیرند اما این دسته افراد باید به این موضوع توجه کنند که اعتماد ‌به ‌نفس پایین تاثیرات مخرب و طولانی مدتی دارد مانند؛ صحبت نکردن در کلاس‌ها و جلسات کاری و مشکل در برقراری رابطه با دیگران و حتی در موارد خودزنی.

گر قصد دارید تا کمبود اعتماد ‌به ‌نفس خود را درمان کنید در اولین قدم باید علائم کمبود اعتماد به نفس را در خود بشناسید. به همین منظور در این بخش از مقاله قصد داریم تا شما را با اصلی‌ترین علائم کمبود اعتماد به نفس آشنا کنیم. اگر اعتماد به نفس پایینی دارید بهتر است مقاله «بالا بردن اعتماد به نفس در ۳۰ روز (مناسب بزرگسالان و کودکان)» را مطالعه کنید.

  1. بروز رفتار‌های ترک‌کننده

عدم اعتماد ‌به ‌نفس باعث خلل در برقراری روابط عادی و مداوم بین انسان‌ها می‌شود و چنین افرادی به سختی می‌توانند با  فشارها و نیازهای زندگی روزمره روبه‌رو شوند و به همین جهت است که تمایل دارند تا از موقعیت‌های اجتماعی فرار کنند و یا به نحوی کناره بگیرند.

  1. احساس اضطراب

این قبیل افراد هنگام قبول کردن و به انجام رساندن وظایف مختلف همواره در ترس و اضطراب و تنش هستند، زیرا آن‌ها معتقد‌اند که نمی‌توانند کارها را به درستی به اتمام برسانند یا حتی اگر وظیفه را به اتمام رساندند آن را در سطح و کیفیت لازم نمی‌بینند و بنابراین روزهای خود را در اضطراب، تنش و آشفتگی سپری می‌کنند. احساس اضطراب دائمی یکی از اصلی‌ترین علائم کمبود اعتماد به نفس است.

  1. خود کوچک پنداری

این افراد خود را از نظر مردم فردی ناموفق، ناشایست و غیرقابل قبول می‌بینند و معتقد هستند که باقی مردم در هر کاری که انجام دهند نسبت به او موفق‌ترند و این دسته افراد هیچگاه امیدی برای پیروز شدن ندارند.

  1. نگرش منفی

یکی دیگر از مخرب‌ترین علائم کمبود اعتماد به نفس داشتن نگرش منفی نسبت به خود است. نگرش منفی به این معناست که این افراد هیچگاه انتظار ندارند تا اتفاق خوبی برای آن‌ها رخ دهد و همیشه انتظار بدترین حالات ممکن را دارند. همچنین همیشه از نظر منفی به قضایا نگاه می‌کنند که این خود در دراز مدت باعث بروز آسیب‌های جبران ناپذیر خواهد شد.

  1. احساس وابستگی

این افراد همیشه در انجام مسئولیت‌های مختلف وابسته دیگران هستند؛ زیرا هیچ‌گاه نمی‌توانند خود را لایق انجام کارهای مختلف ببینند و یا استرس این را دارند تا چیزی را خراب کنند، برای همین همواره به کمک گرفتن از دیگران روی می‌آورند.

  1. بلاتکلیفی

این افراد بعد از اینکه توانستند به یک تصمیم ساده برسند مثلاً تصمیم راجع به اینکه با یک دوست چه نوع فعالیتی را انجام دهند و یا چه غذایی بخورند، نظر خود را ناگهانی تغییر می‌دهند. هنگامی که تصمیم جدیدی نیز گرفتند بارها و بارها آن را در نظر خود تغییر می‌دهند و توانایی ماندن بر روی یک تصمیم ثابت را ندارند.

  1. یا بیش از حد کار می کنند یا کم کارند

شاید شما هم قبلا این موضوع را مثل من شنیده باشید که افرادی که عزت ‌نفس پایین دارند افرادی کم‌درآمدند؛ زیرا از وارد شدن به چالش‌های جدید می‌ترسند و اعتماد به نفس کافی برای انجام این کار را ندارند، با این حال یک افراط دیگر در این نوع افراد وجود دارد که گاهاً بیش از حد نگران شکست و طرد شدن هستند بنابراین تمام تلاش خود را می‌کنند تا ارزش خود را به دیگران ثابت کنند.

  1. عقب نشینی در هنگام اختلاف

این افراد اغلب در مکالمات خود با دوستانشان که ممکن است در صورت ادامه یافتن به اختلاف ختم شود همیشه عقب‌نشینی می‌کنند. آن‌ها همواره سعی می‌کنند برای جلوگیری از هر گونه درگیری دیدگاه خود را مطرح نسازند و یا نسبت به خواسته خود کوتاه بیایند. عقب نشینی نیز یکی دیگر از علائم کمبود اعتماد به نفس در افراد است.

  1. زود تسلیم شدن

افراد بی‌اعتماد به‌نفس قبل از اینکه کاری را شروع کنند و در راه رسیدن به آن به سختی تلاش نمایند از اهداف و رویاهای خود دست می‌کشند، زیرا آن‌ها نسبت به موفق‌شدن خود اطمینان ندارند و به همین منظور همه چیز را کنار می‌گذارند.

  1. مقایسه خود با دیگران

افراد اعتماد ‌به ‌نفس به کسانی  که از آن‌ها موفق‌تر هستند توجه بیشتری نشان می‌دهند و از آن‌ها برای خود بت می‌سازند. این قبیل افراد هیچگاه موفقیت‌های خود را در هیچ زمینه نمی‌بینند و همواره با مقایسه کردن خود با دیگران نسبت به گذشته بیشتر سرخورده می‌شوند، زیرا به هیچ وجه نسبت به خود ایمان و باور ندارند.

  1. احساس خستگی

یکی دیگر از علائم کمبود اعتماد به نفس در افراد این است که همیشه احساس خستگی می‌کنند و انرژی و آمادگی کافی را برای شروع کردن هیچ فعالیتی ندارند.

معرفی ۲۰ عامل شایع کمبود اعتماد به نفس

تحقیقات نشان داده است که دلایل نداشتن اعتماد ‌به ‌نفس کافی متنوع و مبتنی بر زندگی شخصی فرد است . همانطور که می‌دانید عدم اعتماد ‌به ‌نفس بر سلامت روان افراد تاثیری بسیار منفی می‌گذارد در حدی که اثرات و عواقب منفی آن مانع رشد عملکردی و تعامل اجتماعی این افراد می‌شود .

ما در طول این مقاله برای شما از اعتماد ‌به ‌نفس، عدم اعتماد ‌به ‌نفس و اینکه علائم کمبود اعتماد به نفس چیست صحبت کردیم حال در این قسمت قصد داریم تا علت اعتماد ‌به ‌نفس پایین را به طور ریشه‌ای بررسی کنیم تا متوجه گردیم چه عواملی باعث بروز چنین حسی در مردم می‌شود.

  1. تجربه شکست

اعتماد ‌به ‌نفس پایین افراد می‌تواند ناشی از این باشد که پس از تحمل رنج‌ها و سختیهای بی‌دریغی که در راه حرفه‌ی خود انجام داده‌اند در نهایت با شکست مواجه شده‌اند و همین موضوع عاملی بوده است که اعتماد ‌به ‌نفس آن‌ها را به طرز چشمگیری کاهش داده است.

  1. عوامل خارجی

موقعیت‌های متفاوتی که فرد در آن‌ها از طریق برقراری تعامل با دیگران تجربه منفی کسب کرده است؛ مانند نسبت دادن عبارات بد‌کلامی به شخص، مورد آزار و اذیت قرارگرفتن در محل کار توسط همکاران و گذراندن یک رابطه شخصی منفی.

  1. ژنتیک و شخصیت

موضوع بسیار جالبی که وجود دارد این است که برخی مطالعات نشان داده‌اند که اعتماد ‌به ‌نفس به جنبه‌های ژنتیکی و رفتاری هر شخص بستگی دارد، زیرا ترکیب ژنتیکی افراد بر میزان مواد شیمیایی که باعث افزایش اعتماد به نفس در آن‌ها می‌شود مانند “سروتونین” تاثیر دارد و بخش بزرگی از اعتماد ‌به ‌نفس از بدو تولد در مغز انسان تشکیل می‌شود.

  1. اجتماع

محیطی که یک کودک در آن بزرگ شده و همچنین مراحل کودکی که پشت سر گذاشته است به طور کاملا مستقیم و قابل‌توجهی بر انعطاف‌پذیری رفتارش و میزان رشد اعتماد ‌به ‌نفس او در مراحل بعدی زندگی‌اش تاثیر می‌گذارد.

  1. تجارب زندگی

تعدادی از تجربیاتی که یک فرد در طول زندگی خود پشت‌سر گذاشته است ممکن است در آینده منجر به ایجاد احساس عدم‌اطمینان کامل او از خود و یا حتی بی‌ارزش بودن در او شود؛ مانند استفاده‌های جنسی و عاطفی که به طور قابل‌ توجهی می‌توانند منجر به کاهش اعتماد ‌به ‌نفس در افراد مورد‌سوء استفاده قرار گرفته شود. علت پایین بودن اعتماد به نفس در چنین افرادی این است که آن‌ها از به یادآوری تجارب خود احساس عذاب و یا شرم می‌کنند.

  1. تکنیک‌های تربیتی نادرست‌

یکی دیگر از مهم‌ترین دلایل عدم اعتماد ‌به ‌نفس گرایش برخی از والدین به اطمینان یافتن از این موضوع است که فرزندانشان کار خود را به‌طور کامل و بی‌نقص انجام بدهند که همین موضوع باعث می‌شود تا افراد از همان کودکی اعتماد به ‌نفسشان نابود شود و شروع به بروز دادن علایم اعتماد ‌به ‌نفس پایین در طول زندگیشان کنند. چنین والدینی با انجام اعمالی چون صدا زدن فرزندانشان با نام‌های ناشایست و تنبیه کردن آن‌ها در صورت عدم موفقیت در انجام وظایف محول شده به آن‌ها باعث کاهش اعتماد ‌به ‌نفس در کودکان می‌شوند.

  1. معلولیت

وجود معلولیت در افراد باعث می‌شود تا احساس کنند از دیگران چیزی کمتر دارند و دیگران را از خود بهتر ببینند. البته برتر دیدن دیگران نسبت به خود یکی از علایم اعتماد به‌نفس‌پایین است که ریشه در پرورش ناصحیح کودکان دارد و این قبیل افراد از این موضوع می‌ترسند که چون همانند سایر افراد نیستند ممکن است توسط آن‌ها در جمع‌هایشان پذیرفته نشوند و همین موضوع باعث کاهش اعتماد ‌به ‌نفس در آن‌ها می‌شود.

  1. داشتن اضافه وزن

اضافه وزن یکی دیگر از علت‌هایی است که باعث کاهش اعتماد به نفس به طرز چشمگیری در افراد می‌شود. خوشبختانه اضافه وزن یکی از موضوعاتی است که شما با داشتن یک اراده فولادی قابل به رفع آن هستید، اما این را بدانید که از بین بردن یک عالمه چربی کار چندان راحتی نیست.

  1. داشتن قدی کوتاه

افراد زیادی در دنیا وجود دارند که به علت قد کوتاه خود اعتماد ‌به ‌نفسشان را به کلی از دست داده‌اند. شاید بدترین مرحله در زندگی چنین افرادی گذراندن دوره دبیرستان باشد، زیرا در این برهه از زندگی افراد به مسخره کردن ویژگی‌های خاص یکدیگرمی‌پردازند که همین موضوع می‌تواند در آینده آن افراد به شدت تاثیرات منفی بگذارد. با این حال اگر شما قدی کوتاه دارید نباید فاکتورها و استعداد‌های دیگرتان را دست کم بگیرید و این موضوع را بدانید که دوستان حقیقی و خانواده شما هرگز شما را به خاطر قدتان مسخره نخواهند کرد.

  1. ریزش مو و کچلی

عامل دیگر که به طرز چشمگیری باعث کاهش اعتماد ‌به ‌نفس در افراد می‌شود ریزش مو آن‌ها است. ریزش مو خصوصاً در مردان یک مشکل شایع محسوب می‌شود و مردان به این دلیل که فکر می‌کند زن‌ها مردهای تاس یا کچل را دوست ندارند اعتماد ‌به ‌نفس خود را در این موضوع به کلی از دست می‌دهند.

  1. پیر شدن

برخی زنان پس از گذشت ۴۰ یا ۵۰ سال از زندگی خود دیگر احساس نامرئی بودند می‌کنند و اعتماد ‌به ‌نفسشان به میزان قابل توجهی سقوط می‌کند. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که تنها ۱۵ درصد از زنان بالای ۴۵ سال سن دارای اعتماد ‌به ‌نفس بالا هستند.

  1. بیکاری

اینکه یک فرد تحصیلات دانشگاهی را گذرانده باشد و با این وجود هنوز بیکار باشد و شغل مناسبی را در ارتباط با رشته خود پیدا نکرده باشد یکی دیگر ازعوامل شایع کاهش اعتماد ‌به ‌نفس است. این قبیل افراد معمولاً پس از اینکه نتوانند در ارتباط با رشته دانشگاهی خود کار پیدا کنند حاضر به کار کردن در مشاغل سطح پایین و حقوق کم می‌شوند که در در کوتاه مدت باعث کاهش اعتماد ‌به ‌نفس آن‌ها می‌گردد.

  1. دریافت دستمزد کم

کاهش اعتماد ‌به ‌نفس نسبت به داشتن حقوق و دستمزد کم در مردان بیشتر از زنان دیده می‌شود. زنان اصولاً به دلیل عدم تمایل نسبت به مذاکره برای رسیدن به یک دستمزد مناسب معمولاً کمتر از مردها دستمزد می‌گیرند که این موضوع را می‌توان یکی دیگر از عوامل کاهش اعتماد ‌به ‌نفس دانست.

  1. نژاد افراد

نژاد یکی از مهمترین عواملی است که ممکن است در طول زندگی یک فرد توسط دیگران خصوصا افرادی که نژادی متفاوت با شما دارند مورد تمسخر قرار گیرد که در بسیاری از افراد این تمسخرها باعث کاهش اعتماد‌به نفس‌ می‌شود.

  1. طبقه اجتماعی

افراد همواره تمایل دارند زندگی خود را با افرادی مقایسه کنند که از طبقه اجتماعی ثروتمندی هستند. چنین مقایسه‌هایی به طور آشکار باعث ناراحتی و کاهش اعتماد ‌به ‌نفس می گردد.

  1. شبکه های اجتماعی

با معروفیت روزافزون شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام حتماً تا کنون مشاهده کرده‌اید که مردم سعی می‌کنند تا بهترین حالات و خوشحالی‌های زندگی خود را در این شبکه اجتماعی به ثبت برسانند. هر چند که تحقیقات ثابت کرده است که بیشتر این لبخندها و خوشی‌ها به نوعی تظاهر کردن است، اما دوستان و نزدیکان با مشاهده چنین عکس‌هایی شروع به مقایسه زندگی خود با آن‌ها می‌کنند و همین مقایسه کردن است که منجر به کاهش اعتماد به نفس شما و نارضایتیتان از هر آن چه می‌شود که در زندگی دارید.

  1. احساس گناه یا عذاب وجدان از تصمیمات گذشته

با توجه به این جمله که می‌گویند انسان جایزالخطاست، طبیعی است که هر کس در طول زندگی خود یک یا چند اشتباه بزرگ انجام داده باشد. اما اگر بخواهیم هرروز به اشتباهات گذشته‌مان فکر کنیم تنها باعث غم و اندوه و کاهش اعتماد ‌به ‌نفس در خودمان می‌شویم. برای رهایی از این مرحله تنها کافیست تا خود را ببخشیم و گذشته‌مان را رها کنیم.

  1. دوستی با افراد نامناسب

از افرادی که همواره در حال القا کردن حس بد و پوچی به شما هستند دوری کنید.

  1. اعتیاد

اعتیاد یکی از مخرب‌ترین عواملی است که باعث ظهور علائم کمبود اعتماد به نفس در شما می‌شود و هر آن‌چه تا کنون در زندگی کسب کرده‌اید را به آتش می‌کشد.

  1. طلاق یا شکست در یک رابطه احساسی

طلاق و شکست در یک رابطه ممکن است تا مدتی شما را از پرداختن به هر آن‌چه از آن لذت می‌برید محروم کند اما فراموش نکنید که با وارد شدن افراد جدیدی به زندگیتان و یا موفق شدن در هر آن‌چه به آن علاقه دارید خواهید توانست تا دوباره اعتماد ‌به ‌نفس سلب شده‌تان را پس بگیرید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله سعی کردیم تا از علائم کمبود اعتماد به نفس صحبت کنیم و علت اعتماد به نفس پایین را برایتان شرح دهیم. همان‌طور که برایتان گفتیم عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند در مراحل متفاوت زندگی شما میزان اعتماد ‌به ‌نفستان را تحت تاثیر قرار دهند. گاهی در زندگی برخی از افراد اتفاقاتی رخ می‌دهد که باعث  کاهش اعتماد ‌به ‌نفس آن‌ها می‌شود و افراد هیچ گونه کنترلی بر روی آن ندارند.

البته گاهی نیز نوع تصمیماتی که افراد در زندگی خود اتخاذ می‌کنند به کم یا زیاد شدن اعتماد ‌به ‌نفسشان ربط دارد. اما به طور کلی اگر قصد دارید اعتماد ‌به ‌نفستان را افزایش دهید و تقویت کنید باید خود را بپذیرید و دوست داشته باشید همچین این نکته را آویزه گوشتان کنید که شما هر آنچه که هستید کافیست.

برخی از سوالات رایج:

۱. اثرات منفی کمبود اعتماد به نفس چیست؟

کمبود اعتماد به نفس در افراد باعث می شود تا آن ها به توانایی و مهارت-های خود شک کنند و نتوانند به درستی آن ها را به جامعه و افراد ارائه دهند همین نقص باعث می شود تا افراد جایگاه مناسبی در اجتماع پیدا نکنند.

۲. به چه دلایلی افراد دچار کمبود اعتماد به نفس می شوند؟
۱. احساس اضطراب
۲. بروز رفتارهای ترک کننده
۳. خود کوچک پنداری
۴. نگرش منفی راجع به خود

۳. عوامل کمبود اعتماد به نفس چیست؟
۱. تجربه شکست در زندگی
۲. عوامل محیطی منفی
۳. تجربیات دردناک کودکی
۴. آسیب روحی در کودکی




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

آموزش بالا بردن اعتماد به نفس در ۳۰ روز (مناسب بزرگسالان و کودکان)

این مقاله متمرکز بر دادن اطلاعات لازم برای بالا بردن اعتماد به نفس شما فقط در۳۰ روز است. هر نکته در این مقاله به افزایش سطح اعتماد به نفس و تقویت اعتماد به نفس شما کمک می کند. ما در این مقاله نه تنها راههای افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان را خواهیم گفت بلکه به شما خواهیم گفت که چگونه می­توانیم باعث افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران و افزایش اعتماد به نفس کودکان شویم. بنابراین تا انتها با ما همراه باشید.

اعتماد به نفس گریزان است

در اکثریت افراد موفقیت در یک کار، ارتقا شغلی، شاگرد اول شدن در مدرسه و… سبب ایجاد اعتماد به نفس می­شود. و اعتماد به نفس فقط مربوط به یک حوزه کلی نیست. این به نحوه نگاه، رویاهای شما، اعتقاد به توانایی شما در رسیدن به هر آنچه برای رسیدن به آن هدف دارید مربوط می­شود. بنابراین اگر به آنچه که می­خواهیم نرسیم اعتماد به نفس ما کم می­شود و حس موفقیت از ما دور می­شود.

  • چرا اعتماد به نفس مهم است؟

بدون اعتماد به نفس، مثل این است که ما در پوسته گیر افتاده­ایم. ما قادر به زندگی در بسیاری از امکاناتی که زندگی به ما ارائه می­دهد نیستیم.

بالا بردن اعتماد به نفس در خود، مانند این است که می­دانید چقدر می­توانید در دنیا تفاوت ایجاد کنید. شما می­دانید که می­توانید به آنچه می­خواهید برسید و همه کسانی که خلاف این­ها را به شما می­گویند می­توانند از مسیر شما دور شوند. حتی اگر مجبور شدید آن­ها را از مسیر خارج کنید. زیرا هیچ چیز نباید باعث ناامیدی و از بین رفتن اعتماد به نفس شما شود.

  • چرا بسیاری از افراد با اعتماد به نفس پایین مبارزه می کنند؟

بیشتر مسائل مربوط به عدم اعتماد به نفس از این واقعیت ناشی می­شود که زندگی سخت است. اجازه دهید صادق باشیم. افکار اصلی اعتماد به نفس پایین و عزت نفس از این واقعیت ناشی می­شود که زندگی سخت است و ما در ابتدا نمی­توانیم هر آنچه را که می­خواهیم بدست آوریم.

ما نمی توانیم به طور خودکار جسمی را که می خواهیم، شغلی را که دوست داریم، داشته های مادی که می خواهیم و… داشته باشیم. اما، ما می توانیم دیگران را داشته باشیم.

می­توانیم افراد دیگر را پر از شادی و هر چیز دیگری که در زندگی می­خواهیم ببینیم. و ما می­دانیم که دستیابی به آن چقدر سخت است، که باعث می­شود بسیاری از ما دست به دامان خودمان شویم.

با وجود، رسانه ­ها و منفی نگری تأثیر زیادی در نحوه تفکر ما درباره خودمان دارند. به ما نشان دادن آنچه “باید به نظر برسیم” و آنچه “باید انجام دهیم” با زندگی خود انجام دهیم.

همه این تأثیرات باعث می شود مردم فکر کنند که نمی توانند کاری کنند تا فردی که می خواهند باشند شوند.

  • چگونه اعتماد به نفس خود را بالا ببریم؟

بسیاری از جوانان از کمبود اعتماد به نفس رنج می­برند. این به طور جدی آسیب زننده می­باشد و تأثیر مهمی در نحوه زندگی روزانه فرد خواهد داشت. سرانجام، باید چاره­ای اندیشید و شروع به فهمیدن اینکه چگونه اعتماد بنفس را افزایش دهیم، و بسیار شادتر شویم کرد.

این نکات به طور جدی مفید هستند و در صورت استفاده می­توانند به شما کمک کنند تا فقط در ۳۰ روز اعتماد به نفس خود را سه برابر کنید:

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس حد وسط­های زندگی خود را حذف کنید

یک قدم در یک زمان بهترین راه برای از بین بردن حد متوسط ​​از زندگی است. و هنگامی که شروع به حذف حد وسطی می­کنید، شروع به حذف تمام قسمت­های منفی زندگی خود می­کنید که باعث عدم اعتماد به نفس شما می­شود.

با حذف غذای ضعیف از رژیم روزانه خود شروع کنید: بیسکویت، نوشابه، غذای بی ارزش و غیره. سپس قدم اول را بردارید تا زودتر بیدار شوید. سپس به سراغ از بین بردن عادت­های تلویزیونی بروید و افراد منفی را از زندگی خود حذف کنید.

هر تکه کوچکی از حد متوسط ​​در زندگی شما فقط به مشکلات اعتماد به نفس شما می­افزاید، بنابراین هر تکه را یک به یک بردارید، تا اینکه فقط نکات مثبت و بزرگ باقی بماند.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس در انتخاب لباس هایی که می پوشید دقت کنید

لباس­هایی که ما می­پوشیم نقش زیادی در میزان اعتماد به نفس ما دارند. اگر واقعاً می­خواهید در مدت ۳۰ روز اعتماد به نفس خود را سه برابر کنید، در نتیجه هوشمندانه لباس پوشیدن ساده ترین مرحله برای انجام این کار است. تنها چیزی که لازم است یک خرید کوچک است. چند لباس مناسب برای خود بخرید. این مرحله تاثیر زیادی بر بالا بردن اعتماد به نفس دارد. اگر می­توانید بلافاصله این کار را انجام دهید.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس تا جایی که ممکن است روی پیشرفت خود کار کنید

صادقانه بگویم، این مرحله همان مرحله­ای است که بیشترین تفاوت را در میزان اعتماد به نفس روزمره ایجاد می­کند. این اخبار اغلب به ما می­گوید که یاد بگیریم خودمان خوشحال باشیم.

اگر از بدن خود متنفر هستید و فکر می کنید دلیل اصلی نفرت از بدن شما وجود دارد، آن را تغییر دهید. شما با گرفتن توصیه برای یادگیری دوست داشتن خود خوشحال نخواهید شد، زیرا این مسئله مسئله اصلی را حل نمی­کند.

مثلاً اگر شما فردی لاغر هستید و از این مساله رنج می­برید و این مساله در اعتماد به نفس شما تاثیر منفی می­گذارد؛ برای بالا بردن اعتماد به نفس خود به باشگاه بدن سازی بروید و به ورزش­های عضله سازی با کمک مربی و رژیم غذایی بپردازید.

با این کار مسلماً حالتان بهتر خواهد شد وقتی می­بینید که تی­شرت­هایتان دور دست و در قسمت شانه­ هایتان محکم­تر و خوش فرم تر قرار می­گیرد و همین امر سبب تقویت اعتماد به نفس در شما خواهد شد.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس وضعیت بدن خود را بهبود ببخشید

روشی که راه می روید و قدم برمی دارید بر احساس شما تأثیر شدیدی می گذارد. اگر سرتان را بالا و شانه های خود را به عقب برسانید، احساس هدف و اعتماد به نفس به تدریج فرو می رود.

شما رئیس زندگی خود هستید. با یک هدف قدم بزنید.حالت خمیده در نهایت شروع می کند تا شما را در ذهنیت مربوطه قرار دهد. شما لنگیده راه می روید، احساس پایین بودن می کنید. با سر بالا راه می روید، احساس می کنید بالا هستید.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس بیشتر لبخند بزنید

آیا می­دانید دانشمندان تازه فهمیده­اند که کدام یک از مرغ و تخم مرغ اول به وجود آمده است؟

خوب، لبخند و شادی را باید مانند معمای مرغ و تخم مرغ نگاه کرد. بیشتر ما معتقدیم که برای لبخند زدن باید در زمان حال خوشحال باشیم. اگرچه، مطالعات نشان می دهد وقتی لبخند بیشتری می زنیم، حالمان بهتر می شود و خوشحال می شویم.

هرچقدر که لبخند بیشتری بزنید، سطح شادی و اعتماد به نفس شما شروع به رشد می­کند.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس به عمق مسائل بروید و از منطقه راحتی خود خارج شوید

وقتی کاری دیوانه و جدید انجام می­دهید، یا انجام کاری که هرگز فکرش را نمی­کردید انجام دهید، فوراً اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنید.

هرگز این موقعیت­ها را بیش از حد تصور نکنید. فقط به درون آن­ها بروید. پس از آن از آن­ها یاد خواهید گرفت. فقط جهش کنید و کارهای خارج از منطقه راحتی خود را انجام دهید. بعد از ۳۰ روز که بیرون رفتی و همه این تجربیات جدید را همراه خود داشتید، نتایج به طور جدی شما را متعجب خواهد کرد.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس بر نکات مثبت تمرکز کنید

هنگامی که شروع به تمرکز بر نکات مثبت می­کنید، خود را در نگاه دیگری می­بینید.

بعضی اوقات در زندگی، ما آنقدر روی جنبه منفی همه چیز متمرکز می­شویم که فراموش می­کنیم از همه چیزهای مثبت که در زندگی داریم سپاسگزار باشیم.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس یاد بگیرید که قدرشناس باشید

هنگامی که یاد می­گیریم از همه چیزهایی که داریم به طور منظم سپاسگزاری کنیم، بلافاصله در مورد وضعیت فعلی خود بسیار مثبت تر می­شویم.

اگر یاد بگیرید چند بار در روز سپاسگذاری را تمرین کنید، عزت نفس و شادی شما شروع به افزایش می­کند.

فقط چند بار در روز یک دقیقه وقت بگذارید، بنشینید و از چیزی سپاسگزار باشید. همه چیز را در نظر بگیرید.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس خود را مجبور به انجام تعاملات اجتماعی بیشتری کنید

وادار کردن خود به اجتماعی تر کردن راهی عالی برای ایجاد اعتماد به نفس است زیرا تعامل با مردم یکی از سخت ترین کارها برای تعداد زیادی از افراد است.

با این حال، اگر بتوانید روزانه، در مورد هر چیزی با غریبه ها ارتباط برقرار کنید، به زودی هرگونه مسئله عدم اعتماد به نفس در مقابل افراد دیگر را از دست خواهید داد.

متأسفانه، این یکی از شرایطی است که شما مجبور هستید به معنای واقعی کلمه خود را مجبور به ورود به آن کنید، و بعداً به آن فکر کنید.

  1. برای بالا بردن اعتماد به نفس مدل موی خود را بزنید

آیا می­دانید یک مدل موی جدید چقدر می­تواند در احساسی که نسبت به خود احساس می کنید تفاوت ایجاد کند؟

این تفاوت بسته به میزان نیاز به مدل موی شما بسیار زیاد است. مثلاً برای افزایش اعتماد به نفس کودکان،پسر بچه­ای را تصور کنید که موهایش خیلی بلند و از کنترل خارج شده است، یک برش تمیز می­تواند تفاوت شگفت انگیزی ایجاد کند.

یا به عنوان مثالی دیگر پسر همسایه ما که در مقطع دبیرستان تحصی می­کرد همیشه به خجالتی بودن معروف بود. او موهایی بسیار باورنکردنی بلند و پرپشت داشت. یک روز او موهای خود را خیلی کوتاه کرد و تصویری را در فیس بوک منتشر کرد. این عکس بیشترین لایک و کامنت را در مقابل سایر عکس­هایی که او از خود منتشر کرده بود نوشت.

حال این پسر کاملاً متفاوت به نظر می­رسید و می­توان گفت احساس اعتماد به نفس بیشتری دارد.

۵ مزایای بهبود اعتماد به نفس

بالا بردن اعتماد به نفس چه فایده­ای دارد؟  اکنون که ما به بررسی چگونگی افزایش اعتماد به نفس شما پرداختیم، وقت آن است که چندین مزیت بهبود اعتماد به نفس را ذکر کنیم. قطعاً می­خواهید نکات قبلی را که ذکر کردیم پس از خواندن این موارد اعمال کنید:

  1. بهداشت روان

اعتماد به نفس پایین و عزت نفس مسئله بزرگی است. مردم فکر می کنند که آن­ها به اندازه کافی خوب نیستند، و این منجر به ناراحتی، عصبانیت، افسردگی و بسیاری دیگر از مسائل بهداشت روان می شود.

حتی مسائلی مانند بی­اشتهایی ناشی از اعتماد به نفس پایین و عزت نفس است. بنابراین تقویت اعتماد به نفس شما فایده فوق العاده­ای برای سلامت روان شما دارد.

  1. سهولت اجتماعی

اگر اعتماد به نفس بالایی داشته باشید، بسیار راحت است که با مردم معاشرت کنید. با تقویت اعتماد به نفس، می­توانید اجتماعی­تر شوید، راحت­تر با دیگران دوست شوید و در صحبت با دیگران آرام باشید.

  1. خوشبختی

اگر بتوانید اعتماد به نفس خودتان را تقویت کنید، سطح شادی بالاتری خواهید داشت. نیازی نیست به شما بگویم که شادی در زندگی چقدر مهم است. این چیزی است که همه ما به دنبال آن هستیم، درست است؟

  1. اقدام قویتر

اگر بخواهید اعتماد به نفس خود را سه برابر کنید، خیلی بیشتر احتمال دارد که در زندگی پیشرفت کنید. چرا؟ زیرا اعتماد به نفس بیشتر، این قدرت را به شما می­دهد که اقدامات بزرگتر و جسورانه ای را در مورد رویاهای خود انجام دهید.

  1. باور قدرتمند

اعتماد به نفس بهبود یافته به شما اعتقاد بیشتری به آنچه ممکن است و توانایی آن است، می­دهد. این عامل قدرتمندی در توانایی بزرگ اندیشی و رویای بزرگ است. اگر تقویت باور را در کار خود ببینید ، ذهن و تخیل شما محدود نمی شود. شما می توانید زندگی مورد نظر خود را خلق کنید.

نتیجه

با وجود آنچه ممکن است قبل از خواندن این مقاله به آن اعتقاد داشته باشید، بسیار ساده است که فقط در مدت ۳۰ روز اعتماد به نفس خود یا دیگران(افزایش اعتماد به نفس دیگران) را سه برابر کنید. مزایای بسیاری وجود دارد که با اعتماد به نفس داشتن یک فرد به همراه دارد. در حقیقت ، به راحتی می توان گفت که اگر تمام زندگی خود را بدون اعتماد به نفس زندگی کنید، هرگز نمی توانید به اندازه کافی خوب باشید.

تعامل اجتماعی را بسیار آسان تر خواهید یافت. شما در موقعیت­هایی قدرت پیدا خواهید کرد که هرگز فکر نمی­کنید قوی باشید. آنقدر به اهداف و توانایی­های خود ایمان خواهید داشت که چاره‌­ای جز شاد بودن نخواهید داشت. بنابراین پیش بروید، اجازه دهید اعتماد به نفس خود را سه برابر کنید. آیا شما اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی دارید؟ در زیر نظر دهید.

برخی از سوالات رایج:

۱. نقش اعتماد به نفس در زندگی چیست؟

افزایش اعتماد به نفس در زندگی روزمره افراد نقش به سزایی دارد بالا بردن اعتماد به نفس در کارها باعث می شود تا افراد به قابلیت های خود بیشتر تکیه کنند و راه را برای رسیدن به خواسته های خود هموار کنند.

۲. چه راه هایی برای افزایش اعتماد به نفس وجود دارد؟

۱. حد وسط های زندگی خود را حذف کنید.
۲. به ظاهر و لباس های خود دقت کنید.
۳. روی پیشرفت خود و توانایی های درونی خود کار کنید.
۴. برنامه و روتین روزانه مشخص داشته باشید.

۳. مزیت های بهبود اعتماد به نفس چیست؟

۱. روان سالم تر
۲. روابط اجتمایی بیشتر




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مجموعه تست های اعتماد به نفس معتبر و جهانی

در مورد تعریف اصلی اعتماد ‌به ‌نفس هنوز که هنوزه اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. البته گفته می‌شود که اعتماد ‌به ‌نفس صرفا نوعی خود اعتقاد و ایمان داشتن نسبت به توانایی های فردی و قبول داشتن همه جانبه حقیقت وجودی خود است. البته شایان به ذکر است که اعتماد ‌به ‌نفس بر دو اصل پایدار است که عبارتند از: خود کارآمدی و عزت نفس.

به عبارتی دیگر اعتماد به نفس را می‌توان اعتقاد شخص به اهداف، تصمیمات، توانایی‌ها پتانسیل‌های خود تعریف کرد و به طور کلی به معنای خودباوری است.

از نظر روانشناسی نیز یک فرد با اعتماد ‌به ‌نفس در واقع کسی است که به خود احترام می‌گذارد و برای خود ارزش قائل است و خود را دوست دارد و به هیچ وجه حاضر نیست تا خود را در معرض آزار قرار دهد و به توانایی‌های خود بسیار اعتماد دارد.

در واقع مراحل شکل گرفتن اعتماد ‌به ‌نفس به این طریق است که در طول گذشت سال‌ها خصوصاً از بدو تولد تا گذراندن اولین تجربیات زندگی بر اساس برداشت‌ها و تجربیات کسب شده در محافل شکل می‌گیرد، همچنین خانواده ، مدرسه، دانشگاه، معلمان و دوستان در شکل‌گیری اعتماد ‌به ‌نفس در شما بسیار موثرند.

تست اعتماد به نفس

حال که شما را با مفهوم اصلی اعتماد ‌به ‌نفس آشنا کردیم قصد داریم تا به شما بگوییم که جهت سنجش میزان اعتماد ‌به ‌نفستان تست اعتماد به نفس وجود دارد که شما با تکمیل کردن تست اعتماد به نفس می‌توانید میزان اعتماد ‌به ‌نفس خود را ارزیابی کنید و همچنین متوجه شوید که فردی با اعتماد به نفس هستید و یا خیر.

آزمون اعتماد ‌به ‌نفس اکثرا بر اساس جدیدترین دستاوردهای علم روان شناسی ساخته و پرداخته شده‌اند و پاسخ آن‌ها درست و قابل اطمینان است.

حتماً تا کنون در مجلات مختلف با چند نمونه تست اعتماد به نفس آشنا شده‌اید و شاید برخی از شما دوستان عزیز تجربه پر‌کردن و استفاده از این آزمون اعتماد ‌به ‌نفس را نیز داشته باشید، اما باید به شما بگویم که این روزها با پیشرفت علم و فراگیر‌شدن استفاده از ربات‌ها و علم کامپیوتر آن مدل‌های قدیمی جای خود را به ورژن تست آنلاین اعتماد بنفس موجود در سایت‌ها داده‌اند که با پرسیدن تعدادی سوال ساده از شما و سپس فشردن دکمه نتیجه به راحتی می‌توانند با آنالیز پاسخ‌های شما میزان اعتماد ‌به ‌نفستان را بسنجند.

 

در این مقاله ما قصد داریم تا به ویژگی تست اعتماد به نفس بپردازیم و همچنین چند سایت معتبر که می‌توانید با مراجعه به آن از تست آنلاین اعتماد ‌به ‌نفس موجود در آن‌ها استفاده کنید را به شما معرفی نماییم.

اعتماد ‌به ‌نفس خود را با این آزمون‌ها بسنجید

بیایید با یک تست اعتماد به نفس که از ۲۱ سوال متفاوت تشکل شده است آزمون اعتماد ‌به ‌نفس و سنجش خود را شروع کنیم.در طول این تست تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که پاسخی را انتخاب کنید که بیشترین وجه اشتراک را با شما دارد و سپش نتیجه پاسخ تست اعتماد به نفس خود را بررسی نمایید.

۱ – آیا نسبت به دیگران احساس حقارت می‌کنید یا خود را در مقایسه با آن‌ها شایسته نمی‌دانید؟

۱ – بله، به طور دائم.

۲ – بله، به نوعی و تا حدودی.

۳ – نه، کاملا مطمئنم که اینطور نیست.

۲ – آیا احساس اضطراب می‌کنید و تمام فکر شما درگیر این موضع است که دیگران از سخنان یا حرکات شما چه برداشتی خواهند کرد؟

۱ – بله، دائما.

۲ – بله، به نوعی و تا حدودی.

۳ – نه، هرگز و به هیچ‌وجه.

۳ – آیا شما شخصی هستید که تحمل انتقاد شنیدن را ندارید؟ آیا وقتی مورد انتقاد قرار می‌گیرید نوعی احساس آزردگی به شما دست می‌دهد؟

۱ – بله، به طور دائم.

۲ – بله، به نوعی و تا حدودی.

۳ – نه، به هیچ عنوان.

۴ – آیا همواره ازعدم پذیرش یا دوست داشته‌نشدن توسط افراد خاصی احساس اضطراب می‌کنید؟

۱ – بله، به طور دائم.

۲ – بله، به نوعی و تا حدودی.

۳ – نه، به هیچ عنوان.

۵ – آیا درباره خود مثبت فکر می‌کنید و نسبت به خود نوعی احساس قدردانی دارید؟

۱ – خیر، هیچ‌وقت .

۲ – به ندرت.

۳ – بله همیشه این احساس را دارم.

۶ – وقتی با دیگران صحبت می‌کنید آیا مستقیماً به چشمان آن‌ها نگاه می‌کنید و اینکه آیا این کار را راحت انجام می‌دهید؟

۱ – نه، من نمی‌توانم میتقیما به چشم مردم نگاه کنم و نگاهم را می‌دزدم.

۲ – گاهی اوقات، البته به چشمان افراد نزدیک و صمیمی با خود نگاه می‌کنم.

۳ – همیشه‌، من احساس می کنم که چشمان زبان دوم بدن هستند.

۷ – آیا وقتی مجبور هستید با گروهی از افراد که شناخت قبلی از آن‌ها ندارید صحبت کنید، عصبی می‌شوید؟

۱ – بله، احساس آنقدرعصبی می‌شوم که صف ناپذیر است.

۲ – بعضی اوقات می‌توانم اینکار را انجام دهم اما اغلب عصبی می‌شوم.

۳ – هرگز در چنین شرایطی احساس عصبی بودن نمی‌کنم. اتفاقا من در مقابل غریبه‌ها بسیار راحت می‌توانم صحبت کنم.

۸ – اگر کسی را دوست داشته باشید برای او چه می‌کنید؟

۱ – تمام تلاش خود را برای اینکه او نیز دوستم ااشته باشد میکنم

۲ – نقاط ضعف خود را بهبود می‌بخشم.

۳ – من همینطور که هستم می‌مانم، اطرافیان باید مرا به همین شکل که هستم دوست داشته باشند.

۹ – آیا تصور می‌کنید که شخصی هستید که لیاقت دوست داشته شدن را داشته باشد؟

۱ – نه، فکر نمی‌کنم یا شک دارم.

۲ – ممکن است تنها افراد کمی مرا دوست داشته باشند.

۳ – البته، من سزاوار عشق و توجه هستم.

۱۰ – چه اتفاقی می‌افتد اگر ناگهانی و بدون اینکه به کسی در این باره بگویید برای مدتی در دسترس اطرافیانتان نباشی؟

۱ – هیچ کس به آن توجه نخواهد کرد.

۲ – افراد نزدیک به من متوجه خواهند شد.

۳ – تعداد زیادی از افراد متوجه این امر می‌شوند.

۱۱ – چه احساسی دارید زمانی که مرتکب یک اشتباه می‌شوید؟

۱ – احساس می‌کنم یک فرد بسیار ناکام هستم که عرضه انجام هیچ کاری را ندارم.

۲ – احساس من بستگی به این دارد که چه نوع اشتباهی مرتکب شده‌ام.

۳ – هرکسی ممکن است مرتکب اشتباه شود و من در صورتی که نهایت تلاش خود را انجام داده باشم و با این وجود باز آن اشتباه از من سر زده باشد احساس حقارت نمی‌کنم.

۱۲- آیا فکر می‌کنید که فقط به واسطه ظاهر زیبا و موفق بودن لایق احترامید؟

۱ – بله من اینطور فکر می‌کنم

۲ – نه در آن حد.

۳ – هر کس ظاهر و سبک خاص خود را دارد و همه موظفند تا به آن احترام بگذارند.

۱۳ – باور دارید که توانایی‌های شما مهمتر از احساس رضایت مردم است؟

۱ – هرگز، احساس رضایت دیگران برای من مهمتر هستند.

۲ – بنطرم در یک درجه هستند.

۳ – بله قطعا توانایی‌های من مهمترند.

۱۴ – من هرگز آنطور که آرزو داشتم نتوانستم به موفقیت برسم.

۱ – موافقم.

۲ – سعی می‌کنم تا موفق‌تر باشم.

۳ – هر کس روش خاص خود را برای سنجش موفقیت خود دارد.

۱۵ – وقتی اشتباه می‌کنید، واکنش شما چیست؟

۱ – سعی می‌کنم تا بدون اینکه کسی متوجه شود که من عامل آن بودم اشتباهم را درست کنم.

۲ – از افرادی که تحت تأثیر اشتباه من قرار گرفتند عذرخواهی می‌کنم.

۳ – بابت اشتباه خود عذرخواهی می‌کنم و مسئولیت کامل آن را برعهده می‌گیرم.

۱۶ – اگر شخصی با شما مخالف باشد به این معنی است که شخصاً از شما متنفراست؟

۱ – بله مطمئناً، کسی که مرا دوست دارد هرگز نباید با من مخالفت کند.

۲ – ممکن است کسی با من موافق نباشد اما گمان نکنم معنی آن نفرت است.

۳ – نفرت یا عشق و قدردانی مسائلی کاملاً متفاوت از همدیگر هستند.

۱۷ – من دائماً از افرادی که مرا دوست دارند در این مورد می پرسم که آیا هنوزم مرا دوست دارند یا خیر.

۱ – بله، من خیلی به تأیید این حرف‌ها نیاز دارم.

۲ – گاهی لازم است تا برایم این موضوع را تأیید کنند.

۳ – نه، من به آن‌ها اعتماد دارم و علی‌رغم اینکه این کلمات را به زبان بیاورند می‌توانم احترام و قدردانی آن‌ها را احساس كنم.

۱۸- همیشه باید شخصیت و افکارم را متناسب با افرادی که با آن‌ها در ارتباطم تنظیم می کنم.

۱ – بله، من می‌ترسم از اینکه مرا دوست نداشته باشند و مورد تاییدشان نباشم.

۲ – گاهی اوقات این کار را به عنوان تلاشی برای نزدیک شدن انجام می‌دهم.

۳ – هرگز، شخصیت من کاملاً تعریف شده است و بخاطر کسی آن را عوض نمی‌کنم.

۱۹ – وقتی با مشکلی روبرو می‌شوید:

۱ – برای حل کامل آن به دیگران وابسته هستید.

۲ – در آن زمینه با دیگران همکاری و مشورت می‌کنید.

۳ – به دنبال راه‌حل می‌گردید و روشی را پیدا می‌کنید که مناسب‌تر باشد.

۲۰ – شما خودتان را دوست دارید؟

۱ – نه، خودم را دوست ندارم.

۲ – من خودم را دوست دارم اما نه همیشه یا نه خیلی زیاد.

۳ – من خودم را واقعا دوست دارم.

۲۱ – سطح اعتماد ‌به ‌نفس و قدرت شخصیت خود را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

۱ – بسیار کم – هیچ اعتماد ‌به ‌نفسی ندارم – ۰٪ تا ۲۵٪.

۲ – اعتماد ‌به ‌نفس من متوسط ​​است – اعتماد به نفس نرمال دارم – ۲۵٪ تا ۶۰٪.

۳ – من به خودم اعتماد دارم – من شخصیتی کاریزماتیکم و اعتماد ‌به ‌نفس بالایی دارم – ۶۰٪ تا ۱۰۰٪.

نتیجه تست اعتماد به نفس

پس از پاسخ دادن به همه سوالات آزمون اعتماد ‌به ‌نفس بالا حال زمان آن است که اکنون به تفسیر این تست‌ها نگاه کنیم.

۱ – اگر بیشتر پاسخ‌هایتان شامل گزینه (۱) با تعداد کمی گزینه (۲)بود.

نتیجه تست اعتماد به نفس نشان می‌دهد که شما اعتماد به نفس بالایی ندارید. این بدان معناست که شما از کمبود اعتماد ‌به ‌نفس رنج می‌برید. این احساسات منفی درون شما باعث افسردگی، اضطراب و تنش مداوم برای شما می‌شود، بنابراین لازم است برای افزایش اعتماد به نفستان اقدام کنید و با از همین حالا این کمبود مقابله نمایید.

شما می توانید این کار را انجام دهید:

  • شناخت اعتماد به نفس، شناسایی علائم آن و یافتن راه‌هایی برای تقویت آن در خود
  • مهارت هایی برای رشد خود اعتماد ‌به ‌نفستان

۲ – اگر بیشتر پاسخ‌های شما شامل گزینه (۲) با مخلوطی بین (۱) و (۳)بود.

این نشانه خوبی است زیرا به ما می‌گوید که شما اعتماد ‌به ‌نفس کافی دارید. شما به میزان متعادلی اعتماد به نفس دارید، بنابراین شما باید برای حفظ، رشد و تقویت آن مداوم تلاش کنید.

۳ – اگر بیشتر پاسخ‌های شما گزینه (۳) با تعداد کمی از گزینه(۲)بود.

این فوق العاده است، شخصی مثل شما برای اطمینان از اعتماد ‌به ‌نفس خود حتی به آزمایش اعتماد ‌به ‌نفس هم احتیاج ندارد. شما از جذابیت، اعتماد ‌به ‌نفس و شخصیتی قدرتمند و جذابی برخوردار هستید که به شما این امکان را می‌دهد تا به موفقیت‌های مورد نظر خود برسید. شما شخصیتی دارید که هیچجوره انتقاد یا رفتار دیگران در شما تأثیر نمی‌گذارد.

این شگفت انگیز است زیرا شخصیت شما به واسطه جذابیت و اعتماد ‌به ‌نفستان بسیار قوی و دوست‌داشتنی است.

نتیجه‌گیری

در این مقاله سعی کردیم تا علاوه بر معرفی اعتماد ‌به ‌نفس به شما برایتان با آوردن مثالی از تست اعتماد به نفس به شما این امکان را بدهیم که علاوه بر شناخت آزمون اعتماد ‌به ‌نفس بتوانید میزان اعتماد ‌به ‌نفستان را به واسطه تست اعتماد به نفس بسنجید. امیدوارم این مقاله مورد توجه شما دوستان عزیز واقع شده باشد.

برخی از سوالات رایج:

۱. اعتماد به نفس به چه معناست؟
در معنای کلی اعتماد به نفس داشتن به معنای ایمان به توانایی و قابلیت های درونی خود است که نحوی که افراد وقتی در انجام کاری تا حدی خوب عمل کنند باعث افزایش اعتماد به نفس آن ها می شود.

۲. آزمون سنجش اعتماد به نفس چیست؟

تستی است که با کامل کردن آن به سنجش میزان اعتماد به نفس خود در کارها و ابعاد زندگی می پردازید که به وسیله آن بیشتر با خود و ویژگی های درونی خود آشنا می شوید.

۳. اگر نتیجه تست اعتماد به نفس به حد مورد قبولی مناسب نبود چه اقدامی باید انجام داد؟

بهتر در این موارد آرامش خود را حفظ کنید و سعی کنید بیشتر و بهتر قابلیت ها و توانایی های خود را بسنجید تا به میزان اعتماد به نفس مناسبی برسید.




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست

مفهوم اعتماد به نفس ، مقاله کامل درباره اعتماد به نفس

اعتماد به نفس چیزی است که همه دوست دارند آن را داشته باشند اما کمتر کسی می‌تواند تعریف واضحی از آن را ارائه دهد. بسیار پیش می‌آید که می‌گوییم: «فلانی عجب اعتماد به نفسی دارد!» اما واقعاً چه چیزهایی باعث می‌شود تا چنین تصوری در مورد فرد خاصی داشته باشیم؟

آیا همین‌که کسی در یک جمع به‌خوبی صحبت کند، دلیل داشتن اعتماد به نفس وی است یا اعتماد به نفس تعریف وسیع‌تری هم دارد؟! از شما می‌خواهم تا آخر این متن با همراه ما باشید تا ضمن رسیدن به پاسخ سوال اعتماد به نفس چیست آن را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهیم و به یک نتیجه واحد برسیم.

اعتماد به نفس چیست؟

برای اعتماد به نفس (Self Confidence) تعاریف متفاوتی وجود دارد که تعدادی از بهترین تعاریف آن به قرار زیر هستند:

  • اعتماد به نفس یعنی اینکه خودمان را یک فرد منحصر به فرد، باکفایت، دوست‌داشتنی و توانا ببینیم.
  • اعتماد به نفس یعنی اینکه در کاری مهارت داشته باشیم و تصویر ذهنی مناسبی نسبت به مهارت خود داشته باشیم.
  • اعتماد به نفس یعنی اعتماد به قابلیت‌ها، ارزش‌ها، توانایی‌ها و درونیات خودمان.

با توجه به این تعاریف می‌توان گفت که اعتماد به نفس یک مفهوم درونی است و ارتباطی با اتفاقات بیرونی ندارد. اگرچه کمبود اعتماد به نفس در افراد می‌تواند به اتفاقات بیرونی دنیای کودکی‌شان مربوط شود، اما وقتی یک بزرگسال بخواهد به مفهوم اعتماد به نفس پی ببرد، باید به دنیای درون خود بنگرد.

در تعریف دومی که از اعتماد به نفس ارائه داده‌ایم، آن را به مهارت و تصویر ذهنی نسب داده‌اند. در واقع می‌توان برای اعتماد به نفس دو بال در نظر گرفت؛ همانطور که پرندگان به کمک دو بال خود پرواز می‌کنند و اگر یکی از بال‌هایشان آسیب ببیند، نمی‌توانند پرواز کنند، در مورد اعتماد به نفس هم همین موضوع صدق می‌کند. دو بال اعتماد به نفس «مهارت» و «تصویر ذهنی صحیح» هستند.

مثلاً خانم‌های ایرانی مهارت کافی برای رانندگی کردن را کسب می‌کنند اما چون از قضاوت اطرافیان می‌ترسند، تصویر ذهنی مطلوبی نسبت به مهارت رانندگی خود ندارند، در نتیجه اعتماد به نفس تعدادی از خانم‌های ایرانی در رانندگی پایین است، چون یک بال اعتماد به نفس آن‌ها دچار ضعف شده است.

این دو بال را می‌توان به هر مهارت دیگری در زندگی نسبت داد. افراد زیادی در جامعه وجود دارند که در انجام یک کار واقعاً متخصص هستند و بالاترین مهارت را در آن دارند اما تصویر دهنی خوبی نسبت به آن کار نداشته و از اعتماد به نفس پایین خود رنج می‌برند. می‌بینید که برای پاسخ به سوال اعتماد به نفس چیست پاسخ‌های زیادی وجود دارد، اما در بین تمام این پاسخ‌ها یک وجه مشترک وجود دارد که می‌تواند ما را برای درک مفهوم کلی آن یاری کند.

وجه تشابه تعاریف فوق و دیگر تعاریف موجود برای پاسخ به سوال اعتماد به نفس چیست، «اعتماد  درونی افراد به خود و توانایی‌هایشان» است.

چرا اعتماد به نفس ما پایین است؟

عوامل بسیاری در پایین بودن اعتماد به نفس افراد نقش دارند که مهم‌ترین آن‌ها به دوران کودکی افراد برمی‌گردد. وقتی فردی در دوران کودکی توسط معلم، والدین، دوستان و ….. مورد بی‌مهری، تمسخر و اتهام قرار بگیرد، اعتماد به نفسش نابود می‌شود، چراکه آن فرد یاد می‌گیرد تنها برای جلب رضایت اطرافیانش تلاش کند و خود را نادیده می‌گیرد.

نادیده گرفتن خود، نقطه شروع از دست دادن اعتماد به نفس است. نه تنها کودکان، بلکه حتی بزرگسالان هم اگر به‌صورت پی‌در‌پی مورد سرزنش، تمسخر و آزار قرار بگیرند، اعتماد به نفس‌شان کم‌کم از بین می‌رود. بنابراین تربیت مبتنی بر پاداش و تنبیه والدین می‌تواند اعتماد به نفس پایینی را برای فرزندانشان رقم بزند، چراکه فرزندان یاد می‌گیرند برای بدست آوردن پاداش (تایید) والدین و خلاص شدن از تنبیه‌ها، تنها به فکر راضی کردن ایشان باشند.

توجه به حرف مردم، ترس از قضاوت دیگران، دوست نداشتن خود و شکست‌های پی در پی می‌تواند عوامل دیگر کاهش اعتماد به نفس در افراد باشد. اما خبر خوب این است که اعتماد به نفس پایین را می‌توان تقویت کرد. حتی افرادی که تمام عمر از اعتماد به نفس پایین رنج برده‌اند، با عمل به  تمارین تقویت آن ، می‌توانند به افرادی با شخصیت‌های قوی و شکست‌ناپذیر تبدیل شوند.

انواع اعتماد به نفس کدامند؟

شاید برایتان جالب باشد بدانید که علی‌رغم تعاریف فراوان و متعددی که برای پاسخ به سوال اعتماد به نفس چیست وجود دارد، اعتماد به نفس خود دارای انواع مختلفی نیز است. اگر بخواهیم انواع اعتماد‌به‌نفس را به چند دسته کلی تقسیم کنیم، می‌توانیم موارد زیر ا نام ببریم:

  • اعتماد به نفس رفتاری

اکثراً وقتی می‌پرسیم اعتماد به نفس چیست، منظورمان اعتمادبه‌نفس رفتاری است. این نوع از Self Confidence نسبت به سایر انواع آن بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. منظور از اعتمادبه‌نفس رفتاری، اعتماد به خود برای انجام کارهای مختلف کوچک، بزرگ، آسان و دشوار است. وقتی به‌راحتی مهارت‌های تازه را یاد می‌گیریم و به‌سرعت کارهای خود را به پیش می‌بریم، یعنی اعتماد‌به‌نفس رفتاری بالایی داریم.

  • اعتماد به نفس احساسی

گاهی افراد اعتماد‌به‌نفس رفتاری بالایی دارند، اما زمانیکه دچار غم، اندوه، ورشکستگی یا از دست دادن عزیران می‌شوند، به سرعت خود را می‌بازند و به افسردگی‌های شدید دچار می‌شوند. چنین رفتاری نشان از اعتمادبه‌نفس پایین احساسی است. کسی که اعتماد‌به‌نفس احساسی بالایی داشته باشد، در مواجه با شرایط سخت می‌تواند احساسات خود را کنترل کرده و دچار خودباختگی نشود.

  • اعتماد به نفس معنوی

اعتمادبه‌نفس معنوی به رابطه انسان با پرودگار برتر جهانیان مربوط می‌شود. اعتقاد و اعتماد به یک خالق برتر که همه جهان را خلق کرده است، نشان از اعتمادبه‌نفس معنوی بالا است. افرادی که این نوع از اعتمادبه‌نفس را در خود تقویت کنند، می‌توانند با توکل به خداوند، در هر شرایطی بهترین تصمیم را گرفته و برای انجام هیچ کاری تردید یا دلهره نداشته باشند. می‌توان گفت، تقویت صحیح اعتمادبه‌نفس معنوی، می‌تواند باعث ایجاد سایر انواع اعتمادبه‌نفس نیز در افراد شود.

چطور می‌توانیم اعتماد به نفس‌مان را تقویت کنیم؟

انواع اعتماد‌به‌نفس با هم رابطه تنگاتنگی دارند و تقویت یکی از انواع آن، تا حد زیادی باعث تقویت انواع دیگر نیز می‌شود. بنابراین وقتی در مورد تقویت اعتمادبه‌نفس صحبت می‌کنیم، منظورمان تقویت تمام جنبه‌های آن در کنار یک مفهوم واحد (اعتماد به خود، خالق خود و تواناهایی‌های خود) است.

گاهی افراد از تقویت کردن و بالا بردن اعتماد‌به‌نفس پایین خود می‌ترسند، چون فکر می‌کنند اگر اعتماد‌به‌نفس بالا پیدا کنند، پررو، مغرور یا خودپسند می‌شوند. بهتر است بدانید که اعتمادبه‌نفس بالا هیچ ارتباطی با این مفاهیم ندارد. یک فرد مغرور و خودپسند به هر روشی متوسل می‌شود تا ثابت کند از دیگران برتر است، اما فرد با اعتمادبه‌نفس بالا هیچ دلیلی نمی‌بیند تا چیزی را به دیگران ثابت کند. چنین فردی تنها می‌خواهد هر روز بیشتر از پیش توانمند بودنش را به خودش ثابت کند و لاغیر.

بنابراین تقویت اعتمادبه‌نفس به معنی بالا رفتن کیفیت شخصیت افراد و دوری از تباهی‌های رفتاری است. راه‌های بسیار زیادی برای تقویت اعتمادبه‌نفس وجود دارد که در ادامه پنج مورد از کارآمدترین این راه‌ها را به شما معرفی خواهیم کرد. اگر می‌خواهید بدانید که اعتماد به نفس شما در چه حدی قرار دارد

۵ راه کارآمد برای تقویت اعتماد‌به‌نفس

قبل از اینکه سراغ راه‌های تقویت اعتماد‌به نفس برویم، می‌خواهم پیش‌نیاز تقویت اعتمادبه‌نفس را با شما در میان بگذارم. یادتان باشد اعتمادبه‌نفس پایینی که طی چندین سال زندگی شما ایجاد شده، در یک شب، یک هفته یا یک ماه قابل ارتقای کامل نیست. شما هر بار که سعی می‌کنید، آن را تقویت کنید، ذره‌ای با خود پیشین خود فاصله گرفته و اقتدار اندکی پیدا می‌کنید.

شما تنها زمانی می‌توانید اعتمادبه‌نفس خود را به‌صورت کامل تقویت کنید که راه‌کارهای زیر را وارد سبک زندگی خود کنید. هرگز انتظار غیرواقعی و فراتر از حد از خودتان نداشته باشید. انتظار نابجا شما را از حرکت کردن منصرف می‌کند. بنابراین آهسته و پیوسته به پیش بروید. آن‌گاه چند ماه بعد، تغییرات عمده‌ای را در شخصیت خود مشاهده خواهید کرد. با این پیش‌نیاز به سراغ راه‌های تقویت اعتمادبه‌نفس می‌رویم:

  • گذشته خود را بپذیرید و سپس فراموشش کنید

فکر کردن به اتفاقات گذشته و غصه خوردن بخاطر آن‌ها، ما را از مسیر رسیدن به خواسته‌هایمان دور می‌کند. فراموش کردن گذشته اولین گام برای تقویت اعتمادبه‌نفس است. وقتی گذشته را از یاد می‌برید و آن را هرگونه که هست می‌پذیرید و فراموش می‌کنید، اعتماد‌به نفس شما چند درصد بالاتر می‌رود. اما یادتان باشد که لازمه‌ي فراموش کردن گذشته، پذیرش آن است.

تا زمانیکه همه اتفاقات گذشته را نپذیرید، فراموش کردن آن‌ها ممکن نخواهد بود؛ آن‌گاه همیشه در دام گذشته گرفتار می‌مانید. برای پذیرش گذشته عجله نکنید و به خود فرصت کافی بدهید. سعی کنید افراد را ببخشید و در نهایت به پذیرش برسید.

  • هدف داشته باشید

داشتن هدف در زندگی اعتمادبه‌نفس را به شیوه تصاعدی بالا می‌برد. اما باید تعیین هدف به درستی انجام شود. در نظر گرفتن اهداف بسیار بزرگ و خارج از دسترس ممکن است شما را به کلی دلسرد کند؛ بنابراین به جای فکر کردن به آرزوهای بسیار بزرگ، اهداف کوتاه‌مدت و کاملاً قابل دسترس برای خود تعیین کنید.

مثلاً اهداف یک هفته‌ای، یک ماهه یا یک ساله برای خود در نظر بگیرید و پس از رسیدن به هرکدام از آن‌ها به خود یک جایزه کوچک بدهید. هدف می‌تواند تمام کردن مطالعه یک کتاب، آموزش یک مهارت جدید (مانند تایپ ده‌انگشتی یا نواختن یک ساز)، سر زدن به یک عزیز، خرید یک وسیله ضروری یا … باشد. جایزه هدف هم می‌تواند یک خوراکی خوشمزه، یک فیلم جذاب یا خرید یک وسیله موردعلاقه باشد.

  • بیاموزید که تصمیم بگیرید

در قسمت اعتماد به نفس چیست به تاثیر تصمیم‌گیری بر شکل‌گیری اعتمادبه‌نفس اشاره کردیم. وقتی والدین به کودکان خود فرصت و اجازه تصمیم‌گیری بدهند، فرزندان این والدین تا حد زیادی مفهوم اعتماد به خود را درک خواهند کرد. اگر این فرصت در دوران کودکی از شما صلب شده است، حالا خودتان این فرصت را به خود بدهید.

از تصمیم‌های کوچک شروع کنید؛ مثلاً به بازار بروید و تصمیم بگیرید بین دو یا چند گزینه خریدی که دارد، بهترین آن‌ها را انتخاب کنید. سپس در مورد شرایط و موقعیت‌های دیگر تصمیم‌گیری کنید. وقتی تصمیم می‌گیرید، در واقع دارید به خودتان احترام می‌گذارید و منافع خود را نیز در نظر می‌گیرید. وقتی یاد می‌گیرید خودتان برای تمام جنبه‌های زندگی‌تان تصمیم بگیرید و تحت تاثیر نظر دیگران نباشید، اعتمادبه‌نفس شما در حد بالایی تقویت می‌شود.

  • مهارت‌های تازه‌ای کسب کنید

در پاسخ به سوال اعتماد به نفس چیست یاد گرفتیم که اعتمادبه‌نفس دو بال دارد که اولین بال آن مهارت و دومین بال هم تصور ذهنی صحیح است. شما تا زمانیکه مهارت نداشته باشید، نمی‌توانید تصور ذهنی مطلوبی هم از آن مهارت داشته باشید. بنابراین اولین بالی که باید آن را بالا بیاورید، مهارت است. بنابراین مهارت‌های تازه‌ای یاد بگیرید و برای این کار از یادگیری مهارت‌های ساده‌تر شروع کنید.

انتخاب یک مهارت به شرایط زندگی، کاری و علایق شما برمی‌گردد. بنابراین بسته به شخصیت، علاقه و شرایط زندگی‌تان می‌توانید مهارت‌های ساده‌ای مانند تایپ، طراحی، نویسندگی، نواختن ساز، پختن یک غذا یا شیرینی تازه، خیاطی، آموختن کار با یک نرم‌افزار خاص و …. را یاد بگیرید.

پس از یادگیری آن مهارت، تصویر ذهنی مطلوبی ایجاد کنید؛ یعنی باور داشته باشید که شما توانایی انجام آن مهارت را دارید و آن را به دیگران اعلام کنید. مثلاً اگر یاد گرفته‌اید کار تازه‌ای انجام دهید، در مهمانی‌ها یا در جمع دوستانتان آن را انجام دهید یا کارهایی که کرده‌اید را به نمایش بگذارید. از قضاوت آن‌ها نترسید. هر عکس‌العملی که نشان دهند مهم نیست، فقط و فقط توانایی جدید شما در انجام یک کار تازه اهمیت دارد.

  • خودتان را دوست داشته باشید

خانم لوییز هی، نویسنده کتاب «شفای زندگی» مهم‌ترین عامل بدبختی انسان‌ها را «دوست نداشتن خود» معرفی می‌کند. این خانم خود سرگذشت ناگواری داشته و اتفاقات ناخوشایندی را تا سن ۴۰ سالگی تجربه کرده بود. این خانم در تمام طول عمر از احساس گناه و کمبود اعتمادبه‌نفس رنج برده.

اما خانم هی پس از اینکه به مفهوم واقعی دوست داشتن خود پی برد، توانست حتی در آخرین سال‌های باقی مانده از عمر خود، اقتدار خود را بدست آورده و به یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار جهان تبدیل شود. ایشان کتاب‌های متعددی در زمینه خودیاری منتشر کرده و سمینارهای بزرگی را در اکثر کشورهای جهان برگزار کرده است.

برای اینکه بتوانید شما نیز احساس بهتری نسبت به خود پیدا کنید و خود را دوست داشته باشید، توصیه می‌کنم کتاب‌های «شفای زندگی» و «قدرت درون ماست» خانم لوییز هی را در اسرع وقت مطالعه فرمایید.

راه‌حل ساده‌تر برای دوست داشتن خود، تکرار روزانه این جمله با خودتان است. هر روز جلوی آینه بروید و به خودتان بگویید: «تو را هرگونه که هستی می‌پذیرم و دوست دارم!» ممکن است در روزهای اول انجام این تمرین، حالتان بد شود، نتوانید جملات را به اتمام برسانید یا حتی گریه‌تان بگیرد. به مرور که روزهای بیشتری تمرین را ادامه دهید، انجام آن برایتان راحت خواهد شد. آن‌گاه پس از یک مدت خواهید دید که احساس بسیار بهتری نسبت به خودتان دارید.

آیا باید در همه کارها اعتمادبه‌نفس داشته باشیم؟

نکته طلایی که می‌خواهم با شما در میان بگذاریم این است که لازم نیست در هرکاری اعتمادبه‌نفس داشته باشید. هیچ انسانی کامل نیست و لزومی ندارد انتظار داشته باشید در اعتمادبه‌نفس هم کامل باشید. ممکن است شما در ارائه موضوع موردعلاقه خود اعتمادبه‌نفس بالایی داشته باشید، اما در موضوعی که به آن علاقه ندارید، اعتمادبه‌نفس نداشته باشید و اشکالی هم ندارد.

مثلاً من در کار نوشتن و تولید محتوا اعتماد به ‌نفس دارم اما در زمینه کارشناسی فوتبال یا آشپزی هیچ اعتمادبه‌نفسی ندارم. وقتی در یک جمع قرار می‌گیرم که در آن افراد از چنین موضوعاتی صحبت می‌کنند، ساکت می‌نشینم و احساس بدی هم پیدا نمی‌کنم، چون می‌دانم که لازم نیست در هرکاری و هر موضوعی اعتمادبه‌نفس داشته باشم.

چطور می‌توانیم فرزندانی با اعتماد به نفس بالا داشته باشیم؟

درست است که دادن حق انتخاب و تصمیم‌گیری به فرزندان، می‌تواند باعث ایجاد اعتمادبه‌نفس در آن‌ها شود، اما تربیت فرزندان و دادن اعتمادبه‌نفس بالا به آن‌ها تنها به همین یک مورد ختم نمی‌شود. در واقع وقتی خودتان ندانید که اعتماد به نفس چیست و چطور می‌توان آن را تقویت کرد، فرزندان شما هم در درک این موضوع دچار مشکل خواهند بود. شاید تصور کنید که فهماندن موضوع اعتماد به نفس چیست به فرزندان و کودکان زیر ۱۲ سال کار سختی باشد و حتماً هم همینطور است.

در واقع شما نمی‌توانید کودک خود را روی یک صندلی بنشانید و روی یک وایت‌برد بنویسید اعتماد به نفس چیست و سپس این موضوع را به او حالی کنید. اما راه بهتری برای فهماندن این موضوع به فرزندان وجود دارد که توجه به آن دقت بالا و زحمت آنچنانی هم نمی‌خواهد.

تحقیقات نشان داده است که شخصیت بچه‌ها تا سن ۱۲ سالگی، به‌صورت کامل از شخصیت والدین آن‌ها برداشت می‌شود. یعنی مانند این می‌ماند تمام اطلاعات شخصیتی والدین را روی یک فلاش‌مموری کپی کرده و آن را وارد ذهن فرزندانشان کرده باشند.

به همین خاطر است که فرزندان به توصیه‌های پدر و مادرشان توجه نمی‌کنند، بلکه فقط کارهایی را انجام می‌دهند که پدر و مادرشان در طول روز انجام می‌دهند. بهتر است به‌جای امر و نهی کرده به فرزندانتان یا نصیحت کردن آن‌ها، تنها روی شخصیت خودتان کار کنید. وقتی والدین شخصیت قدرتمند و اعتمادبه‌نفس بالا داشته باشند، فرزندان آنان نیز چنین خواهند بود.

سخن پایانی

اینکه اعتماد به نفس چیست و چطور می‌توان آن را تقویت کرد، بحث پیچیده و زمان‌بری است. اما با یک سری تکنیک‌های ساده می‌توان در جهت تقویت آن گام برداشت.

وقتی شما شروع به یادگیری مهارت‌های تازه، تصمیم‌گیری و دوست داشتن خود می‌کنید، به‌صورت ناخودآگاه دیگر جنبه‌های شخصیت شما که تحت تاثیر اعتمادبه‌نفس پایین خاموش مانده بودند، فعال می‌شوند؛

مثلاً خلاق‌تر می‌شوید و ایده‌های تازه‌ای به ذهن‌تان می‌رسد. قضاوت دیگران را کم‌کم نادیده بگیرید و خواست خود را بالاتر از نظر دیگران قرار دهید. تنها در این صورت است که می‌توانید شاهد بالا رفتن اعتمادبه‌نفس خود باشید. فکر می‌کنم حالا دیگر می‌دانید اعتماد به نفس چیست و به‌راحتی می‌توانید در جهت تقویت آن اقدام کنید. امید ما این است که روزی تمام فرزندان ایران‌زمین بتوانند خود و توانایی‌هایشان را باور کنند تا بتوانند آینده بهتری را برای این سرزمین رقم بزنند.

برخی از سوالات رایج:

۱. چه تعاریفی برای اعتماد به نفس وجود دارد؟

۱. به معنای دوست داشتنی و منحصر به فرد بودن خودمان است.
۲. در کار یا مهارت توانایی مناسب داشته باشیم و برای انجام آن آمادگی به نسبت خوبی داشته باشیم.
۳. اعتماد به ارزش ها و ظرفیت های درونی است.

۲. به چه دلیل افراد دارای اعتماد به نفس پایین هستند؟

دلایل زیادی برای عدم اعتماد به نفس افراد در بزرگسالی وجود دارد یکی از مهم ترین دلایل آن به کودکی افراد برمی گردد که با افراد در سال های اولیه زندگی چگونه برخورد شده است به نیازها و خواسته های آن ها به چه شکلی پاسخ داده شده است.

۳. چند نوع اعتماد به نفس وجود دارد؟
۱. اعتماد به نفس رفتاری
۲. اعتماد به نفس احساسی
۳. اعتماد به نفس معنوی




تاریخ: شنبه 11 آذر 1402برچسب:,
ارسال توسط پول دوست