تخمین قیمت طراحی سایت و فاکتورهای تعیین کننده
امروزه اکثر کسب و کارها متوجه شدهاند که حضور آنلاین در این عرصه از اهمیت بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل کارفرماها تلاش میکنند تا کسب و کار خود را از طریق سایت به دیگران نشان دهند. زمانی که قصد راهاندازی یک وب سایت را پیدا میکنید، اولین چیزی که به آن فکر میکنید قیمتهای طراحی وب سایت است. در واقع افراد بر اساس بودجه خود و بازدهی که به آن نیاز دارند به سراغ شرکتهای مختلف طراحی سایت میروند. البته باید توجه داشته باشید که قیمت طراحی سایت ثابت نیست و همین مسئله کار مشتریان را دشوار میکند. در این مقاله قصد داریم به قیمت ساخت سایت بر اساس امکانات و نوع سایت بپردازیم.
قیمت طراحی سایت
زمانی که یک فرد به دنبال طراحی سایت است، میتواند از شرکتهای مختلف طراحی وب سایت کمک بگیرد. معمولا شرکتهای مختلف تعرفه قیمت طراحی سایت متفاوتی دارند و در اغلب موارد این تفاوت قیمت کاملا غیرمنطقی و گیجکننده است. زمانی که وارد سایت شرکت مورد نظر میشوید، ابتدا باید امکانات آن را بررسی کنید و سپس این امکانات را با تعرفه مقایسه نمایید. عوامل موثر بر قیمت طراحی وب سایت عبارتند از:
عوامل فنی سایت
یکی از مهمترین عواملی که بر روی قیمت ساخت سایت تاثیر میگذارد، عوامل فنی هستند. این عوامل شامل زبان برنامه نویسی، به کارگیری زبان برنامه نویسی مکمل، سیستم مدیریت محتوا و غیره هستند. به عنوان مثال، اگر قصد طراحی وب سایت با وردپرس را دارید، قیمت آن از طراحی سایت با PHP کمتر خواهد شد. این مسئله دلیل بد بودن وردپرس نیست؛ بلکه به دلیل پلتفرم و ساختار آن است که از پیش طراحی شده است. همین موضوع باعث میشود که زمان ساخت سایت با وردپرس کمتر شود و در نتیجه قیمت طراحی وب سایت با آن مناسب باشد.
پشتیبانی دائمی از سایت
برای طراحی سایت به دنبال شرکتهایی باشید که مشاوره قبل از فروش و خدمات پس از ساخت دارند؛ به عبارت دیگر بطور دائمی از سایت شما پشتیبانی میکنند. برخی شرکتهای سازنده سایت، سیستم پیچیدهای دارند و برای ثبت سفارش باید مراحل طولانی و سختی را پشت سر بگذارید. پس از ثبت نیز فقط یک تاریخ تحویل به شما خواهند داد. به طور کلی برقراری ارتباط مستقیم با مسئولان و کارکنان چنین شرکتهایی امکانپذیر نیست و در صورت بروز مشکل کمکی به شما نخواهند کرد. یک شرکت طراحی حرفهای، سیستم خود را به گونهای ایجاد میکند که مشتریان به راحتی بتوانند با سازنده ارتباط برقرار کنند. طبیعتا وجود چنین سیستمی بر روی قیمت ساخت سایت تاثیر میگذارد.
تامین امنیت سایت
زمانی که یک سایت ساخته میشود، تمامی اطلاعات آن درون هاست قرار میگیرد؛ به همین دلیل هاست سایت شما باید از امنیت بالایی برخوردار باشد. برخی افراد برای اینکه هزینه کمتری بپردازند از هاستهای ارزان قیمت یا حتی رایگان استفاده میکنند که امنیت پایینی دارند. از آنجایی که یکی از مهمترین مسائل در طراحی سایت امنیت آن است، به دنبال سازندگانی باشید که از هاستهای مناسب و باکیفیت استفاده میکنند
قیمت طراحی انواع سایت
یکی از عواملی که بر قیمت ساخت سایت تاثیر میگذارد، نوع سایت است که میتواند شرکتی، فروشگاهی یا اختصاصی باشد. در ادامه به آنها میپردازیم.
وب سایت شرکتی
بیش از ۹۰ درصد از سایتهایی که در وب طراحی شدهاند، از نوع سایت شرکتی هستند. سایتهای شرکتی در واقع نوعی وب سایت داینامیک به شمار میروند که بر اساس نظر صاحب سایت و نوع کسب و کار، دارای ویژگیهای متنوعی خواهند بود تا بتوانند پاسخگوی تمامی نیازهای فعالیتها و مشاغل زیادی مانند کلینیکها، پزشکان، شرکتهای مهندسی، شرکتهای خدماتی، طراحی دکوراسیون، شرکتهای وکالت، شرکتهای تجاری، آموزشگاهها و … باشند. قیمت طراحی سایت حرفهای شرکتی به امکاناتی که مشتری در نظر دارد، بستگی دارد.
وب سایت فروشگاهی
قیمت طراحی وب سایت فروشگاهی در مقایسه با وب سایت شرکتی متفاوت است. به دلیل اینکه طراحی سایت فروشگاهی پیچیدگی بیشتری دارد و زمان بیشتری میطلبد، قیمت بالاتری نسبت به سایتهای شرکتی دارند. قیمت طراحی سایت به سه بخش قیمت ساخت سایت فروشگاهی پایه، قیمت طراحی وب سایت فروشگاهی پیشرفته و قیمت طراحی سایت فروشگاهی حرفهای تقسیم میشود.
وب سایت اختصاصی
قیمت طراحی سایت دو زبانه و اختصاصی معمولا بالاتر از قیمت سایر سایتها خواهد بود؛ چرا که برای اضافه کردن زبانهای دیگر باید قالب یا Layout سایت را مجدد طراحی نمایید. اگر زبان دوم انتخاب شده برای سایت، برخلاف زبان فارسی از سمت چپ نوشته شود باید تمام Layout سایت از اول به صورت چپ چین طراحی گردد. در این صورت برای اضافه کردن زبانهای سوم و چهارم هزینه کمتری پرداخت خواهید کرد.
آیا قیمت طراحی وب سایت رایگان وجود دارد؟
قیمت ساخت سایت معمولا بالا است و برای اینکه بتوانید یک سایت حرفهای داشته باشید باید هزینه زیادی پرداخت نمایید. اگر چه هزینه یا تعرفه ثابتی برای ساخت سایت در نظر گرفته نشده است، اما همه افراد میدانند که هزینههای طراحی و راهاندازی وب سایت بسیار سنگین هستند. سوالی که ذهن برخی از افراد را مشغول کرده این است که آیا بدون پرداخت هزینه و به صورت کاملا رایگان میتوان یک سایت طراحی کرد؟
پاسخ چنین سوالی قطعا خیر است. البته برخی شرکتها نیز با هزینه کم طراحی سایت را انجام خواهند داد. توجه داشته باشید که طراحی سایت با قیمت پایین ممکن است محدودیتهایی برای شما به دنبال داشته باشد که چندان خوشایند نیستند.
در حقیقت سایتها بستری بر روی پلتفرم گوگل هستند که با استفاده از آنها میتوانید محتوای متنی، ویدئویی، تصویری، پادکست و … را در اختیار کاربران خود قرار دهید و با آنها ارتباط برقرار نمایید. بنابراین سایت شما باید دارای امکاناتی باشد تا بتواند این فضا را در اختیار شما و دیگر کاربران قرار دهد. ابزارهایی مثل CMS، قیمت طراحی وب سایت را کاهش دادهاند، اما این ابزارها معمولا معایب فراوانی دارند. افرادی که به دنبال طراحی سایت حرفهای و بیعیب و نقص در دنیای دیجیتال مارکتینگ هستند، به هیچ وجه نباید از ابزارهای معیوب استفاده کنند. اکنون متوجه شدید که طراحی وب سایت به صورت رایگان امکانپذیر نیست، فقط در برخی موارد میتوانید با هزینه کم یک سایت غیرحرفهای و محدود طراحی نمایید.
قیمت ساخت سایت بسته به امکانات سایت
برای اینکه بتوانید قیمت طراحی وب سایت را برآورد کنید باید به این سوال پاسخ دهید که برای سایت خود به چه امکاناتی نیاز دارید؟ اصلیترین عاملی که بر روی قیمت طراحی سایت تاثیر میگذارد، امکانات آن است که موارد عمدهی آن شامل موارد زیر هستند:
دامنه
منظور از دامنه سایت، آدرس آن است که میتواند به صورت co، com، ir و … باشد. هزینهای که برای هر یک از این دامنهها در نظر میگیرند متفاوت است؛ پس باید بر اساس نیاز و بودجه خود آنها را انتخاب نمایید.
تولید محتوا
همه افراد میدانند که تولید محتوا مهمترین عنصر در جذب مخاطب است. اگر سایت شما فاقد محتوا و سئوی مناسب باشد، از رقبای خود عقب میمانید و در سرچ گوگل به درستی نشان داده نخواهید شد. برای اینکه بتوانید تولید محتوا انجام دهید باید دانش و تجربه داشته باشید. همه سایتها بر اساس نیاز خود باید به طور منظم محتوای جذاب و مرتبط تولید کنند. علاوه بر این، در محتوا باید اصول نگارشی به درستی رعایت شود. برای این کار میتوانید از کارشناسان تولید محتوا کمک بگیرید که هر یک از آنها نیز بر اساس توانایی و تجربه خود هزینه متفاوتی دریافت خواهند کرد. هزینه تولید محتوا نیز بر روی قیمت نهایی طراحی و ساخت سایت تاثیرگذار است
سئو
سئو داخلی سایت بر اساس زبان برنامه نویسی، نوع قالب و حجم محتوا هزینه متفاوتی برای شما دربر خواهد داشت. علاوه بر این ممکن است کارشناس سئو، زمان زیادی برای بهینه سازی سایت شما صرف کند که همین مسئله قیمت طراحی وب سایت را افزایش خواهد داد.
البته قابلیتهایی نظیر داشتن فروشگاه، پنل کاربری اختصاصی، پشتیبانی آنلاین، قالب خاص و اختصاصی و غیره نیز بر حساب کاربری سایت، در برخی موارد مورد نیاز هستند که طبیعتا بر روی قیمت تمام شدهی طراحی سایت، تاثیرگذار خواهند بود.
نتیجه گیری
قیمت طراحی سایت ثابت نیست و نسبت به خدمات قابلیتهایی که در طراحی آن لحاظ میگردد، هزینهی متفاوتی خواهد داشت. نوع توسعه و زبان برنامهنویسی سایت و یا استفاده از پلتفرمهایی نظیر وردپرس نیز بر روی هزینهی طراحی آن تاثیر خواهد داشت.
آموزش سئو یا بهینه سازی سایت و اهمیت آن در دنیای مارکتینگ
امروزه هدف کسب و کارها از داشتن سایت، صرفا جلب اعتماد مشتریان نبوده و برندینگ و افزایش مخاطب و مشتری از طریق سایتها، تبدیل به یکی از گزینههای در دسترس بهجای هزینههای زیاد برای تبلیغات شده است. گوگل به صاحبین مشاغل کمک میکند که بدون گسترش فضای کاری و تلاش فراوان، با قرار گرفتن در لیست سرچ گوگل بر اساس سرچ کلمات مرتبط به کسبوکار، سود کسب و کارشان را افزایش دهند. این عملیات یعنی بهبود جایگاه سایت در سرچ انواع کلمات مرتبط با فعالیت، برای سایتها تحت عنوان سئو مطرح است. در این مقاله در مورد اینکه SEO چیست و چه اهمیتی دارد توضیحات کاملی میدهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
سئو چیست ؟
امروزه کسب و کارها برای برندینگ و افزایش مخاطبانشان از گوگل استفاده میکنند. گوگل به صاحبین مشاغل کمک میکند که بدون گسترش فضای کاری و تلاش فراوان، با قرار گرفتن در لیست سرچ گوگل بر اساس سرچ کلمات مرتبط به کسبوکار، سود کسب و کارشان را افزایش دهند. ابزارهای دیجیتال مارکتینگ همواره در حال تغییر و بروزرسانی هستند و صاحبین مشاغل برای بهبود کسب و کارشان باید خود را با این ابزارها همگام کنند. در حال حاضر اکثر بازاریابان متوجه شدهاند که برای افزایش بازدید یک سایت، فاکتوری حیاتی به نام سئو وجود دارد. این قابلیت، یعنی بهبود جایگاه سایتها در موتورهای جستجو نظیر گوگل سئو سایت نامیده میشود. در این مقاله در مورد اینکه SEO چیست و چه اهمیتی دارد توضیحات کاملی میدهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
اهمیت سئو برای کسب و کارها
با شنیدن کلمه Seo سوالی که ممکن است ذهن شما را مشغول کند این است که SEO چیست و چه اهمیتی برای کسب و کارها دارد؟ سئو یکی از مهمترین ابزارها برای بازاریابی دیجیتال است که به وب سایت کمک میکند تا در نتایج حاصل از موتورهای جستجو به صورت بهتری نمایش داده شود. زمانی که وب سایت یا وبلاگ خود را بر اساس سئو بهینه سازی کنید، بازدیدکنندگان بیشتری پیدا خواهید کرد و در صورت ارائه محصولات، فروش بیشتری خواهید داشت. علاوه بر این، سئو سایت باعث بهبود کیفیت وبلاگ یا وب سایت میشود و آن را کاربر پسندتر خواهد کرد.
بهینهسازی سایت و بهبود تجربه کاربری
موتورهای جستجو، وب سایتهایی را نمایش میدهند که بتوانند به خوبی روی موبایل نشان داده شوند، سیگنال کاربری مناسبی داشته باشند و در آن از مطالب، عکسها و ویدیوهای مرتبط با موضوع استفاده شده باشد. زمانی که شما سایت خود را با استفاده از seo بهینه سازی میکنید، به طور خودکار در حال بهبود تجربه کاربری خواهید بود.
اکثر بازدیدها از نوع سرچ ارگانیک هستند
تحقیقی که بر روی سایتهای مختلف انجام شد، نشان داد که ۶۴ درصد از ترافیک ارجاعی از نوع سرچ ارگانیک است. سرچ یکی از مهمترین منابع ترافیک برای کسب و کارها محسوب میشوند.
افزایش کاربران و فروش محصولات
سئو معمولاً کاربرانی را به سایت شما هدایت میکند که محصولات شما را خریداری میکنند. به عبارت دیگر، سئو وب سایت باعث فروش بیشتر محصولات میشود؛ در حالی که دیگر روشهای جذب مخاطب فروش کمتری به دنبال دارند.
در صورتی که میخواهید در کسب و کار آنلاین خود، بهترین عملکرد و افزایش فروش را داشته باشید، بهترین پیشنهاد سفارش سئو سایت است
انواع سئو
یکی از پرتکرارترین سوالات پس از سئو چیست در گوگل، عبارت انواع سئو چیست است. امروزه همه افراد به اهمیت Seo سایت پی بردهاند و به دنبال یادگیری اصول آن و بهینهسازی سایتهای خود هستند. سئو سایت دارای انواع مختلفی است که هر یک از آنها تکنیکهای خاصی دارد. در ادامه به انواع سئو وب سایت میپردازیم:
سئو داخلی
سئو داخلی یا On Page SEO باعث تولید محتوای باکیفیت و بهبود رتبه سایت خواهد شد. از زمان ساخت سایت باید سئو داخلی را بر اساس استانداردها رعایت کنید تا ساختار آن برای گوگل تعیین شود. با رعایت اصول سئو داخلی، مطالب سایت مانند زنجیره به هم متصل میشوند و پیوستگی و انسجام درون سایت به وجود میآید.
سئو خارجی
سئو خارجی یا Off Page SEO مانند بک لینک یکی از روشهای بهینهسازی سایت است. در این نوع از سئو سایت، تمرکز بیشتر بر روی ورود مخاطبان از دیگر سایتها است و موتور جستجوی گوگل برای جذب ترافیک مورد استفاده قرار نمیگیرد. همیشه موتور جستجوی گوگل و افزایش ترافیک از آن باعث موفقیت سایت شما نخواهد شد. گاهی اوقات باید روشهای دیگر را برای ورود کاربران امتحان کنید. برای استفاده از سئو خارجی باید محتوایی در دیگر سایتها ایجاد کنید و این امکان را برای مخاطبان فراهم کنید که از طریق آن وارد سایت شما شوند.
سئو کلاه سفید
سئو کلاه سفید که با نام white hat SEO نیز شناخته میشود، بهترین روش برای ارگانیک سایت است و تجارت آنلاین پایدار برای شما ایجاد میکند. اگر سئو سایت خود را بر اساس سئو کلاه سفید انجام دهید، ترافیک انسانی را بهبود میبخشید و میتوانید رتبه بالایی در جستجوی گوگل به دست آورید. اگر به دنبال بهبود رتبه سایت در گوگل در زمان مناسبی هستید و نمیخواهید مجازاتهای گوگل شامل حال شما شوند، باید از این نوع سئو وب سایت استفاده نمایید.
سئو کلاه سیاه
همه افراد دوست دارند که سریعا به رتبه بالایی در جستجوی گوگل دست یابند؛ به همین دلیل اکثر آنها به سراغ سئو کلاه سیاه یا black hat SEO میروند. در این نوع Seo سایت از تاکتیکهای زیرکانه مثل به کار بردن بیش از حد کلمه کلیدی، برای افزایش رتبه در کمترین زمان استفاده میشود. این روش شاید برای مدت کوتاهی بازدیدکنندگان شما را افزایش دهد؛ اما پس از چند بار تکرار، گوگل متوجه آن خواهد شد و شما را مجازات خواهد کرد. حتی ممکن است شما را در لیست سیاه قرار دهد تا دیگر نتوانید رتبهبندی شوید.
سئو کلاه خاکستری
سئو کلاه خاکستری یا Gray-Hat SEO نوعی سئو وب سایت است که بین سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه قرار میگیرد. در این نوع از سئو سایت برای بهبود رتبه از روشهایی استفاده میشود که گوگل قوانین روشن و واضحی در رابطه با آنها اعلام نکرده است. به عبارت دیگر این روشها باعث جریمه شدن سایت شما نخواهند شد. محتوایی که در سئو کلاه خاکستری تولید میشود مانند سئو کلاه سفید بر اساس اصول اخلاقی نیست، اما همانند سئو کلاه سیاه نیز مخرب نخواهد بود.
سئو تکنیکال
سئو تکنیکال، باید در زیر ساخت و پایه سایت رعایت شود. اگر میخواهید در کمترین زمان ممکن بهبود رتبه داشته باشید، باید سئو تکنیکال یا سئو در برنامه نویسی را به درستی رعایت کنید. در این نوع از سئو وب سایت، اصول سئو باید در طراحی، برنامه نویسی، بهینهسازی، سرعت سایت و لینک گذاریها رعایت شود.
سئو محلی
سئو محلی، همانطور که از نامش پیدا است برای کسب و کارهای محلی مورد استفاده قرار میگیرد و به شما کمک میکند تا به صورت محلی مشتریان بیشتری برای خدمات خود داشته باشید. شما میتوانید منطقهای که فروشگاهتان در آنجا در حال فعالیت است را معرفی کنید تا افراد آن منطقه شما راحتتر پیدا کنند.
اهداف سئو
از سئو وب سایت برای اهداف مختلفی استفاده میشود و هدف آن فقط محدود به افزایش رتبه در موتور جستجو نمیشود. در ادامه به اهداف سئو سایت اشاره میکنیم:
افزایش فروش
بسیاری از افراد به منظور فروش محصولات و کسب درآمد، اقدام به افتتاح سایت میکنند. در حال حاضر به دلایل مختلفی مانند نبود شغل، کسب درآمد و فروش محصولات از طریق اینترنت بسیار رونق گرفته است. برای فروش اینترنتی نیز مهمترین قدم، افتتاح یک وب سایت متناسب با نیازهای مشتریان است. صاحبین مشاغل اینترنتی برای افزایش فروش باید از سئو برای وب سایت خود استفاده کنند. سئو سایت به شما کمک میکند که بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشید و در نتیجه افزایش فروش خواهید داشت. حتی اگر میخواهید از روش غیرمستقیم مثل تبلیغات کسب درآمد کنید، باز هم باید سئو وب سایت را رعایت نمایید.
افزایش ورودی
یکی از اصلیترین اهداف سئو وب سایت، افزایش ورودی و ترافیک است که با استفاده از آن میتوانید رتبه سایت را افزایش دهید. در واقع با کمک انواع سئو که در بخش گذاشته به آن اشاره کردیم، میتوانید ترافیک و ورودی بالایی به دست آورید و بازدیدکنندگان سایت خود را افزایش دهید.
برندینگ
سئو سایت به شما کمک میکند تا در نتایج جستجو بهتر دیده شوید، محتوای خود را به افراد بیشتری نشان دهید و در نتیجه برند خود را بسازید. برندسازی نوعی استراتژی قدیمی در بازاریابی محسوب میشود، اما Seo سایت به شما کمک میکند تا در دنیای دیجیتال امروزه این کار را با هزینه کمتر و سرعت بیشتری انجام دهید. البته توجه داشته باشید که برای برندسازی باید محتواسازی کنید تا بتوانید توجه مخاطبان را جلب نمایید.
اصول سئو
سوال دیگری که ممکن است ذهن شنونده را مشغول کند این است که اصول سئو چیست؟ اصول سئو، اصول سادهای هستند که با رعایت آنها میتوانید از رقیبان خود پیشی بگیرید و کسب و کار خود را رونق بخشید. این اصول عبارتند از:
سرعت سایت
سرعت صفحه و سایت یکی از مهمترین عوامل برای رتبهبندی هستند. یکی از اصول سئو سایت این است که سرعت صفحه شما بالا باشد و در تلفن همراه نیز به خوبی بتوان به سایت دسترسی پیدا کرد. باید از روشهایی استفاده کنید که باعث افزایش سرعت کلی سایت خواهند شد. از نظر محتوا، عوامل مربوط به طراحی سایت و تصاویر نقش بسزایی در سرعت صفحه دارند؛ به همین دلیل برای بهینهسازی آنها باید زمان زیادی صرف کنید. ابزارهای متنوعی مانند Gtmetrix و PageSpeed گوگل وجود دارند که سرعت سایتتان را به شما نشان میدهند تا بتوانید آن را بهبود بخشید.
موبایل فرندلی بودن
به تازگی گوگل اعلام کرده است که اولین شاخص رتبهبندی، نسخه تلفن همراه است. به عبارت دیگر گوگل رتبهبندی و شاخصگذاری سایتها را بر اساس نسخه تلفن همراه آنها انجام میدهد. موبایل فرندلی بودن برای گوگل از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که باعث راحتی کاربران خواهد شد. اگر هم اکنون سایت شما ریسپانسیو است و در تلفنهای همراه به خوبی باز میشود، میتوانید با رعایت همه اصول، افزایش رتبه در موتور جستجوی گوگل داشته باشید. ربات Fetch as Google به شما کمک میکند تا محتوای سایت را در تلفن همراه بررسی کنید و مشکلات آن را برطرف نمایید.
محتوا
استفاده از ویدئوها و تصاویر مرتبط با موضوع در سایت، بر روی بازدید آن تاثیر مثبتی دارد. تحقیقات نشان دادهاند که استفاده از ویدیو در محتوای سایت زمان توقف و بازدید افراد را افزایش خواهد داد. در صورتی که محتوای سایت شامل ویدیو، تصاویر، اینفوگرافی و نمودار باشد، محتوا جذابتر میشود و خواندن آن نیز راحتتر خواهد بود. به عبارت دیگر یادگیری از محتوای بصری بیشتر از زمانی است که فقط از متن تشکیل شده باشد
آنالیز سئو سایت
آنالیز سئو وب سایت به شما این امکان را میدهد تا با استفاده از موتورهای گوگل، وضعیت سایت را بررسی نمایید. شما به عنوان صاحب سایت باید نحوه نمایش سایت در جستجوی گوگل، ورود به سایت و رفتار کاربران در زمان دیدن مطالب را بررسی کنید. دادههایی که آنالیتیکس و جستجوی گوگل به شما میدهند، معیار مناسبی برای سنجش وضعیت سایت و میزان عملکرد آن خواهند بود. ابزارهای زیادی برای سئو وب سایت وجود دارد که شما میتوانید با استفاده از آنها رتبه سایت خود را بررسی نمایید. در بخش بعدی به سوال ابزار SEO چیست پاسخ میدهیم.
ابزارهای سئو
ابزارهای Seo سایت، برنامهها یا سایتهایی هستند که به شما کمک میکنند تمامی جوانب و زوایای سایت را مورد آنالیز و بررسی قرار دهید. برخی ابزارهای سئو سایت ممکن است هزینههایی در بر داشته باشند؛ البته در این بین ابزارهایی نیز وجود دارد که کاملا رایگان هستند و به صورت حرفهای عمل میکنند. استفاده از مناسبترین ابزار سئو وب سایت به شما کمک میکند تا کسب و کار خود را افزایش دهید و به فروش چند برابری محصولات دست یابید. در ادامه شما را با انواع ابزارهای Seo سایت آشنا میکنیم:
ابزارهای آنالیستیک
ابزارهای آنالیستیک یکی از انواع ابزارهای سئو وب سایت هستند که به شما کمک میکنند تا جستجوهای کاربران را به طور دقیق آنالیز کنید. مواردی چون سرچ کنسول گوگل، به سادگی، اطلاعات دقیقی در مورد انواع بخشهای مهم برای سئو وب سایت را در اختیار توسعه دهندگان، قرار میدهند.
ابزارهایی برای یافتن مناسبترین کلمات کلیدی
کلمات کلیدی بخش مهمی از سئو را تشکیل میدهند؛ اول اینکه کدام کلمات کلیدی برای کسبوکار مربوطه در میان مخاطبان، پر سرچ هستند و دوم اینکه میزان سختی کلمات کلیدی بر حسب رقبا، چقدر است، میتواند راهنمای مناسبی برای تعیین استراتژی سئو باشد. ابزارهایی وجود دارد که شما را در انتخاب کلمه کلیدی یاری میکنند تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
ابزارهایی برای بررسی رقابت کلمات کلیدی
این نوع ابزارهای پرکاربرد در سئو سایت، رقابت را در جستجوی کلمات کلیدی بررسی میکنند. برای مثال اگر فعالیت شما در زمینهی کنکور است، شاید در ابتدای راه، گرفتن رتبه برای عبارت پر کاربردی نظیر “انتخاب رشته” با توجه به تعدد بالای سایتهای معتبر در این زمینه، خیلی مشکل باشد، ولی انتخاب عبارتی مناسبتر نظیر “انتخاب رشته در شیراز” میتواند گزینهی سادهتری تلقی شود؛ کما اینکه شاید خدمات شما در کل کشور باشد. باز هم گرفتن رتبه برای همین عبارت، میتواند زمینه را برای فعالیت گستردهتر، مهیا کند.
ابزارهای سئو داخلی سایت
این ابزارها نیز همانطور که از نامشان پیدا است برای آنالیز سئو داخلی سایت به کار میروند. با توجه به گسترده بودن عملیاتهای سئو، تفکیک صحیح روندها، میتواند بسیار راهگشا باشد.
ابزارهایی برای بررسی بک لینک
با کمک این ابزارهای سئو سایت میتوانید میزان بک لینکهای یک سایت را بررسی و آنالیز نمایید. شاید در هنگام بارگذاری محتواها، بک لینکها تا حدودی فراموش شوند، اما با کمک این گونه ابزارها، بهسادگی میتوان به آنالیز بک لینکها پرداخت.
ابزار رتبهبندی سایت در گوگل
دانستن رنکینگ سایتها یک ابزار مهم و کاربردی برای تعیین وضعیت سایتها است. با استفاده از این ابزار میتوانید رنکینگ سایت خود را در گوگل ببینید و از آخرین رتبهبندی آن باخبر شوید.
ابزارهای بهینهسازی محتوا
حتی اگر در زمینهی سئو تنها یکی دو مطلب خوانده باشید و کاملا تازهکار باشید هم احتمالا با اهمیت محتوا در بهینهسازی سئوی سایتها آشنا هستید. این ابزارها، تمامی اصول سئو وب سایت را در اختیار شما قرار میدهند و محتوای سایت شما را بهینهسازی خواهند کرد.
ابزارهای تست سرعت
همانطور که پیش از این گفته شد، سرعت سایت در جستجوی گوگل از اهمیت ویژهای برخوردار است. با استفاده از این ابزارها سرعت را بررسی کنید و برای بالا بردن آن تلاش نمایید.
جمع بندی
یکی از عناصر حیاتی در بازاریابی دیجیتال، سئو سایت است که به صاحبین مشاغل کمک میکند تا مشتریان بیشتری جذب کنند و محصولات و خدمات خود را به آنان ارائه دهند. با کمک سئو، بهینهسازی سایت انجام میشود و موتورهای جستجو، شما را در صدر لیست سرچ قرار خواهند داد. به طور کلی، سئو وب سایت برای کسب و کارهایی که به دیده شدن نیاز دارند ضروری است. فراموش نکنید که اصول سئو سایت را به دقت رعایت نمایید تا بتوانید رتبه خود را در جستجوی گوگل بهبود بخشید. از ابزارهای متنوع سئو وب سایت نیز میتوانید استفاده کنید تا بهترین نتایج را به دست آورید.
انواع طراحی وب سایت و کاربردهای وب سایت
با پیشرفت تکنولوژی و ورود اینترنت به زندگیمان، با اصطلاحات زیادی روبرو شدهایم که یکی از آنها وب سایت است. امروزه سایتها آنقدر همهگیر شدهاند که عمدهی کسبوکارها، حتی موارد سنتی نیز به اهمیت داشتن یک سایت مناسب برای نشان دادن خدمات به مخاطبان و جذب مخاطب جدید، پی بردهاند. همه ما تا حدی با وبسایت، آشنایی داریم اما شاید تا به حال برای شما نیز این سوالها پیش آمده که، تاریخچه وب سایت چیست، مراحل طراحی وب سایت چیست و چه انواعی دارد. ما در این مقاله به هر آنچه که در این خصوص باید بدانید اشاره کردهایم.
وب سایت چیست؟
در پاسخ به سوال وب سایت چیست باید بگوییم که وب سایت به یک بستر در اینترنت گفته میشود که یک یا چندین صفحه را در خود جای میدهد. اطلاعات و محتواهای گوناگونی نظیر متن، فیلم، عکس، فایل صوتی و… را میتوان در این صفحات قرار داد.
هر یک از سایتها، یک آدرس یا URL خاص خود را دارند. به علاوه، برای این که وب سایتها از هم متمایز شوند، هر یک از آنها همچون انسانها اسم منحصر به فردی دارند که به آن دامنه یا دامین میگویند.
هر سایت یک دامین و یک شماره شناسایی (IP) خاص و متفاوت دارد. بعد از هر دامین یک پسوند نیز قرار میگیرد. رایجترین پسوندهای سایتها در ایران شامل ir، com، org و… هستند.
تاریخچه طراحی وب سایت چیست؟
اولین بار در سال ۱۹۸۹ بود که تیم برنز لی ایده طراحی وبسایت را مطرح کرد. این ایده، نقطه عطفی در آغاز زندگی مدرن و تغییر سبک زندگی بود. به جرأت میتوان ایده طراحی وب سایت را از مهمترین دستاوردهای بشر نامید که توانست زندگی انسانها را دگرگون کند. تیم، World Wide Web را اختراع کرد تا به انسانها کمک کند راحت تر به اطلاعات مورد نظرشان دسترسی داشته باشند. کاربران سرتاسر جهان با کمک این شبکه توانستند از مناطق جغرافیایی گوناگون با چند کلیک ساده به اطلاعات درخواستی شان دست پیدا کنند.
اولین وب سایت اینترنتی چیست؟
پس از مطرح شدن ایده تیم برنز لی، اولین وبسایت اینترنتی در سال ۱۹۹۱ ساخته شد. آدرس این وبسایت، info.cern.ch بود.
اولین وب سایتهای اینترنتی با زبان HTML نوشته و طراحی میشدند. این وب سایتها یک سری صفحات ساده بودند که شامل عنوان یا تیتر، متن و گاهی لینک بودند. این لینکها برای هدایت راحت تر کاربران به صفحات سایر سایتها استفاده میشدند.
انواع وب سایت
برای اینکه بدانیم مراحل طراحی وب سایت چیست، ابتدا باید انواع آن را بشناسیم. وبسایتها را میتوان از نظر فنی در دو دسته مختلف جا داد که عبارتند از:
استاتیک
اولین وبسایتها به صورت استاتیک یا پویا کدنویسی شده بودند. این انواع سایت، فقط شامل یک بخش بودند و طراحی آنها خیلی راحت صورت میگرفت. کار طراحی سایت استاتیک را تنها یک برنامه نویس فرانت اند (Front-End) انجام میدهد و به برنامه نویس حرفه ای در این زمینه نیازی نیست.
وب سایتهای ایستا از چندین صفحه HTML ساخته میشوند و همان گونه که از اسم این وبسایتها مشخص است، اطلاعات و مطالب آنها ثابت است. به همین خاطر، به روزرسانی این نوع سایت کمی دشوار است و برای تغییر اطلاعات سایت به دانش فرانت اند و آشنایی با HTML نیاز است. به علت وجود این سختیها، امروزه کمتر کسی حوصله ایجاد این نوع وبسایت و یادگیری اصول آن را دارد.
انواع زبانهای برنامه نویسی طراحی وبسایت
برای طراحی وبسایت از زبانهای برنامه نویسی مختلفی همچون این موارد استفاده میشود همچون: پایتون (Python)، روبی Ruby)، (Php، سی شارپ (#C، ASP،(SQL و جاوا اسکریپت (Javascript). جاوا اسکریپت به همراه HTML و CSS، نقش مهمی در طراحی وب سایت دارد.
داینامیک
بعد از گذشت مدتی، سایتهای استاتیک جای خود را به سایتهای داینامیک یا پویا دادند. میتوان گفت که امروزه تقریبا تمام سایتها از نوع پویا هستند. طراحی این سایتها باید توسط یک برنامه نویس حرفه ای صورت بگیرد. این سایتها به سیستم مدیریت محتوا نیاز دارند که معروفترین آنها وردپرس است.
سایتهای داینامیک علاوه بر فرانت اند (Front-End) دارای بک اند (Back-End) نیز هستند. به همین خاطر به راحتی انتقال اطلاعات بین سایت و سرور صورت میگیرد. این وبسایتها به یک بانک اطلاعاتی متصل هستند. بانک اطلاعاتی سیستمی با نظم بسیار بالا برای نگهداری اطلاعات است.
برای مثال میتوانید برای ذخیره و نگهداری اطلاعات مربوط به کارمندان یک اداره، یک بانک اطلاعاتی بسازید. بانک اطلاعاتی امکان تغییر آسان اطلاعات را فراهم میکند. به علاوه میتوانید با کمک بانک اطلاعاتی، مشخصات کارمندان را دسته بندی کنید و بر اساس آن یک سیستم آماری درست کنید. سپس میتوانید درخواست کنید که بانک اطلاعاتی لیست کارمندان متاهل، کارمندان همسن یا… را برای شما نمایش دهد. تغییر اطلاعات در این نوع سایتها خیلی آسان است و هر کسی با هر سطح دانشی از پس این کار برمیآید.
طراحی انواع اصلی وب سایت
برای این که وب سایتها بتوانند پاسخگوی نیاز تمام افراد باشند باید علاوه بر انعطاف پذیری بالا، در دسته بندیهای گوناگونی در دسترس باشند. بسته به نیاز و حوزه کاری تان، میتوانید برای ساخت یکی از این وبسایتها اقدام کنید:
وب سایت فروشگاهی
یکی از پرکاربردترین انواع وبسایت، سایت فروشگاهی است. این وبسایتها خدمات و محصولات صاحب برند یا فروشگاه را به مشتری نشان میدهند. وب سایتهای فروشگاهی باید خدماتی نظیر این موارد را به مشتری ارائه دهند:
-
- اتصال به درگاه بانکی و پرداخت اینترنتی
- امکان مشاهده محصولات و مقایسه محصولات مختلف
- قابلیت سبد خرید برای قرار دادن کالاها
- و…
وب سایت سرگرمی
این نوع وبسایت خدمات یک شرکت یا سازمان خاص را معرفی میکند. در نتیجه مخاطب میتواند به راحتی با پروژهها و فعالیتهای آن شرکت یا سازمان آشنا شود. هدف ایجاد این وب سایت، افزایش آشنایی مخاطبان و بالا رفتن تعامل با صاحبان پروژه است.
وب سایت شخصی
فرد میتواند یک وبسایت شخصی ایجاد کند تا پروژههای خود، مقالهها، نمونه کارها یا… به دیگران را نمایش دهد. خیلی از افراد از این روش برای ارائه رزومه خود به کارفرما استفاده میکنند. این وبسایتها یک ویترین دائمی برای معرفی شخص و نمونه کارها و سوابق وی خواهند بود و پس از مدتی به اعتبار فرد خواهند افزود. که می تواند یک طراحی سایت تک صفحه ای نیز باشد.
طراحی سایت با وردپرس
امروزه یکی از روشهای سریع برای طراحی سایت، استفاده از سیستم مدیریت محتوا به نام وردپرس است. با کمک این سیستم شما با صرف هزینه بسیار کمتری نسبت به طراحی سایت با برنامهنویسی میتوانید در زمان کمی یک وبسایت عالی طراحی کنید.
مزایای داشتن وب سایت
مزایای داشتن هر یک از انواع وبسایت عبارتند از:
-
- داشتن وبسایت فروشگاهی مزایای بسیار زیادی دارد. امروزه در بازار رقابت زیادی بین کسب و کارها وجود دارد. پس برای این که بتوانید کسب و کارتان را ارتقاء دهید و از تکنیکهای بازاریابی جدید برای افزایش فروش استفاده کنید، میتوانید یک وب سایت فروشگاهی راه اندازی کنید. با اینترنتی شدن دنیا و پیشرفت فضای مجازی، اکثر افراد به خرید اینترنتی روی آورده اند و اعتماد مردم به این فضا در حال افزایش است. پس برای بهتر دیده شدن کسب و کارتان بهتر است به فکر طراحی وب سایت باشید.
- وب سایتهای شرکتی نیز خدمات تان را به یکباره به تمام مشتریها معرفی میکنند و نیاز به معرفی جداگانه به هر مشتری را از بین میبرند.
- با طراحی وبسایت شخصی از نظر کارفرما حرفه ای تر به نظر میرسید و هر آنچه کارفرما باید درباره شما بداند را در یک جا جمع میکنید
مراحل طراحی وب سایت چیست؟
مراحل طراحی سایت یا وب دیزاین Web-Design شامل مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی برای اطلاعرسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن سایت میشود. بهطورکلی طراحی وبسایت پروسهای است که از به ترتیب از لایهسازی صفحات وب، طراحی وایرفریم، طراحی گرافیکی (ui- ux)، کدنویسی و برنامه نویسی و استراتژیهای سئو تشکیل میشود که در ادامه بیشتر توضیح داه شده است؛
مرحله اول: طراحی وایرفریم (Wireframe)
در این مرحله، بسته به نوع وب سایت و نیاز صاحب سایت، یک نمای کلی از سایت طراحی میشود. در این نمای کلی، نقشه ای از صفحات سایت، ترتیب و چیدمان عناصر مختلف و جایگاه هر کدام از آنها به مشتری نشان داده میشود.
مرحله دوم: طراحی گرافیک سایت
در این مرحله، بسته به نوع وبسایت، از نرم افزارهای مخصوص استفاده میشود تا رنگ بندی و گرافیک سایت طراحی شود. هر چه گرافیک سایت حرفه ای تر باشد، سایت جذاب تر به نظر میرسد و بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار میگیرد.
مرحله سوم: کدنویسی و برنامه نویسی
برای مدیریت سایت میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. در این مرحله، از سیستمهای مدیریت محتوا نظیر وردپرس استفاده میشود. انتخاب سیستم، به بودجه و نیاز مشتری بستگی دارد.
مرحله چهارم: راه اندازی سایت
در مرحله آخر، سایت در دسترس عموم قرار میگیرد. بعد از این که تغییرات دلخواه ایجاد شدند، سایت در بستر جهانی اینترنت راه اندازی میشود. پس از تهیه «هاست» و پیدا کردن یک «نام دامنه» مناسب، سایت پیکربندی میشود و همه میتوانند از آن بازدید کنند. میتوانید آدرس سایت را با دیگران به اشتراک بگذارید و آنها را دعوت به دیدن سایت تان کنید.
فرق سایت و وب سایت
حتما برای شما هم این سوال پیش آمده که فرق سایت و وب سایت چیست؟ در زبان فارسی، سایت و وب سایت با هم تفاوتی ندارند و برای اشاره به یک مفهوم به کار میروند. در حقیقت در زبان فارسی برای مخفف تلفظ کردن وب سایت، به آن سایت میگویند. اما در زبان انگلیسی، منظور از کلمه site، یک محل یا موقعیت مکانی است. اما منظور از website، صفحات و پایگاه اینترنتی است.
قیمت انواع طراحی سایت
طراحی سایت قیمت مشخصی ندارد. هر طراح و برنامه نویس بسته به سختی کار و پیچیدگی سایت، قیمت مشخصی را به شما پیشنهاد میدهند. قیمت طراحی هر کدام از انواع سایت نیز با هم متفاوت است. اینکه سایت مربوطه چه میزان خدمات و قابلیتهای متفاوت داشته باشد و یا اینکه چه میزان از پلتفرمهای آماده نظیر وردپرس و افزونههای آن بهره برده شود و یا چه میزان بهصورت تخصصی کدنویسی شود، قطعا بر روی زمان طراحی و هزینهی آن، تاثیرگذار خواهد بود.
جمع بندی
در این مقاله با این که وب سایت چیست، مراحل طراحی وب سایت چیست، مزایای داشتن سایت، انواع وب سایت و … آشنا شدیم. با طراحی سایت، کسب و کار و خدمات تان حرفه ای تر به نظر میرسند و مشتریهای بیشتری جذب خواهید کرد.
کاربرد و اهمیت لوگو یا آرم
تا به حال به این فکر کردهاید که در طول روز با چند آرم یا لوگو روبرو میشوید؟ همین الان به اطراف خود نگاه کنید، چند لوگو به چشمتان خورد؟ زمان استراحت، قدم زدن در پارک، خرید کردن یا استفاده از شبکههای اجتماعی مرتبا در حال برخورد با برندهای مختلف هستید. شاید بدون توجه از کنار آنها عبور کنید، اما جالب است بدانید که این نمادها و آرمها اهمیت زیادی برای برندینگ شرکتها و کسب و کارها دارند. در دنیای امروز که رقابت زیادی در مشاغل به وجود آمده است، کسب و کارها باید از لوگوی مخصوص به خود برای تمایز از رقبا استفاده کنند. حتما سوالات زیادی در رابطه با اینکه اصلا لوگو چیست و طراحی لوگو برای شما پیش آمده است. در ادامه به معنی لوگو، انواع و اهمیت آن میپردازیم.
آرم یا لوگو چیست؟
در تعریف لوگو باید بگوییم که لوگو نوعی نشانه گرافیکی است که به شکلهای مختلفی مانند نوشتار، سمبل، علامت یا ترکیبی از آنها طراحی میشود. معنی لوگو را نشانواره یا آرم در نظر گرفتهاند که از نظر رنگ، شکل، سبک حروف و … متفاوت و جالب است. این عنصر گرافیکی برای نشان دادن اهداف، خدمات و محصولات شرکتهای تولیدی، تجاری، صنعتی و حتی کسب و کارهای کوچک و نوپا به کار میرود و اطلاعات مربوط به شرکتها و کسب و کارها را در سریعترین زمان به مخاطب نشان خواهد داد. از آنجایی که در ساخت انواع لوگو از خلاقیت زیادی استفاده میشود و لوگوها معمولا بصری و منحصر به فرد هستند، نتیجهای که بر روی مخاطب میگذارند ماندگارتر است و در ذهن حک میشود.
در اکثر موارد با شنیدن نام یک برند اولین چیزی که به ذهن مخاطب میرسد، لوگوی آن است؛ برای مثال با شنیدن نام اپل، کوکاکولا و نایک، لوگوی آنها در ذهن مخاطب نقش میبندد. توجه داشته باشید که در طراحی لوگو و آرم، حداقلها بسیار مهم هستند؛ چرا که در عین زیبایی و جذابیت باید در حداقل زمان، مفهوم مورد نظر را به مخاطبان انتقال دهند.
تاریخچه لوگو
در بخش گذشته به سوال لوگو چیست پاسخ دادیم و معنی لوگو را برای شما شرح دادیم. سوالی که اکنون ممکن است به ذهن شما خطور کند این است که تاریخچه لوگو چیست و اولین باری که این نماد گرافیکی مورد استفاده قرار گرفت چه زمانی بود؟ آیا در گذشته نیز لوگوها از ارزش تجاری برخوردار بودند؟ اولین لوگویی که توسط محققان و تاریخدانان باستان شناسی کشف شد، به دوره یونان باستان برمیگردد. در آن زمان به جای واژه لوگو از واژه آرم استفاده میشد که این کلمه ریشه یونانی دارد. در گذشته برای اهداف مختلف از لوگو یا آرم استفاده میشد.
یونانیان باستان برای اینکه بتوانند پیامهای پنهانی به هم منتقل کنند از آن استفاده میکردند. کاربرد دیگر لوگو در آن زمان نیز مربوط به معرفی قوانین به مردم میشد. سکههایی که از زمان روم و یونان باستان به جا ماندهاند، دارای آرمهایی از پادشاهان آن زمان هستند. آشوریها که اولین سازندگان فولاد بودند نیز به میزان زیادی از لوگو استفاده میکردند. در بابل، مصر و چین هم برای برقراری ارتباط و انتقال پیام از آن استفاده میشد.
در قرن ۱۳ و ۱۴ میلادی از لوگوها به عنوان علائم تجاری برای کشاورزی، بازرگانی و صنعتگری استفاده شد. استفاده تجاری از آرم یا لوگو به این زمان برمیگردد. به عنوان مثال کشاورزان با استفاده از آهن داغ، تمبرهایی درست میکردند و گاوهای خود را با کمک آنها از دیگر گاوها تفکیک میکردند.
آغاز انقلاب صنعتی به قرن ۱۸ میلادی برمیگردد که در این دوره کسب و کارها و تجارت گسترش یافتند و استفاده از نام تجاری و لوگو افزایش بیشتری پیدا کرد. با افزایش تولیدات، محصولات متنوعی وارد بازار شد که برای تمایز آنها به آرم یا لوگو نیاز بود. افزایش هنرهای تجسمی نیز روند طراحی لوگو را بهبود بخشید. در اواخر دهه ۱۸۹۰، لوگوهای تجاری توانستند پیشرفت جدیدی پیدا کنند و در کل دنیا شناخته شوند.
اهمیت لوگو در کسب و کارها
همانطور که در تعریف لوگو اشاره کردیم، استفاده از این نشانه گرافیکی باعث شناخت سریع برند و ثبت آن در اذهان عمومی میشود. امروزه برخی کسب و کارها با وجود دارا بودن قیمت و کیفیت مناسب، فاقد لوگوی مخصوص هستند که این مسئله باعث عدم شناخت آنها شده است. طراحی لوگو مانند تهیه تیزر تبلیغاتی یا عکس صنعتی بسیار مهم است و میتواند هویت یک کسب و کار را نشان دهد. در ادامه به اهمیت لوگو در کسب و کارها میپردازیم:
کمک به برندینگ
اگر اهداف بلند مدتی دارید و به فکر خلق برند مخصوص خود هستید، باید لوگوی مناسب با خدماتتان را طراحی کنید تا از همین ابتدا، زمینه برای برندینگ محصولاتتان فراهم شود.
نمایش حرفهای بودن کسب و کار و اعتمادسازی
یک لوگوی مناسب، حرفهای بودن و جدیت کسب و کار را نشان میدهد. شما با داشتن این ویژگیها میتوانید اعتماد مشتریان را جلب کنید.
جذب مشتریان جدید
در صورتی که محصول یا بستهبندی آن دارای لوگوی اختصاصی باشند، مشتریان متوجه اعتبار کسب و کار شما خواهند شد. در این صورت محصولات شما بیشتر فروش میرود و مشتریان در صورت رضایت، شما را به دوستان خود معرفی خواهند کرد
چگونه لوگو انتخاب کنیم؟
برای اینکه بتوانید یک لوگوی جذاب برای برند خود داشته باشید، میتوانید از یک گرافیست کمک بگیرید. اما اگر نمیتوانید هزینهای برای آن صرف کنید، خودتان با رعایت برخی نکات میتوانید این کار را انجام دهید. در ادامه به نکات مهمی که در زمان انتخاب و طراحی لوگو باید به آنها توجه کنید اشاره میکنیم:
-
- همانطور که در تعریف لوگو بیان کردیم، این نشانه گرافیکی هویت برند شما را نشان خواهد داد. از عناصر نوشتاری و بصری مناسب با هویت تجارتتان استفاده کنید.
-
- لوگوی برندهای موفق را بررسی کنید و از آنها الهام بگیرید. توجه داشته باشید که لوگوی شما نباید شباهت زیادی به دیگر لوگوها داشته باشد.
-
- برای طراحی انواع لوگو، سبکهای مختلفی مانند کلاسیک، مینیمالیست، مدرن و … وجود دارد. بر اساس نوع برندتان سبک لوگو را تعیین نمایید.
-
- انتخاب رنگ و فونت نشانواره از اهمیت ویژهای برخوردار است. رنگها و فونتهای مختلف تاثیر متفاوتی بر روی مخاطب خواهند داشت.
-
- در نهایت نیز باید از یک ابزار لوگوساز برای ساخت لوگوی مورد نظرتان استفاده کنید.
انواع مختلف لوگو
آشنایی با انواع لوگو از اهمیت زیادی برخوردار است. شما چه یک طراح باشید، چه یک کارفرما باید انواع مختلف لوگو را بشناسید. در ادامه به انواع لوگو اشاره میکنیم:
لوگو مونوگرام
مونوگرام یا علائم اختصاری بر اساس تایپوگرافی طراحی میشود. معمولا لوگوهایی که به صورت مونوگرام طراحی میشوند، شامل یک یا چند حرف اول یا حتی خلاصهای از اسم تجاری شرکت مورد نظر هستند.
لوگو تایپوگرافی
تایپوگرافی نیز یکی از انواع لوگو است که بر اساس فونت طراحی میشود. بسیاری از افراد نیز خلاقیت بیشتری به خرج میدهند و آن را به صورت دستی طراحی میکنند. لوگوهای تایپوگرافی امروزه به میزان زیادی استفاده میشوند.
لوگو تصویری
لوگوی تصویری بر پایه علائم تصویری و گرافیکی طراحی میشود. این نوع لوگوها با هدف زیباسازی و مفهومسازی استفاده میشوند و محدوده انتخاب وسیعی به طراح و کارفرما میدهند. علاوه بر این، تاثیری که تصاویر بر روی مخاطب میگذارند بیشتر خواهد بود.
لوگو مسکات
لوگو مسکات نشاندهنده شخصیت کسب و کار است. این شخصیت میتواند حیوان، انسان یا اشیا باشد. این لوگو به دلیل سبک رنگارنگ و کارتونی شکلی که دارد توجه بسیاری از افراد را جلب خواهد کرد.
لوگو مینیمال
وظیفه لوگوی مینیمال این است که به سادهترین شکل ممکن، کسب و کار را نشان دهد. به عبارت دیگر لوگوی مینیمال با حداقلها مفهوم را خواهد رساند.
لوگو سه بعدی
لوگوی سه بعدی یکی از جذابترین انواع لوگو است که بر اساس قواعد پرسپکتیو طراحی میشود. این لوگوها به دلیل خاص بودن، طرفداران زیادی دارند.
کاربردهای لوگو
شاید برایتان عجیب باشد که یک آرم کوچک و ساده چگونه این همه اهمیت دارد. لوگو کاربردهای فراوانی دارد و باعث موفقیت کسب و کار و تجارت خواهد شد. در ادامه به اصلیترین کاربردهای لوگو میپردازیم:
ایجاد تمایز
لوگو یک نماد مخصوص به تجارت شما میدهد و شما را از رقبایتان متمایز خواهد کرد. قبل از انتخاب لوگو برای برند خود، لوگوی شرکتهای رقیب را بررسی کنید تا از آنها متمایز شوید.
ایجاد ارتباط
یک لوگوی مناسب با استفاده از رنگ و فرم، اطلاعات مهمی در رابطه با شرکت و کسب و کار شما به مشتریان ارائه خواهد داد. برای این منظور، لوگو باید بازتاب کنندهی نوع فعالیت و ویژگیهای کسبوکار شما باشد.
یادآوری برند
لوگو میتواند تاثیر زیادی بر روی مخاطب بگذارد. این تاثیر اولیه باعث میشود که برند شما در ذهن مشتریان بماند. همانطور که لوگوهای معروفی چون نایک، اپل، مایکروسافت و … در ذهن شما حک شده، داشتن یک لوگوی جذاب، همیشه معرف کسبوکار شما خواهد بود و به عنوان یک شناسنامه برای کسبوکارتان، محسوب خواهد شد.
شناخت هویت بصری Identity Corporate ، اهمیت و اقلام مهم آن و تفاوتش با برند
یکی از مهمترین اجزای یک کسبوکار، هویت بصری است که از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. هرکسی برخی ویژگیها و مشخصه هایی دارد که افراد با یادآوری آنها، این اشخاص را به یاد میآورند. این ویژگیها میتوانند نام شخص یا برخی ویژگیهای شخصیتی آنها باشد. این موضوع در کسبوکار، به نام هویت بصری شناخته میشود. ما در این مقاله، به بررسی موضوع هویت بصری چیست و اهمیت آن در کسبوکار خواهیم پرداخت. اگر شما نیز به این موضوع علاقه دارید، تا انتها همراه ما باشید.
هویت بصری چیست؟
شاید برای شما سؤال پیش بیاید که هویت بصری چیست و چه تأثیری در برندینگ دارد؟ برای پاسخ به این سؤال باید اینگونه بگوییم که همانطور که شما برای شخصیت خود به یک نام نیاز دارید، برای شرکت و یا کسبوکار خود نیز به یک هویت نیاز خواهید داشت. با استفاده از این هویت بصری است که افراد به یاد کسبوکار شما میافتند. ازاینرو، این هویت باید بهگونهای باشد که همیشه در ذهن افراد ماندگار باشد.
این هویت از برخی ویژگیها و مشخصهها تشکیل شده است که موجب میشود کسبوکار شما از سایر کسبوکارها متمایز شود. این ویژگیها هم از نظر ظاهر و هم از نظر هویتی باید کاملاً منحصربهفرد و خاص باشند. برای مثال، رنگ، لوگو، عکاسی و تایپوگرافی این هویتها باید با یکدیگر فرق اساسی داشته باشند. اولین چیزی که مشتریان درباره کسبوکار شما با آن در ارتباط هستند، هویت بصری برند شماست. ازاینرو، باید بهگونهای باشد که بتوانید ماندگاری خود در ذهن مشتری را حفظ نمایید
فرق هویت بصری با برندسازی
شاید برای بسیاری از افراد اشتباه پیش بیاید که هویت بصری همان نام تجاری است درصورتیکه اینگونه نبوده و این دو مفهوم با یکدیگر تفاوتهایی دارند. مورد اول یعنی هویت دیداری، به دستورالعملهایی اطلاق میشود که یک محیط سازگار برای استفاده از برخی عناصر بصری مانند لوگوها، تصاویر، رنگها و فونتها را ایجاد میکند.
این در حالی است که برندسازی بهنوعی استراتژی اطلاق میشود که برای ایجاد یک نام تجاری، از ارزشها و همچنین کهنالگوها گرفته تا توسعه و ارتقای استراتژی و ارتباطات و همچنین هویت بصری مورداستفاده قرار میگیرد.
دلیل اهمیت هویت بصری برای کسبوکارها
همانطور که پیشازاین نیز گفتیم، این مؤلفه تأثیر بسیار شگرفی در موفقیت کسبوکارها دارد. ازاینرو، اکثر برندها به دنبال ایجاد آن هستند تا بتوانند در حرفه خود موفق شوند. تیم تحقیقاتی دکتر ویز در ادامه این مقاله، برای شما توضیح میدهد که دلیل اهمیت هویت بصری برای کسبوکارها چیست؟
شهرت برند
یکی از مهمترین دلایلی که کسبوکارها از این هویت استفاده میکنند، این است در ذهن مخاطبان و مشتریان ماندگار شده و درنتیجه، بهتر کسبوکار آنها را بشناسند. درواقع میتوان اینگونه برداشت کرد که این موضوع نقش بسیار مهمی در شناخته شدن و همچنین شهرت برند شما دارد. اگر هویت بصری شما استاندارد باشد و از همه نکات لازم پیروی کند، میتوانید اطمینان حاصل کنید که همه شما را خواهند شناخت. زیرا اولین چیزی که افراد با شنیدن اسم کسبوکار شما به یاد میآورند، شکل لوگوی شرکت شما خواهد بود.
جذب مخاطب
شما اگر این موضوع را در کسبوکار خود در نظر داشته باشید، میتوانید مطمئن باشید که مخاطبان هدف درستی برای خود جذب میکنید. این امر موجب میشود که تعاملات شما با مشتریان نیز بیشتر از قبل شود. اگر هویت بصری داشته باشید، موجب میشود که مردم اعتماد بیشتری به شما کرده و درنتیجه، به سمت کسبوکار شما جذب میشوند. حتی این احتمال وجود دارد که شما را به سایر دوستان خود نیز معرفی نمایند.
ماندگاری در ذهن
یکی از مهمترین دلایلی که افراد از این مفهوم استفاده میکنند، این است که قصد دارند در ذهن مشتری بمانند و هر بار که مشتری نام برند آنها را شنید، لوگوی آنها را به یاد بیاورد. اگر هویت و نام تجاری شما از استانداردهای کافی برخوردار باشد، باعث میشود که موفقیت شما به طرز چشمگیری افزایش پیدا کند.
این امر به مشتریان شما کمک میکند تا ارتباط عاطفی بهتری با شما ایجاد کرده و درنتیجه، در کسبوکار خود رشد کنید. اگر هویت بصری شما در ذهن مشتری ثبت شود، موجب میشود که مانند یک تبلیغ همیشه آن را به یاد داشته باشند.
انتقال احساسات
نکته مهمی که در هویت و نام تجاری خود باید در نظر داشته باشید، این است که نهتنها به احساسات، عواطف و موفقیت خود، بلکه باید به احساسات مشتری نیز بهشدت اهمیت دهید. شما باید توجه داشته باشید که مشتری شما به چه مواردی علاقه دارد و متناسب با آنها نام تجاری و هویت بصری خود را ایجاد نمایید.
اگر این مورد موفق عمل کنید، به شما کمک میکند که به مخاطبان نشان دهید که شما از آنها چه خواستهای دارید و احساس خود را با آنها به اشتراک بگذارید. درنتیجه، مشتریان متقاعد خواهند شد که به شما اعتماد کرده و درنهایت، از شما خرید کنند. اگر اعتماد آنها را با کیفیت مناسب پاسخ دهید، این احتمال وجود دارد که نام تجاری شما را به اطرافیان خود نیز معرفی خواهند کرد.
اقلام هویت بصری
همانطور که میدانید، طراحی هویت بصری عناصر متفاوتی دارد که باید برای ایجاد یک نام تجاری و هویت مطمئن از آنها استفاده کنید. این عوامل تأثیر بسزایی در کسبوکار و برند شما دارد و بهتر است به تمام جوانب و عناصر این موضوع بهدقت توجه داشته باشید. در ادامه، برخی از مهمترین عناصری که برای ایجاد هویت و نام تجاری خود باید به آنها توجه کنید را ذکر خواهیم کرد.
لوگو
لوگو یکی از مهمترین عناصر هویت بصری بوده که تأثیر بسیار مهمی بر موفقیت شما دارد. لوگو یک نمایش بصری میباشد که افراد با دیدن آنها به یاد کسبوکار شما میافتند. بهتر است از لوگویی استفاده کنید که هدف برند شما را بهاختصار توضیح دهد و به اندازه کافی ماندگار باشد تا در ذهن بیننده و مشتری ثبت شود.
رنگ
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، رنگبندی لوگوی شما میباشد. شما باید این رنگها را بهگونهای انتخاب نمایید که بیشترین تأثیر در مخاطب را داشته باشد. علاوه بر این، رنگ لوگوی شما باید احساسات مشتری را برانگیزد و همچنین تعامل خوبی با برند شما داشته باشد.
فونت و تایپوگرافی
عنصر مهم دیگری که در هویت بصری از اهمیت بالایی برخوردار است، فونت آن و تایپوگرافی میباشد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید اغلب برندهای مشهور و موفق، از فونتهای ساده برای هویت خود استفاده میکنند. این امر موجب میشود که ماندگاری آن در ذهن بیشتر از قبل شود.
تصویرسازی
تصویرسازی و همچنین عکاسی، از دیگر عناصر مهم در ایجاد یک لوگوی مناسب است. اگر عکاسی و تصویرسازی شما با هویت و شخصیت نماد شما تطابق داشته باشد، میتوانید مطمئن باشید که مشتری به کسبوکار شما اعتماد خواهد کرد و بهراحتی با آن ارتباط برقرار میکنند.
کلام آخر
هویت بصری یکی از مهمترین فاکتورهایی است که برای موفقیت در کسبوکار خود باید به آن توجه داشته باشید. با استفاده از هویت و نام تجاری، میتوانید حس اعتماد را در مشتریان خود ایجاد کرده و همچنین افراد بیشتری با کسبوکار شما آشنا خواهند شد. همه این موارد موجب میشوند که موفقیت شما روزبهروز در حال افزایش باشد. ما در این مقاله ، به بررسی طراحی هویت بصری برند و عناصر مهم آن پرداختیم. اگر شما نیز تمایل دارید که در کسبوکار خود موفق شوید، بهتر است به نکات ذکر شده در این مقاله توجه کنید.
معرفی وبلاگ ، بررسی مهمترین تفاوت های وبلاگ و سایت
یکی از مهمترین سؤالاتی که برای بسیاری از افراد پیش میآید، این است که وبلاگ چیست و چه تفاوتی با وبسایت دارد؟ زیرا اغلب افراد این دو موضوع را با یکدیگر اشتباه میگیرند و گمان میکنند و وبسایت و وبلاگ دو موضوع یکی هستند. اما باید توجه داشته باشید که این دو حوزه با یکدیگر تفاوتهای محسوسی دارند که باید آنها را بهدرستی درک کنید. ما در این مقاله، به بررسی معنی وبلاگ و تفاوتهای آن با وبسایت خواهیم پرداخت. برای اطلاع از این مسئله، تا انتها همراه ما باشید.
وبلاگ چیست؟
حالا نوبت به این میرسد که سؤال شما درباره اینکه وبلاگ چیست را پاسخ دهیم. درواقع، وبلاگ بخشی از وب سایت است که در آن اطلاعات و مطالب بر اساس بازه زمانی معکوس ارائه می شود. بدین صورت که در ابتدا مطالب جدیدتر و سپس مطلب قدیمیتر نمایش داده میشود. اغلب مواقع، مطالبی که در وبلاگ به اشتراک گذاشته میشود، به صورت پست هستند.
علاوه بر این، در وبلاگ شما میتوانید اطلاعات و تجربههای شخصی خود را هر روز اضافه کنید. همچنین در آن اغلب افراد درباره موضوعات خاصی بحث میکنند. شما برای ایجاد یک وبلاگ میتوانید از ابزارهای وبلاگنویسی استفاده کنید. شاید برای شما سؤال پیش بیاید که نویسنده وبلاگ چیست و چه کسی میتواند آن را به اشتراک بگذارد؟ برای پاسخ به این سؤال، باید بدانید که هرکسی میتواند بهراحتی وبلاگ را به اشتراک بگذارد.
لازم به ذکر است که وبلاگ در شبکه اینترنت جهانی در دسترس همگان قرار دارد و از نظر ایمنی هم کاملاً امن است. در وبلاگ، افراد میتوانند انواع مطالب را به اشتراک بگذارند. برای مثال، شما میتوانید خاطرات شخصی، اخبار، مقاله و هر نوع محتوای دیگری را با سایر افراد در وبلاگ به اشتراک بگذارید. خوب است بدانید که وبلاگ برای اولینبار، در تاریخ ۱۹۹۹ ایجاد شد و اولین وبلاگ در ایران هم از سال ۱۳۸۱ آغاز گردید.
وب سایت چیست؟
بعد از اینکه متوجه شدید که وبلاگ چیست و برای چه مواردی مورداستفاده قرار میگیرد، نوبت به آن میرسد تا معنی وبسایت هم بدانید. وبسایتها را میتوان بهصورت فایلهای ویدئویی، متنی یا تصویری به اشتراک بگذارند. خوب است بدانید که این وبسایتها روی یک سرور مورداستفاده قرار میگیرد و دامنههای متفاوتی دارد. هرکسی که قصد دارد یک وب سایت راه اندازی کند، باید این کار را به افراد متخصص در این زمینه بسپارد.
افراد برای اهداف گوناگونی از وبسایتها استفاده میکنند. برای مثال، برخی افراد تنها برای اطلاعرسانی و اخبار از وبسایتها استفاده میکنند. برخی دیگر برای کسب و کار خود و فروش بیشتر از این ویژگی اینترنتی استفاده میکنند. علاوه بر این، اهداف آموزشی، سازمانی، خدمات عمومی و… هم جزو دیگر اهداف استفاده از وبسایت به شمار میرود.
بعدازاین که فهمیدید که وبلاگ چیست و چه ویژگیهایی دارد، خوب است درباره قابلیتهای وبسایت نیز اطلاعاتی کسب کنید. یکی از مهمترین مسائلی که هنگام ایجاد وبسایت با آن روبرو هستیم، پیچیدگی بیش از اندازه برای طراحی آن است. هرکسی که قصد ایجاد یک وبسایت را دارد، باید اطلاعات کافی در زمینه برنامهنویسی داشته باشد تا بتواند یک وبسایت مناسب طراحی کند. علاوه بر این، تنوع در وبسایتها بسیار زیاد بوده و ابزارهای متفاوتی برای طراحی آن وجود دارد که برنامهنویسان میتوانند از آن استفاده کنند.
ساخت وب سایت رایگان بسیار جذاب و جالب توجه است. در دنیای امروز که کسب و کارهای اینترنتی رونق بسیار زیادی دارند، وب سایتها شالوده و اساس وجود این کسب و کارها هستند و همین مسئله است که باعث جذابیت این موضوع میشود.
تفاوت وبلاگ و سایت
حالا نوبت به آن میرسد تا بدانید که تفاوت وبسایت و وبلاگ چیست و در موارد با یکدیگر فرق دارند. بهطورکلی، بسیاری از افراد اعتقاد دارند که این دو مطلب با یکدیگر تفاوتهای زیادی ندارند. بااینحال، برخی تفاوتهای جزئی وجود دارد که این دو موضوع را از هم متمایز میکند. تیم تحقیقاتی دکتر ویز در ادامه به این موضوع خواهد پرداخت.
شاید مهمترین تفاوت وبلاگ با سایت این است که وبلاگ بهصورت غیررسمی است و بیشتر برای رویدادهای خاصی و بیان خاطرات مورداستفاده قرار میگیرد. از سوی دیگر، وبسایتها حالت رسمی دارند اغلب افراد برای کسبوکارهای خود از آن استفاده میکنند. یکی دیگر از تفاوتهای وبلاگ و وبسایت این است که در مورد اول، همان طور که گفتیم ترتیب زمانی معکوس وجود دارد. درحالیکه در وبسایت هیچ ترتیب مشخصی برای پستها و مطالب وجود ندارد.
یک تفاوت وبلاگ و سایت این است که هزینه لازم برای شروع وبسایت تقریباً زیاد است. درحالیکه وبلاگ کاملاً رایگان میباشد. اگر بخواهید بدانید که تفاوت دیگر وبسایت و وبلاگ چیست باید بدانید که شما برای ایجاد یک وبلاگ، نیازی به داشتن دانش پسزمینهای نخواهید داشت و با دریافت برخی اطلاعات کلی، میتوانید بهراحتی یک وبلاگ ایجاد کنید. درحالیکه همان طور که گفتیم، برای طراحی یک وبسایت باید کاملاً با برنامهنویسی آشنا باشید.
چگونه وبلاگ بسازیم؟
همان طور که گفتیم، ایجاد وبلاگ نیازی به داشتن دانش زیادی ندارد و هرکسی میتواند بهراحتی یک وبلاگ بسازد. اگر میخواهید بدانید که بهترین روش ایجاد یک وبلاگ چیست و چگونه میتوان به راحتترین روش یک وبلاگ ایجاد کرد، تا ادامه مقاله را مطالعه فرمایید. اولین کار برای ایجاد یک وبلاگ این است که شما باید سایت مناسبی که خدمات وبلاگ ارائه میدهد را انتخاب نمایید. ما سایت بلاگفا را به شما پیشنهاد میکنیم. وارد سایت بلاگفا شده و روند ایجاد وبلاگ را ادامه دهید.
بعدازاین که وارد شدید، با صفحهای مواجه میشوید که توضیحاتی درباره خدمات این سایت ارائه میدهد. اگر برای اولین بار از این خدمات استفاده میکنید، بهتر است این توضیحات را مطالعه فرمایید. بعدازاین مرحله، گزینه «ایجاد وبلاگ جدید» را انتخاب کنید تا مراحل ایجاد وبلاگ آغاز شود. در این بخش، به صفحهای وارد میشوید که باید کادرهای آن را بهدقت تکمیل نمایید. شاید بخواهید بدانید که این کادرها برای ایجاد وبلاگ چیست و چه مفهومی دارند.
لازم به ذکر است که هر یک از این کادرها، معنا و مفهوم مخصوص به خود را دارند که با نگاه کردن به آنها متوجه خواهید شد. برای مثال، نام کاربری، نامی است که به عنوان اسم شما در وبلاگ نمایش داده میشود. به بیانی دیگر، سایر افراد شما را با نام کاربردی خواهند شناخت. بهعلاوه، باید یک پسورد هم برای وبلاگ خود انتخاب نمایید. سعی کنید این پسورد ترکیبی از اعداد، حروف و کاراکترها باشد. عنوان وبلاگ، نام نویسنده، شرحی از وبلاگ، ایمیل، منطقه زمانی و… از سایر موضوعات لازم برای تکمیل کادرهای ایجاد وبلاگ است.
کلام آخر
شما در این مقاله، متوجه شدید که وبلاگ چیست و چه تفاوتهایی با وبسایت دارد. همان طور که مشاهده کردید، وبلاگ هزینه بسیار کمتری دارد و به همین دلیل هم اغلب افراد تمایل دارند از این قابلیت استفاده کنند. ما در این مقاله، توضیح دادیم که وبلاگ یعنی چه و برای چه مواردی مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید بهراحتی از موضوعات ذکرشده استفاده کنید.