مقاله کامل اینفلوئنسر مارکتینگ [Influencer marketing] یا بازاریابی تأثیرگذار
اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی تاثیر گذار یکی از زیرشاخه های بازاریابی است که به تازگی در حال گسترش یافتن و محبوب شدن میان مردم است.
واژه بازاریابی یکی از رایج ترین اصطلاحات مورد استفاده در دنیای تجارت است و آنقدر مسئله مهمی شده است که دیگر هیچ فعالیت تجاری بدون آن نمی تواند دوام بیاورد. در واقع بازاریابی به فعالیت هایی گفته می شود که توسط یک شغل به منظور تبلیغ محصول و یا خدماتی که به مردم ارائه می دهد (حال چه به صورت آنلاین و چه به صورت سنتی) انجام می گردد.
بازاریابی انواع مختلفی دارد و هدف از انجام هر نوع از این بازاریابی ها ایجاد آگاهی و جلب مشتریان بالقوه برای یک تجارت است. همچنین مسئله متناسب سازی محصولات و یا خدمات یک شرکت به منظور تامین نیازهای مصرف کنندگان جنبه حیاتی دیگری از بازاریابی است.
به طور کلی می توانم به شما بگویم که هدف از انجام بازاریابی این است که شما مشتریان را به خوبی بشناسید و نیازهای آن ها را بهتر درک کنید تا بتوانید محصولات و خدماتتان را متناسب با آن ها وفق دهید و در نهایت به فروش برسانید. همانطور که به شما گفتیم بازاریابی انواعی دارد که عبارتند از:
- بازاریابی از طریق رسانههای اجتماعی
- بازاریابی وابسته
- بازاریابی محتوا
- بهینه سازی موتورهای جستجو
- بازاریابی ایمیلی
- بازاریابی برند
- اینفلوئنسر مارکتینگ
در واقع در این مقاله قرار است تا بیشتر در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ به شما توضیح دهیم و بگوییم که Influencer marketing چیست و ۶ اشتباه رایج در اینفلوئنسر مارکتینگ را به شما معرفی کنیم.
بازاریابی تأثیرگذار چیست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ به زمانی گفته می شود که یک شخص اینفلوئنسر و یا کسی که در زمینه خاصی متخصص شناخته میشود و از شهرت بالایی برخوردار است به شما کمک کند تا محصولاتتان را به بازار عرضه نمایید. در خصوص اینفلوئنسرها نیز باید به شما بگویم که معمولاً به افرادی گفته می شود که تاثیر زیادی بر خرید افراد و یا کسانی دارند که آن ها را دنبال می کنند و تبلیغ یک محصول از جانب آن ها باعث می شود تا عده ای به خرید آن محسوب رو آورند.
به طور کلی تاثیرگذاری اینفلوئنسر مارکتینگ در توسعه و ارسال پیام های تبلیغاتی از طریق افراد با نفوذ، رهبران عقاید و یا بازیگران و افرادی با فالوورهای بالا در رسانه های اجتماعی است و نه از طریق شرکت و یا خود برند. بازاریابی تاثیرگذار را نمی توان یک شاخه جدید از بازاریابی به حساب آورد اما می توان با قاطعیت این را گفت که با رشد شبکه های اجتماعی میزان استفاده از این نوع بازاریابی نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است.
دلیل محبوبیت این نوع بازاریابی این است که بازاریابان متوجه شدهاند که میزان تاثیرگذاری اینفلوئنسر مارکتینگ بسیار زیاد است میتواند تاثیری بسزا و چشمگیر در میزان فروش یک برند داشته باشد. اینفلوئنسر مارکتینگ شامل یک مارک تجاری است که با یک اینفلوئنسر آنلاین به منظور بازاریابی یکی از محصولات و خدمات خود همکاری میکند.
درخصوص اینفلوئنسرها و یا افراد تأثیرگذار نیز باید به شما بگویم که این افراد می توانند شامل بازیگران، خوانندگان و حتی افرادی با فالوورهای بالا در رسانه های اجتماعی باشند و هیچ گونه محدودیتی برای اینفلوئنسر شدن وجود ندارد. اینفلوئنسرها تنها باید این توانایی را داشته باشند تا مخاطبان زیادی را به سمت خود جلب کنند به گونه ای که تمامی حرف های آن ها برای دنبال کنندگانشان تاثیرگذار باشد و منجر به ثبت خرید شود.
اینفلوئنسر می تواند حتی یک عکاس محبوب و فعال در اینستاگرام باشد یا یک وبلاگ نویس امنیتی در توییتر یا حتی یک مدیر محترم بازاریابی در لینکدین. همواره درون هر صنعت خاصی افرادی با نفوذ وجود دارند که شما به منظور تبلیغ مارک تجاری خود فقط باید این افراد را پیدا کنید و برای تبلیغ با آن ها به توافق برسید. برای مدیریت بهتر صفحات لینکدین کسب و کار خود از خدمات مدیریت لینکدین دکتر ویز مشاهده کنید.
برخی از این افراد ممکن است صدها و یا میلیون ها نفر فالوور داشته باشند و اصولا این افراد کسانی هستند که جذاب ترین پست های اجتماعی را در مورد موضع تخصصی خود ارسال می کنند و بهترین تصاویر را به اشتراک می گذارند و سرگرم کننده ترین فیلم ها را می سازند و آموزنده ترین بحث های آنلاین را انجام می دهند. پس با توجه به موضوعاتی که برای شما ارائه دادیم دیگر می دانید بازاریابی تاثیرگذار چیست و چگونه کار میکند.
۶ اشتباه رایج در اینفلوئنسر مارکتینگ که تجارت شما را فلج میکند
اگر به اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و یا هر حساب کاربری دیگر خود در شبکه های اجتماعی مراجعه کنید مشاهده خواهید کرد که اینفلوئنسرها از تمامی اقشار جامعه هستند و به تبلیغ محصولات و خدمات مختلف میپردازند.
البته با داغ شدن بازار اینفلوئنسر مارکتینگ تقریبا می توان گفت که تعداد زیادی اینفلوئنسر فعال در این شبکه های اجتماعی وجود دارند که در حال فعالیت هستند و هر کدام از آنها میزان قابل توجهی فالوور به دست آورده اند.
اگر برای شما جای سوال دارد که این افراد چگونه در این راستا موفق شده اند و یا اینکه خودتان قبلا وارد این مارکت شده اید و نتوانستید به موفقیت چشمگیری در این زمینه برسید ما در این بخش از مقاله شش خطای رایج در این مارکت را به شما معرفی می کنیم که شما با جلوگیری از بروز چنین اشتباهاتی در تجارت خود می توانید به طور موفق در این زمینه فعالیت کنید.
-
فقدان یک برنامه بازاریابی دقیق
داشتن یک برنامه درست حسابی برای بازاریابی تاثیرگذار یک امر خیلی ضروری است. باید بدانید که شما وارد این صنعت نمی شوید چون دیگران قبلاً این کار را کرده اند و در آن موفق شده اند و همچنین همکاری شما با یک اینفلوئنسر به منظور فروش بیشتر چیزی کاملا حیاتی نیست که موفقیت شما فقط و فقط وابسته به آن باشد.
شما با داشتن یک برنامه مبارزاتی دقیق در این نوع بازاریابی میفهمید که دقیقا می خواهید چه کار کنید و به چه هدفی برسید. پس قبل از اینکه بخواهید ارتباط خود را با رسانه های اجتماعی قویتر کنید و شروع کارتان را با یک اینفلوئنسر آغاز کنید سعی کنید تا چشم انداز روشنی از کمپین بازاریابی مورد نظر خود را در ذهنتان داشته باشید.
شما باید در این راه قاطع باشید و اهدافی قابل دسترس و واقع بینانه برای خود تنظیم نمایید. داشتن یک برنامه دقیق به شما به میزان مشخصی انگیزه می دهد تا بتوانید به سمت هدفتان حرکت کنید.
-
فقط بر روی تعداد فالوور تمرکز نکنید
امروزه اینفلوئنسرهای زیادی در شبکه های اجتماعی فعالیت میکنند و اولین دلیل برای انتخاب اینفلوئنسرها توسط یک شرکت و یا مارک تعداد فالوورهای آن ها در شبکه های اجتماعی است. البته باید بگویم تعداد فالوور مسئله بسیار مهمی در این زمینه محسوب می گردد اما تنها عاملی نیست که شما باید به هنگام یافتن یک اینفلوئنسر مورد توجه قرار دهید.
اینکه شما بتوانید در در بازاریابی تاثیرگذار موفق عمل کنید به این بستگی دارد که بتوانید یک شخص قابل اطمینان و ایدهآل را برای این شغل انتخاب نمایید و اگر در درجه اول فقط و فقط بر روی تعداد دنبال کنندگان او تمرکز کنید احتمالاً نرخ تعامل را نادیده خواهید گرفت. به این دلیل میگوییم که فقط داشتن تعداد فالوور بالا در اینستاگرام یا هر شبکه اجتماعی دیگر کافی نیست، زیرا اینفلوئنسر کسی است که بتواند مخاطبین خود را به منظور استفاده بیشتر از کمپین خود تحریک و درگیر کند.
گاهی افراد با فالوورهای کمتر موفق میشوند تا تعامل بیشتری نسبت به افرادی که تعداد فالوور های بی شمار دارند با مردم برقرار نمایند و اینستاگرام نمونه کاملی از تاثیر میکرو اینفلوئنسر در عمل محسوب میگردد.
-
همکاری را به یک معامله یکبارمصرف تبدیل نکنید
اگر شما یک کمپین تاثیرگذار و موفق را با کمک یک اینفلوئنسر آغاز کرده اید و به نتیجه قابل قبولی نیز در این راه رسیده اید اما هنوز قصد دارید تا در برنامه های بعدی خود شخص دیگری را جایگزین او کنید باید بگویم که این یک سناریوی رایج است که اغلب بازاریابان سعی میکنند تا مانند وعده های غذایی مختلف در یک منو، اینفلوئنسرها و فعالان شبکه های اجتماعی خود را تعویض کنند، اما آنها باید بدانند که این کار اگرچه سرگرم کننده به نظر میرسد اما اصلا برای تجارتشان مناسب نیست.
پس به عنوان یک بازاریاب و صاحب یک برند و شرکت زمانی که توانستید با کمک یک اینفلوئنسر در زمینه بازریابی موفق شوید و توسط یک بازاریابی بی عیب و نقص به کمک یک اینفلوئسر تجارت خود را ارتقا دهید، سعی کنید تا با او یک رابطه طولانی مدت در تجارت برقرار کنید.
-
پایبند بودن به یکی از رسانههای اجتماعی
زمانی که شما در تمامی پلتفرمها و برنامه های رسانه های اجتماعی حضور داشته باشید همیشه در یکی از آنها موفقتر از سایرین عمل خواهید کرد و دنبال کننده بیشتری ممکن است پیدا کنید. به همین منظور است که بازاریابان سعی میکنند تا افرادی را پیدا کنند تا در هر یک از این پلتفرمها و رسانههای اجتماعی موفقتر عمل کنند و باعث توسعه بازاریابی آنها در آن رسانه گردند.
پس اگر از قبل در یک برنامه و پلتفرم رسانه اجتماعی حضوری قدرتمند پیدا کرده اید حال سعی کنید تا در یک بستر دیگر اینفلوئنسری را انتخاب نمایید تا بتوانید کم کم در شاخه های بیشتری فعالیت نمایید و تعداد بازدیدکنندگان و دنبال کنندگان خود را کم کم افزایش دهید.
-
اینفلوئنسری را انتخاب نکنید که با حوضه تجارت شما همخوانی نداشته باشد
به هنگام انتخاب یک اینفلوئنسر و تاثیرگذار در شبکههای اجتماعی حتماً باید این نکته را در نظر داشته باشید که همواره ارتباطی عمیق بین اینفلوئنسر و زمینه کاری شما وجود دارد و این همان چیزی است که در نهایت باعث می شود تا مردم از شما خرید کنند و یا به خدمات شما روی آورند. شما همواره باید به دنبال برقراری ارتباط بین محصول و خدمات خود با سبک زندگی اینفلوئنسری که انتخاب کرده اید باشید تا بتوانید از این طریق مردم را مجاب به انتخاب برند خود کنید.
-
توجه کنید که فالوورهای اینفلوئنسری که انتخاب میکنید واقعی باشد
حتماً تا کنون واژه خرید فالوور فیک به گوشتان خورده است. همان طور که امروز اکثر افراد فعال در شبکه های اجتماعی می دانند سایت ها و شرکت هایی وجود دارند که اقدام به فروش تضمینی فالوور به افراد می کنند. اکثر فروشگاه های اینترنتی به منظور ایجاد اعتماد برای خرید در افراد اقدام به خرید فالوور تقلبی مینمایند.
حال به منظور ارتقای تجارتتان به واسطۀ اینفلوئنسر مارکتینگ باید یک اینفلوئنسر با تعداد واقعی فالوور پیدا کنید نه شخصی را که بیشتر فالوورهای خود را از طریق پرداخت پول خریده است، زیرا در این صورت این شمایید که ضرر خواهید کرد.
همچنین راه های زیادی به منظور شناخت و تشخیص فالوورهای فیک از واقعی وجود دارد و برنامه های زیادی برای گوشی های ios و اندروید ساخته شده است که شما با مراجعه به آن ها و بررسی میزان لایک ها و کامنت ها در ۱۰ پست آخر او می توانید میزان فالوور فیک را تشخیص دهید.
Influencer marketing چیست؟
این روزها کمتر کسی پیدا میشود که ساعاتی از روز را در فضای مجازی و دیدن افراد مختلف با دنبالکنندههای فراوان سپری نکند. اینفلوئنسر مارکتینگ، واژهای آشناست که تاثیر بسزایی بر کسبوکارهای مختلف گذاشته است. در این بین هستند کسانی که در تلاش برای جذب مخاطب بوده و در این کار موفق عمل کردهاند و به عنوان اینفلوئنسر یا افراد تاثیرگذار شناخته میشوند. اینجاست که میتوان به یک همکاری جالب بین مدیران کسبوکار و اینفلوئنسرها رسید. اینفلوئنسر میتواند یک عکاس، مدل، خواننده و یا تنها یک فرد با دنبالکنندههای بالا باشد که صاحبان کسبوکار بسته به زمینهی فعالیت خود، از آنها برای شناساندن محصول یا خدمات کمک میگیرند.
اینفلوئنسر مارکتینگ از کجا شروع شد؟
در اواسط دهه ۲۰۰۰ میلادی، زمانی که سرویس اشتراکگذاری ویدئوی یوتیوب توسط گوگل خریداری شد، عدهای شروع به فعالیت در یوتیوب کردند و توانستند توجه زیادی را به خود جلب کنند. به این شکل که افراد مختلف این ویدئوها را تماشا میکردند و به اشتراک میگذاشتند. به مرور زمان و با گسترش شبکههای اجتماعی این روند، به یک روال عادی و جدانشدنی تبدیل شد و عدهی زیادی تصمیم به ورود به این حوزه گرفتند به طوری که امروزه افرادی را میبینیم که تنها با اشتراکگذاری زندگی روزمرهی خود پا به این عرصه گذاشته و به نظر میرسد موفق هم بودهاند.
اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران
از آنجا که تبلیغات رسمی شبکههای اجتماعی در ایران قابل اجرا نیست، تنها راه تبلیغات در این شبکهها در ایران، اینفلوئنسر مارکتینگ است. همین موضوع اهمیت این روش بازاریابی را هرچه بیشتر میکند. برای اجرای کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران باید به سراغ اینفلوئنسرها رفت و به آنها تبلیغ سفارش داد.
اما دشواریها و پیچیدگیهای این روش مارکتینگ مثل پیدا کردن بهترین اینفلوئنسرهایی که با کسبوکار شما مرتبط باشد، گفتگو با آنها و هماهنگیهای اجرای تبلیغات موردنظرتان، عاملی است که ممکن است شما را به سمت آژانسهای حرفهای تبلیغات دیجیتال سوق دهد. برای مثال یکی از این آژانسها، گروه تبلیغات دیجیتال دیما است که تجربهی زیادی در اجرای کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ دارد.
انواع اینفلوئنسرهایی که میتوانید از طریق گروه تبلیغات دیجیتال دیما با آنها ارتباط بگیرید:
- سلبریتیها (افراد مشهور)
- واینرها
- بلاگرها
- میکرو، ماکرو و مگا اینفلوئنسرها
به علاوه، برای انتخاب اینفلوئنسرها و ارتباط با آنها میتوانید از پلتفرمهایی مثل پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ دیما سوشال کمک بگیرید. این پلتفرمها فهرستی از اینفلوئنسرها در حوزههای مختلف در اختیار شما قرار میدهند که به کمک فیلترهای مختلف قابل انتخاب هستند.
اینفلوئنسر مارکتینگ در ایران، شاید نوپا باشد اما با سرعتی سرسامآور در حال گسترش است. روشهای مختلفی برای بازاریابی از جمله تبلیغات تلویزیونی و بیلبوردهای سطح شهر وجود دارند اما هم هزینه و هم تاثیرگذاری آنها بر مخاطب جای بحث دارد. شاید سادهترین نوع بازاریابی، بازاریابی دهانبهدهان باشد که تقریبا تمام ما آن را تجربه کردیم. برای مثال فرض کنید محصولی را که به تازگی خریدهاید یا جایی که برای اولین بار رفته و از آن راضی بودهاید را با آب و تاب برای آشنایان خود شرح میدهید؛ یک بازاریابی موثر بدون صرف هیچ هزینه ای. اما یک کسبوکار نوپا قبل از رونق گرفتن بخاطر کیفیت، نیاز به دیده شدن دارد و باید کار خود را به مخاطب معرفی کند.
چرا باید به اینفلوئنسر مارکتینگ اینستاگرام توجه ویژه داشته باشیم؟
اینستاگرام یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در ایران است و تخمین زده میشود که بیش از ٢٠ میلیون کاربر ایرانی در این پلتفرم فعالیت میکنند که چیزی حدود ٣٠ درصد جمعیت کشور را شامل میشود.
اینفلوئنسرها از لحاظ میزان فالوور در چهار گروه کلی دسته بندی میشوند:
- مگا اینفلوئنسر: بالای یک میلیون فالوور
- ماکرو اینفلوئنسر: ١٠٠هزار تا یک میلیون فالوور
- میکرو اینفلوئنسر: ١٠ تا ١٠٠ هزار فالوور
- نانو اینفلوئنسر: کمتر از ١٠ هزار فالوور
نکتهی مهم در رابطه با این دسته بندی، میکرو اینفلوئنسرها هستند که نباید آنها را دستکم گرفت چون با وجود تعداد فالوورهای کمتر، ارتباط قویتری با مخاطبان خود دارند.
کرونا عاملی مهم در گسترش زندگی آنلاین
کرونا، یادآور قرنطینه، خانهنشینی و گشتوگذار در فضای مجازی است و همهی ما خواسته یا ناخواسته با آن دست و پنجه نرم میکنیم؛ پس برای تبلیغات چه جایی بهتر از فضایی که هر کسی از هر کجای جهان امکان دسترسی داشته و زمان زیادی را در آن سپری میکند؟
اینفلوئنسر مارکتینگ، شمشیری دو لبه در موفقیت کسب و کار
اشتباهات بساری در اینفلوئنسر مارکتینگ وجود دارند که نه تنها میتوانند مانع شما برای رسیدن به موفقیت باشند، بلکه منجر به از دست رفتن سرمایه و ناامیدی شما در ادامهی مسیر میشوند که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:از جمله رایجترین اشتباهات در اینفلوئنسر مارکتینگ، انتخاب اینفلوئنسر اشتباه است. تا حد امکان باید اینفلوئنسری را انتخاب کرد که به زمینهی فعالیت ما مرتبط باشد.نکتهی بعدی در خصوص اینفلوئنسرهای اینستاگرام با فالورهای فراوان اما فیک است. در هر زمانی از تاریخ و هر زمینهای، افرادی هستند که میخواهند راه صدساله را یکشبه طی کنند و اینفلوئنسر مارکتینگ هم از این قاعده مستثنی نیست. این روزها فالوور و حتی لایک و بازدید فیک، بازار داغی دارد و در انتخاب اینفلوئنسر برای تبلیغات باید به این نکات توجه دوچندان داشت. بنابراین برای گرفتن نتیجهای بهتر و موفقیت در بازاریابی دیجیتال، باید اطلاعات خود را در این زمینه بالا برد یا از افرادی که متخصص این حوزه هستند کمک گرفت. همچنین آموزش اینفلوئنسر مارکتینگ، شرکت در کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ و شناخت پلتفرم اینفلوئنسر مارکتینگ میتواند بسیار کارآمد و مفید باشد.نتیجهگیری
اگر کمپین های اینفلوئنسر مارکتینگ به طور موثر و اصولی اجرا شوند میتوانند برای مارکت ها و مشاغل معجزه کنند. پس اگر قصد دارید تا با استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ برند و تجارت خود را تبلیغ نمایید، پس باید از پرداختن به هرگونه اشتباه در این زمین خودداری کنید.
ما در این مقاله از دکتر ویز علاوه بر اینکه به شما توضیح دادیم اینفلوئنسر مارکتینگ و بازاریابی تاثیرگذار چیست همچنین به شما ۶ اشتباه رایج در اینفلوئنسر مارکتینگ را معرفی کردیم که با جلوگیری از رخ دادن هر یک از این ۶ اشتباه در مارکت خود می توانید در این زمینه از مارکتینگ بسیار موفق عمل کنید.
برخی از سوالات رایج
۱.اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ به شیوه ای از بازاریابی و تبلیغات گفته می شود که در آن یک شخص اینفلوئنسر و یا کسی که در زمینه خاصی متخصص شناخته می شود و از شهرت بالایی نیز برخوردار است به شما کمک کند تا محصولاتتان را به بازار عرضه نمایید.
۲.اشتباهات رایج در اینفلوئنسر مارکتینگ شامل چه مواردی است؟
- فقدان یک برنامه بازاریابی دقیق
- تمرکز کردن تنها برروی تعداد فالوور
- تبدیل کردن همکاری به یک معامله یکبار مصرف
- پایبند بودن تنها به یکی از رسانه های اجتماعی
- انتخاب یک اینفلوئنسر که با حوضه تجارت شما همخوانی نداشته باشد.
۳.اینفلوئنسر کیست؟
اینفلوئنسرها معمولاً افرادی هستند که میتوانند تاثیر زیادی بر خرید مردم و یا کسانی داشته باشند که آنها را دنبال میکنند و تبلیغ یک محصول از جانب این افراد باعث میشود تا عدهای اقدام به خرید آن محصول کنند.
ایمیل مارکتینگ (Email marketing) ، بررسی معایب و مزایا بازاریابی ایمیلی
همانطور که بارها در مقاله های پیشین دکتر ویز به شما گفته ایم بازاریابی انواع مختلفی دارد که یکی از زیر شاخه های آن ایمیل مارکتینگ است. هدف اصلی ایمیل مارکتینگ استفاده از ایمیل برای تبلیغ محصولات و یا خدمات در حین توسعه روابط با مشتریان است. در اصل ایمیل یک پست الکترونیکی است که دیگر با پیشرفت علم به جای استفاده از خدمات پستی از آن به صورت الکترونیکی استفاده می گردد.
یکی از اصلی ترین کاربردهای بازاریابی از مراحل بازاریابی ایمیل و یا همان ایمیل مارکتینگ را می توان ایجاد نوعی اعتماد در مشتری به منظور تبدیل شدن به یک مشتری دائمی دانست. با توجه به کارایی بالای این مارکتینگ ما تصمیم گرفتیم تا در طول این مقاله به توضیح این بپردازیم که ایمیل مارکتینگ چیست، مزایا و معایب آن را برایتان ذکر کنیم و همچنین به شما بگویم که از سیستم ایمیل مارکتینگ در چه راستایی استفاده می شود.
ایمیل مارکتینگ چیست؟
ایمیل مارکتینگ یک روش موثر برای آگاهی و اطلاعات دادن از فروش و یا تبلیغات جدید به مشتریان است. بنابراین بازاریابی از طریق ایمیل را می توان یکی از بهترین روش ها به منظور اطلاع رسانی به مشتریان و برقراری ارتباط با نام تجاری شما دانست. همچنین لازم است بدانید که ۲۸ درصد از خریداران اینترنتی در ایالات متحد به منظور اطلاع یابی از آخرین اخبار فروشگاه و یا برندهای مورد نظر خود اقدام به ذخیره ایمیل آن ها می کنند تا همواره آخرین اخبار مربوط به آن تجارت ها برایشان ایمیل گردد.
هر زمان که یک شرکت اقدام ارسال یک ایمیل برای مشتری می کند جدا از اینکه از این طریق سفارش ها را تایید می کند و یا به مشتریان به صورت مستقیم پاسخ می دهد، میتواند نوعی بازاریابی از طریق ایمیل در نظر گرفته شود. ایمیل مارکتینگ می تواند شامل خبرنامه ها و یا به روزرسانی هایی درباره شرکت یا تبلیغات فروش و معاملات انحصاری مشترکان باشد.
در بهترین حالت می توان گفت که ایمیل مارکتینگ به مشاغل مختلف این اجازه را می دهد تا بتوانند مشتریان خود را از تجارتشان باخبر کنند و پیام های بازاریابی خود را متناسب با مخاطبینشان تنظیم نمایند. در بدترین حالت نیز این نوع بازاریابی میتواند مشتریان را با ارسال ایمیل های ناخواسته آزار دهد و باعث ایجاد بازخوردهای منفی گردد. ب
مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ چیست؟
۹۴ درصد از کاربران اینترنتی از نامه های الکترونیکی استفاده می کنند، بنابراین بازاریابی از طریق ایمیل امکان دسترسی ما را به تعداد زیادی از کاربران فراهم می سازد. در یکی از مطالعات انجام شده ثابت شده که ۷۵ درصد از کاربران اینترنت ترجیح می دهند تا از طریق اینترنت خرید نمایند. بنابراین شما به عنوان صاحب یک برند باید ایمیل را راهی برای دستیابی به مخاطبین بیشتر و تقویت روابط خود با مشتریان فعلی تان بدانید.
یکی دیگر از مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ این است که ردیابی roi شما بسیار آسان می شود. یکی از مزیت های ایمیل مارکتینگ این است که شما به این واسطه می توانید همه چیز را ردیابی کنید و بفهمید که چه کسانی پیام های شما را باز می کند و چه کسانی از صفحه شما بازدید می نمایند.
همچنین استفاده از این مارکت نیاز به صرف هزینه های گزاف به منظور تبلیغات ندارد و بازده سرمایه گذاری آن معمولاً زیاد است و شما به منظور رسیدن به تعداد مخاطبین مناسب مجبور نیستید هزینه گزافی را صرف تبلیغات ایمیل کنید. این امر باعث می شود تا بازاریابی از طریق ایمیل یکی از ارزان ترین روشهای بازاریابی ممکن در جهان گردد.
در ادامه شما را با چند تا دیگر از مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ آشنا میکنیم:
- هزینه بازاریابی از این طریق در مقایسه با سایر روش های بازاریابی دیجیتال کمتر است.
- با استفاده از این روش می توانید به مخاطبان زیادی دست پیدا کنید، زیرا اکثر افراد دنیا دست کم صاحب یک حساب ایمیل هستند.
- داده های جمع آوری شده از آدرسهای ایمیل مشتریان می تواند دوباره در کمپینهای جدید مورد استفاده قرار گیرد و به این منظور تنها کافیست تا آن ها را جایی ذخیره کنید.
- سازگاری با محیط زیست یکی دیگر از مزایای بازاریابی ایمیلی محسوب میشود چرا که به منظور ارسال پیام از این طریق دیگر چیزی بر روی کاغذ چاپ نمیشود.
- صرفه جویی در وقت را می توان یکی از بهترین مزایای این نوع مارک در نظر گرفت، زیرا شما می توانید از طریق اتوماسیون براساس اعمالی که در وبسایت شما صورت می گیرد ایمیلهایی را برای مشتریان خود ارسال کنید.
- محتویات شما از این طریق قابل اشتراک گذاشتن است و افراد به آسانی می توانند محتوای ایمیل شما را برای دوستان و نزدیکان خود ارسال کنند و به اشتراک بگذارند.
معایب استفاده از ایمیل مارکتینگ
برخی از مشکلات احتمالی بازاریابی از طریق ایمیل شامل موارد زیر میشود:
-
اسپم و یا هرزنامه:
این اتفاق در صورتی رخ میدهد که پیام های ارسالی از جانب شما به افراد مناسب و مشتاق به نوع خدمات و محصولات شما ارسال نشود و در این صورت است که افراد ایمیل شما را حذف می کنند و یا اشتراکشان را لغو می نمایند.
به منظور جلوگیری از این اتفاق شما باید اطمینان حاصل کنید که ایمیل مارکتینگ شما با حریم خصوصی و قوانین محافظت از دادهها تطابق کامل دارد و به درستی افرادی که مشتاق به دریافت آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به شما هستند را هدف قرار دادهاید.
-
ایمیل های تحویل داده نشده:
به هنگام طراحی و ارسال ایمیل برای مخاطبین خود باید این نکته را در نظر بگیرید که ایمیل هایی که از کلمات کلیدی و یا نامه های خاص هرزنامه در عنوان موضوع و یا محتوای ایمیل استفاده کردهاند احتمالاً توسط نرم افزار ایمیل و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی فیلتر شوند. پس قبل از ارسال هرگونه ایمیل باید قوانین محافظت از داده ها و حریم خصوصی ایمیل را به خوبی مطالعه کنید.
-
اشکال در طراحی
ایمیل شما باید بگونه ای طراحی گردد که بتواند در چندین دستگاه مختلف و ارائه دهنده ایمیل به درستی ظاهر شود.
-
مشکلات مربوط به سایز و حجم پیام
فایلهایی که قرار است برای مخاطبین خود ارسال کنید باید به اندازه کافی کوچک و هر کم حجم باشند تا سریع بتوانند بارگیری شوند. اگر شما در ایمیل خود از تصاویر زیادی استفاده کنید ممکن است به هنگام بارگیری، مخاطب ناامید گردد و علاقه خود را به بررسی ایمیل شما از دست بدهد.
-
مهارت
به منظور اینکه بتوانید در سیستم ایمیل مارکتینگ به موفقیت برسید باید از طراحی و لیست بازاریابی درستی برخوردار باشید. اگر تازه تصمیم به انجام این کار گرفته اید و مهارت کافی برای چرخاندن این مارکت را ندارید بهتر است تا ابتدا در کلاس های آموزشی ثبت نام نمایید و یا از یک فرد خبره در این زمینه کمک بگیرید.
استراتژیهای بازاریابی از طریق ایمیل مارکتینگ
باید بدانید که موفق شدن در بازاریابی الکترونیکی به تلاش زیادی نیاز دارد. با توجه به اهمیت امروزه ی ایمیل در بازاریابی تصمیم گرفتیم تا شما را در این قسمت با چند استراتژی مهم در این زمینه آشنا کنیم:
-
زمانبندی
به منظور دست یافتن به موفقیت در زمینه بازاریابی ایمیلی بهتر است تا بتوانید از نظر زمان بندی به یک استراتژی مناسب دست پیدا کنید.
بهتر است تا از مخاطبینتان بخواهید که بازه زمانی موردنظرشان برای دریافت ایمیل را برایتان مشخص کنند تا بتوانید در ساعات تعیین شده به آن ها ایمیل بزنید. به طور کلی هیچ زمان و محدوده مشخص زمانی خاصی برای ارسال ایمیل وجود ندارد و نیاز نیست زیاد از این نظر به خودتان سختی بدهید.
-
پیامهای خود را شخصی سازی کنید
شما می توانید تنها با افزودن یک نام کاربری در عنوان یک ایمیل این پیام را شخصی سازی کنید. آمار نشان می دهد که ایمیل هایی که از یک نام کاربری استفاده می کنند ۲۶ درصد بیشتر از ایمیل های دیگر مورد مطالعه قرار می گیرند، بنابراین شخصی سازی یک استراتژی مهم در افزایش کارایی کمپین های بازاریابی از طریق ایمیل است. در واقع شما هر چقدر که اطلاعات بیشتری از مخاطب خود داشته باشید میتوانید پیام خود را بهتر شخصی سازی کنید.
وقتی کاربری کالایی از فروشگاه آنلاین شما سفارش می دهد و بعداً آن سفارش را لغو میکند یک فرصت عالی برای هدف قرار دادن آن شخص از طریق ایمیل مارکتینگ در اختیار شما قرار میدهد. در واقع شما با شخصی سازی یک ایمیل تنها موضوعاتی که مخاطبین تمایل دارند در مورد آنها اطلاعات داشته باشند را برایشان ارسال می کنید به همین دلیل می توان گفت که احتمال باز شدن و دیده شدن آن پیام توسط مخاطبین زیاد است.
-
استفاده از بازاریابی قطرهای
بازاریابی قطره ای شامل تعدادی از ایمیل های از قبل برنامه ریزی شده است که در یک توالی زمانی به ترتیب و به صورت خودکار برای هر یک از کاربران و مشترکین در لیست پستی شما ارسال می شود. از این فناوری به عنوان ایمیل خودکار نیز نام برده می شود. در واقع با استفاده از این فناوری دیگر شما مجبور نیستید که پشت صفحه کامپیوتر و یا موبایل خود بنشینید و برای هر کاربر که آدرس جدید خود را به لیست پستی شما اضافه می کند پیام ارسال کنید بلکه تنها این کار را یکبار انجام می دهید و دفعات بعدی این ایمیل ها به صورت خودکار ارسال خواهند شد.
-
از محتوای تعاملی استفاده کنید
شما با استفاده از محتوای تعاملی برای مخاطبین خود گزینه هایی را به نمایش درمی آورید و آن ها را وارد یک آزمون ناخواسته می کنید. پس از اینکه مخاطب شما جواب مورد نظر را انتخاب کرد شما باید پاسخ های درست و غلط را برای او نمایش دهید و سپس چه درست پاسخ داده باشند و چه غلط ، برای آن ها توضیح جامعی از سوالی که پرسیده بودید ارائه دهید و به همین ترتیب مخاطبین را به سمت سایتتان هدایت کنید.
تاریخچهی ایمیل و ایمیل مارکتینگ چیست؟
موضوع جالبی که دررابطهبا ایمیل وجود دارد، این است که از اینترنت قدیمیتر است! اولین ایمیل را یک مهندس انفورماتیک به نام «ری تاملینسون» اواخر سال 1971 ارسال کرد و متن ارسالی چیزی شبیه به عبارت QWERTYUIOP بود.
سال 1978 گری توئرک، از شرکت Digital Equipment Gorporation بهجای فرستادن ایمیل جداگانه برای هر مشتری، متنی نوشت و آن را همزمان برای حدود 400 مشتری فرستاد. این کار او اولین حرکت ایمیل مارکتینگ دنیا یا به تعبیر دیگر، اولین اسپم کردن ایمیل بود.
ایمیل مارکتینگ یا همان بازاریابی ایمیلی، یکی از روشهای بازاریابی است. به این صورت که صاحب کسبوکار، ایمیلی حاوی یک پست یا محتوا را به گروهی از افراد میفرستد که در آن، محصول و یا خدمات خود را معرفی میکند. انواع ایمیل مارکتینگ برای استفاده در زمینههای مختلف وجود دارند که باید باتوجهبه حوزهی فعالیت خود آن را بکار بگیرید.
ویژگیهای مهم ایمیل مارکتینگ چیست؟
ROI خوب
احتمالا مهمترین دغدغهای که ذهن مدیران کسبوکار را به خود مشغول میکند، نتیجهای است که پس از یک تبلیغ نصیبشان میشود و این شاخص را با واژهای به نام ROI میسنجند. Return on Investment که بهاختصار ROI نامیده میشود، به معنای نرخ بازگشت سرمایه بوده و یکی از شاخصهای کلیدی عملکرد و معیاری است که میزان موفقیت یک کمپین تبلیغاتی را نشان میدهد. این نرخ ازآنجهت اهمیت دارد که صاحب کسبوکار طبق آن میتواند بسنجد که تا چه اندازه از یک تبلیغ نتیجه گرفته و برای او سودمند بوده است یا خیر. خوشبختانه ایمیل مارکتینگ نرخ تبدیل بسیار خوبی دارد و روشی کاملاً مقرونبهصرفه است.
ایمیلهای سفارشی
خدمات ایمیل مارکتینگ این امکان را فراهم میکند که برای دریافت خروجی بهتر، مخاطبین خود را دستهبندی و انتخاب کنید تا پیامتان دقیقا به کسانی برسد که باید. برای یادگیری بیشتر، حتما نمونه ایمیل مارکتینگ های مختلف را مورد بررسی قرار دهید.
سریع و آسان
یکی از ویژگیهای قابلتوجه بازاریابی ایمیلی، علاوه بر سرعت بالا، آسان بودن است که هرکسی با حداقل آموزش میتواند از آن بهره ببرد.
مشکلات ایمیل مارکتینگ چیست؟
مثل هر سیستم دیگری، این سیستم نیز میتواند معایبی به همراه داشته باشد. قبلا به اسپم، ایمیلهای تحویل داده نشده، اشکال در طراحی و سایز پیامها اشاره شده است.
راهکارهای جلوگیری از اسپم شدن در ایمیل مارکتینگ چیست؟
- ارسال ایمیل های هدفمند برای افراد هدفمند
- عدم استفاده از تصاویر متعدد
- عدم استفاده از متون رنگی متفاوت در نوشته
- قرار دادن دکمه unsubscribe یا لغو عضویت
ترفندهای موفقیت در ایمیل مارکتینگ چیست؟
تقسیمبندی فهرست ایمیلها: تقسیم فهرست ایمیلها بر اساس اطلاعات مشترکین
شخصیسازی: ارسال ایمیلهای مرتبط با هر کاربر بر اساس اطلاعات مشترکین
اتوماسیون: ارسال ایمیلهای خودکار در موقعیتهای مختلف
زمانبندی ارسال ایمیل: ارسال ایمیل در زمانهای مناسب برای به دست آوردن نتایج هرچه بهتر
فرکانس ارسال ایمیل: فواصل زمانی ارسال ایمیلها برای کاربران باید مناسب باشد بهطوریکه موجب ناراحتی کاربران نشود.
شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) ایمیل مارکتینگ چیست؟
نرخ بازگشایی (Open Rate=OR) به درصدی از ایمیلهای ارسالی گفته میشود که توسط دریافتکنندگان باز شدهاند.
نرخ کلیک (Click-through Rate=CTR) شامل آن درصدی از ایمیلهای ارسالی میشود که توسط مشترکین باز شده و بر روی لینک CTA موجود در آنها کلیک شده است.
نرخ همگرایی (Conversion Rate=CR) درصدی از کاربران که پس از کلیک بر روی لینک، عمل موردنظر کمپین را در صفحهی موردنظر انجام میدهند.
نرخ لغو اشتراک (Unsubscribe Rate=UR) درصدی از دریافتکنندگان که پس از دریافت ایمیل، بر روی لینک لغو اشتراک کلیک میکنند و از لیست مشترکین خارج میشوند.
نرخ شکایت اسپم (Spam Complaint Rate) درصدی از دریافتکنندگان که پس از دریافت ایمیل، بر روی دکمه spam یا junk کلیک میکنند.
نرخ پرش (Bounce Rate) درصدی از آدرسهای ایمیل در فهرست مشترکین که پیام شما را دریافت نکردهاند. دو نوع نرخ پرش به نام پرش سخت و نرم وجود دارد که در نوع اول آدرس ایمیل اشتباه است و فوراً باید از لیست حذف شود، نوع دوم نیز به دلیل مشکلات موقتی مثل پر بودن Inbox یا مشکل فنی سرور اتفاق میافتد.
نرخ تحویل (Delivery Rate) درصدی از ایمیلهای ارسالی که با موفقیت به دریافتکنندگان تحویل داده میشوند.
نرخ رشد لیست فهرست (List Growth) به میزان افزایش تعداد مشترکین، نرخ رشد فهرست ایمیل میگویند. به طور طبیعی، به دلایل مختلف از تعداد مشترکین کاسته میشود، به همین دلیل باید دقت کنید که نرخ رشد همواره بیشتر از نرخ کاهش فهرست باشد.
در نهایت برای دستیابی راحتتر به این امکان میتوانید از سایتهایی که آموزش طراحی ایمیل مارکتینگ یا نمونه قالب ایمیل مارکتینگ را در اختیارتان قرار میدهند استفاده کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله از دکتر ویز سعی کردیم تا شما را با مفهوم اصلی ایمیل مارکتینگ آشنا کنیم. ما برای شما توضیح دادیم که ایمیل مارکتینگ به عملیات ارسال ایمیل به منظور اهداف تجاری به دسته خاصی از مشتریان گفته می شود که میتواند تجارت شما را بهبود ببخشد.
همچنین برای شما ذکر کردیم که معایب و مزایای استفاده از این نوع بازاریابی چیست و همچنین برای شما تعدادی از استراتژی های مورد توجه در این مارکتینگ را توضیح دادیم. امیدواریم تا مطالب ارائه شده در این مقاله در خصوص ایمیل مارکتینگ مورد توجه شما دوستان و همراهان همیشگی دکتر ویز قرار گیرد. برای مطالعه دقیق تر این موضوع بهتر است
قطعا دفعات بسیار زیادی با این جمله مواجه شدهاید «ایمیل خود را وارد کنید». شاید بد نباشد اگر کمی با این سیستم رایج آشنا شده و بعد به «ایمیل مارکتینگ» بپردازیم که امکان فوقالعادهای را برای تبلیغات در اختیارمان قرار داده است.
برخی از سوالات رایج
1. ایمیل مارکتینگ (Email marketing) چیست ؟
ایمیل مارکتینگ یک روش موثر برای انتقال اطلاعات به مشتریان درخصوص فروش و یا تبلیغات جدید است.
۲.مزایای استفاده از ایمیل مارکتینگ چیست؟
- هزینه بازاریابی از این طریق در مقایسه با سایر روش های بازاریابی دیجیتال کمتر است.
- با استفاده از این روش می توانید به مخاطبان زیادی دست پیدا کنید، زیرا اکثر افراد دنیا دست کم صاحب یک حساب ایمیل هستند.
- سازگاری با محیط زیست یکی دیگر از مزایای بازاریابی ایمیلی محسوب می شود چرا که به منظور ارسال پیام از این طریق دیگر چیزی بر روی کاغذ چاپ نمی شود.
۳.هدف اصلی ایمیل مارکتینگ چیست؟
هدف اصلی ایمیل مارکتینگ استفاده از ایمیل برای تبلیغ محصولات و یا خدمات در حین توسعه روابط با مشتریان است.
موبایل مارکتینگ ، آموزش کامل بازاریابی از طریق موبایل
بنظرتان اگر یک روز موبایل دستمان نباشد، چه اتفاقی می اُفتد؟! فکر می کنم آن روز همگی افسرده و غمگین خواهیم بود. چرا که موبایل ما را به دنیای بزرگ تری وصل می کند؛ دنیایی که در آن می توانیم با علایق، ویژگی ها، سبک زندگی، محصولات، خدمات و تمام معیارهای مردم جهان آشنا شویم. همین محبوبیت موبایل ها باعث شده است تا علم بازاریابی به طرف بازاریابی موبایل یا موبایل مارکتینگ سوق پیدا کند.
اگر می خواهید شما، شغل یا خدماتتان نیز جایی در موبایل های مردم جهان داشته و در لیست یکی از برندهای مطرح برای مخاطبین خود قرار بگیرید، با ما همراه باشید تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم.
بازاریابی موبایلی چیست؟
مطمئناً تا حالا برای شما هم پیش آمده که از طریق تلفن همراه خود با اجناس مورد علاقه یا موردنیازتان آشنا شده و آن ها را سفارش داده اید.
همچنین مکان های مورد نظر خود را از طریق موبایلتان پیدا کرده و به آن ها مراجعه کردهاید. البته کاربردهای گوشی های اسمارت بسیار فراتر از بازاریابی هستند، اما همین که افراد، شرکت ها و سازمان های مختلف با استفاده از خدمات مبتنی بر تلفن های همراه اقدام به فروش محصولات و خدمات خود میکنند، تحت عنوان بازاریابی موبایلی، موبایل مارکتینگ یا «Mobile Marketing» شناخته میشود.
در واقع، هر فعالیتی با مضمون تبلیغاتی که از طریق نمایشگر گوشیهای اسمارت و تبلتها قابل نمایش باشد، بازاریابی موبایلی در نظر گرفته میشود. به عبارتی، همه ی افراد می توانند از بستر گسترده ی خدمات افزوده ی تلفن های همراه خود، در جهت معرفی محصولات، خدمات، توانایی ها و تخصص خود کمک بگیرند.
چرا موبایل مارکتینگ اهمیت فراوانی در علم بازاریابی دارد؟
اگرچه تا به امروز بیشتر کارشناسان حوضه ی فناوری اطلاعات، بر بازاریابی محتوا در محیط وب تاکید داشتند، اما با توجه به فراگیری گسترده ی گوشی های اسمارت در جهان، موبایل مارکتینگ جایگاه برتری نسبت به سایر انواع بازاریابی پیدا کرده است. موبایل ها بخش اعظمی از توجه و تمرکز ما را به خود اختصاص می دهند. البته اگر از تفریح و سرگرمی های موبایلی بگذریم، این وسیله حقیقتاً بسیاری از کارهای روزمره را برای ما راحت تر میکند که از جمله ی آن ها می توان موارد زیر را نام برد:
- راحتی در پرداخت وجوه به کمک اپلیکیشن های همراه
- ارسال راحت و سریع فایل های حجیم به صورت کاملاً آنلاین
- ایجاد مشاغل فریلنسری و دورکاری در سطح ملی و بین المللی
- آموزش برخط (آموزش دادن و آموزش دیدن)
- خرید و فروش آسان محصولات و خدمات
وقتی موبایل ها چنان نقش برجسته ای در فعالیت های شخصی و کاری انسان ایفا می کنند، بازاریابی از طریق آن نیز خود به خود اهمیت بسزایی پیدا می کند.
چگونه از بازاریابی موبایل استفاده کنیم؟
اگر شما هم بخواهید از یک کاربر عادی موبایل فاصله گرفته و به یکی از کسانی تبدیل شوید که موبایل را وسیله ای برای امرارمعاش خود قرار داده، باید اصول خاصی را رعایت کنید. در واقع بکارگیری موبایل مارکتینگ ۵ پیشنیاز دارد که به قرار زیر هستند:
-
ابتدا هدف خود را مشخص کنید
نه تنها در موبایل مارکتینگ، بلکه قبل از آغاز هر فعالیت دیگری، باید هدف خود از انجام آن فعالیت را مشخص کنید. بنابراین با توجه به محصول یا تخصصی که دارید، ببینید که چطور موبایل میتواند باعث رونق بازار کاری شما شود. هدف از بکارگیری موبایل مارکتینگ می تواند مواردی چون «برندسازی شخصی»، «افزایش مشتری»، «افزایش فروش» یا هر هدف دیگری باشد.
-
مخاطبین خود را بشناسید
در این مرحله باید بفهمید که چه کسانی از خدمات و محصولات شما استفاده می کنند (کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان یا سالخوردگان). آنگاه با توجه به رنج سنی، علایق، بسترهای تبلیغاتی موردعلاقه و بینش کلی آن دسته از مخاطبین، می توانید دیگر فعالیت های خود را برنامه ریزی کنید. هرچقدر شناخت بیشتری از پرسونا و ویژگی های مخاطبینتان داشته باشید، بهتر می تواند از موبایل مارکتینگ استفاده کنید.
-
ببینید رقیبانتان چه کارهایی انجام میدهند
پس از تعیین هدف و شناخت مخاطبان، باید کسانی که قبلاً در زمینه ی کاری شما اقدام کرده و موفق شده اند را بررسی کنید. اگرچه این افراد در آینده رقیبان شما خواهند بود، اما در این مرحله می توانند الگوهای خوبی برای شروع کارتان باشند. پس می توانید شیوه بازاریابی موبایلی آنان را رصد کنید؛ آنگاه با بررسی نقاط قوت و ضعف ایشان، برنامه منظم تری برای خود تنظیم کنید.
-
استراتژی موبایل مارکتینگ خود را مشخص کنید
معمولاً در تحلیل رقبا، می توانیم بفهمیم که آن ها از کدام استراتژی های موبایل مارکتینگ بهره می گیرند و تا چه حد در آن موفق بوده اند. با توجه به استراتژی های متفاوتی که در این زمینه وجود دارد، می توان استراتژي موردنظر خود را انتخاب کرد. در ادامه ۶ نوع از برترین استراتژی های موبایل مارکتینگ را نیز به شما معرفی خواهیم کرد.
-
وارد چرخهی اجرا و اصلاح شوید
اجرای هر فعالیتی در عصر حاضر، باید با اصلاحات پی در پی همراه باشد. چون هر روز متدهای بازاریابی جدید و کاربردی تری وارد میدان می شوند.
اگر ما نیز بخواهیم از موج تکنولوژي های تازه به نفع کسب و کارمان استفاده کنیم، باید پس از اجرای هر مرحله از موبایل مارکتینگ، بازخورد آن را دریافت کنیم. آن گاه اگر اشکالی وجود داشته باشد، در اجرای بعدی آن را برطرف خواهیم کرد. اگر اشکالی هم در کار نباشد، باز می توانیم به شیوهی بهتری عمل کنیم. غافل شدن از چرخه ی اجرا و اصلاح، ممکن است هر کسب و کاری را به رکود بکشاند. پس هرگز از این مرحله غافل نشوید!
۶ استراتژی برتر بازاریابی موبایلی کدامند؟
روش ها و استراتژی های بسیاری در موبایل مارکتینگ وجود دارد که هرکس بسته به گروه خاص مخاطبین خود، می تواند یک یا چند مورد از این استراتژی ها را به کار بگیرد. شش استراتژی زیر، جزو رایج ترین روش های موبایل مارکتینگ در ایران و جهان هستند:
-
بازاریابی موبایل مبتنی بر پیام کوتاه (SMS)
ارسال پیام کوتاه، یکی از بهترین و قدیمی ترین روش های بازاریابی موبایلی است که هنوز هم جایگاه ویژه ای در آن دارد. صاحبان کسب و کار می توانند برای اطلاع رسانی محصولات جدید، اطلاع رسانی تخفیفها، تبریک مناسبتی و خوشامدگویی به مشتریان یا هر مورد دیگری از ارسال انبوه اس ام اس به مشتریان خود استفاده کنند.
بنابراین شما نیز اگر صاحب یک کسب و کار آنلاین یا فیزیکی هستید، در هر صورت می توایند شماره همراه مشتریان خود را بهصورت آنلاین و آفلاین دریافت کنید. مثلاً اگر کار شما آنلاین است، با استفاده از فرم نظرسنجی، فرم ثبت نام در سایت یا هنگام وارد کردن اطلاعات پرداخت، گزینه ای برای وارد کردن شماره افراد در نظر بگیرید.
همچنین در کسب و کارهای فیزیکی نیز با در نظر گرفتن قرعه کشی های هفتگی و ماهانه، شماره افراد را (با اختیار خودشان) برای ورود به قرعه کشی دریافت کنید.
البته راه های دیگری نیز برای دریافت شماره همراه مشتریان وجود دارد که شما بسته به زمینه ی شغلی خود، می توانید از روش های کارآمدتری استفاده کنید.
-
بازاریابی موبایل مبتنی بر بازی (In-game mobile marketing)
احتمالاً تا حالا با تبلیغات و پیام های پاپ آپ که در هنگام بازی روی گوشی تان ظاهر می شوند، برخورد کرده اید. بازاریابی مبتنی بر بازی، همین پیغام های تبلیغاتی هستند که به صورت بنر یا تصاویر تبلیغاتی تمام صفحه روی گوشیمان ظاهر می شوند. بازاریابی بازی یکی از جدیدترین استراتژي های موبایل مارکتینگ است که شما می توانید بسته به نوع کسب و کار خود از آن بهره بگیرید.
-
بازاریابی موبایل مبتنی بر کدهای QR
در ایام بیماری کرونا، بازاریابی با کدهای QR طرفداران بیشتری نسبت به قبل پیدا کردند. در این روش کلیه اطلاعات مربوط به محصولات با استفاده از اسکن کردن کدهای QR ی که روی آن ها قرار دارد، برای مشتریان ممکن می شود (اسکن با دوربین تلفن همراه). با این حساب، دیگر نیازی به وارد کردن نام سایت یا صفحه محصول موردنظر در موتورهای جستجو نیست.
افراد تنها با یک اسکن می توانند کلیه اطلاعات موردنظر خود را درباره یک محصول خاص بدست بیاورند. اگر شما نیز فروشنده ی یک محصول خاص یا لاکچری هستید، میتوانید از این کدها بر روی محصولات خود استفاده کنید.
-
بازاریابی موبایل مبتنی بر اطلاع رسانی (Notification marketing)
بازاریابی نوتیفیکیشن نیز یکی دیگر از استراتژی های جدید موبایل مارکتینگ است که می تواند با پیام های متنی کوتاه، کاربران را از وضعیت کسب و کار شما با خبر کند. این پیام ها یا نوتیفیکیشن ها توسط یک سرور مرکزی ارسال می شوند و نیاز به تنظیمات خاصی ندارند. افراد با نصب برنامه های مورد نظر خود (مانند اپ های اجتماعی) نوتیفیکشن ها را دریافت می کنند و می توانند شیوه دریافت و نمایش آن ها را نیز مدیریت کنند (می توانند کلا آن ها را غیرفعال کرده یا محدود کنند).
-
بازاریابی موبایل مبتنی بر اپلیکیشن (App-based marketing)
برای استفاده از بازاریابی مبتنی بر اپلیکشین ها، هم می توانید خودتان یک اپلیکیشن اختصاصی برای فعالیت کاریتان طراحی کنید و هم از دیگر سرویس های موجود در این زمینه، مانند گوگل ادموب (Google AdMob) بهره بگیرید. اگر خودتان اپ اختصاصی ندارید، می توانید با پرداخت هزینه ای کم (بین ۵/۰ تا ۳ دلار در ۱۰۰۰ بازدید) از خدمات سرویس موبایل مارکتینگ گوگل، یا همان گوگل ادموب استفاده کنید.
-
بازاریابی موبایل مبتنی بر شبکههای اجتمای (Social Media Marketing)
بازاریابی و تبلیغ در بزرگ ترین پلتفرم های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و …. از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و بازده نسبتاً بالاتری نیز نسبت به سایر روش های موبایل مارکتینگ دارد. شما می توانید با ایجاد صفحات اختصاصی خود در این رسانه ها یا تبلیغ در صفحات برتر، کسب و کار خود را به جامعه بزرگی از مخاطبین ارائه دهید.
اولین بازاریابی موبایلی چه بود؟
نقش موبایل در بازاریابی به سال 2003 برمیگردد؛ یعنی زمانی که اولین (Short Message Service)sms راهاندازی شد. Pontiac و Nike اولین برندهایی بودند که در سال 2005 کمپین sms را راه انداختند.
در سال ۲۰۱۱، موبایل مارکتینگ یک صنعت جهانی ۱۴ میلیارد دلاری بود.
نقش موبایل در بازاریابی چیست؟
هدف از بازاریابی موبایلی دسترسی به مخاطبان هدف در گوشیهای هوشمند و تبلت از طریق وبسایتها، ایمیل، sms، mms و اپلیکیشنهاست.
بنابراین اولین قدم برای این کار، ایجاد وبسایتی است که با تلفن همراه سازگار باشد. حال این سوال پیش میآید که چطور یک وبسایت را برای نمایش در تلفن همراه آماده کنیم و شاید این تصور وجود داشته باشد که تمام وبسایتها بهراحتی قابل نمایش در هر دستگاهی هستند، اما باید گفت که اینطور نیست.
وبسایت متناسب با تلفن همراه چه ویژگیهایی دارد؟
- در ابعاد کوچک قابل نمایش باشد.
- نوشته در این ابعاد خوانا باشد.
- دکمهها قابلیت کلیک داشته باشند.
- لینکهای مربوط به صفحات بعدی واضح باشند.
- اطلاعاتی مثل آدرس و تلفن برای کاربر خوانا باشد.
- امکان استفاده از نقشه و تماس از طریق لمس وجود داشته باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده، باید امکانی را فراهم کنید که موتور جستجو، وبسایت شما را سازگار با تلفن همراه تشخیص داده و در نتایج جستجوهای موبایلی نمایش دهد. میتوانید از Google’s Mobile Friendly Test استفاده کنید.
اهمیت این موضوع از آنجا مشخص میشود که تلفنهای همراه، وبسایتهای سازگار را تشخیص داده و در اولویت بالاتری قرار میدهند. نقش موبایل در بازاریابی، آنقدر پررنگ است که نادیدهگرفتن آن میتواند باعث عقب ماندن از سایر رقبا شود.
اپلیکیشنها
احتمالا در رسانههای دیداری و شنیداری به تبلیغهایی برخورده باشید که شما را به استفاده از اپلیکیشنهایشان هدایت میکنند. بهعنوانمثال، «برای گرفتن ۲۰ درصد تخفیف، از طریق اپلیکیشن ثبتنام کنید». البته در کنار تبلیغات و پیامهایی که در این اپلیکیشنها برای مخاطبان خود قرار میدهید، سعی کنید قابلیتهای کاربردی را نیز به آنها هدیه کنید تا ارتباط مفیدی با آنها داشته باشید.
چرا باید بازاریابی موبایلی را در اولویت قرار دهیم؟
قبل از اینکه بخواهید نقش موبایل در بازاریابی را نادیده بگیرید، بدانید که هرساله بیش از 8 تریلیون پیام از طریق sms، واتساپ و پیامرسانهای دیگر ارسال میشود و بستر مناسبی را برای بازاریابی موبایلی فراهم میکند. تلفنهای هوشمند همراه، روزبهروز قابلیتهای متنوعی برای سرعت بخشیدن به زندگی افراد، ارائه میدهند و تقریبا تمام کارهایی که در گذشته فقط از طریق کامپیوتر و ابزارهای دیگر صورت میگرفت، با تلفن همراه قابل انجام است و تمام اینها نقش موبایل در بازاریابی را تقویت میکنند.
موبایل مارکتینگ در ایران
در همین مدت زمانی که این مطلب نوشته شده، تقریبا چهار پیام تبلیغاتی مختلف دریافت کردم که مسلما آزاردهنده است. این شیوهی تبلیغ، نه تنها ما را ترغیب به استفاده از محصول یا خدمات نمیکند، بلکه نتیجهی عکس خواهد داشت. در حال حاضر بیشتر نکات زیر نادیده گرفته میشوند اما رعایت آنها در این نوع بازاریابی الزامی است.
- شماره موبایل افراد باید با اجازهی خودشان گرفته شده باشد.
- ارسال رگباری و خستهکنندهی پیامکهای تبلیغاتی باید جای خود را به پیامکهای کوتاه و مفید بدهند.
- اگر کسی مایل به دریافت این پیامکها نیست، باید این امکان برایش فراهم شود تا آنها را لغو کند.
نقش موبایل در بازاریابی، موثر و غیرقابلانکار است اما درصورتیکه بهدرستی استفاده نشود، تبدیل به عاملی آسیبزننده خواهد شد.
سخن پایانی
علاوه بر استراتژی های بازاریابی با موبایل که در این مطلب ارائه دادیم، انواع دیگر بازاریابی از طریق موبایل نیز وجود دارد که از جملهی آن ها میتوان به تبلیغات کلیکی و بازاریابی از طریق موقعیت مکانی اشاره کرد. حالا دیگر تقریباً بهصورت کامل می دانید که بازاریابی موبایلی چیست و چه استراتژی هایی دارد.
پس می توانید از آن برای توسعه کسب و کار خود استفاده کنید. البته استراتژی های موبایل مارکتینگ روز به روز در حال افزایش هستند. پیش بینی ها حاکی از آن است که در آینده ای نزدیک، سیستم های رایانش ابری، سرویس هایی مانند خانه هوشمند، بیمارستان هوشمند، فروشگاه هوشمند و ….. را از طریق موبایل به صورت گسترده برای تمام جوامع ایجاد کنند.
پس اگر از همین حالا بازاریابی موبایلی خود را با روش های رایج آغاز کنیم، در آینده نیز خواهیم توانست از تکنولوژی های تازهتر بهترین بهره را ببریم.
تا بحال به نقش موبایل در بازاریابی فکر کردهاید؟ افراد زیادی از جمله خود من، بلافاصله بعد از بیدار شدن موبایلشان را چک میکنند و نمیتوانند حتی یک روز بدون آن را تحمل کنند. برای درک بهتر وابستگی به این ابزار قدرتمند، لحظهای تصور کنید تلفنهمراهتان را گم کردهاید!
برخی از سوالات رایچ:
۱.بازاریابی موبایلی چیست؟
هر فعالیتی با مضمون تبلیغاتی که از طریق نمایشگر گوشی های اسمارت و تبلت ها قابل نمایش باشد، بازاریابی موبایلی در نظر گرفته می شود
۲.چرا موبایل مارکتینگ اهمیت فراوانی در علم بازاریابی دارد؟
اگر از تفریح و سرگرمی های موبایلی بگذریم، این وسیله حقیقتاً انجام بسیاری از کارهای روزمره را برای ما راحت تر می کند که از جمله ی آن ها می توان موارد زیر را نام برد:
- راحتی در پرداخت وجوه به کمک اپلیکیشن های همراه
- ارسال راحت و سریع فایل های حجیم به صورت کاملاً آنلاین
- ایجاد مشاغل فریلنسری و دورکاری در سطح ملی و بین المللی
- آموزش برخط (آموزش دادن و آموزش دیدن)
- خرید و فروش آسان محصولات و خدمات
وقتی موبایل ها چنان نقش برجستهای در فعالیت های شخصی و کاری انسان ایفا میکنند، بازاریابی از طریق آن نیز خود به خود اهمیت بسزایی پیدا می کند.
۳. چگونه از بازاریابی موبایل استفاده کنیم؟
- ابتدا هدف خود را مشخص کنید
- مخاطبین خود را بشناسید
- ببینید رقیبانتان چه کارهایی انجام میدهند
- استراتژی موبایل مارکتینگ خود را مشخص کنید
- وارد چرخهی اجرا و اصلاح شوید
معرفی چندین ابزار بسیار کاربردی دیجیتال مارکتینگ
این روزها دیجیتال مارکتینگ یکی از اصلی ترین شاخه های بازاریابی است و کاملا منطقی است که ابزارهای زیادی برای آن طراحی شده باشد. در حقیقت انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ برای کمک به شما و سریع تر انجام شده مباحت دیجیتال مارکتینگ طراحی شدهاند.
در بسیاری از مواقع استفاده از ابزارهای به روز دیجیتال مارکتینگ کمک زیادی به پایش بهتر پروژه شما میکند اما از طرفی باید بدانید که صرفا استفاده از بهترین ابزارها موجب موفقیت شما در دیجیتال مارکتینگ نیست و عوامل دیگری نیز در موفقیت شما نقش دارند.
بسیاری از افراد اعتقاد دارند که دیجیتال مارکتینگ یعنی بازاریابی به کمک ابزارهای دیجیتال مارکتینگ؛ پس منطقی است که دیجیتال مارکتینگ را مدیون همین ابزارها بدانیم. ابزارهای مختلف دیجیتال تا حد زیادی در ۱۰ سال اخیر تغییر کردهاند و بهبود زیادی به خود دیده اند که در این مطلب به بررسی بهترین انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ حال حاضر خواهیم پرداخت.
بهتر است بدانید که آشنایی با انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ کمک زیادی به شما می کند تا بتوانید در هر زمان از بهترین ابزار مختلف استفاده کنید. کاربرد ابزار دیجیتال مارکتینگ تا حد زیادی با یکدیگر تفاوت دارند و هر کدام شان در قسمت خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. یعنی برخی از آن ها مربوط به حوزه سئو هستند و برخی دیگر به حوزه های دیگری مانند ایمل و….
پس برای معرفی بهترین ابزار دیجیتال مارکتینگ در ادامه این مطلب با دکتر ویز همراه باشید.
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
۱. گوگل سرچ کنسول
این سرویس که یکی از ابزارهای خود گوگل است به شما کمک میکند تا بتوانید نتایج جست و جوی خودتان را بررسی و آنالیز کنید. برای این که بدانید چه کلید واژههایی در وب سایت شما به ورودی کاربر ختم میشوند حتما از این ابزار کمک بگیرید.
۲. ماز
ابزارهای شبیه به ماز کم نیستند اما کامل بودن این مجموعه باعث شده است که آن را در این لیست ذکر کنیم. این ابزار که برای سئو و تحلیل وضیعت سئوی رقبا به کار می رود یکی از کامل ترین و بهترین ابزارهایی است که می توانید برای قسمت سئو وب سایتتان در نظر داشته باشید. همه خدمات ماز رایگان نیستند و برخی از آن ها مشمول پرداخت هزینه هستند.
۳. ahref
این پلت فرم نیز یکی دیگر از ابزارهای سئو محور است که کمک زیادی به تحلیل سئوی سایت شما و تحلیل رقبایتان دارد. این ابزار در ماه حداقل ۹۹ دلار برای شما هزینه دارد.
۴. Screaming Frog SEO Spider
این ابزار نیز یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که در سئوی سایت به شما کمک میکند. در حقیقت برای بررسی لینک های وب سایتتان میتوانید از آن کمک بگیرید. خرید اکانت یک ساله این سایت در حدود ۱۴۹ پوند است.
۵. Yoast SEO افزونه
یاست سئو یکی از حرفهای ترین ابزارها برای سئو داخلی وب سایت است که البته این روزها محبوبیت آن کمتر شده است و بیشتر افراد حرفه ای از افزونه رنک مث کمک می گیرند. نسخه غیر رایگان این ابزار ۱۹۹ دلار در سال هزینه دارد.
۶. Lighthouse
این ابزار که یکی دیگر از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است به شما کمک می کند تا عملکرد وب سایت در بخش های مختلف را بسنجید.
۷. اسکیما
اگر یک وب مستر هستید قطعا اسم ابزار اسکیما را شنیده اید، این ابزار که یکی از بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است به شما کمک میکند تا محتواهای شما به شکل بهتری در قالب های خاصی به گوگل تفهیم شود.
۸. میل چیمپ (mailchimp)
این ابزار نیز یکی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در قسمت ایمیل است و شما می توانید ایمیل های هدفمند و زمان بندی شده برای گروه های خاصی از مشتریان ارسال کنید.
۹. MailerLite
این ابزار نیز یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که به شما کمک میکند تا ایمیل های خود را به دست مشتریان و کاربرانتان برسانید. البته باید بدانید که این سرویس در سالهای قبل در کشور ایران نمایده فعال داشت اما در سالهای اخیر فعالیتی با نمایندگان ایرانی ندارد.
۱۰. نجوا
نجوا یک سیستم ارسال ایمیل ایرانی است و از قضا سرویس نسبتا خوبی هم هست. هزینه استفاده از این سیستم ایرانی در یک سال حدود ۴۵۰ هزار تومان است.
۱۱. پاکت
پاکت هم یکی دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که برای ارسال ایمیل استفاده می شود و شما با هزینه کمتری نسبت به سیستم نجوا می توانید از آن استفاده کنید.
۱۲. Google Analytics
قطعا شما هم انتظار داشتید که گوگل آنالیتیکس در این لیست باشد. این ابزار که یکی از پرطرفدارترین و کاربردیترین ابزارهای دنیای دیجیتال مارکتینگ است کمک زیادی به تحلیل دادههای وب سایت شما میکند.
گوگل آنالیتیکس یا همان گوگل آنالیز ابزاری رایگان از گوگل است و شما به راحتی با دانلود آن می توانید به صورت کاملاً رایگان به تجزیه و تحلیل وب سایت خود بپردازید. برای اطلاعات بشتر مقاله آموزش گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید.
۱۳. تگ منیجر
این ابزار نیز یکی دیگر از ابزارهای محبوب در دنیای دیجیتال مارکتینگ است و شما به کمک آن میتوانید اطلاعات ثبت شده در وب سایتتان را به شکل مستقیم روی آنالیتیکس فرستاده و سپس آن دادهها را تحلیل کنید.
۱۴. hotjar
این ابزار که رابط کاربری بسیار ساده ای دارد برای رصد و بررسی رفتار کاربران سایت به کار می رود. شما به کمک این ابزار می توانید حرکات موس کاربران در سایتتان هم مشاهده کنید.
۱۵. Alexa
شاید معروف ترین سیستم ابزار الکسا که یکی از دیگر از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است را همان سیستم رتبه بندی سایت ها بشناسید اما جالب است بدانید که این ابزار فقط رتبه سایت ها را نشان نمی دهد و بسیاری اطلاعات دیگر را نیز می تواند در اختیار شما قرار دهد.
۱۶. socialblade
این ابزار نیز یکی دیگر از جالب ترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است که به شما کمک میکند آمار فیک فالورهای پیجهای اینفلوئنسرهای اینستاگرامی را متوجه شوید. برای مطالعه کامل این بحث توصیه میشود
۱۷. Gtmetrix
این ابزار یکی از بهترین ابزارها در بهینه سازی سرعت سایت است و کاربران بسیار زیادی در سراسر دنیا دارد. نسخه رایگان این برنامه امکان درخواست تست سرعت سایت تا ۲۰ بار در یک روز را دارد اما برای استفاده از پلنهای دیگر باید ماهیانه اشتراک تهیه کنید که از ۱۵ دلار شروع میشود.
۱۸. Google ads
قطعا تبلیغات گوگل ادز برای هر دیجیتال مارکتری شناخته شده است پس استفاده و معرفی ابزارهای آن نیز محتمل است. این ابزار به شما کمک میکند تا کمپین تبلیغاتی خود را به بهینهترین حالت ممکن به اجرا دربیارید.
برخی از سوالات رایج:
۱.دلیل تعدد ابزارهای دیجیتال ماکتینگ در چیست؟
انواع ابزارهای دیجتال مارکتینگ برای کمک به شما و سریعتر انجام شدن مباحت دیجیتال مارکتینگ طراحی شدهاند.
۲.بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ کدامند؟
- گوگل سرچ کنسول
- ماز
- Ahref
- Screaming Frog SEO Spider
- Yoast SEO افزونه
- Lighthouse
- اسکیما
- MailerLite
- Google ads
3.کاربرد افزونه YOAST SEO چیست؟
یاست سئو یکی از حرفهای ترین ابزارها برای سئو داخلی وب سایت است که البته این روزها محبوبیت آن کمتر شده است و بیشتر افراد حرفه ای از افزونه رنکمث کمک می گیرند.
شناخت تبلیغات بر اساس کلیک (PPC Advertising) ، آموزش کسب درامد از کلیککردن
اگر از افراد علاقه مند به وب سایتهای تبلیغاتی باشید یا از این وب سایتها بازدید کرده باشید بدون شک عبارت تبلیغات بر اساس کلیک به گوشتان خورده است. اما اینکه تبلیغات بر اساس کلیک چیست و در کجا استفاده میشود؟ برتری این تبلیغات نسبت به سایر روشها و… چیزهاییست که حتماً از ذهن شما نیز گذشته است.
در این مقاله قصد داریم که به شما بگوییم که PPC چیست؟ آیا PPC همان تبلیغات بر اساس کلیک است؟ و… بنابراین با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا شما نیز اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید.
PPC چیست؟
PPC مخفف pey per click به معنای پشتیبان آنلاین تبلیغات است و برروی طیف گسترده ای انتشار پیدا میکند. مانند موتورهای جستجو گر عمل میکند که تبلیغ کنندگان به ازای هر بار کلیک کاربر بر روی تبلیغ هزینه پرداخت میکند، که این کار بسیار سادهای است و تمام افراد میتوانند این کار را انجام دهند.
در واقع تبلیغات بر اساس کلیک اهمیت تبلیغات اینترنتی را به ما نشان میدهد. همچنین باعث میشود ما در بحث کنترل بودجه مقداری فعال تر شویم و برایمان حائز اهمیت شود. پس به معنای پرداخت هزینه به ازای هر کلیک است و آن دسته از تبلیغات هستند که به ازای هر کلیک بر روی آن هزینه ای از بودجه ما کم میشود. در یک کلام PPC در واقع یک راهی است برای افزایش خرید نه تلاشی برای افزایش بازدید.
تبلیغات براساس کلیک PPC advertising چیست؟
در واقع تبلیغات بر اساس ppc یک مدل خاصی از تبلیغات آنلاین و به نوعی بازاریابی اینترنتی است که میخواهد شما را با نوع دیگری از دیجیتال مارکتینگ آشنا کند. امروزه برای تبلیغات از این آیتم استفاده میشود، زیرا آیتمی به روز و به صرفه است و موج گسترده ای در شبکه اینترنتی به وجود میآورد و در آن آیتم کاربران میتوانند با کلیک برروی دکمه تبلیغات ppc را روی یک طیف گسترده ای نشر دهد و بابت این کلیک هزینه ای را پرداخت کند. به این هزینه پرداخت به ازای هر کلیک میگویند.
تبلیغات کلیکی چیست؟ (Pay per click چیست)
تبلیغات بر اساس کلیک باعث میشود که ما از هزینه های خود آگاهی داشته باشیم و همین امر سبب میشود که ما به سمت این تبلیغات کشیده شویم. این تبلیغات نقش مهمی را در استراتژی های بازاریابی دارند. ما میتوانیم در فضاهای مختلف تبلیغات خود را به نمایش بگذاریم که دیگران به راحتی با استفاده از این اپلیکیشن بتوانند تبلیغات را مشاهده کنند و با کلیک بر روی آنها، به راحتی آن را انتخاب کنند و به سبد خرید خود بیافزایند.
تبلیغات بر اساس کلیک بسیار مقرون به صرفه است چون شما تنها به ازای تعداد نفراتی که به وب سایتتان میآیند و روی تبلیغ شما کلیک میکنند هزینه پرداخت میکنید نه به ازای تمام کسانی که به وب سایت شما میآیند و روی تبلیغ شما کلیک نمیکنند.
همچنین اینگونه نیست که به ازای زمانی که تبلیغ شما روی وب سایت است هزینه پرداخت کنید و شما همان اول برای گذاشتن تبلیغ روی وب سایت فقط هزینه میپردازید. باتوجه به این تفاصیل میتوان گفت که این نوع از تبلیغات نسبت به تبلیغات دیگر قیمتی به صرفه تر دارد.
این نوع از تبلیغات هدفدار است و شما میتوانید روی تبلیغات خود محدودیت هایی مانند محدودیت های جغرافیایی بر روی دستگاه اعمال کنید. چون ppc یک راه بسیار مقرون به صرفه ای است و میتواند در مقایسه با استراتژی های مختلف بازاریابی مورد توجه مخاطبان قرارگیرد. در واقع ارزش خود را به عنوان بهترین پلتفورم تبلیغاتی آنلاین به ما ثابت کرده است. این تبلیغات به سرعت در کانالهای دیجیتالی و فضاهای مجازی پیشرفت کرده است و مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است.
این امر باعث شده است که موفقیت افراد در مشاغل آنلاین نیز بیشتر شود به همین خاطر است که افراد بیشتر به سمت کارهای آنلاین میروند چون کسب درآمد از این راه هم کار آسانتری است هم قیمت مناسبتری دارد. این تبلیغات از گذشته تاکنون آنچنان پیشرفت کرده که تاجران آن را به صورت یک تجارت آنلاین موفقمیدانند.
کسب درآمد از طریق ppc
کسب درآمد از تبلیغات کلیکی چگونه است ؟ همچنین این آیتم جنبه کسب درآمدی نیز دارد و میتوان با کسب آموزشهای مناسب از این طریق کسب درآمد کرد. همچنین میتوان به درآمدهای بالا رسید که این درآمد متناسب با میزان عملکرد ما است و بستگی به آموزش خوب ما دارد. بسیاری از افراد از همین وب سایت ها کسب درآمد میکنند و درآمد های زیادی به دست میآورند. کسب درآمد از راه تبلیغات ppc (تبلیغات بر اساس کلیک) بسیار آسان است و ما با کار کردن در تایم زمانی کمی میتوانیم به درآمدهای بسیار بالایی برسیم.
برای اجرای اینگونه تبلیغات ما باید دوره های آموزشی را در وب سایت های تبلیغاتی بگذرانیم. همچنین برای اینکار ابزارهای بسیاری وجود دارد که ما میتوانیم از آنها استفاده کنیم. اینکار باعث میشود تا توانایی های ما افزایش یابد. درآمدی که بازایابان از طریق ppc کسب میکنند به طرز عجیبی روندی رو به افزایش دارد و دائماً درحال بالا رفتن است.
توجه کنید که تبلیغات کلیکی است که در بسیاری از وب سایتها وجود دارد و ما با کلیک بر روی تبلیغ میتوانیم به صورت آنلاین آن را خریداری نماییم. مانند خرید اینترنتی است و در بیشتر کارها از مخفف آن ppc استفاده میشود. برای تبلیغات آنلاین در وب سایت های مختلف از آن استفاده میشود.
رابطه تبلیغات کلیکی و خرید اینترنتی
تبلیغات کلیکی درواقع همان خرید اینترنتی است که ما با مطالعه و کسب اطلاعات دقیق درمورد یک وب سایت به آن سایت مراجعه میکنیم و با یک کلیک بر روی تبلیغ میتوانیم آن را تهیه نماییم. این کارها اصولا زمانی انجام میشود که ما برای خرید یک نوع وسیلهای برای خود یا خانواده نیاز به خرید اینترنتی داریم و لازم نیست که این خرید را حضوری انجام دهیم.
روش ppc یکی از روشهای پرطرفدار در ایران است. برای مثال وقتی ما در گوگل متنی را یادداشت میکنیم و در نتیجه آن متنهای دیگری ظاهر میشوند با استفاده از روش ppc است. همچنین برای تبلیغات بنری کسب وکارخود میتوانید از این ایتم استفاده کنید.
نتیجه پایانی:
تبلیغات اینترنتی در وب سایت ها انجام میشود. این برنامه ما را با نوعی از دیجیتال مارکتینگ آشنا میکند که با پیشرفت تکنولوژی نیز تغییر میکند و در واقع ثانیه به ثانیه میتوان آن را به روز رسانی کرد.
PPC مخفف عبارت pey per click است. pey per click در واقع این به این معنی است که پرداخت هزینه های به ازای هر کلیک است و در واقع آن دسته از تبلیغات هستند. بر اساس (تبلیغات بر اساس کلیک) ppc یک مدل خاصی از تبلیغات آنلاین و به نوعی بازاریابی اینترنتی است و میخواهد شما را با نوع دیگری از دیجیتال مارکتینگ آشنا کند.
امروزه برای تبلیغات از این آیتم استفاده میشود. چون آیتمی به روز و به صرفه است و موج گسترده ای در شبکه ی اینترنتی به وجود میآورد. تبلیغات کلیکی بسیار مقرون به صرفه است چون شما تنها به ازای تعداد نفراتی که به وب سایتتان میآیند و روی تبلیغ شما کلیک میکنند هزینه پرداخت می کنید نه به ازای تمام کسانی که بر روی تبلیغ شما کلیک می نمایند. ما می توانیم در فضا های مختلف تبلیغات خود را به نمایش بگذاریم که دیگران به راحتی با استفاده از این اپلیکیشن بتوانند تبلیغات را مشاهده کنند.
در واقع ارزش خود را به عنوان بهترین پلتفورم تبلیغاتی آنلاین به ما ثابت کرده است. این تبلیغات به سرعت در کانالهای دیجیتالی و فضاهای مجازی پیشرفت کرده است. همچنین این آیتم جنبه کسب درآمدی نیز دارد و میتوان با کسب آموزشهای مناسب از این طریق کسب درآمد کرد و میتوان به درآمدهای بالا متناسب با میزان عملکرد خود رسید. در نهایت توجه کنید که تبلیغات از راه PPC بسیار آسان و مقرون به صرفه است. این نوع تبلیغات در چند سال اخیر طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده که نشان دهنده بازتاب خوب این روش از تبلیغات است.
برخی از سوالات رایج:
1.PPC چیست؟
PPC مخفف pey per click به معنای پشتیبان آنلاین تبلیغات است و برروی طیف گستردهای انتشار پیدا می کند و مانند موتورهای جستجوگر عمل می کند.
2.تبلیغات براساس کلیک PPC ADVERTISING چیست؟
تبلیغات بر اساس ppc یک مدل خاصی از تبلیغات آنلاین و به نوعی بازاریابی اینترنتی است که می خواهد شما را با نوع دیگری از دیجیتال مارکتینگ آشنا کند. امروزه برای تبلیغات از این آیتم استفاده می شود، زیرا آیتمی به روز و به صرفه است و موج گسترده ای در شبکه اینترنتی به وجود می آورد.
۳.رابطه تبلیغات کلیکی و خرید اینترنتی چگونه است؟
تبلیغات کلیکی درواقع همان خرید اینترنتی است که ما با مطالعه و کسب اطلاعات دقیق درمورد یک وب سایت به آن سایت مراجعه می کنیم و با یک کلیک بر روی تبلیغ می توانیم آن را تهیه نماییم.
استراتژی محتوا Content Strategy ، استراتژی محتوای برتر
تولید محتوا از جمله مسائلی است که با رونق کسب و کارهای اینترنتی، تاثیر بسزایی بر موفقیت این نوع از کسب و کار دارد. در واقع بدون تولید محتوا، رسیدن به جایگاه مناسب در بین هزاران سایت و صفحه رقیب، کار سختی می شود. چرا که مخاطبین برای درک ماهیت کار ما، به محتوای مفیدی که در اختیارشان قرار می دهیم، نیاز دارند.
البته زمانی می توانیم به تولید محتوای روزانه، کاربردی و مفید فکر کنیم که یک استراتژی محتوا داشته باشیم. داشتن استراتژی های تولید محتوا به ما کمک می کند تا روند محتوا گذاری خود را هدفمند و با برنامه مشخصی به پیش ببریم. با این حساب، تحقق چشم اندازهای کاری هم به مراتب راحت تر از قبل می شود. پس با همراه باشید تا ضمن تعریف استراتژی محتوا، چگونگی انجام آن را نیز بررسی کنیم.
استراتژی محتوا دقیقاً چیست؟
استراتژی تولید محتوا چیست؟ استراتژی محتوا به روند تولید محتوا اعم از محتوای متنی، پادکست، ویدئویی و … بهصورت کاملاً مشخص و هدفمند گفته می شود. در استراتژی محتوا سعی می شود تا تمام نیازهای مخاطبین شناسایی شده و محتوای متناسب با علایق و نیازهای آنان در اختیارشان قرار بگیرد.
البته مخاطبین و مشتریانی که به محتوای ما نیاز دارند، ممکن است در محیط های متفاوتی مانند سایت ها، شبکه های اجتماعی، رسانه های جمعی و …. به دنبال محصولات مورد نظر خود باشند. به همین خاطر در استراتژی محتوا، محیط های کاری نیز لحاظ می شود. به طور کلی، استراتژی محتوا بر برنامه ریزی شاخص های زیر استوار است:
- هدفگذاری و تعیین چشم انداز
- توضیح محصول یا خدمات قابل ارائه
- شناخت پرسونای مخاطبین
- تعیین برنامهی بهینه سازی و سئو در محیط های مختلف کاری
- تعیین چگونگی تولید محتوا (نوع محتوا، شیوه ارائه و … )
- ایجاد تقویم محتوایی (برای انتشار روزانه)
- شناخت تمام کانال ها و محیط های توزیع محتوا
وقتی کاری را براساس استراتژی به پیش می بریم، باید تمام جنبه های آن را در نظر بگیریم. تنها در این صورت است که می توانیم با قدرت زیاد در مسیر اهداف خود پیشرویی کنیم. وگرنه در مسیر با مشکلات زیادی از جمله «کم آوردن موضوع برای محتوا» مواجه خواهیم شد.
موارد مهم در طراحی استراتژی محتوا
برای موفقیت در اجزای استراتژی محتوا باید مواردی که در ادامه به آنها اشاره میشود را در دستور کار خود قرار دهید که در نهایت به درامد مشخصی برسید.
هدف داشته باشید
مهمترین عامل برای موفقیت در تولید محتوا هدف داشتن است. با توجه به این موضوع بهتر در اغاز مسیر هدف خود را مشخص کنید
با مخاطب ارتباط برقرار کنید
برای موفقیت در مسیر استراتژی های تولید محتوا سعی کنید، مخاطب خود را بشناسید، با توجه به این موضوع برای شناخت مخاطب باید از راههای از ارتباطی مختلف استفاده کنید.
در ادامه این موضوع میتوان گفت، فضای مجازی یکی از مهمترین ابزارها برای برقراری ارتباط با مخاطب است. تاثیر این فضا را دست کم نگیرید.
نیاز مخاطب را بشناسید
بعد از برقراری ارتباط مناسب با مخاطب بهتر است، نیازهای او را بشناسید، به این موضوع توجه کنید که تولید محتوای شما باید نیازی را از مخاطب برطرف کند، پس سعی کنید به درستی نیاز مخاطبان را بشناسید.
آگاهی خود را افزایش دهید
به این موضوع توجه کنید که تولید محتوا ارتباط مستقیمی با مخاطب دارد، با توجه به این موضوع باید اطلاعات خود را در زمینه ایی که برای آن تولید محتوا میکنید را بالا ببرید.
چرا به استراتژی محتوا نیاز داریم؟
تولید کردن محتوا باید روزانه باشد، اما ارائه روزانه محتوا کار آسانی نیست. این روند را می توان به آشپزی روزانه تشبیه کرد که در آن هر روز باید به اینکه چه غذایی قرار است بپزیم، فکر می کنیم. اگر از قبل موضوعات و شیوه انجام کار خود را برنامه ریزی نکنیم، در ادامه ی مسیر، مجبور می شویم تا تمام وقت خود را به تولید کردن محتوا اختصاص دهیم و از دیگر جنبه های زندگیمان عقب بمانیم.
پس بکار گیری استراتژی محتوا برای تمام صاحبان کسب و کار در عصر حاضر ضروری است و دلایلی برای نیاز تولید محتوا برای کسب و کار کوچک وجود دارد. کسانی که اعتقادی به اجرای روش های تازه در مدیریت کسب و کار خود ندارند، دیر یا زود با رکودهای فراوانی در کارشان روبه رو می شوند. در بازاریابی نوین، تمام تمرکزها بر روی رضایت مشتریان است. پس تنها آن دسته از مشاغل موفق می شوند که بتوانند رضایت کامل مشتریان و مخاطبین خود را جلب کرده و صادقانه به ایشان خدمت کنند.
۵ مزیت اصلی استراتژی محتوا
هزاران مزیت ریز و درشت را می توان برای تعیین استراتژی محتوا در نظر گرفت. قطعاً عملیاتی که بتواند محصولات و خدمات ما را دقیقاً به افرادی برساند که به آن ها نیاز دارند، مزیت های فراوانی خواهد داشت. حالا اگر در اینجا بخواهیم بخشی از اصلی ترین مزیت های استراتژی محتوا را عنوان کنیم، این موارد به قرار زیر خواهند بود:
- صرفه جویی در زمان
- تضمین رسیدن به موفقیت (اگر تضمین هم نشود، احتمال آن بین ۸۰ تا ۹۰ درصد خواهد بود)
- تسخیر بخشی از بازار هدف و پیشی گرفتن از رقبا
- تولید محتوای اثر بخش و مفید (به عبارتی دیگر، خدمت به جامعه)
- کاهش هزینه ها
این پنج مورد، جزو اصلی ترین و بزرگترین مزیت های استراتژی محتوا هستند که بشدت باعث بهینه شدن و منظم شدن روند کاری ما می شوند. کاهش زمان و هزینه فاکتورهای مهمی در بازاریابی و فروش هستند که در اینجا کاهش پیدا کرده و موفقیت بیشتری را نیز به همراه دارند.
۱۰ مرحلهی تعیین استراتژی تولید محتوا چیست؟
حالا که پس از تعریف استراتژی محتوا، با اصلی ترین مزیت های آن نیز آشنا شدیم، می خواهیم بدانیم که برای تعیین این استراتژي باید چکار کنیم. اگر شما هم صاحب کسب و کار مشخصی هستید و می خواهید این استراتژی را در آن پیاده کنید، لازم است تا ۱۰ مرحلهی زیر را طی کنید:
-
هدفگذاری
بدون داشتن هدف نمی توان وارد مسیر تولید و سفارش تولید محتوا شد. پس ابتدا باید هدف خود را به صورت کاملاً واضح مشخص کنید. مثلاً اگر هدف شما «افزایش درآمد یا فروش»، «افزایش نرخ تبدیل کاربران سایت»، «برندسازی در شبکههای اجتماعی»، «معرفی محصولتان در سطح گسترده و جهانی» و ….. باشد، باید دیگر مراحل استراتژی را با توجه به این هدف خود تعیین کنید.
-
بررسی وضعیت فعلی
اگر کسب و کار خود را تا حدی به پیش بردهاید و قبلاً هم تولید محتوا انجام دادهاید، حالا باید وضعیت فعلی کارتان را بررسی کنید و ببینید در کجای مسیر قرار دارید. این بررسی به شما کمک میکند تا منابع، امکانات و فرصت های پیش روی خود را بشناسید و از آن ها برای تعیین استراتژیتان کمک بگیرید. شما چه در ابتدای مسیر باشید و چه تا حدی پیشرویی کرده باشید، باید از نقطه ای که در آن قرار دارید باخبر شوید تا بتوانید به سمت جلو حرکت کنید.
سعی کنید در قدم اول منتقد خود باشید، از نقاط ضعف خود نترسید و با انها مواجه شوید. برای بررسی دذرست وضعیت خود با نقاط ضعف و قدرت خود توجه کنید، سعی کنید از نقاط قوت خود در مسیر به درستی استفاده کنید و از نقاط ضعف خود درس بگیرید.
تلاش کنید که در ادامه نقاط ضعف خود را تکرار نکنید و با بررسی دقیق انها علت را متوجه شوید. سعی کنید از چالشه فرار نکنید و با آنها مواجه شوید.
-
انتخاب نوع محتوا و برندسازی
در این مرحله باید نوع محتوا و موضوعات مورد نظر خود را تعیین کنید. باید دقیقاً بدانید که می خواهید به مخاطبین و مشتریان خود چه بگویید. همچنین لازم است تا در مسیر تولید این محتواها، برند خود را نیز مطرح کنید. بنابراین محتوا باید با برند شما هماهنگ باشد.
-
بررسی بازار و عملکرد رقبا
عملکرد رقبا می تواند الگوهای مشخصی را در اختیار شما قرار دهد. شما ابتدا باید نحوه فعالیت رقیبانتان را بررسی کنید و سپس ببینید که با اضافه کردن چه ایده هایی به کار خود، میتوانید موفق تر از آنها به بازار معرفی شوید.
-
شناخت مخاطبین
شناخت ویژگیها و اصطلاحاً شناخت پرسونای مخاطبین جزو اولویت های استراتژی محتوا است؛ چرا که کار شما در هر زمینه ای که باشد، با مشتریان و مخاطبین شما معنا پیدا می کند و هدف از اجرای تمام این مراحل، جلب رضایت آن ها است. اما برای رسیدن به این شناخت راه های متفاوتی وجود دارد که از جمله ی آن ها میتوان تحلیل های گوگل، نظرخواهی از مشتریان فعلی، نظرسنجی و …. را نام برد.
-
ایجاد تقویم محتوایی
اگر هدف، مشتری و نوع محتوا برای شما کاملاً مشخص شده باشد، حالا باید موضوعات را دسته بندی کنید تا دقیقاً بدانید که هر روز با چه ترتیبی محتوا را منتشر کنید. تقویم محتوایی میتواند بسته به کیفیت کار شما، تا چند ماه یا حتی تا چند سال هم تعیین شود.
به این موضوع توجه کنید که تقویم محتوایی در طولانی مدت باعث رشد کسب و کار شما میشود. سعی کنید، هر روز عملکرد خود را بسته به تقویم اجرایی بررسی کنید و با مشکل مواجه شدید، آن را برطرف کنید. در ادامه به این موضوع توجه داشته باشید که تقویم های اجرایی در نهایت مسیر را به شما نشان میدهند و اینده را روشن میکنند.
-
اجرای استراتژی
وقتی تقویم محتوایی آماده شد، حالا نوبت به اجرا می رسد. پس اولین محتواهای خود را تولید کرده و آن ها را در بسترهای مشخص شده به اشتراک بگذارید.
-
گرفتن بازخورد
پس از انتشار هر موضوع، واکنش مخاطبین را بسنجید و هرلحظه در پی بهتر شدن کار خود باشید. در این مرحله، خود مخاطبان بهترین راهنمای شما خواهند بود. پس صرفاً به پیشنهادات، انتقادات و نظرات آنها توجه کنید. سپس برای رسیدن به یک نتیجه بهتر، نظرات تکرار شده را با یک مشاور کسب و کار مطرح کنید تا تغییراتی که باید در مسیر اعمال شوند را برای شما مشخص کنند.
گرفتن بازخورد در نهایت به رشد و پیشرفت شما کمک میکند، سعی کنید ارتباط مناسبی با مخاطبان برقرار کنید. ارتباط موثر با مخاطب به شما این امکان را میدهد که در نهایت با او ارتباط بیشتری برقرار کنید و این موضوع به رشد و پیشرفت کسب و کار شما کمک فراوانی میکند.
در نهایت گرفتن بازخورد به مخاطب اطمینان میدهد که ارزش زیادی برای کسب و کار خود قائلید و البته به نظر مخاطب نیز احترام میگذارید.
-
اصلاح
وقتی بازخوردهای لازم را دریافت کردید، حالا باید تغییرات را اعمال کنید تا کیفیت کارتان بالاتر برود. مرحلهی ۸ و ۹ استراتژی محتوا را وارد یک چرخهی همیشگی کنید و در تمام مراحل کار، به فکر بهتر شدن باشید.
-
بروزرسانی
پس از اینکه اصلاحات لازم را انجام دادید، اطلاعات، موضوعات و هر آنچه که لازم است را بروزرسانی کنید. البته گاهی دستکاری محتواهای قبلی کار دشواری است و لازم هم نیست که محتوای منتشر شده ی قبلی را اصلاح کنید؛ پس همینکه محتواهای آینده را اصلاح و در تقویم بروزرسانی کنید، کافیست.
اگر نگاهی به لیست پردرآمدترین شغل های جهان بیاندازید یکی از این شغل ها بلاگر بودن است. امروزه بلاگرها در دنیای مجازی درآمد بسیار بالایی دارند. در سال های اخیر بسیاری از جوانان به این شغل علاقه مند شده اند و به سمت بلاگر شدن در فضای مجازی رفته اند.
استراتژی محتوا در اینستاگرام
اینستاگرام یکی از محبوب ترین رسانه های اجتماعی در سطح جهان است که یک بستر مناسب برای بازاریابی و فروش به حساب می آید. اگرچه محیط های کاربر پسند دیگری نیز چون یوتیوب از نرخ تبدیل بالایی در استراتژی های فروش برخوردار هستند، اما اینستاگرام روند مشخص تر و راحت تری دارد. در صورت اطلاع از قیمت های تولید محتوا در شبکه اجتماعی اینستاگرام، قیمت تولید محتوا در اینستاگرام را مطالعه کنید.
اگر بخواهید استراتژی تولید محتوا در اینستاگرام را جدی گرفته و آن را بهصورت تخصصی انجام دهید، باید با شیوه کار کردن در آن محیط آشنایی کامل داشته باشید. اگرچه روند کلی رسانه های اجتماعی شبیه به هم است، اما علاوه بر ویژگی های عمومی، یک سری ویژگی ها تخصصی هم دارند که باید مورد توجه قرار بگیرند. پس برای تعیین استراتژی محتوا در اینستاگرام، باید به موارد زیر دقت کنید:
- شیوه به اشتراک گذاری محتوا در اینستاگرام (پُست، استوری، آیجیتیوی)
- زمان انتشار محتوا در اینستاگرام (صبح، ظهر یا شب)
- تعداد مناسب محتوای اشتراک گذاری شده به صورت روزانه در این رسانه
- شیوه تعامل با کاربران اینستاگرام
- چگونگی تبلیغات و افزایش فالوور در آن
البته برای رسیدن به این شناخت، می توانید از پیج های بزرگ و برندهای برتر اینستاگرام الگو برداری کرده یا از آموزش های مجازی و حضوری فعالیت در اینستاگرام شرکت کنید.
سخن نهایی
همانطور که قبلاً هم عنوان کردیم، نمونه استراتژی محتوای موفق را می توانید در وبسایتها و صفحات برتر مشاهده کنید. آنگاه از شیوه کاری آن ها الگو برداری کرده و استراتژی شخصی خود را برنامه ریزی کنید. البته اگر اجرای مراحل تعیین استراتژی برایتان دشوار است، یا دچار سردرگمی شده اید، می توانید برای اجرای تمام مراحل از متخصصین کسب و کار (بیزینس کوچ) کمک بگیرید. بهرحال به صورت کلی برای اینکه بدانیم چگونه استراتژی محتوا بنویسیم، به مطالعه و مشاوره بیشتر نیاز خواهیم داشت.
همچنین در این مقاله به آموزش استراتژی محتوا و تدوین استراتژی محتوا پرداخته شده است. با توجه به مواردی که به انها اشاره شد، میتوان گفت با توچه به گسترش کسب و کارهای اینترنتی تولید محتوا مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. به این موضوع برای گسترش فعالیت خود در این زمینه بهتر است، مهارت هایی که در این مقاله به انها اشارع شد را فرا بگیرید که در نهایت به پیشرفت و گسترش کسب و کار خود کمک کنید.
برخی از سوالات رایج:
۱.استراتژی محتوا چیست؟
استراتژی محتوا به روند تولید محتوا اعم از محتوای متنی، پادکست، ویدئویی و … بهصورت کاملاً مشخص و هدفمند گفته میشود. در استراتژی محتوا سعی می شود تا تمام نیازهای مخاطبین شناسایی شده و محتوای متناسب با علایق و نیازهای آنان در اختیارشان قرار بگیرد
۲.استراتژی محتوا بر چه شاخص هایی استوار است؟
به طور کلی، استراتژی محتوا بر برنامه ریزی شاخصهای زیر استوار است:
- هدفگذاری و تعیین چشمانداز
- توضیح محصول یا خدمات قابل ارائه
- شناخت پرسونای مخاطبین
- تعیین برنامهی بهینهسازی و سئو در محیطهای مختلف کاری
- تعیین چگونگی تولید محتوا (نوع محتوا، شیوه ارائه و … )
- ایجاد تقویم محتوایی (برای انتشار روزانه)
- شناخت تمام کانال ها و محیط های توزیع محتوا
۳.چرا به استراتژی محتوا نیاز دارییم؟
تولید کردن محتوا باید روزانه باشد، اما ارائه روزانه محتوا کار آسانی نیست. اگر از قبل موضوعات و شیوه انجام کار خود را برنامهریزی نکنیم، در ادامه ی مسیر، مجبور میشویم تا تمام وقت خود را به تولید کردن محتوا اختصاص دهیم و از دیگر جنبه های زندگی مان عقب بمانیم. پس بکارگیری استراتژی محتوا برای تمام صاحبان کسب و کار در عصر حاضر ضروری است.